3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oryon
Hm... valóban erõs lett, thx 😊

Oryon

FRenkie
HI.
Szerintem túl erõs és túl éles a tükrözõdés. Ezen kívül minden oké.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

scorpeeon
kérdés: szerintetek mivel lehet a legjobban egy emberrõl két kép alapján modellt készíteni. facegent próbáltam, nem nagyon jött be, van valami tutibb megoldás?

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

oryon
Köszi Mindenkinek, nem gondoltam, h ennyire tetszik majd másoknak is 😊

ThomasGins: kb 4h-5h, "agyonoptimalizálva" :/

Zenoka: uhh, thx, h észrevetted, a feliratot nem én tettem rá és nem néztem meg én sem, h jó e 😊 javítva lesz...
Csapatmunka rulz 😄

Flego, Free: thx 😊

Oryon

ThomasGins
Pixeles széleket összemossa.

\"So always look on the bright side of death\"

És az jó, ha van rajta Blur? (még nem használtam szerintem :\)
ThomasGins
Köszi
A fények miatt csináltam csak,szoval igy marad szegény.😊
Bump mellett még a blurt is feljebb nyomhattam volna,de majd ha sok procim lesz egyszer😊

Szerintem nem olyan csúnya. Ami viszont zavaró benne, hogy a kövek felülete túl sima. Az egy dolog, hogy van rajta Disp, de olyan így a hatása nekem, mintha nem lenne érdes a felülete, hanem valaki lecsiszolta volna. 😊

Szerintem egy nagy adag Bump még akár javíthatna is a dolgon.
Free
#32841 Sira jó rá nézni .c)

#32845 Nagyon király tõlled megszokott minõség :c)

#32848 Zénókának igaza van a trutyi tök jó lett :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

viszont alul a trutyi az jol nez ki😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

fle go
Ez nagyon popec lett, olyannyira, hogy ki is nyomtattam.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ThomasGins
Kis csunya nfr.
nfr1

Furcsa h a 2 órás render, a disp. miatt néha 8 órás akart lenni és vray reset után ujra jo volt.

zsir popec lett!
miert ez a datum rajta? nem valami nov kozepeig lehet leadni?

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Pipec nagyon!
Render idõ?
publikus alkoholista övezet😄

oryon
Sziasztok,

ArtistPub 3D Contest 02 - promo

Köszönet az Aversis-nek és Aldarynnak 😊

Oryon

Al, GixEr: no akkor belevettem magam ebbe koszi az infokat😄

Elmeletileg az EXCEL- tablakat is tudja hasznalni a MAX, peldascript (elmeletileg) a script konyvtarban.
Aldaryn
Van egy freehand spline rajzoló script példa is MS-ek között. Filet soronként feldolgozni nem nagy móka. A kettõbõl megvan a cucc hamar. 😊

per aspera ad astra

ThomasGins
NFR
link

Majd egyszer befejezem😊

aaaa megkora f@sz vagyok telleg😄DDDDDDDD
kosz az utmutatast mester😊

Free
gyors házi barkács megoldás...
1, CAD indít.
2, script megír
3, pontok felvesz
4, lemet dgw vagy bármi amit a cad tud
5, CAD bezár
6, max indít
7, import DGW vagy amit lementettél CAD ban
8, elnyúlsz a nyugtatóért mert valami biztos nem ott van ahol te akartad és kezdheted elõrõl :c))))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ez 10 pontnal oke de ha van egy txt fileom amiben van egymas alatt kb 1500 pont ugy macerasabb..autocadbe irok ra scriptet de maxba...hmm asszem ideje ezt megtanulni😄😄

Az edit spline modban lerakod az uj vertexet es alul beirod az uj koordinatait.
Hi!
Letezik olyan plugin vagy funkcio hogy egy kis ablakba irogatom a pontok xyz koordinatait s a max arra a helyre huzza spline-t?

Boba
Hmm... valami hasonlo van, kulon reszekre is lehet subdivet rakni. Bar az elegge bugos, szoval en nem hasznalom.

ThomasGins
😊
Arra gondolok h ha egy plane-re rajzolok egy szemérmetlen nagy kidudorodás akkor utána ki kell jelölnöm hogy subdivet nyomjak rá.Ha soxor akarnám ezt csinálni akkor lenne hasznos. MaxSculpt pluginban volt erre egy tessellete gomb,bár nem volt az igazi,de volt😊

Boba
Ezt a kerdest nem ertem.:S
Ugy erted, hogy displacement festegetes kozben lepegethetsz-e a szintek kozott? Mert akkor igen... hasonlo mint Zbrush, bar a szintek kozotti lepegetes egy picit lassucska. De karpotol maga a program gyorsasaga... Zbrushal ellentetben itt van normalis kamera forgatas, object kezeles, hardwares gyorsitas eeeeeees... perspektiva. 😄 Zbrush axonometriajatol falnak megyek.

ThomasGins
Frankó lett!
Van arra lehetõség mudboxban,hogy rajzolás közben rakja a subdivokat?

