63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Ronin666
    Fizikai modellezés? :)

Lehet csak 3-4 másodpercig maradna egyben a modell, de lehet hogy működne is, ha minden klappol.
  • Free
    nah seninek semmi ötlet hogyan kellene összedolgozni a futóművemet? :s
  • Free
    http://www.youtube.com/watch?v=9JGFORq1GRU
    Ezt vajon hogyan lehet megoldani. találtam egy tutort ami dumikkal operál de magas volt mert mindent mindennel keresztbe kötött és végig csinálva se az jött ki amit kerestem
  • Fisch
    pont ezeket az észrevételeket akartam leírni én is... :D
    tök felesleges azon tanakodni, hogy "működne-e vagy sem"! hagyjuk meg az alkotó szabadságát!
  • 4D
    "ááá de az már nagyon scifi. valami kivitelezhető realisztikus dolog kell. :c)"
    Jaaaa? Jówannakor.
    TrabantMcLaren Pl.?
  • zenoka
    gyaa otthon nincs netem most...reggel bejovoka gyarba s a fel delelottom arra megy el hogy vissza olvasok...ZSIIIRRR:D

Altalam linkelt latvanyterv: jol van jolvan en magyar minoseghez vagyok szokva:DDD

Free: baszo lett..igazan jo hogy folytatod...mi lesz a kornyezet? ehe:)
  • Free
    ááá de az már nagyon scifi. valami kivitelezhető realisztikus dolog kell. :c)

De azért vald be hogy a kép linkelése óta L szolt postokból igen is tanultunk .. én biztossan sokat :c)
  • 4D
    Csak kapkodom a fejem srácok. Most fiktív, kreatív de 3D ben minőségi alkotás a cél, vagy fizikaszakkört alapítunk?
    Közben meg odavagyunk azoktól a pl mozikban látható szintén jelenleg kivitelezhetetlen, de 3D szempontból dögös cuccoktól?
    Amikor pl. a Pod-Racerek látványától feküdt ki a világ anno, nem hiszem, hogy több fizikus öngyilkos lett...
    Jutott eszembe.
  • Free
    huh mi lett ebből... :c)))

Meggyőztetek spoilereket dobom. Hátsó részt átalakítom. Feljebbb emelem az egésszet és a légcsavarház alá pakolok valamit amire landolhat hogy ne a földön üljön. oszt utánna jöhet majd a következő vita :c)))
    nem fogom elkapkodni .

Thomas állat lett búrával .. :))))
  • Aldaryn
    Na, tök jó. :) Így reggel két dolog jutott ezsembe, az első, hogy leszállt egy gigantikus rothadó narancshéjra. A másik, meg hogy alattomosan belebegve egy forgalmas utca főlé kemény menyiségű lefejezést lehet ezzel elkövetni. Amolyan GTA hangulat, bár igaz, ott a helikopterrel sem lehetett embert darálni. :(
  • Papirzacsi
    Nekem határozottan tetszik így. :-)
  • Papirzacsi
    Nos a kompresszora munkagép, a turbinája erőgép.
    Ha analógiát akarunk vonni a repülőgép hajtóművekkel, akkor ez mindenféleképpen egy légcsavaros-gázturbina. A gázgenerátor része van a kúpban, és a légcsavarja, ami munkát igényel(ergo munkagép), pedig a csőben, tehát nem turbina. De ez már elég off ebben a topikban.
  • vaczak
    szerinted egy sugárhajtómű erő- vagy munkagép?
  • ThomasGins
    Kicsit belepiszkáltam,bocs:)
    Szal egy üvegburával lehet h áramvonalasabb lenn szvsz:)
    link
  • Papirzacsi
    Nos igen. De a szélmalom a szélbű veszi ki az energiát ezért turbinának tekinthető,ez pedig beviszi az energiát. Az egyik erőgép, a másik munkagép. Ennyi a különbség látszólag, aztán lapátgeometriában viszont már más.Remélem érzed a különbséget.

