3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem is felesleges a realflow, hacsak nem valami nagyon csapkodos mozgalmas tortrnik a medenceben.
Kivancsi lennek Aldaryn reszecskerendszeres vizfeluletere 😊.
Aldaryn
Vááá, mi a pitlinek ide realflow?? Particle rendszer, és még ha kicsit suta is lesz, nem fog lelógni a képrõl, mert tele van kicsit talán zavaróan éles részletekkel. (Nomeg, furán UVzett téglafallal. 😛)

per aspera ad astra

Aldaryn
Te, csernobil nem román területen van...

per aspera ad astra

Itt egy Vip a medencés képrõl. Már alakulgat, bár még a RealFlowot nem sikerült megcsinálni. Szóljatok, hogy mit kéne még rajta változtatni.

ThomasGins
Kis NFR mert már elszoktatok tõle😊

\"So always look on the bright side of death\"

ThomasGins
Amugy dögmeleg volt ott is (nappal😊,a 2000km-bõl csak pár óra volt a havasokban😞
Hát az áfonyapálinka fincsis az biztos,de ahhoz jó megyében kell lenni,de én elélveztem a max 400ft-os 2lityis söröktõl is😊

Aldaryn
Rendereltél havat? 😊 Welcome back! Románia, románia... ott jófajta égetett szeszek vannak, nemde? 😊

per aspera ad astra

ThomasGins
Re,megtértem Romániábol.
Hógolyóztam a fogarasi-havasokban 😛
Holnap tolok majd fel pár képet ha érdekel valakit...

Látom azért nem unatkoztatok😊

Aldaryn
De ez full geometria, nem? 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Thx... bár, ezt is elcsesztem, mert ahogy olvasom (meg logikus is... ) a sodrony kisebb szálait alkotó drótokat pont ellenkeõ irányba tekerik, mint aztán a szálakat sodronnyá össze.

per aspera ad astra

Free
Hehe jó ötlet lehet én is befejezem a minden ami szõrös projeckt re készített kötelemet valami hasonló módon :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

oryon
Wow, ránéztem és értetlenkedtem. Én anno egyetlen görbére (vastagságot adva persze) húztam rá egy sodort érpár dispet (build by szala) és számolta szegény vray elég sokáig és nem is lett hibátlan... erre ránézve meg mondom "naneee"... fel se tünt, hogy párat megsodortál és bump. Jó ötlet.

Oryon

ez mar pofasabb mit ne mondjak..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Nem kasa, hanem scanline!

per aspera ad astra

youth
Hinnya, no! Ez kasa.

Youth

Aldaryn
Az is lesz. Egy kcisit átdoglozom a kellékeket, mert mindenrõl találtam méretezett rajzokat a csiptetõktõl kezdve a kötélfelépítésen át, stb stb stb... 😄

A kötél most meglepõen könnyû legyártani. Kicsit mondjuk polypazarló. (Még úgy is, hogy a kis huzalok nem geometria, hanem bump itt.)

per aspera ad astra

Lazarus
max8-ban hogy lehet ilyen pici csontokat létrehozni?

http://world3d.hu/leckek/max/csontok/bone.zip

És az IK-t hol lehet ki-be kapcsolgatni 8as alatt?

ASE formátumban akarok egy animált objektumot kiexportálni, de a szokásos módszerekkel nem mûködik. Viszont ezt a példafilet rendesen kiexportálja.
kar is erte, az atomok fontosak am! 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Nekem bejön a koncepció, fõleg a közeli!
Igaz a fém atomok valóban nem láthatóak...
Grats, szép darab!
És általában a szálak is még szálakból állnak. 😄

ha mar itt tartunk egy hatarozottabb, chamfer sem lenne rossz..
tul eles a cucc. 😄

Aldaryn
Roget that. 😊 Meg azóta voltam olyan elmés, és megnéztem, hogy egy 8mm-es huzalt nem 5, hanem legalább kilenc szálból fonnak. De attól a koncepció még marad. 😊

per aspera ad astra

ma nem azert de ez a kabel szetesne kerem szepen... -legalabbis a kanyarban (nem fordul eleget hogy osszetartson)
(gondoltam beszolok ma koran reggel, - nemet turistak uvoltoznek a kornyeken egy ideje)
na jo.. megsem 😄

Na még maxba nem tudom visszaexportálni a .bin kiterjesztésû RealFlow file-t. Tudna nekem valaki segíteni még ebben? Érdekes, mert régen más csináltam ilyet és most mégsem megy (nem is találom). A plugineket bemásoltam maxba, de szerintem az lesz a gond, hogy azok a pluginek 7-es maxhoz valók, én meg neten nem találok semmi plugint hozzá (érdekes, hogy a hivatalos oldalon sincs).
FRenkie
Zsér. A huzalt mivel csináltad? Pathdeform?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
koncept még, példul ugye 8szögû csavar nincs. 😄 de mindegy...

