63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Külföldi fórumokon egy ilyen képre reakcióként pár poston belül bedobja valaki az auto levels-el széthúzott hisztogramos verziót. Érezd úgy, hogy én is ezt tettem most. :P
Exponáljad feljebb a képet egy kicsit a kelleténél, és a zajnak lőttek. -
zenoka #38969 oke ez az arc mit jelent en is ilyen szörös vagyok:DDD -
MrGeE #38968 
-
zenoka #38967 nah mai agymenes:
lecsereltem a hatterkepem -
szerintem egycsapásra most sem értjük -
Ronin666 #38965 no még egy
-
Ronin666 #38964 Amilyen egyszerű, annyit szopok vele. :)
-
zenoka #38963 nekem is:D
thomas:
pontosan a 42 szin kozul melyik nem tetszik?:DDD -
Ronin666 #38962 Amúgy a zaj gond úgy néz ki megoldódott. A QMCt is feljebb vettem, ahogy Aldaryn javallotta, illetve a textúra subdivisét is. Valamiért ebben a scene-ben nagyon fel kell őket venni, hogy jó legyen. -
Ronin666 #38961 Kezd alakulni az animom. Nem is olyan egyszerű, mint amilyennek tűnt elsőre. Baromi nehéznek tűnik normálisan bevilágítani. Valamikor kirenderrelem és felteszem ide is, bár az első verzión lehet kell majd még sokat módosítani. Az a baj, hogy nem lehet normálisan átlátni a fényeket, amíg nincs róla videó. -
Nekem tetszenek ezek a színek. :) -
Tévessz mást:) -
zenoka #38958 mer' szinteveszto vagyok s nekem ezek tetsz:) -
nenad #38957 fasza
-
olyan sok szin van a világon,mé pont ez?:):P -
jó lett nagyon -
QMC noise threshold. -
zenoka #38953 ugy tunik a nagy melegben sok mindent nem lehet csinalni..
miniscene:
es itt van egy kicsit nagyobban -
Ez több képből van összerakva, nem halszem. Nyugodtan próbáld ki, mentsd le és rakd be háttérnek csak arra ügyelj hogy spherical-ra állítsd. Persze most még nem nagy buli meg sima JPG, majd ha HDR lesz meg nagyfelbontás akkor lesz izgi használni :P -
Ez két diagonális halszem obejektívvel készült kép összerakva, vagy tuti panoráma (körbeforgós) kamera ..? -
Huhh jól nyomod Öregem, nagyon szépek a képek
, milyen cuccal csinálod ha nem titok?
-
vray light subdiv? -
Ronin666 #38948 Skacok mitől lehet zajos a textúrám, ha glossyt teszek rá? Subdivis szokásosan 8-on van, de ha 25-re húzom, akkor sem lesz sokkal jobb. Minden más alapon. Valami ötlet? -
ezeket hogy lehet beüzemelni? -
zenoka #38946 getto latogatas (7ker) orizettel?:D -
Én adok érte egy tavat és egy erdőt:) -
Majd ha kész lesz, nyár vége fele akkor felrakom az összeset jpg-ben, meg lehet majd egyesével is árulom nemtudom bár itthon senki nem veszi meg lehet felajánlom valami fasza környezetekért cserébe.. :) -
zuppe -
Ronin666 #38942 baró! :) -
zenoka #38941 háát ezta dvd-t megfogom venni az tuti:D
nagyon popeeec!
egybe nincs kedvem ekkora vagy ennel kisebb felbontasba megmutatni az osszeset?
-
És egy újabb. Na ez volt az utolsó :$
-
Ronin666 #38939 Szerintem ez a variáció már volt. :)
Az a baj, hogy animhoz kell. Ha egy képkocka lenne, akkor nem lenne ez a bénázás, de így kicsit macerásabb. Gondoltam van valami iszonyat egyszerű módszer maxban és már a nyers render is jó lesz, de ezek szerint bénázni kell az alpha csatornával. -
mi lenne ha az objektedre ami tükröződik beállítanád hogy ne rendewrelje le hanem csak a tükröződését. ekkor megkapod csak a tükröződést amit úgy renderelsz hogy aztán ps ben majd jól el alfásítod majd lerendereled külön az objekted mindenféle alap és akármi nélkül majd ps ben összeteszed a kettőt.. vagy mások is ezt mondták ? :s -
Ronin666 #38937 Másik variációnak az is jó lenne, ha ki tudnám iktatni pár objektről az árnyékokat és a fényeket. Akkor beraknám a háttérbe ami kellen, csak lényeg, hogy a tükröződő felületre ne vetődjön árnyék és ne tükrözzön semmi mást, csak azt a "dobozt" ami felette van, illetve hót fehér legyen, tehát kéne egy lámpa ami csak őt világítja és az összes objektet ki kéne szedni, hogy azokra ne hasson a fénye. Kb. ennyi és így is jól lenne akár. -
Ronin666 #38936 amúgy a cucc egy honlapra kellene és jó lenne, ha mozgatható lenne és nem kéne a háttérhez alkalmazkodni már a rendernél, hanem png-ben bekerülne már alphasan flash-be és az kerülne rá a html oldalra. -
Ronin666 #38935 Ezzel a módszerrel akár PS-ben is lehet utólag alphas képeket készíteni, csak fel kell venni az egyik képkockánál, aztán sorozatban megcsinálja. Bár nem tudom ott mennyire lenne gáz, hogy két képet kell összepárosítani. Eddig még csak olyat csináltam, aminél 1 kép volt megbaszkurálva. -
Ronin666 #38934 Asszem értem, bár kicsit macera. :)
Tehát ki kell egyszer renderrelnem az egész animot, hogy újra kirenderrelhessem alphasan? Az első rendernél csak a mapot tudom elkészíteni az alphahoz, majd a másodiknál lesz rendes alphas renderem? Jól értem? -
Ronin666 #38933 -
Ronin666 #38932 -
Tükröző objektumon és azon aminek szeretnéd benne az alphaját megőrizni azon kívül minden fekete, háttér fekete, tükrözendő objektum teljesen fehér legyen (self-illum, vagy light material), beállítod a reflection render elementet, ezzel kapsz egy olyan képet, ami jó arra, hogy a tükröződés alphaját megkapd. Ezt írtam lejjebb, csak nem fejtettem ki így... (Ezt az alphat aztán használhatod a rendes kép reflection elementjére.)