Free: a légpárna érdekes dolog,de mivel az is csillapít, megint csak nem kell lengéscsillapító. Ha meg így fekszik fent a talajon, akkor valószínűleg sose alakul ki a megfelelő áramlás a lapátok körül, visszaáramlás alakul ki, és nem lesz emelőerő.De rád van bízva. A sci fi-ből elöbb utóbb mindig megvalósul vmi. :-)
  • vaczak
    ha a wikipédia szerint pl. a szélmalmok tekinthetők kezdetleges turbinának, akkor erre is simán rámondhatjuk. a lényeg hogy oly módon nyomja át a levegőt hogy az áramlásból energiát hasznosíthasson.

a levegő meg biza lehet "kátyús" ha megtört áramlások vannak benne, plánne ha azt maga a jármű is gerjeszti (turbulencia).
  • Free
    Gondoltam rá hogy léeszélcsatornázom és úgy módosítom a dolgot flume fx vagy aura tökéletersen modellezi a dolgot. csak kb 6 nap lenne egy 5 perces teszt :c) éd akkor még nincs render csak a füst számolása :c)

Ha el is freezem a dolgot azt már elértem hogy gondolkodtok rajta és jobbnál jobb ötletek jönnek ki tudja pár év múlva lehet megépíti valaki :c)
  • Free
    Végülis hason fekve annyi előnye lenne hogy ha alúlra gumiköppenyt teszek lehet légpárnás is és akkor van értelme a felfüggesztésnek :c)
    Ahogy néázegettem jutott eszembe mi van aha ez egy légpárnás a földön de visszahúzható gumiköpennyel repülőképes is vagy akár ne is kell visszahúzni csak emelni a teljesítményen.

amúgy az tény és való hogy a felfüggesztést annak okából tettem rá hogy jól néz ki, és a földön tárólva nem lenne a test ennyire közel a földhöz hanem kb 30 40 cm re lenne és a felsüggeszts tartja. épp azért mert közvettlen a hajtóművekre teszi le magát a gép így nincs az az erős koppanó hatá mikor leszáéll lévén hogy a törzsben hosszában van a forgó hajtómű. ezért olyan komoly a repülőgépek futóműve is. csak itt az is egy hajtómű..

Javítsatok ha hüölyeséget beszélek :d
  • Papirzacsi
    Nem az volt a kérdés, hogy lehet megoldani, hanem hogy hogyan nem. :-)Egyébként pont emiatt, semmire se lenne szükség sztem ezen a gépem, mert bárhogy máshogy stabilizálható.:-) Ahogy igazából a "futóműre" sincs szükség, mert nincs mit csillapítani. Nem kátyús a levegő. :)
    Viszont így hason fekvésből az életben nem emelkedik el.

Az első szárnyak helyére sztem nem kell semmi. Dizájként jól néz ki, csak gyakorlati haszna nincs ott semminek. SZVSZ.
  • ThomasGins
    particlevel szélcsatorna,reaktorral motor gravitácó,tesztelgesd Free:)
  • nenad
    annyi modja van a kiegyensulyozasnak..
    az egyik pl az elbillenes erzekelese es a fordulatszamok/toloero ilyen valtoztasa. Stb. Hasonlo jellegu dolgogra szamtalan pelda van pl autokban.
    Ez reszlet kerdes sztem. Ugy ertem idovel megoldhato. Valami nagy cegnek kene kezbe venni es mindjart menne a dolog..
  • Free
    hehe googleban érdemes rákeresni . :c)))

sky car csak egy szép nagy kép
    http://www.moller.com/
  • Free
    köcce az infókat. És igen valahogy a gyerekkori elképzeléseim szeretném összekapcsolni bámi nemű realitással. hogy úgy nézzen ki a cucc mintha meg lehetne építeni a valóségban is működőképere és lehessen használni. tehát reális legyen.