per aspera ad astra

ahhh ÜTÕS!!!
Gratz!!!
ezzel nekösd az ebet a karóhoz 😛

Aldaryn

per aspera ad astra

És hol lehet ütköztetési partot hozzáadni? Ha simán beleteszek egy fix testet, akkor azon áthullámzik. Amúgy a medence felett lesz egy vízköpõ és ehhez kéne szimulálni vizet. Meg amúgy is így a felszín is az álló képnél valóban precíz lesz.
Lehet benne partot definalni, utkoztesd nyogodtan a medencevel is, es meg reszecskeket is generalhat (ha nagyobb hullamok lesznek rajta), Amugy kulso objektumot nem fogad el vizfeluletnek, hanem csak a sajatjat. De kell neked geometriabol a hullam??? Inkabb to, tenger ami jobban mozog (egyszoval inkabb szabad vizre jo a wave)
ez az verjetek csak egymast, hadd hulljon a sok CGfergese <#vigyor2>

szerintem rosszul tetted, hogy nem a bme-re jelentkeztél. kicsit olyan, mintha a mercedes-edet, egy ladára cserélted volna, mert kevesebb a kötelezõje.

youth
Nekem is volt egy próbálkozásom, fél órán át szöszöltem, de mindig kifagyott, meg nem is vágtam mit hogy 😊 úgyhogy hagytam is.
Köszi!

Józsi: majd gyere le néha Kispálék otthonába 😊 Bár úgyse fogsz mert puding vagy.

Youth

Viszont van benne egy két bug. 5 percenként kifagy a 4-es verzió. A 3-as csak 15 percenként fagyott. 😊

Off: Grat Youth!
Na a kérdéseim fele megoldódott. Felraktam a RealFlow4-et és ott már a RealWave-particle ütköztetés sem gond. Sokkal korrektebb így elsõ ránézésre, mint a 3. Ahogy nésem már nincs SceneTree, hanem alapból mindent mindennel ütköztetni akar a progi, ami szerintem jó, hiszen ha valaki már ilyen progit használ, az a fizikai korrektségre törekszik. Amúgy biztos ki lehetne kapcsolni, csak a 3-ban még az volt a gond, hogy ott mindenhol be kellett kapcsolni.

A Realwave felületet medence alakúra még nem tudom, hogy hogyna csináljam, de megoldom, ha itt nem ért senki a progihoz.
Aldaryn
na neee.... jólvan, vazze... megverlek, meg én... elmész te a... Pécsre vazze... 😄

(grats!)

per aspera ad astra

youth
Itt nem kell kivonni semmit, másik jelenethez kérdeztem...
Olyan stodio feelinget szerettem volna/szeretnék cisnálni, milyen HDRI-t ajánlassz? 😊

Józsi: 😊köszi

off:
Felvettek Pécsre építésznek. BME-re is felvettek, de sorrendet változtattam, nem akarok pestre menni, mert Józsi is ott tanyázik 😛

Youth

en hdri-t hasznalnek reflekcionak,
es nem kellene kivonni semmit sem, miert kene?

Aldaryn
Ah, ez a hokis sikak, nagyon korrekt!!! Jó látni, hogy azért nem fenyeget az éhenhalás. (ezt most véresen komolyan, és jószándékkal gondoltam)

per aspera ad astra

youth
Ugyan nem ehhez kérdeztem elõbb, de gondoltam bedobom, hogy "színesítse" a fórumot:

Youth

Aldaryn
Már a poént se értik az emberek...

per aspera ad astra

youth
Én is erre gondoltam. Meg szerencsére csak pár állókép szal nem nagy utómunka. Köszi!

Youth

kulon rendereled le aztan osszegyurod, maskeppen nem hiszem.

Aldaryn
Passz. Ott az SDK, programozzad le. 😛

per aspera ad astra

youth
Köcc!
És olyat lehet, hogy beállítom melyik testet NE tükrözze vissza?

Youth

Aldaryn
jobbklikk, vrayproperties, generate GI off

per aspera ad astra

youth
Hali!
Van két planem, amiknek VRayLightMtl anyaguk van. De nem szeretném, ha fényt bocsátanának ki, hanem csak azt hogy a tükrözõdésben jelnjenek meg de ott se mindegyik testnél. Hogy lehet beállítani melyik testnél hassanak és ott is csak a tükrözõdésnél??
Elõre is köszi!

Youth

Meg még az érdekelne, hogy hogyan lehet egy bizonyos formát beállítani RealWave-nek. Alapból egy nyégyszöget ad, de nekem az ugye nem jó, mert a medence széle az íves és onnan is vissza kéne csapódni a hullámoknak. Gondolom át kéne hívni azt, ami eddig volt a medencénél a vízfelszín és azt kéne valahogy konvertálni flowá, vagy nemtom. 😞
Kéne csinálnom egy animot a medencés képhez és nem jövök rá, hogy RealFlow-ban a részecskerendszert hogy lehet ütköztetni a RealWave-el. Valakinek nincs valami ötlete? Realwave sima testel simán ütközik, csak részecskékkel nem. Arra is gondoltam már, hogy a víz csobogást kiszámíttatom és visszahozom a mesh hálóját, majd azt ütköztetem a realwave-el, de ha meg lehetne csinálni ezt egyszerûbben is, az jó lenne.