3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

no kesz lettem eletem elso talan mar interiornak nevezheto izejevel😊
kicsiben

nagyban

wireszeru

szedjetek szet please😊!! kiveve a leo-t a falon az a karomra is felvan varva igy nem nagyon tudok valtoztatni a kinezeten😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Lol! soradagod megvonjuk de kapsz piszkavasat!😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Leszoktam az emberekrõl, rászoktam a piszkálódásra.

per aspera ad astra

oryon
Piszkálódás helyett inkább gyere el a találkozóra és iszunk egyet az egészségedre, úgyis régen ittunk már egy asztalnál 😊

Oryon

Aldaryn
(megjegyzés ide.: Oké, az is igaz, hogy azokon a hdri-ken volt némi post korrekció, fehéregyensúly is, tehát, meglehet, hogy Debevecék pont a köztudtban forgó sky+sun modellek egyiéhez lõtték be a képek színeit, hogy mindenki hapy legyen, bár kétlem, hogy erõl lett volna szó)

per aspera ad astra

Aldaryn
Szerintem teljesen profán módon nem 2.2-es (vagy 1.0-ás, a fene se tudja már, melyik kifejezést használja, mert mindenki össze vissza keveri, de még a programok is, lásd pl. photoshop vs. max) gammával került betöltésre az aszfalt map, akkor szoktak így kifakulni a színek, értele szerûen.

Az én tesztjeimben vraysky+vraysun kombóval nagyon színhelyes dolgok jöttek ki a gépezetbõl, gyakorlatilag pontosan visszaszámolható volt a hue shift, amit a két színezett fényforrás okoz, de egy fehéregyensúly állítással (vraykamerában) ez is tökéletesen orvosolható, vagy utólag postban, ha nagyon nem tetszik a dolog.

Nem régiben pont azt tesztelgettem, hogy ha ilyen környezetben, megfeleleõen beálított gammákkal, satöbbi dolgozok, akkor sokkal hamarabb látom viszont azt a színt a monitiron, mint amit belefecskendeztem az elején.

Más.: A Vray Sun+Sky rendszer olannyira helyes színeket rodukál, (ha nem ár közel a horizonthoz... hehe) hogy szinte ugan azok a hue értékek csorogtak ki belõle, mint a Debevec által fotózott, hipernagy dinamikus tartományú égbolt panoráma hdri-kbõl. (A value is zinte ugy az volt)

per aspera ad astra

Aldaryn
És melyik oldaladat? A jobb, vagy baloldaladat? Jó sokan elférhetnek rajtad.

per aspera ad astra

sztem azok hdri-vel keszultek egyebkent..
Szoval ahhoz hogy ugy nezzenek ki, hasonlo hdri kene.

Mondjuk nem egy tul jo megoldas reszukrol, jol nez ki de semmi tobb.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

oryon
Jelenleg az egyik oldalamat használják szervezésre a "fanok" 😊
A pletyka szerint az új d21 meg: készülget :/
Már alig várom 😊

Oryon

zsolesz92
sziasztok, ha plane-re teszek fû materialt, akkor csak 2-ds lesz, hogyan tudom megoldani h "felálljon" a fû? 😄

Direct-tel és sky nélkül is ugyanaz a probléma.
Saturation 0.3-ra volt állítva eddig is.

design21 akkor most full vege, valakinek van valami infoja?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

miert nem csinalod hagyomanyos modon akkor?
direct light, meg sky.
vagy vraylight-skydome.
illetve ha jol be van love a gamma, akkor elmeletileg jo szineknek kene
kijonniuk, az viszont igaz hogy a vraysky baromira satural.

Mostanában lépten nyomon belefutok a problémába, hogy egy kirenderelt shader-nek kis túlzással köze nincs ahhoz, amit elvileg kanom kellene. Itt van például ez az aszfalt shader, amit egy az egyben használtam fel ehhez a jelenethez, az alábbi beállításokkal.
De általánosságba jellemzõ nálam ez a gond, hogy a színek nagyon elmásznak. Tudom, hogy a vraysun+sky nem fehér fénnyel világít, de ha nekem azt az utasítást adják, hogy adott rgb színû legyen egy vakolat, akkor milyen technikával, trükkel lehet elérni, hogy a közelében mozogjak legalább.
A legnagyobb gondom, hogy nem tudom milyen kifejezésekkel kellene keresnem a megoldást gúliban, így egyedül elindulni sem tudok.

kigyi
Hát ez sem rossz sõt bár ez inkább fröccsenésekhez jó, de az is kell 😄
Na meg legalább itt láttam, hogy kell törést szimulálni mellette.
Egy darabig el leszek ezekkel most 😄
Kösz a segítséget!

