63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Jó ez shader , tetszik . -
Ha csak állókép, akkor szerintem maradj a geometriánál...
Glu, realflow és hasonló teljesen fölösleges, főleg, hogy nagy víztömegnél jó sokat számoltathatnál vele. Részecskék esetleg, vagy ha geometria, akkor esetleg annak az aljába a felcsapódó víznek. -
marcee #38808 Építész látványhoz kellene vízeseést csinálnom. Épület különböző szintjein lévő medencék között egy vonalban bukik alá a víz. Hogyan lenne érdemes ennek nekilátni? Részecskerendszeres, reactoros ismereteim a nullához konvergálnak, de szánnék rá egy fél napot! :D Vagy realflow, glu? (ezeket sem használtam még) Amúgy csak állóképek kellenek, szóval meg lehetne csinálni valószínűleg egy extra shader-rel is.
Bármilyen ötlet érdekel. -
értem -
Lehet maxban is, de sokkal körülményesebb. Én főént azért rakom, hogy legyen a képen valami abszolút fekete is mindig. -
Ezeket az alul felül csikokat maxban meg lehet csinálni? ez a fekete díszcsik. vagy psel gyors rányomjátok? -
Geometriai bugnak tűnik, irradiance map check sample pl segíthet, de inkább egy kis geometria pofozás.
NFR, egy bizonyos probléma izolálására készített ötperces jelenet, semmi több, renderidő 8 perc, a hangsúly a 6000 teapoton van, és azon, hogy egy objektum részei, együtt majd 10milla poligon, és ha maxnak ezt be kell töltenie, akkor lefoglal neki majd 1,5GB memet. Szóval furán viselkedő geometria, annyi szent.
-
Skylite #38803 a fekete folt az szerintem a modell hibája lehet nem? -
dohányoztál render közben:) -
És mit próbálgassak ott ? -
nenad #38800 a feher pontoknak sok oka lehet, alltalaban az AntiAliasingal fixalni lehet a dolgot. -
Meg tudnátok mondani az alábbi tesztképen mitől van alul az a sötét szűrke folt, valamint azok a kis pont alakú csillogások (vagy mik :))) a kép jobb oldalán :
-
Hát ezt nehéz megmondani , de az a kaliberü cég aki ezt így vállalná (ha van ilyen :) ), az nem a legolcsób szerintem mindenképpen 200 000 feletti összeg lenne . -
zenoka #38797 Annyira nem sok szerintem bar kerdeses hogy ez adozas elotti vagy utani osszeg eredeti progikat hasznalsz-e...Meg ugye kerdeses hogy ez munkaora dij vagy gepido dij (gondolok ugye az animra)
de mondjuk inkabb tobbet kerj mint piszlicsare osszegeket mert a nagyon lenyomott ar nem tesz jot a szakmanak:) -
Csak hazai viszonylatban, de tény és való, hogy minden annyit ér, amennyit fizetnek érte, és ez nagy igazság. -
de pl ilyen diffuse mapot honnan szedjek?elég ha rákeresek neten, és ha kidob egy hangfalat jó lesz róla a háló diffusenak? -
megprobálom köszi -
Éjjeli NFR:
sztem hangulatos lett. sztetek? a 2 szekrény direkt van külön, gyben csunya volt -
Ronin666 #38792 És szerintem sacc/kb. mennyibe fájna ez a bútor a megfelelő minőségben legyártva? Illetve tudnál javasolni valami céget? -
Ronin666 #38791 materiálal is meg tudod. Igazából próbálkozz vele, szerintem nem lehet túl bonyi. Kell rá difuse, bump, refract glossy, refract. Más szvsz nem. -
Ronin666 #38790 Szerinted sok? Én úgy gondolom, hogy amíg megfizetik, addig minek kérjek kevesebbet... -
ha egy hangfalat szeretnék modellezni, megcsinálom a hangdobozt(tegyük fel hogfy semmi nem látszik a sürü szövésü 'háló miatt'...
Ezt a hálót hogy tudom megcsinálni? meglehet oldani materiallal? tudjátok mire gondolok az a szövet ami a hangfalakon van...
őt hogyan tusdom megcsinálni? -
hrönyf? én 2000-et kapok, aztán abból még adózok :D -
Hmm, asszem mától nekünk is át kell állni az 5000HUFos órabérre. Különben lecsap a szakszervezet kemény ökle.
-
Az ilyen 80as lapokat hogy csinálják meg h ne legyen husz kiló egy négyzetméter? -
Kérdés, hogy meg-e adják :))) -
helló, én nem vagyok profi max-os de ennél sokkal többet el lehet kérni, még ezért is pedig ez messze van a fotorealisztikusságtól -
Furnérozni lapokban szoktak , présgéppel .Összerakva már nem lehet, tehát marad a spéci illesztés 45 fokban, amit nagyon nehéz szépen megcsinálni legtöbbször nem lesz szép ...Vagy itt ott lesz egy hajszálnyi rés vagy túl éles lesz stb ... -
Ronin666 #38782 Nem is nagyon találtam eddig senkit, bár inkább azért mert nem válaszoltak a felkérésemre.
