63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Dark Geo
    Igen ettől a rohadt melegtől mindenki szenved. itt a hibás max http://files-upload.com/391003/myroom.zip.html remélem hamar lejön. Ftp-m beszart, úgyhogy ide sikerült feltölteni. az is lehet hogyha a falat újratervezem megszűnik a sarokban felgyülemlett foton:P Remélem valakinek sikerül rájönni.
  • nenad
    egyebkent faszom se tudja, lehet a kibaszott melegtol alszok ilyen szarul?
    Csuromvizesen ebredtem 4 fele .

mar kezdik osszerakni az oldalt sajnos, meg szerencse hogy lementettem a poenos verziot idoben.
  • nenad
    hehe, ez jo,
    mar a parasztok is maxoznak a vetemenyesben.
    Vazze elmegyek tanarnak! :-)
  • ThomasGins
    LOL
  • Aldaryn
    index.hu ....
  • Aldaryn
    Én pl. felkeltem, hogy beérjek időben dolgozni, mert Bp előtt az órás dugó, az órás dugó. :|
  • ThomasGins
    Megetetjük a jószágokat,közbe futhat a render:D
  • bencsab
    bakker, ti mi a szart csináltok hajnalban itt?
  • Aldaryn
    Hagytam a fenébe ezt a volumetrikus dolgot. Valaki, aki ért hozzá, előbb utóbb úgyis megcsinálja. :D
  • Aldaryn
    Hja, nekem is annak tűnik, bár MAX9, akkor lehet van már benne check sample visibility is. :P Tiszta VRay lett...
  • nenad
    zippeld be a scenet valahova es tedd fel megnezem...
  • Dark Geo
    9es max. Metric (méter). fejből nem tudom de ezerféleképpen kipróbáltam és ez a legnagyobb problémám,hogy mindenképp ezt csinálta. Attól tartok lehet valamit elfelejtettem bekapcsolni, mert ennél a képnél napot használok és mindenre másképp reagál. bár nem is ez az első ,.hogy ezzel a nappal dolgozok de ez a hiba most nagyon idegesít
  • nenad
    ha ja,
    komam, melyik maxxal csinaltad es mik voltak a beallitasaid, (gi/gather)
    es milyen unit setupban vagy?
    (egyebkent nekem a search radiusos problemanak tunik vagy ilyesmi.)
  • bencsab
    A csapat nagyrésze vray-es, de hátha valaki vágja a mental rayt-t is. Talán Aldaryn vagy Nenad.
  • Met
    az lesz a next :)
  • Dark Geo
    Mivel nem kaptam válasz, akkor kérdezem másképp: foglalkozik itt valaki egyáltalán mentalray-el? és ha igen akkor Global Illumination-t használt e már?
  • Boba
    Jo valasztas (Transformers laz utan aszittem Camarok fognak megjelenni nem Mustangok...:) )
  • Met
    nah, rakok be képet én is :)
    ezen ügyködtem az elmúlt héten, remélem lesz idegem befejezni, lehet fikázni (bár még nem végleges) és dícsérni

• Boba
    A fene tudja... en meg diak vagyok, azt kell csinaljam amit nekunk tanitanak.:) Amugy sok oszitarsam kever akvarellt tussal, diofapaccal es van aki meg golyostollal is belemegy.:) En maradtam a tiszta akvarell technikanal.

De mind1... Vray Rc5ben van mar akvarell? Nem? Hatakkormeg?:D Nimegyekinnendeazonnal?:D
  • Aldaryn
    ...ah, ezek teljesen értelmetlen viták, nem köztük, hanem egy ilyen kizárásos dolgon. Rengeteg olyan irományt olvastam, ahol a kedves akvarellista azt ecseteli, milyen izgalmas a gouche asználata itt, és ott, meg amott, valamint milyen frankó a gumiarábikummal kevert festék, mert attól az egész kép csillogni fog.

Persze, akvarellverseny, ahol a technikai "tisztaság" önmagában virtuozitás, de ettől még sznobság, és egy elkészült kép szépségét nem a használt technikának kellene adnia, az elégé képmutatás, nem?
  • Aldaryn
    Ha tényleg RC5, akkor időben is interpolált irradiance map, animációkhoz. Nagy, nagy nagy thx érte chaosnak. Ez önmagában egy plsu subversion számra elég. :P
  • Boba
    Feher nincs is akvarellhez... az mar gouche es kulon kaphato fedo festek (ami egyebkent iszonyat randan mutat...) a feketet pedig csak szimplan nem ajanljak hasznalni, mert akvarell keszletben nincsen alapbol, hanem szinten kulon kell fedo festekkent venni.

Es ezt miert mondom? Ha akvarell keppel nevezel kiallitasra, akkor az az elso, hogy feny fele tartjak, es ha van egy olyan pont is, ahol fedofesteket talalnak (fekete-feher) akkor maris kizarnak. Csak e miatt mondtam.

