63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Dark Geo #39050 Elkérhetném ezt a scenet? most kezdtem el komolyabban foglalkozni Global Illuminationnal és lehet,hogy megcsinálok belőle 500 tutorialt de az nem jelenti azt,hogy meg is fogom érteni, ha viszont bizonyos kérdésekben tapasztaltabb társaimhoz fordulok, gyanítom elöbb megértem:P -
nenad #39049 egy picit azert, mert nem olvastal utana eleget, ha a helpen elolvasol egy oldalt akkor mar megtalaltad volna ra a valaszt. (azaz megerted a jelenteset) Egyebkent azert annyira nem ellenseges. :-)
egyebkent ha a falakat vastagabbra veszed akkor sokkal kevesebb photon is eleg, de mivel mental raynek iszonyat gyors a photon agyuja, 25 milla photont kilo 1-2 perc alatt, es boven oke egy vegleges kephez. -
Dark Geo #39048 még nincs kész Devil -
Dark Geo #39047 Miért érzem minden mondatodat egy kicsit ellenségesnek? Szimplá azért kerestem ezt a fórumot, mert gondoltam ilyen dolgokban esetleg válaszla találok, másrészt nem a te problémádat találtam viccesnek. Nem fogod elhinni én is ezt teszem "probalgatok, olvasgatok és tapasztalok"
Arra voltam kiváncsi találkozott e már valaki hasonló problémával és esetleg akkor nem 1 hét alatt és mondjuk nem 640k fotonnal csinálnám meg a szobám. Ennyi. Egyébként köszönöm. -
nenad #39046 kep
25 milla photon
nekem nem vicces, hogy faj az oldalam..
Es .... sem vagyok, hanem probalgatok es olvasgatok, es tapasztalok stb -
Próbáld ki vray-t... -
Dark Geo #39044 Jobbúlást! Nekem mostanág a gyomrommal volt gond, utóbb kiderült ,hogy nem ehetek kefírt vagy csak keveset:D Elég kellemetlen volt.
Azért vicces,hogy azért nincs kedvem modellezni a szobám mert leragadtam a "valós" fény/árnyéknál. Amig nem kapok olyan képet ami valóságközeli addig nem is folytatom. Sebaj van másik profekt, majd folytatom azokat. Aki esetleg megoldja a problémám üvöltös. Természetesen közben én is ezt teszem csak most egy kicsit pihentetem a dolgot hátha ráakadok valahol. Igazából emiatt a nap miatt sokat szívok, és az az érdekes,hogy valahogy ebben a szobábam nem úgy reagál ahogy kellene. -
Jobbulást! -
Valaki letudná, hogy hogyan lehet olyan fejet csinálni aminél lehet a szájt is mozgatni, meg a nyelv és a fogak is benne vannak. Ha tutorialtudtak adni vagy egy könyvet azt is megköszönném. Meg lenne még egy olyan kérdésem hogy ha már van egy kész karekterünk, azon meg lehet csinálni ezeket? -
nenad #39041 na majd maskor, ez mar eleg jo.
Megint szarozik a epe-helyem, faszom se tudja mar mit egyek, pedig vigyaztam, biztos csak gyorsan mulo valami de nem kellemes. -
Ez is őrület, szerintem nagyon pofás, csak sajnos kellene hozzá egy nagysebességű kamera. ^_^
Hogyan scanneljünk 3D füstöt? -
:) Szerintem van a spájzban eltéve Mr-es scened. -
Dark Geo #39038 Szép reggelt! a legutolsó linket töltsed le. Amit alul találsz azt igazából még magam sem értem miért csináltam úgy. Szóval ezt tessék letölteni! :) -
GixEr #39037 Hat eleg erdekesen van modellezve... Minek annyi polygon egy sima falnak? A Shell a szuk sarkokban nem gyoz onmetszodo feluleteket letrehozni. -
Dark Geo #39036 very nice! az alsó link rossz! feltettem végre ftpre :
Mentalray - GI -
Dark Geo #39035 Ha valaki esetleg szeretne szenvedni vele : myroom -
Dark Geo #39034 -
Dark Geo #39033 Egészen elétszagu lett csak így elveszti a szineket. Azt hiszem most már befejezem a folyamatos irkálást, bizonyára sokaknak nem tetszik már.
http://iaro.3dmax.hu/kep/eletszag.jpg -
Dark Geo #39032 befarsztas?! Ne haragudj, de nem értem ezzel mit akartál mondani. Persze tudom és olvasgattam és tutorialoztam is vele, de más körülmények között már sikerült optimálisat csinálnom, de mivel elhatároztam ,hogy megcsinálom a szobám és ott nincs szabad kezem a méretekkel, így elég nehéz összehozni ,hogy azért elég életközeli képet kapjak. -
nenad #39031 befarsztas ezzel a mental rayel, olvasni kell es tapasztalni,
de lasd hogy nem a levegobe beszelek csinalok egy scenet neked.
