3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
kicsiben
nagyban
wireszeru
szedjetek szet please😊!! kiveve a leo-t a falon az a karomra is felvan varva igy nem nagyon tudok valtoztatni a kinezeten😊)
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Oryon
per aspera ad astra
Az én tesztjeimben vraysky+vraysun kombóval nagyon színhelyes dolgok jöttek ki a gépezetbõl, gyakorlatilag pontosan visszaszámolható volt a hue shift, amit a két színezett fényforrás okoz, de egy fehéregyensúly állítással (vraykamerában) ez is tökéletesen orvosolható, vagy utólag postban, ha nagyon nem tetszik a dolog.
Nem régiben pont azt tesztelgettem, hogy ha ilyen környezetben, megfeleleõen beálított gammákkal, satöbbi dolgozok, akkor sokkal hamarabb látom viszont azt a színt a monitiron, mint amit belefecskendeztem az elején.
Más.: A Vray Sun+Sky rendszer olannyira helyes színeket rodukál, (ha nem ár közel a horizonthoz... hehe) hogy szinte ugan azok a hue értékek csorogtak ki belõle, mint a Debevec által fotózott, hipernagy dinamikus tartományú égbolt panoráma hdri-kbõl. (A value is zinte ugy az volt)
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Szoval ahhoz hogy ugy nezzenek ki, hasonlo hdri kene.
Mondjuk nem egy tul jo megoldas reszukrol, jol nez ki de semmi tobb.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
A pletyka szerint az új d21 meg: készülget :/
Már alig várom 😊
Oryon
Saturation 0.3-ra volt állítva eddig is.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
direct light, meg sky.
vagy vraylight-skydome.
illetve ha jol be van love a gamma, akkor elmeletileg jo szineknek kene
kijonniuk, az viszont igaz hogy a vraysky baromira satural.
De általánosságba jellemzõ nálam ez a gond, hogy a színek nagyon elmásznak. Tudom, hogy a vraysun+sky nem fehér fénnyel világít, de ha nekem azt az utasítást adják, hogy adott rgb színû legyen egy vakolat, akkor milyen technikával, trükkel lehet elérni, hogy a közelében mozogjak legalább.
A legnagyobb gondom, hogy nem tudom milyen kifejezésekkel kellene keresnem a megoldást gúliban, így egyedül elindulni sem tudok.
Na meg legalább itt láttam, hogy kell törést szimulálni mellette.
Egy darabig el leszek ezekkel most 😄
Kösz a segítséget!
https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/
Még van mit tanulnom a max-rõl.
Sajnos hetente csak 2-3 órát tudok vele foglalkozni pedig többet is szeretnék.
Pl. a realflow is ilyen cucc: www.nextlimit.com/realflow/what.htm
Tutort nem kerestem, de a fentiek alapján már elindulhatsz.
Már megint elakadtam egy kisebb dologgal 😄
Tudjátok még mindig az a srác aki hülyeségeket kérdez 😄
na szóval az a gondom, hogy mivel tudok víz csorgást csinálni.
na pl. rögtönöztem egy kis videót hogy mire gondolok csak ugye a vizem hiányzik belõle. Egyenlõre erre nem találtam tutort viszont böki a csõröm a megoldás 😄
ez lenne az
válaszaitokat elõre is köszi és bocs az újabb ostoba kérdésért.
Kicsit bonyesz egyebkent fasza.
Ezzel a luxologyval gyartott mar valaki semaless textet?
Luxology Imagesynth Retail for Photoshop
Σοφια
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
per aspera ad astra
Szal a középsõ helyett ezt akartam:

Szóval összekerestem pár nemrégi tesztet PH-ról. A lényeget belinkelem:
A második két grafikonon ugyan azzal a jelenettel teszteltek, mint látszik át is van emelve pár eredmény. Amit így elméleti síkon néztem, hogy ezek a grafikonok szerint az én procim 170 sec körül dolgozza ki azt a jelenetet amivel 3. graf-on teszteltek. A leggyorsabb proci ott ugye ami még egyezik az a E6700 66 sec-el. Ehhez képest ez az új 4 magos cucc kb. 100%-al jobban megy, azaz kb. 33sec alatt végeznie kéne. Aztán még hozzá lehet számítani, hogy a 64bit is bekapcsolható fature már, ami pl. az enyémben még nincs és ez még 20-25%-ot kéne hogy gyorsítson, ami azt jelenti, hogy mondjuk 25sec alatt kéne végeznie. Azaz 170/25 az 6,8. Van vajon ~7x-es külömbség a két proci között?
Ha alkalmad nyílik próbáld ki azonos szoftververziókkal is.
Egyszerûbb ha megkérdezem. Szóval nekem 3,2Ghz-es Prescott procim van. Milyen idõt kellett volna futnia? Szvsz kellene hogy legyen min. 4-5x-ös sebességbeli különbség.
A 3dsmax szépen kihasználja azt a 4 magot.
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
Segítene nekem valaki abban hogy mi lehet az oka annak hogy:
Valamiért mind a 2 vinyómon meghalt a Vray... és hiába telepítem fel mindennek megfelelõen.. mikor beírom a szgép nevét, aztán restart max.. semmit nem csinál.. ugyan úgy ottvan a névvel és nem megy a vray... mi lehet az oka...? nem tudja valaki...?
Σοφια
per aspera ad astra
DLL <x:\x\stdplugs\rct_constrains.dlo> faild initialize.
Error code: -1073741682
Meg ezután még néhányat.
Amikor betöltött az ablak akkor ki írta hogy : Unkown system exception
és még csomó scriptet nem tudott betölteni ezekkel mit lehetne csinálni??
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Error 1920. Service 'mental ray 3.5 Satelite (32 bit)'
(mi-raysat_3dsmax9_32) failed to start. Verfy that you have
sufficient privileges to start system services.
Retry Cancel
Majd legkozelebb valami normalisabbat probalok.
az anim maga az otletes az alokep meggyozo..az idosporolast ertem..egyszer aze' renderelt ki teljesen😊)
Rosszul használom a vray-t vagy rosszl telepítettem. Lécci Help.