Huh, tok jo... En meg spec nem hallottam errol a progirol... Szal mar megerte betenned 😄

Boba
Valami romai harcosnak a kepe volt a fejemben mikozben csinaltam. A szobor feeling mar fel siker.😄

scorpeeon
tök jó szobor feelingje van, nem? 😊

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Boba
Nah... ha nem gond, akkor egy ici picit szinesitem a forumot... (mind a ketto topicot raadasul, gaz, galad modon.😄)

Szokasomhoz hiven, nem max... de megiscsak 3d. Az alap modell XSI-bol (screenshotra sem erdemes, kb 3-4szaz poligon maximum, csak a topologia miatt) a "highres" pedig mudboxbol szarmazik. Bar igazan csak felig highres, lett volna kedvem jobban belemenni a dolgokba de ennyi idot nem eri meg raforditani. Ez is csak egy elotanulmany a sok kozul egy most keszulo nagyobb munkahoz. Mielott elkezdem az ottani displacement festegetest megcsinalok jopar tesztet, az elso teszt lenne ez.

Lowpoly modellezes kb 10 perc, mudboxozas kb 40-50 perc lehet, igyekeztem 1 oran belul maradni.

Itt a fenti kep highresben, ha valakit veletlenul erdekelne.😊

Nna... hat ennyi lettem volna, bocs a pofatlankodasert😛 Senem max, senem maya...😄

scorpeeon
Ez is igaz mondjuk. Hát nemtom, hogy a profik hogy csinálják az ilyet, és hanggal még sosem kisérleteztem 😄 De itt zenérõl kérdeztek amúgy, nem mind1 h zenérõl vagy hangokról beszélünk, a hangoknak tényleg pontosan a helyén kell lenniük.

zsolesz92
nah, én aztán ahoz már fullra n3em értek de a mindentbele.hu-n van egy alap tutor ami abbol áll hogy egy hengeren átbökünk egy téglalapot ez a repülõnk. és utána adunk hozzá egy repcsi a hangot. aztá h belõni hogy kell...

vafeN
Azt tom hogy azzal egyszerûbb, csak hát, ha külön progival csinálom akkor meg kurva nehéz lenne a dobot a helyére álítani. meg az éneklésnél az ember beszédét:>

[O_O] (.)(.)

scorpeeon
Na én errõl nem tudok, de sztem a zenét inkább külön progival érdemes csinálni...

zsolesz92
ezek materialok vagy te készíted a színeket, illetve anyagaikat?

zsolesz92
asszem a curve editorban

scorpeeon
<#wilting><#lama>

vafeN
Valaki pls help me. Annyiba kéne segíteni hogy studio max-ba hogyan lehet zenét beteni?

[O_O] (.)(.)

Aldaryn
Én azt mondom, kulcsold a kamerát. Jobban jársz vele. Lehet példul szekvenciában végigtolni az összes képet, stb...

per aspera ad astra

hasznald ezt:
Treeshop
Állat! 😄
Evogordon
huh te beteg vagy...
xD

ThomasGins
Uj szerszemény,bal szélsõ😊
pitpot

Ááááááááááááá! Ha elforgatom a kamerát akkor nem a függõleges tengelyük körül forognak, hanem a középpontjuk körül!!! Ááááááá! Hogyan tudom megmagyarázni a max-nak, hogy bárhova viszem a kamerát, azt akarom, hogy a függõleges plane-ek a függõleges z tengely körül forogva forduljanak feléjük???
Elõször használnálom ezt a lookat cuccot és még sürgõs is sajnos. 😞(

Van egy külsõ jelenetem kismillió fával és 14 darab kamerával. A fákat opacity map-es plane-ekkel oldottam meg a számosságuk miatt, amiket LookAt constrainer-el tudok egy egy kemerához kötni, hogy mind felé forduljanak. Ez egy darab kamerával oké lenne, de sajnos van másik 13 darab. Meglehet oldani, hogy mindig az aktuáli felé nézzenek, vagy mozgassam a kamerát 14 képkockán keresztül mindig a következõ helyzetbe?
Hogyan lenne 1xûbb?

Zsolo007
Tudna nekem valaki segíteni. Csontozással bajlódok már jó ideje és nem megy. ezt a tutorialt használom és nagyon nem akar összejönni...

Pontosan úgy csinálom ahogy a tutorial írja és mégsem hajlandó a test mozogni a csonttal...

Az egyetelen különbség az, hogy az ezen a képen látható IK chaint valamiért én nem tudom kijelölni ezt, lehet ez a gond. Tud valaki esetleg egy másik tutorialt, vagy ha ez valami banális hiba akkor írja le nekem mit csináljak.

Köszi!

eightmiles
köcce mindkettõtöknek ^^

a lobogó így marad azt hiszem, de a hátteres dolog érdekelne : ) hogyan kéne lennie szerinted?

lantlant
Engem az nem zavar, hogy a rudbol jon ki a lobogo, igy keszult a gyarban, de a hatter pont rosszul jon ki formailag a lobogo mogott, a kep hangulata egyebkent nagyon bejon