Én laikus vagyok a témában, de nem csak annyiból áll a dolog, hogy a két mondjuk 20-as MDF lapot összeteszed, majd a széleknél lecsiszolod, aztán furnérozod és már nincs is illesztés? Vagy magához a furnérozáshoz kellene spéci gép, mert a furnérok találkozását nem egyszerű megoldani szépen? -
Látszó illesztések nélkül összerakni elég spéci dolog, azt nem tudom úgy megcsinálni, de valszeg nem is sok asztalost találsz az országban aki ezt így vállaná .Ilyenekre senki nincs berendezkedve mert rohadt drága ez a fajta bútor a speciális technologia miatt , és senki nem venné meg ....
De majd gondolkodom rajta normál eszközökkel , gépekkel hogyan lehetne megcsinálni . -
Ronin666 #38780 Itt a link: terv
Furnérozva kellene. A két rész külön van (egymáson eltolható is akár). Az egyik bükk, a másik cseresznye. Kellene rá olyan láb, amivel be lehet szépen szintezni. Az alsó részen fiókok vannak, azokra rejtett fogó kellene alulra és lehetőleg úgy kellene megoldani a front oldalát, mint a képen van, hogy olyan vékony lemezből legyen. Gondolom ez az életben úgy nézne ki, hogy lenne egy normál vastagságú mdf belül, ami becsúszna a "szekrény" belsejébe, és arra lennének rátéve vékony pár mm-es lapok, illetve alul a fogás meg lenne erősítve kicsit fémlemezzel, vagy valamivel.
Ami még fontos, de talán egyértelmű, hogy nem szabadna látszódni az illesztéseknek, illetve ha a bal oldali elem 3 részből lenne összerakva, az sem lenne baj, csak akkor az ottani illesztés a részek között 45 fokos legyen. A sarok illesztéseket természetesen ott is el kéne tűntetni.
Ez így megoldható lenne? Ha igen, akkor a többit priviben intézzük.
-
Ronin666 #38779 Bocs, kicsit félrevezettelek. Asztalost kerestem, de grafikusra bukkantam. Nem szekrények rajzolásáról beszéltem. :)
Komolyan asztalos vagy? :)
Nekem még mindig lenne egy meló, érdekelne meg tudnád-e csinálni szépen. Rakok fel róla egy látványtervet és egy méretezett rajzot is. pill -
Maxhoz is össze lehetne dobni egy ilyen "szekrénytárat", de azt aztán senki nem fizeti meg ....Magam is asztalos vagyok szal tudom .
De ez a progi szvsz tökéletes erre, viszonylag elfogadható , és tényleg csak "húzd és vidd" működik, egyedül az egyedi méretekkel illetve formákkal van komolyabb meló ...
Szerk.: és ami még fontos a progi használati ára 3 euro/óra .Megvenni nem lehet, illetve lehet de elég horror áron . -
Ronin666 #38777 Nekem az a tapasztalatom, hogy elég komoly pénzeket el lehet kérni. Még ezért a minőségért is. Szerintem 30e is bőven belefér a lenti képekre. A megrendelő legtöbb esetben úgy sem tudja mekkora munkáról van szó. Én kb. 5eFt-os munkaórával szoktam számolni nagyobb melóknál, kisebbeknél meg többet. Ahol csak 1-2 óra, ott akár 10-15e/óra is lehet.
Amit még észrevettem, hogy nagyon kevés jó grafikus van, aki ilyeneket csinál. Látványterveket igazán jó minőségben alig látok, mint amik itt a fórumon meg szoktak fordulni. Én ezekre állnék rá szívesebben, bár mostanában minden féle melóm volt, csak látványterv nem.
Valamikor nézelődtam asztalos után és találtam egy csávót, aki kb. olyan minőségű képeket, amiket linkeltél, olyanokat csinált. Árak elég húzósak voltak. Négyzetméterben voltak megadva. Egy m2 kb. 1500-2000Ft lehetett.
Ja még annyit, hogy én az 5eFt óradíjat úgy gondolom, hogy akkor legyen a meló már minőségi is, persze sok embernek a te általad linkelt képek minősége is eladható annyiért. Sokan még el sem tudják képzelni, hogy lehetséges géppel majdnem teljesen élethű képeket rajzolni.
ui.: Azért én is kivi lennék másnak itt mi a véleménye erről a témáról -
Ha másnak is 10et akart fizetni egy-egy ilyenért, akkor nem csodálom, hogy nem talál hosszú ideje senkit. :P -
Egy helység, konyhabútoros cég, a bútor a lényeg . Néhány kép, plusz egy elég tutin beméretezet felülnézeti rajz . -
nenad #38774 hany kepet kell csinalni hany helyseg stb.
azert 10 000 az eleg keves lenne.
-
Hát egy ilyen munkán kb 1 millát fog a megrendelő, kb 2 óra össze lehet dobni a legbonyolultabbakat is , az egyszerűek gyorsan megvannak ...
Mégis kb, mennyi ? Nagyon régóta nem talál embert aki megcsinálná neki .
10 000 az sok vagy kevés ? Tényleg fogalmam nincs emnnyibe kerülhetnek az efféle munkák, soha nem csináltam még pénzért ... -
nenad #38772 sztem nem olyan rosszak ezek, lattunk mar ennel sokkal veszesebbet, es ha jol tudom nagyon gyorsan ossze lehet librarykbol dobni ezeket.
egyebkent a megrendelotol,munka nagysagatol es az idohatartol fugg,
en igy probalnam kikalkulalni. -
Hali !
Kis tanács kéne .Ilyen minőségű látványtervért kb, mennyit lehet elkérni ? Természetesen ez nem max, elég gyorsan össze lehet dobálni, kifejezetten bútor látványtervekhez való progi :
kép
kép