63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Dark Geo
    Nem csodálom de minden fórumon egy időtuán kialakul egy egy csapat és elég neéz beilleszkedni főleg ha még sok esetben ellene is vannak:P Én kb 3-4 éve "nézegetem" ami annyit jelent ,hogy láttam mire képesek emberek és mindig felraktam, húztam egy vonalat, aztán beraktam ezt megcsináltam ezt. Majd tavaj rengeted tutoriált csináltam, nyilván mindig olyat amir úgy gondoltam leginkább szükségem lehet. Most már legalább képes vagyok ezt azt megalkotni és ha szar akkor megcsinálom 150milliószor és egyszer csak kapok egy olyat mint amit elgondoltam. Szóval azért még van tervem vele, de egyenlőre még sok sok sok tutoriál...
  • ThomasGins
    Itt nem az a lényeg ki mennyi idős,és az évek is csak abba fontosak ki mennyire ér rá és mennyire hobbi vagy meló szinten nyomja.
    És ha a cucchoz van 600oldal help és tutor akkor az alapokban ugysem fogunk segiteni,több ezerszer volt már itt olyan arc aki jött h most aztán ő nagyon neki áll ám 3dvel folglakozni és 1 hét alatt eltünt.És rohadtul unjuk megmondani hogy kell gta-hoz kocsit modellezni:)
  • putyi
    én spec. 34 és 11 éve.
  • putyi
    nagyon rossz ez a tanáros példa, mert a fórum neve nem "3d studio max oktató", hanem "3ds max". vagyis feltételez bizonyos alapműveltséget a témában. de a kedvenc tanáros példáddal élve, ha a 8.a osztályba becsöppen egy tanuló, aki összeadni sem tud, azt a tannéni nemes egyszerűséggel kivágja. vedd úgy, hogy ez itt a gimnázium(és akkor a programmal eltöltött éveket konvertáltam) és a help, meg a gugli az ált. isk.
  • Dark Geo
    Ki mennyi idős? és mióta foglalkozik 3D Studioval?
  • Dark Geo
    Értem tehát ha valaki abban a témában amikben te/ti "pro"-k vagytok, valaki meg most ismerkedik vele az problémás eset vagyis nézzük le a másikat és nehogy segítsünk neki mert még a végén könnyebben megért dolgokat. és Marcee most perpill arról volt szó,hogy Gasoline kérdezte,hogy álljon neki, nem konkértan azt kérdezte ,hogyan huzzon vonalat. Egyébként ha megkérdezné válaszolnék rá. Olvasd át mégegyszer kérlek. Megint egy tanáros példa:) bemész órára elkezdődik az óra, majd benyögné a tanár, hogy Már 40éve tanítok nem mondom el az alapokat mert nekem már unalmas és idegesítő áhh inkább nem is mondok semmit mert akkor még intelligens is leszk, sőt még ti is... Ott a könyv értsétek meg.
  • ThomasGins
    nekem is pont ez...
  • nenad
    miert erzem meg mar az elejetol a problemas egyedeket.
  • putyi
  • marcee
    Látod, nálad is van egy határ amiről szerinted már nem érdemes beszélni. Másnak is van, csak máshol.
  • Dark Geo
    Jó én most pl csak arra a kérdésre válaszoltam illetve csak hozzáfűztem ,hogy hogy kellene elkezdeni. nyílván ne írjuk már le hogy hogyan kell egy gömböt berakni v húzni egy vonalat.
  • Dark Geo
    mégvalami: amit még lejjebb írtam: a mondanivalója az volt ,hogy csináljon magának egy saját beállítást vagy legalább tanulja meg a fontosabb billentyűzetkiosztást ,hogy könnyebben boldoguljon. Mondom ezt én aki kb 1 éve veszi komolyabban a 3d studiot...
  • putyi
    de ezt már nyolcvanhatmilliószor kérdezték és ugyanennyiszer megválaszolták. amúgy, ha már emlegetted a 3-as és a 4-es max-ot tudnod kellene, hogy az 5-ös max-ban változtatták meg a billentyűzetkiosztást a mostanira. ezt annakidején öles betűkkel hirdették a kedves marketingesek, mi pedig vastagon anyáztunk, mert a 4-es maxra már mindenki kifejlesztett egy saját, jól bevált kódrendszert, amit dobhatott ki a francba.
  • Dark Geo
    Egyébként meg tisztelem a tudásukat pont ezért vagyok itt...
  • Dark Geo
    Jó csak egy gyenge példa: régebbi maxokban 3-4-5 talán ha edit mesh-ben M-et nyomtál <-is bejött a material editor, míg 7+ban de lehed 6-tól fölfele már edit mesh módban meshsmoot lett.
    Az a reakció,hogy elhagyja a választ 1x unintelligens másodszor a fórum pont azt a célt szolgálja,hogy a problémát megbeszéljék jelen esetben megválaszolják. ha az emberek így reagálnának akkor a fórumok elvesztenék értelmüket. Végülis igazad van minek beszélgessenek az ember?! Menj be tanórára és mondd meg a tanárodnak ,hogy ne beszéljen mert akkor intelligens lesz, bizonyára nagyon fog neked örülni. Tény,hogy vannak nagyon lerágott kérdések-válaszok, amire ő maga egy kis energiabelefektetéssel megkaphatná a választ és sajnos sokszor inkább leírja ide, de valahol el kell kezdeni. Késöbbiekben ha segítik ezt a valakit, bizonyára ő is beláttja,hogy "jé beirom google-be és wow kidobja azt amire szükségem van" <csak sok esetben egy száraz szöveget kap és külömben is ki az aki nem szeret beszélgetni?! 2007ben az emberek kommunikálnak egymással ;)
  • hunkircsi
    Fúúhhh, beszóltak Aldaryn mesternek! Fúú, megrendült a föld, és békák potyognak az égből. S ímé harsonák hangját hallom...