Amúgy én szeretem a kritikát főlleg az ilyen építő jellegűt. a hátsó részt át kell terveznem mert felmerűlt bennem egy olyam gondolat, hogy ha az elejében van az üzem anyag plussz a hátsó rész kúpjáában akkor is kevés . lévén hogy 5 hajtóművetz kell ellátnia. meg repüléásnél pl eléggé orrnehéz lenne nem a közepén van a súlly pont.
    Szóval azt áttervezem . az elejére lenne valami javaslat akkor hogy az szárny legyen terelő helyett?
  • Papirzacsi
    Ez az áramlás "szétnyomás" érdekes gondolat, csak nem működik. :-( Itt egy szemléltetés, hogy miért.
    A hátsó szárny, mint stabilizátor jó gondolat, de ha nincs jóhelyen a súlypont, akkor álló helyzetben mi lesz? Orradől, mert nins erő ami stabilizálja. Inkább lengés csökkentő szerep ami szóba jöhet, és nem ilyen profillal, hanem szárnyprofillal. Lehet szimmetrikus, asszimmetrikus, erősen, gyengén ívelt, mint a helikoptereknél.
    Van kép a neten bőven.Illetve lehetne picit feljebb is, mert ha elképzelek rá két főt, illetve ott a szélvédő, nem kicsit zavart áramlásban dolgozik.
    Itt elhangzott, hogy a "turbinák" legyen csak ventillátor, a turbina más elv. Szóval hogy a kúp legyen kisebb. ránézésre nem tudom mi hajtja a forgó lapátsort,de nem úgy tűnik, mintha a törzsben lévő hmű hajtaná, mert semmi kapcsolat nincs köztük, így biztos a kúpban van a hműve, akkor viszont kell a méret, mégse lehet walkman motorral elhajtani egy ekkora dögöt. :-) Tartom magam ahhoz is, hogy így jó a forgórész mérete, mert kisebb átmérő bár kiemeli a törzset látványban, de hogy áramlástanilag nem olyan megfelelő, az is biztos. :-)
    Félre értés ne essék ,hogy itt "kritizálom", csak vhol össze kéne kapcsolni a gépészetet a látványtervekkel, mert nagyon sokszor köszönő viszonyban sincs a kettő. ;-)
  • ThomasGins
    Mit tökölsz,egy henger 4 propi,meg rács,h az arrajáró nagyobb része kivül maradjon:)
    Amugy fasza lesz,kiváncsi leszek hogy texturázod be:p
  • 4D
    Én is hajlanék arra, hogy a turbinák legyenek kisebbek, mert így az összhatás olyan mint ha egy mutáns vízimolnárkát látnék.
    Szerintem valami hosszúkásabb repülőturbinaszerűbbekkel jonbban nézne ki, mert a test az tök jó, az domináljon.
    Aztán kezdd el textúrázni, jó használtra, égett turbinavéggel,meg a cockpitnek villogó pittyegő stbk.
  • vaczak
    hátul a spoilert én mindenképpen V alakban tenném rá valahogy. tehát a szélei felfelé álljanak, ne le. úgy szvsz formailag jobban nézne ki. és én nem is ennyire tipikus alakút csinálnék, hanem inkább valami vezérsík-szerűséget.

ilyen állásban a turbinák kúpjait magasnak érzem. valami laposabb megoldás áramvonalasabb feelinget kölcsönözne neki.
  • Malakai
    Ja de a helikopterből ha kiszálsz, nem kell átszlalomoznod a rotorok közt. :)
  • Midas
    Sztem meg tokmind1 csak jol nezzen ki. Nekem bejon
  • Free
    akkor ezek szerint többségében a szárnyakkal van a gond.
    akkor sorba véve mit miért gondoltam így és akkor meg tudjátok mondani melyik a hülyeség mert semmi ilyesmit nem tanúltam :c))

Az első szárnyakat azért raktam fel ilyen profillal mert azok csak annyi szerepet látnak el hogy nagyobb előre haladó sebességnél szétnyomják a levegőt a "futómű" elől tehát fel is le is mivel a felhajtóerőt ügyi a légcsavarok adják.
    A Hátsó szintén amolyan stabilizátor szerepet látna el lévén hogy elöl nagyobb a súly meg a tömeg meg minden..
    a nagy beömlök elöl a törzsben és így az üllések alatt lévő hajtómű légellátását hivatottak betölteni. hátúl a szűkítésen kiáramló levegő hajtaná előre a szerkezetet gyorsmenetben
    mindazok melett hogy az egyhelyben lebegésből való elindulást a légcsavarok 3D s elforgatása is teszi lehetővé ...

