63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Ronin666
    Az a baj, mint lazarus képén. Hogy a plane tükrözi a háttér színét. Az esetemben a fekete hátteret és az nekem nem igazán jó. Rakok fel egy képet a "hibáról". pill
  • ThomasGins
    akkor sry....
    és ha ezt a képet psben ráteszed screen-ben?
  • Lazarus
    Azt akarja hogy a kék kockák látszódjanak... szerintem
  • Ronin666
    nem oldódott még meg. Alphas legyen minden, kivéve a tárgy maga és a tükröződése. A többi fekete rész meg legyen alpha.
  • Malakai
    Becsillanást külő programmal, photoshopban ráaplikálni, esetleg after effectsben, Fusionban, stb rápakolni, vagy bloom szerű effektet meg lehet maxwell renderrel is pl (csak a renderert elindítva, hdr képhez hozzáadva)... VRay maga nem tud ilyesmit alapjáraton.

Akkor a tükröződés megoldódott? Bár az alfás környezet alatt nemtom' pontosan mit értesz. :)
  • Ronin666
  • Ronin666
    Erről lenne szó. Az alsó tükröződés kellene nekem külön, vagy akár egyben a felső résszel, viszont a környezetben mindennek alphasnak kellene lennie. Most még nem lenne ezt nehéz megcsinálni, de jön még rá glossy és akkor már gázos lenne.

A másik dolog pedig, hogy meg lehetne oldani a becsillanásokat? Tehát hogy a króm éleknél mikor telibe világítja a lámpa, akkor legyen becsillanásos kamera effekt? Ilyet már régebbben is kerestem, csak Vrayben nem találtam. Valami külső progival nem tudjátok, lehetne ilyet csinálni anim alatt?
  • Malakai
    Nem szeretnéd, hogy az environment tükröződjön? Azt nem tudod megoldani sztem (objecteket ki lehet zárni), a render environment beállításainál megadhatsz kimondottan tükröződésre egy environmentet, azzal játszhatsz... Az egész tükröződésnek tudsz adni végülis "alphat" a reflectionfilterrel, de azzal se tudod kiemelni csak az objektumokat, hisz az egész a tükröződés része.

Szerk:
    Játszadozással tudsz viszont olyan reflectiont kreálni, ami jó lehet alphanak a tükröződéshez, pl tárgynak adsz egy teljesen illuminativ fehéret, míg minden más fekete.
  • Ronin666
    Jujj most túl sok volt a szakszó hirtelen. :)

A lényeg, hogy működne, de mégsem. Van egy objektem. Az alá fektettem egy plane-t. Arra raktam egy textúrát ami tükröz és azt szeretném, hogy a felette lévő tárgyamat tükrözze. A többi rész meg legyen alpa. Ez helyett nekem kiadja az egész tükröződést, ami úgy néz ki, hogy az egész plane fekete, és rajta van a tárgyam. Ez így értelemszerű is, hiszen a háttér szín is tükrözve van. Ezt hogy lehet kiküszöbölni?

Remélem érthetően fogalmaztam.
  • Malakai
    Két dolgot teszek hozzá, matte objecten lévő tükröződés nem kerül rá a reflection elementre, és a tükröződésnek nincs külön alphaja.
  • ThomasGins
    nem kell,bár lehet azzal is gondolom.Render beállitásoknál,render elements fül és add
  • Ronin666
    Értem. De a wrapper kell hozzá ugye? Kül. ment hozzá textúrát is, nem?
  • ThomasGins
    külön menthető a reflect és utána mented png-be
  • Ronin666
    Ha jól emlékszem Vray Wrapper material kell hozzá, ugyi?
  • Ronin666
    srácok kéne egy kis help. Kéne nekem egy alphas render úgy, hogy egy tárgy tükröződjön, de az is legyen alphas. Van valami textúra Vray alatt, illetve a rendernél ezt merre kéne beállítani?
  • TRibor
    Uh kicsit nagy lett, remélem nem baj :S.
    Nah amit tudni kell a Clubról hogy MZ motorosok klubja. (bármilyen meglepő is)
    Én olyasmire gondoltam hogy egy MZ kipufógóvég (ha kell küldök róla képet) pufogna a képsz szélén. majd nagy füstfellő kiséretében elhúzna a kipuffvég, és az eloszló füstben megjelenne valahogy ez a logó. Természeten kétütemú motoról lévén szó a füst kékes.
  • TRibor
    Ez a logo lenne (remélem sikerült beszúrnom):
  • zenoka
    ja pakold ki a logot s hirdes mini contestet..jutalom motorozasert/sörert cserebe:D
  • ThomasGins
    Csak kérdés volt,h segitsek azoknak akiket érdekel:)

