63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ronin666 #38930 Az a baj, mint lazarus képén. Hogy a plane tükrözi a háttér színét. Az esetemben a fekete hátteret és az nekem nem igazán jó. Rakok fel egy képet a "hibáról". pill -
akkor sry....
és ha ezt a képet psben ráteszed screen-ben? -
Azt akarja hogy a kék kockák látszódjanak... szerintem
-
Ronin666 #38927 nem oldódott még meg. Alphas legyen minden, kivéve a tárgy maga és a tükröződése. A többi fekete rész meg legyen alpha. -
Becsillanást külő programmal, photoshopban ráaplikálni, esetleg after effectsben, Fusionban, stb rápakolni, vagy bloom szerű effektet meg lehet maxwell renderrel is pl (csak a renderert elindítva, hdr képhez hozzáadva)... VRay maga nem tud ilyesmit alapjáraton.
Akkor a tükröződés megoldódott? Bár az alfás környezet alatt nemtom' pontosan mit értesz. :) -
Ronin666 #38925 -
Ronin666 #38924 Erről lenne szó. Az alsó tükröződés kellene nekem külön, vagy akár egyben a felső résszel, viszont a környezetben mindennek alphasnak kellene lennie. Most még nem lenne ezt nehéz megcsinálni, de jön még rá glossy és akkor már gázos lenne.
A másik dolog pedig, hogy meg lehetne oldani a becsillanásokat? Tehát hogy a króm éleknél mikor telibe világítja a lámpa, akkor legyen becsillanásos kamera effekt? Ilyet már régebbben is kerestem, csak Vrayben nem találtam. Valami külső progival nem tudjátok, lehetne ilyet csinálni anim alatt? -
Nem szeretnéd, hogy az environment tükröződjön? Azt nem tudod megoldani sztem (objecteket ki lehet zárni), a render environment beállításainál megadhatsz kimondottan tükröződésre egy environmentet, azzal játszhatsz... Az egész tükröződésnek tudsz adni végülis "alphat" a reflectionfilterrel, de azzal se tudod kiemelni csak az objektumokat, hisz az egész a tükröződés része.
Szerk:
Játszadozással tudsz viszont olyan reflectiont kreálni, ami jó lehet alphanak a tükröződéshez, pl tárgynak adsz egy teljesen illuminativ fehéret, míg minden más fekete. -
Ronin666 #38922 Jujj most túl sok volt a szakszó hirtelen. :)
A lényeg, hogy működne, de mégsem. Van egy objektem. Az alá fektettem egy plane-t. Arra raktam egy textúrát ami tükröz és azt szeretném, hogy a felette lévő tárgyamat tükrözze. A többi rész meg legyen alpa. Ez helyett nekem kiadja az egész tükröződést, ami úgy néz ki, hogy az egész plane fekete, és rajta van a tárgyam. Ez így értelemszerű is, hiszen a háttér szín is tükrözve van. Ezt hogy lehet kiküszöbölni?
Remélem érthetően fogalmaztam. -
Két dolgot teszek hozzá, matte objecten lévő tükröződés nem kerül rá a reflection elementre, és a tükröződésnek nincs külön alphaja. -
nem kell,bár lehet azzal is gondolom.Render beállitásoknál,render elements fül és add -
Ronin666 #38919 Értem. De a wrapper kell hozzá ugye? Kül. ment hozzá textúrát is, nem? -
külön menthető a reflect és utána mented png-be -
Ronin666 #38917 Ha jól emlékszem Vray Wrapper material kell hozzá, ugyi? -
Ronin666 #38916 srácok kéne egy kis help. Kéne nekem egy alphas render úgy, hogy egy tárgy tükröződjön, de az is legyen alphas. Van valami textúra Vray alatt, illetve a rendernél ezt merre kéne beállítani? -
TRibor #38915 Uh kicsit nagy lett, remélem nem baj :S.