No flame ofkorsz.:)
  • ThomasGins
    Ujitások lehetnek valahol vrayről?
  • Aldaryn
    Ehhez még annyit, hogy a flameveszélt elkerülendő, attól van herótm, ha valaki megmondja, mik azok a keretek, amik közé egy technikát be kell szorítani, mert azt úgy illik. Ha valaki elmondja, hogy szerinte egy technikát hogyn érdemes hatékonya használni, no, azzal semmi baj nincs, abból tanulni is lehet.
  • Aldaryn
    Blah, mi ez, hogy nem lehet 100% a fedettség? Az ilyenektől mindig falra tudok mászni, amikor valaki megmondja, hogy egy technikát hogyan szabad használni. Fehéret nem szoktam, de nem látok sok különbséget aközött, hogy egy vérvörös lazúrt készítek, amin már nem tetszik át a papír halványan sem, vagy ugyan ezt fekete "síznnel" teszem meg.
    Nem a használt technikától lesz szép, avagy kevésbé szép egy alkotás, de ezt pont itt, 3D-s közegben érdemes is hangoztatni, ahol valaki azt hiszi, hogy számít valamit, milyen renderelőrendszerrel megy neki egy adott feladatnak.
    Tudom, hogy mindig morogtak rám, ha az órákon cerkás tónusozást elintéztem egy hanyag ujjböggyel maszálással, és a hibákat visszaszdegettem radírral, mert ez otromba, és barbár megoldás, de az ilyen megállapításoknak sosem láttam értelmét. Adott egy hangulatot a képnek, ha azt akartam, akkor volt olyan rajzom, amit 4H-s ceruzával tónusoztam apró vonalkákkal majd 1 hétig, amíg a portaszolgálaton unatkoztam. Ez van. :P

Egyszer kipróbáltam, hogyan tudok erdőt festeni csak és kizárólag feketével, és okkerekkel, mert a kettő keverékéből szép zöldeket lehet előcsalogatni, nah, az mondjuk egy izgalmas dolog. Még van 30 perc a volumetrikus szuperképől. Lol.
  • Aldaryn
    Sikerült megoldanom a kamera space gridet. renderidő 45 perc egyelőre... hehe. :D Thy az RC5 linket. Izé, akarom mondani, no warez! :D
  • Boba
    A MIE-s festes tanarom mondta, hogy akvarell kepen feher/fekete festeket nem szabad hasznalni, mert azok fedo szinek, es ugye akvarell kepen nem lehet 100%os fedettseg... Venni se engedtek nekunk fekete es feher festeket.
  • ThomasGins
    Vazz:P
    Nah akkor teszteljünk.:)
  • lac coo
    Csendben mondom, hátha érdekel valakit, GFX-en van Vray1.5RC5....
    Bocsi ;)
  • Aldaryn
    Pedig ha fizaikailag korrekt szinten szeretnél jelenetet építeni. :P
  • ThomasGins
    annó próbáltam particle rendszerre volumetrikus fényszerüséget csinálni,az is szopatós,és nem szép:)
  • Aldaryn
    Egy kis délutáni móka volumetrikus shaderrel VRay alatt. A shader egyszerűen felosztja a teret adott nagyságú kockákra, és azok mentén shadel, mintha egy finom átlátszó anyag volna. Egyszernek hangzik? az is. És emiatt bitang lassú is. Sőt, még interpolálást sem tudtam építeni bele, mert a matematikai ismereteim már ott kimerültek, amikor kamera térbe akartam rendezni a térhálót, hogy a sávozódás ne legyen olyan látványos.

Geometriailag úgy tessék elképzelni, hogy sok face egymáson. Azóta találtam egy szinte kódszinten meglévő raymarcher libet, de hogy ezt hogy lehet vrayel összeházasítani, nos, arról inkább programozókat tessék kérdezni.

Kis ökörködésnek jó volt.

• Aldaryn
    Hé, most nézem csak, nem is volatak egy mondatban.:P
  • Aldaryn
    Miért? Régebben nagyon szerettem úgy festeni, hogy fekete, és még valamily szín akvarellt, plusz tust használtam. Nekem legalábbis bejött, és az a fekete, amit valami kimondhatatlan nevű szlovák akvarellceruzából kapok, majdhogynem ugyan oly mély, mint a mellé húzott tusvonal.
  • Boba
    Ejnye!:P Akvarell + fekete szo ne szerepeljen egyszerre egy mondatban mert irgum burgum.:)
  • bencsab
    Ebben tökéletesen igazad van. Nekem az Auto Levels-el az az egyetlen problémám, hogy mindhárom csatornára (RGB) egymástól függetlenül megcsinálja, ezáltal torzulnak a színek.

Inkább javasolnám a Levels-en belül az Options gombnál az Enhanche Monochromatic módot.
  • Dark Geo
    akit egyébként érdekel már pár munkámat feltöltöttem, talán majd egyszer mind felkerül http://darkergeo.deviantart.com/gallery/
  • Dark Geo
    Üdvözlet mindenkinek! Remélem találok itt olyasvalakit aki ért "Final Gather" és "Global Illumination"-hoz. Szóval a problémám,hogy egy olyan helyre tükröződik a fény ahol valójában nagyon nem kellene lennie. Nem most kezdtem 3dmaxozni, de ezzel nem tudok mit kezdeni. Nincs polygon hiba sem. Szóval a kép amiről beszélek:
  • Aldaryn
    A havas téli tájba én mindképp tennék pár szinte teljesen fekete fatörzset, vagy a hó alól kikandikáló sötét gazt. Egyik kedvenc akvarelltémám.
    Személyes preferencia, tudom, de én ködös képre is tennék valami erősebb fényforrát, kiemelni a ködöt magát. Persze, ha a félhomály , a sötétség a kulcsszereplő, akkor felesleges a teljes tartományt kihasználni, e ez itt egy product shot, feketéből, és csillanó fényekből.
    Rengeteg képnek nagyon egyszerűen sokszor csak annyi baja akad, hogy sem fehér, sem fekete nem található rajta, és még a közelében sem.
  • bencsab
    Azért az Auto Levels-el óvatosan kell bánni, mert nem mindig hozza a kívánt eredményt. Szerintem jobb az ilyet manuálisan beállítani, mert akkor nem másznak el a színek.
    Ezen kívül jelenettől is függ, hogy egyáltalán ki akarjuk-e használni a teljes dinamikai tartomány a feketétől a fehérig (gondolj pl. egy havas téli tájra, vagy egy ködös jelenetre).