TRibor, szerintem ha kirakod ide a logót lehet hogy rácsap valaki:)
  • TRibor
    Van természetesen! :) Csak egy kis animáció kéne a DVD kezdéséhez, van ötletem rá, de esetleg a te ötleteidre is kíváncsi vagyok. :D
  • Free
    mi van unatkozol ? :d
  • ThomasGins
    És van kész logótok,vagy az is kellene?
  • TRibor
    Hát ha ennyire nagy az unalom, még a mindíg keresk valakit aki érez affinitást a kis nyitó anim elkészítéséhez.
  • ThomasGins
    de több száz dologra tudom:)
  • zenoka
    tegnap kerdeztem nem tudtad a valaszt:D:D:D
  • ThomasGins
    ősszel meg iskolakezdés,télen szünet,tavasszal meg vizsgák és itt a nyár ujra:)
  • nenad
    melegben inkabb hagyja mindenki a fenebe es mas utan nez...
  • ThomasGins
    sehol egy megválaszolatlan kérdés?:)
  • ThomasGins
    de egy füves falunak simán profi
  • zenoka
    hehe pont tegnap mutattam thomasginsnek..jo pofa csak az bajom vele hogy az "utak" nem osszefuggoek :D dehogy van nemi dilije a sracnak az tuti:DD
  • Aldaryn
    Ááááááááááááááááááá

őrült...
  • TRibor
    Sziasztok!
    Egy olyan emberkét keresek aki szivesen segítene egy nonprofit motoros baráti társaságnak. Felajánlani csak "hirnevet" és köszönetet tudunk sajnos. A készülőben lévő túra videó elejére szeretnék egy forgó, előtűnő, csilogó-villogó logót vagy valami hasonlót... Aki tudna segíteni és érez hozzá kedvet az dobjon egy mailt a Tribor[kukac]gmail.com -ra.
    Előre is köszi!
  • ThomasGins
    Nekem corelbe teljesen jól beolvashatók,bár gondolom ezt inkább forditott helyzetben használják többen,azaz max importban.
  • GixEr
    Amugy ha egy shape-be attacholod az osszes gorbet akkor nem rak mindent kozepre.
  • GixEr
    A Max-os export AI tol neha ki is fekszik az Illustrator. Inkabb forditva erdemes hasznalni. Hasznalj inkabb Rhino-t abbol tokeletes az export...
  • nenad
    sztem ez szimplan igy menti el, ha gobeket csinalsz es meg akarod tartani a szerkezetet akkor, sztem a zart elemeket egyenkent mentsd el.
    ez az exporta vagy photosop/illustratorra jellemzo hogy igy olvassak be.
    Ezt ki lehet kiserletezni.

• Aldaryn
    Jah, most látom csak... Tegyél fel egy Illustratort! Nem valami jó program, de ez van. Vagy valami más vektoros szerkesztőt. Annyira gáz, hogy PS-be még pathok szintjén sem lehet rendesen importálni. :|
  • Aldaryn
    Gondolom a kitchendraw exportja ilyen, nyisd meg Illustratorban, vagy exportálj autocadbe, és nyisd meg ottan, hogy kézzel itézd a vonalak revízióját.
  • lac coo
    Ja.., bocsánat, azt sem értem , hogy miért úgy nyitja meg néha, hogy szinte csak a kijelőlésekkel látom a vonalat, néha pedig elég vastag fekete vonalként jelenik meg ? ..
  • lac coo
    Hogy utána kedvem szerint dolgozhassak vele PhotoShop-pal ...
    Azért első lépés a max, mert itt igen fejlett a görbeszerkesztés, szeretek vele dolgozni .