Nah amit tudni kell a Clubról hogy MZ motorosok klubja. (bármilyen meglepő is)
Én olyasmire gondoltam hogy egy MZ kipufógóvég (ha kell küldök róla képet) pufogna a képsz szélén. majd nagy füstfellő kiséretében elhúzna a kipuffvég, és az eloszló füstben megjelenne valahogy ez a logó. Természeten kétütemú motoról lévén szó a füst kékes.
-
TRibor #38914 Ez a logo lenne (remélem sikerült beszúrnom):
-
zenoka #38913 ja pakold ki a logot s hirdes mini contestet..jutalom motorozasert/sörert cserebe:D -
Csak kérdés volt,h segitsek azoknak akiket érdekel:)
TRibor, szerintem ha kirakod ide a logót lehet hogy rácsap valaki:) -
TRibor #38911 Van természetesen! :) Csak egy kis animáció kéne a DVD kezdéséhez, van ötletem rá, de esetleg a te ötleteidre is kíváncsi vagyok. :D -
mi van unatkozol ? :d -
És van kész logótok,vagy az is kellene? -
TRibor #38908 Hát ha ennyire nagy az unalom, még a mindíg keresk valakit aki érez affinitást a kis nyitó anim elkészítéséhez.
-
de több száz dologra tudom:) -
zenoka #38906 tegnap kerdeztem nem tudtad a valaszt 
:D:D:D
-
ősszel meg iskolakezdés,télen szünet,tavasszal meg vizsgák és itt a nyár ujra:) -
nenad #38904 melegben inkabb hagyja mindenki a fenebe es mas utan nez... -
sehol egy megválaszolatlan kérdés?:) -
de egy füves falunak simán profi -
zenoka #38901 hehe pont tegnap mutattam thomasginsnek..jo pofa csak az bajom vele hogy az "utak" nem osszefuggoek :D dehogy van nemi dilije a sracnak az tuti:DD -
Ááááááááááááááááááá
őrült... -
TRibor #38899 Sziasztok!
Egy olyan emberkét keresek aki szivesen segítene egy nonprofit motoros baráti társaságnak. Felajánlani csak "hirnevet" és köszönetet tudunk sajnos. A készülőben lévő túra videó elejére szeretnék egy forgó, előtűnő, csilogó-villogó logót vagy valami hasonlót... Aki tudna segíteni és érez hozzá kedvet az dobjon egy mailt a Tribor[kukac]gmail.com -ra.
Előre is köszi! -
Nekem corelbe teljesen jól beolvashatók,bár gondolom ezt inkább forditott helyzetben használják többen,azaz max importban. -
GixEr #38897 Amugy ha egy shape-be attacholod az osszes gorbet akkor nem rak mindent kozepre. -
GixEr #38896 A Max-os export AI tol neha ki is fekszik az Illustrator. Inkabb forditva erdemes hasznalni. Hasznalj inkabb Rhino-t abbol tokeletes az export... -
nenad #38895 sztem ez szimplan igy menti el, ha gobeket csinalsz es meg akarod tartani a szerkezetet akkor, sztem a zart elemeket egyenkent mentsd el.
ez az exporta vagy photosop/illustratorra jellemzo hogy igy olvassak be.
Ezt ki lehet kiserletezni.
-
Jah, most látom csak... Tegyél fel egy Illustratort! Nem valami jó program, de ez van. Vagy valami más vektoros szerkesztőt. Annyira gáz, hogy PS-be még pathok szintjén sem lehet rendesen importálni. :| -
Gondolom a kitchendraw exportja ilyen, nyisd meg Illustratorban, vagy exportálj autocadbe, és nyisd meg ottan, hogy kézzel itézd a vonalak revízióját. -
Ja.., bocsánat, azt sem értem , hogy miért úgy nyitja meg néha, hogy szinte csak a kijelőlésekkel látom a vonalat, néha pedig elég vastag fekete vonalként jelenik meg ? .. -
Hogy utána kedvem szerint dolgozhassak vele PhotoShop-pal ...
Azért első lépés a max, mert itt igen fejlett a görbeszerkesztés, szeretek vele dolgozni .