Aztn azt nezgetheted. -
Dark Geo #39030 rendben egy fél órán belül feltöltöm. már átdolgozva. Egyszerűen nem értem miért nem szóródik szét a fény. viszont érdekesség ha a kép baloldali részén lévő fal mögött van egy másik fal ami egy másik objekt akkor az pl beszórja a fotonokat. Úgyhogy értetlenül állok és nézek ki a fejemből. -
Itt valami gond lesz. Oké, hogy MentalRayel nem a legegyszerűbb, de akkor is. :) Tedd fel et a scenet-t is valahova, mert ennél csak jobb lehet. -
Ah, erre emlékszem, mármint a problémára. :D Arra emlékszem, hogy valahogy hátulról kellett fület vakarni, betenni a belső részt még egy dobozba, és annak fix szélességet adva kikerülni talán a vízszintes görgetősáv megjelenítését, de ez urtoljára 3 éve volt, :D
Az igazásg az, hogy majd minden auto value-t másként értelmez IE, mint a világ többi része. :| ÉS ez alól IE7 sem kivétel sok esetben. Blah... -
Geccoka #39027 Az biztos 
Kis color mapping esetleg?
Sztem itt valami komoly gond van egyebkent, mert ezek a foltok elrettentoek... -
Dark Geo #39026 Ismerjétek meg új barátomat nap ami süt de nem lesz tőle fény a lakásban.
1x Sun mltipler, 3GI multipler. Lehet rossz minőségü szőnyeget és falfestéket vettem.
-
Dark Geo #39025 Hova tünt a fény?:D
2000 Max.P/s
0,2m Max.sr
100000 Average GI P/L
-
Dark Geo #39024 úgylátom ha egy fal nem áll két felületből akkor mindenképp atüt. Újabb gond. most meg nem szórja szét a fényt a szobában. -
Dark Geo #39023 tisztában vagyok vele hogy mire jó a final gather azért kapcsoltam ki hogy mindenki jól lássa és ne rendereljen neki fél órán keresztül. majd megmutatom most hogy néz ki lassan nekiállok a saját függönyömnek is talán. Bár a függöny materiállal gondban vagyok ha túl erős "szövet" akkor nem üti át a fény viszont ha növelem a fényt akkor kifehéredik a szönyeg szóval. -
Dark Geo #39022 Hihetetlen átdolgoztam úgy hogy 6 poly legyen a szoba ahogy kell...render erre megint összegyűlt...és mi volt a baj?! az hogy mögötte volt egy fal amivel ráadásul nem is érintkezett és mégis átütötte a falat mintha nem is tudom lézer lett volna...ahh -
nenad #39021 A final gather nelkul semmi esely ezeknek az artifactoknak a letisztazasara. Az mindenkeppen kell, es egyebkent is foleg interornel, nagyon foltos lesz a kep, hacsak nem losz ki 10^10000000 fotont.. -
Dark Geo #39020 egyébként megoldodott igazából csak túlbonyolítottam..kicsit -
Dark Geo #39019 csak hogy tisztázzuk rengeteg mindent már kiszedtem és direkt kikapcsoltam a final gathert. másrészt ez nem a végleges munk "szoba" csak ,hogy tudjam nagyjából milyen körülmények között hogy fog kb kinézni. másrész a szobának azon felülete amin összegyűlt a fény sértetlen ha tudod mire gondolok. -
nenad #39018 // kis css help kene.
Adva van egy nested box (div) amibe a cms berakja a tartalmat.
A overflow:auto -n van, es az internet explorer megis szarul jeleniti meg a cuccost, operaban es firefoxban no problemo.
A problema az hogy
1 scroll bart kiteszi a dobozon kivul,
2 ha hosszu szoveg van nem "tordeli" be normalisan a boxba es a horizontalis scroll bar is megjelenik. Gondolom ez egy kommon problema de nem tom mi a megoldas. Valaki esetleg? Al? -
Ahh... !X_X -
nenad #39016 ja es a final gathert se felejtsd el bekapcsolni a fileban amit kuldtel nem volt bekapcsolva. -
nenad #39015 modelezd ujra...
vagyis inkabb tanulj meg modellezni egy kicsit, es utana.
Olvasgasd a tutorialokat stb.
Minel egyszerubb es minel tisztabb annal jobb.. -
Dark Geo #39014 rendben akkor ok. sajnos hirtelen nem volt jobb ötletem, de aki ismer normális oldalt azt ne fogja vissza magát. -
nenad #39013 jon az, nem tul gyorsan de jon. -
Dark Geo #39012 Na jó ez szar...Innen soha nem jön le. Keresek valami más megoldást -
Dark Geo #39011 Na szóval innen szedjétek le.