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Esetleg ezt is nézd meg, ez is elég jó folyadák szimulációs plugin (ez beépül a maxba): glue3d
s itt egy csomó segédlet hozzá: tutorilas
kigyi
Hmm ez igen. Kösz a tutor nagyon jó. (ki is próbálom 😄
Még van mit tanulnom a max-rõl.
Sajnos hetente csak 2-3 órát tudok vele foglalkozni pedig többet is szeretnék.

http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/max/fluidrealflow/index.html
Nem értek hozzá de úgy tudom folyadékokat részecskékkel csinálják, és metaballal vagy blobmesh-sel érik el, hogy a részecskék cseppszerûren egymásba tudjanak folyni. A részecskék folyadékszerû mozgásához pedig folyadékszimulációt használnak. Azt nem tudom hogy a maxban van e alapból ilyen, de pluginnel biztos megoldható.
Pl. a realflow is ilyen cucc: www.nextlimit.com/realflow/what.htm
Tutort nem kerestem, de a fentiek alapján már elindulhatsz.
kigyi
Sziasztok.
Már megint elakadtam egy kisebb dologgal 😄
Tudjátok még mindig az a srác aki hülyeségeket kérdez 😄
na szóval az a gondom, hogy mivel tudok víz csorgást csinálni.
na pl. rögtönöztem egy kis videót hogy mire gondolok csak ugye a vizem hiányzik belõle. Egyenlõre erre nem találtam tutort viszont böki a csõröm a megoldás 😄
ez lenne az
válaszaitokat elõre is köszi és bocs az újabb ostoba kérdésért.

igy van, texture shaker fasza cucc, es ingyenes is otthoni hasznalatra ami nem 0 azert.
Kicsit bonyesz egyebkent fasza.

Ezzel a luxologyval gyartott mar valaki semaless textet?

vagy ez:
Luxology Imagesynth Retail for Photoshop
Atika :o)
koszike

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Pitbull90
Ki van engedve... bent van a kivételek közt.. de mondom az egész úgy volt h egy napon akarok renderelni és nem csinál semmit.. és kiírja a szokásos hibaüzenetet.. de non kellet nekem a kép ezért átmentem arra a winchesterre amihez fél évig hozzá se nyúltam de akkor ment normálisan a Vray.. és ott is ugyan ezt csinálta.. csak magától felmodnta a szolgálatot..

Σοφια

Aldaryn
Texture shaker

per aspera ad astra

Atika :o)
sziasztok nem tudja valaki mi annak a programnak vagy plugin-nak a neve ami kis texturabol random modon csinal egy nagyobbat? Egyszer valaki belinkelt ide egy videot de mar nem emlekszem a nevere.Elore is koszi

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Aldaryn
A tesztben amúgy külön nagy betûkkel kiemelték, hogy a régebbi tesztekkel senki ne hasonlítgassa össze, mert változtak a tesztjelenetek, és változtak a tesztszoftverek által támasztott követelmények számolás terén, hogy a késõbbiekben ne 5 és 6 mp között kelljen dönteni, ha majd a 8, meg 16 core-os rendszereket tesztelik. 😊

per aspera ad astra

alkalmazastol fugg, azok amik gyakorlatilag az FPU-val dolgoznak a sebesseg tisztan szorzodik a magok szamaval. Alatalaban a szamitasok maguk nem igenyelnek sok memoriat.

naná hogy rossz ábrát linkelek be. 😞

Szal a középsõ helyett ezt akartam:

Egy kis fejtörés:

Szóval összekerestem pár nemrégi tesztet PH-ról. A lényeget belinkelem:

A második két grafikonon ugyan azzal a jelenettel teszteltek, mint látszik át is van emelve pár eredmény. Amit így elméleti síkon néztem, hogy ezek a grafikonok szerint az én procim 170 sec körül dolgozza ki azt a jelenetet amivel 3. graf-on teszteltek. A leggyorsabb proci ott ugye ami még egyezik az a E6700 66 sec-el. Ehhez képest ez az új 4 magos cucc kb. 100%-al jobban megy, azaz kb. 33sec alatt végeznie kéne. Aztán még hozzá lehet számítani, hogy a 64bit is bekapcsolható fature már, ami pl. az enyémben még nincs és ez még 20-25%-ot kéne hogy gyorsítson, ami azt jelenti, hogy mondjuk 25sec alatt kéne végeznie. Azaz 170/25 az 6,8. Van vajon ~7x-es külömbség a két proci között?

Az egy kicsit tényleg túl gyorsnak tûnik. 😄 Nekem 3GHz c2d-val max8/vray1.5rc2: 110mp, max9/vray1.5rc3: 97.6mp. (nem teljesen korrekt mérés, mert futott még ez+az a háttérben)
Ha alkalmad nyílik próbáld ki azonos szoftververziókkal is.