Majd készítek egy amolyan gyorsan összecsapott animot a mozgásáról bár eddig csak a fejemben van meg.

Háttámla igen az lehet nem lenne rosz ki is próbáltam de nagyon sokat rontott az öszképen marad a kapaszkodó a hátsó utasnak.

A Rács a légcsavarokra megint csak ki lett próbálva de nem volt olyan minta vagy forma ami tetszett volna . Végülis a Helikopter nek sincs rácsban a rotorja...

Nagyjából ennyi :c))
    Köszönöm a kritikákat ki fogom őket próbálni hogy mit okoznak a modell öszhatásán
  • Papirzacsi
    Szerintem nem kell rá szűkítő. Így jobb a propulziós hatásfoka.
    Talán a lapátok elcsavarása lehetne nagyobb.
    A hátsó szárny, illetve az az első csökevény is érdekes, és látszólag felesleges. Érződik rajta vmi autóverseny feeling, de itt sok haszna nincs, és bár a képen nem látom tisztán ,de a hátsónak a profilja se jó semmire.Az elsőjé viszont tuti semmire. :-)
    Régebben már leírtam, hogy én ezt egy 60-as évek környéki F1-es autó formára tudnám elképzelni, de nem az én projectem. :-) Kérdés még, hogy ez a nagy beömlő nyílás mi célt szolgál, illetve nincs vmi alkalmatosság, hogy ne a ventillátorokon feküdjön?
    Amúgy nagyon tetszik a "futómű", és úgy az egész, azt a pár dolgot leszámítva amit elvi hibának találok.
  • nenad
    aze ez nem sugarhajtomu kerem, akkor azt hiszem messze nem volna ajanlatod a kozelben ulni :D
    De azert jo otlet valami vedelem szeruseg mindenkeppen kene,
    mondjuk egy jopofa racs a tetejere. Esetleg,
    de tudom hogy van ez, hagyjuk az alkotora. :-)
  • zsolesz92
    mi az hogy nincs háttámlája?:D
  • Boba
    Nah, akkor jojjon szep sorjaban.:)
    1: a spoiler az ne legyen leszoritos, annak mi ertelme? Inkabb vezesse a cumot, szoval legyen egy fuggoleges iranyithato vezersik.
    2: a turbinak ala rakhatnal valami cso szukitest ami van a repcsiken, hogy jobban felgyorsuljon ott a gaz es iranyithatobb legyen. (Nomeg sztem jobban is nezne ki.)es talan egy picit kisebbre is lehetne venni, hogy ne legyen tul hangsulyos a fotesthez kepest.
    Elso blikkre ennyi gondolatom van. Semmikepp se torold, folytasd csak.:)
  • Free
    nah van még mit csinálni de minden csak idő kérdése. valami kritika is jöhetne ám mit hogyan módosítsak több szem többet lát. bár én minnél többet nézzem annál jobban erősödik az érzés hogy előről kellene kezdneme vagy törölnöm :s

• Free
    milyen túrbináűs projekt? ha a Légmotorra gondolsz máris mmutatok updatet :d
  • 4D
    Te és mi a túró van a turbinás projecttel? Alma?
  • Aldaryn
    Magyarországon rengeteg pénz van. És a sok pénz tulajdonosainak sok látávnytervező rokona. :D
  • Boba
    Azt elhiszem. De magyarorszagon szerintem nincsen penz ilyenekre.

Amugy en abbol indultam ki, hogy pl CgTalkon es mas forumokon is elfordulnak jobb munkak is. Csak mivel nincs renderfarmjuk, ezert az nem mozdul meg es nem lesz belole animacio. Szoval jobb minoseget mar lattam sokat, de allokepben. Innentol ez az anim mar csak renderslave kerdese. Szerintem.

(Azt meg nem er mondani, hogy csinaljak jobbat, mer ugyse tok.:D)
  • Aldaryn
    Olyan, mintha 5-6 évvel ezelőtt készült volna. Minden esetre az operatőri munka magasan veri azt, amit idehaza látni szoktunk látványterv téren.