Na megnéztem a cikket, nem rossz cucc ez. AI cumóját meg kirenderreltem, de csak 8-as maxom van és lehet hogy a vray is régebbi. A lényeg, hogy 150sec körül készült el a képem, ami nekem elég meglepõ, mert nagyobb külömbségre számítottam. Elképzelhetõ, hogy a külömbözõ verziójú Vray miatt volt nekem ilyen gyors. Kapott is a scene 2 warning üzenetet Vray ablakban és szerintem sötétebb lett, mint a minta file-ban volt.

Egyszerûbb ha megkérdezem. Szóval nekem 3,2Ghz-es Prescott procim van. Milyen idõt kellett volna futnia? Szvsz kellene hogy legyen min. 4-5x-ös sebességbeli különbség.
scorpeeon
Nem semmi, de azért az ára is meglesz vszínû 😊
A 3dsmax szépen kihasználja azt a 4 magot.

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

BaliBoy
A Vrlserver ki van engedve a tûzfalon?

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Pitbull90
Hy
Segítene nekem valaki abban hogy mi lehet az oka annak hogy:
Valamiért mind a 2 vinyómon meghalt a Vray... és hiába telepítem fel mindennek megfelelõen.. mikor beírom a szgép nevét, aztán restart max.. semmit nem csinál.. ugyan úgy ottvan a névvel és nem megy a vray... mi lehet az oka...? nem tudja valaki...?

Σοφια

Volt valaki a New Media Expon? az istenért sem tudom megcsinálni amit ott mutattak újdonságként. Feldarabolták (azt hiszem a ProCutter-rel) a hidat az meg darabokra hullott.
32 bites max 9-hez vray 1.5RC3 x86-ot telepítek és amikor vraylight-t használok akkor a rendelt kép teljesen fekete. Nemtudom, hogy elrontottam valamit vagy a vray-t használom rosszul?
Ne izgulj Elméletileg admin vok max 9-et hogy honnan nem mondom meg de Xp-re ezek szerint már újra kéne rakni 😄
Aldaryn
Jesszusom. Egyáltalán, milyen jogokkal próbáltad telepíteni? MEg milyen MAX-ot? Meg honnan? Meg milyen platformra? 😄

per aspera ad astra

Köszi mindenkinek de amikor elindítottam akkor kiírta hogy

DLL <x:\x\stdplugs\rct_constrains.dlo> faild initialize.
Error code: -1073741682

Meg ezután még néhányat.

Amikor betöltött az ablak akkor ki írta hogy : Unkown system exception
és még csomó scriptet nem tudott betölteni ezekkel mit lehetne csinálni??
BaliBoy
2x katt a reg file-ra, majd ok. és kész.

Köszi végre egy jó kis forum de ha lehet fejtsedki hogy a reg fájlal mit kell csinálni elõre s köszi
BaliBoy
Nekem ugyanilyen kínom volt, csak nem a 9es maxnál, hanem a 8asnál. Feltöltöttem neked egy reg file-t. Ezt kell beolvastatni és utánna jó lesz az instal. 1920 Error fix

Valószínûleg korlátozott jogú felhasználóként telepítetted és így nem tudja beregisztrálni az mr satelite szolgáltatását. Amúgy valszeg nincs is rá szükséged, én speciel le is tiltottam utólag, ne foglaljon fölöslegesen processzoridõt és memóriát. 😊

Sziasztok ma felakartam telepíteni a 3ds max 9 et és kiirt egy hibaüzenetet ha valaki tudja hogy mire vonatkozik akkor lécci segítsen

Error 1920. Service 'mental ray 3.5 Satelite (32 bit)'
(mi-raysat_3dsmax9_32) failed to start. Verfy that you have
sufficient privileges to start system services.

Retry Cancel
Boba
Koszonom szepen.😊 Mint mondtam, az animacionak a folyamatossaga nem a rendertol fugg. 380 framet rendereltem ki... csak vannak olyan framek ahol nincs valtozas, ami nem keyframe. Koztuk pedig nincsen gep altal legeneralva az inbetween, mert az alapbol nagyon csunya lett volna es igencsak sok ido kellett volna a kijavitgatasahoz.

Majd legkozelebb valami normalisabbat probalok.

(ja most látom, mr-hez a másik jelenet lett. No mind1. Majd összegyûjtöm a teszteket egy weblapon a késõbbiekben)

A prohardver!-en kijött az elsõ négymagos x86 processzor tesztje!
Amihez Al csinálta az alábbi vray és mentalray tesztjeleneteket! Ezúton is köszönet neki!
Felbontást kell állítani a cikk szerint, ha összehasonlítást akartok.

ja a muki (ha him egyaltalan) jopofa lett! sajat concept?
az anim maga az otletes az alokep meggyozo..az idosporolast ertem..egyszer aze' renderelt ki teljesen😊)

Vray-t telepítettem a 3dsmax-omhoz és ha akármihez egy vraylight-t rakok és lerenderem akko minden fekete. Nem világítja meg.

Rosszul használom a vray-t vagy rosszl telepítettem. Lécci Help.