  • putyi
    ha egy kicsit is megnéznéd a max helpjében "user interface" részt, ahol elmagyarázzák, hogy a billentyűkiosztás menüfüggő(ha az edit mesh menüben vagy más, mintha a material editorban), amit a "keyboard shortcut ovveride" parancscsal tudsz felülírni, akkor nem fognál azonnal billentyűzetet és fikáznád az illetőt ahol éred.
  • putyi
    ezek a hiper intelligens emberek kb. 10éve nyúzzák a max-ot és kicsit kiakadnak, amikor valaki olyan kérdéseket tesz fel, amit a help-ben kb. 2perc alatt megtalálna. ilyen esetben az a legintelligensebb reakció, ha nem válaszolnak.
  • Dark Geo
    Hihetetlen ha valaki mondd valamit vagy csak kérdez akkor jönnek a nagy hatalmas überbrutál franko híper intelligens atom művelt emberek, akik ugyan egy egy tök alap normális kérdésre amire egyébként tudják a választ szarnak rá, de ha valakibe egy kicsit is be lehet csípni, akkor azonnal billentyűzetet fog és fikázza ahol éri.... no comment
  • Dark Geo
    nem a teljes egészére értettem , de "bizonyos billentyűkombinációk" változnak... ha pedig ilyen okos vagy akkor úgy látszik te nem használsz billentyűzetet. Jogos hogy nem volt pontos a megfogalmazás, de már javítva.
  • Aldaryn
    "mivel a billentyűzetkisztás minden maxban változik" Ejha, én ezt eddig mér nem vettem észre, pedig lassan már 5 generációnyi MAXal dolgozom, és 7 generációnyit ismerek tüzetesen.
  • Dark Geo
    Kérek véleményt.
  • Dark Geo
    na jó azthiszem még nem ért le a kávé. az egyik mondatot nem fejeztem be:D
  • Dark Geo
    Még annyit hozzátennék, hogy tutorial tutorial... én sem rendelkeztem semmilyen 3d-s. kezdetnek viszont tudom ajánlani ,hogy ha már van némi képed a programról és mivel a billentyűzetkisztás minden maxban változik, kreálj magadnak egy sajátott nézetekre pl. pan, zoom, rotate. Elég komolyan megkönnyítik a munkádat a késöbbiekben, ezáltal gyorsabban építkezel.
  • gasoline22
    ok, belevágok. kösz!
  • hunkircsi
    A kannacsalád amolyan egynapos kis project volt, napersze nem reggeltől estig. Némi koncepció elképzelés, tesztelgetés külön az "arcmimikákat", és utána összeállítani valami kellemes társaságot. A modellezésbe nem haltam bele, meg lássuk be a textúrázásba sem. Ez amolyan alap kis marhaság.

A max kezdéséhez nemtudom, hogy mi a legjobb megoldás, minden verziónak van előnye illetve hátránya, de a könyv például kezdetnek jó, ha tudod, hogy mit akarsz, és nem csak áttrágni rajta magadat az elejétől a végéig.
    Programozni nem kell tudni, "csak" a program használatát elsajátítani, plusz azon kívül még a 3D-s képalkotás folyton bővülő iratlan szakanyagát. Az utóbbit legtöbbször saját próbálkozások árán lehet elsajátítani.
  • hunkircsi
    Köszi a bíztatást, igyekszem mindig magasabbra tenni a mércét. A részletességet én is utólag vettem észre, de gyorsan betöltöm a szkínt, és nyomok a kannákra még plusz 2-3 részletességi pontot. (Mivelhogy az összes módosítás után még mindig nem konvertáltam Edit Mesh-é őfelséges nagyságukat )
  • Aldaryn
    Aranyos lett. Mostanság egész kellemes dolgokat csinálsz, csak így tovább! Ebbe max ott lehet belekötni, hogy egyes részeken nem elég sürű a mesh, és darabos az él.
  • Dark Geo
    nagyon aranyos. Grat :)
  • Geccoka
    Nagyon tetszik! Kintuno munka. Foleg a kis fekete jon be :D
  • gasoline22
    szia! ez a kannacsalád mennyi időbe volt? hogy kezdjem a 3dmaxot (könyv)? kell hozzá programozni tudni, vagy elég a programismeret?
  • hunkircsi
    Üdv mindenkinek! Íme egy kis kannás NFR, csak mert már olyan régen volt kanna. Amúgy meg 3dsmax hiányom volt, meg kannahiányom is. Azt már mondtam, hogy szerintem kevés itt a kanna mostanság?

Gúdnájt!
  • marcee
    Google interior vray tutorial combo.
  • lac coo
    Banner , Tutorialok ....
  • Aquli
    Vki tudna mondani 1-2 olyan, jól használható tutorialt, amiből meg lehet tanulni, hogy interiort hogyan kell vrayben bevilágítani?
  • BaliBoy
    Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Vray 1.5-ös verzióval kapcsolatban.
    Adott ez a kép: Panel
    A Translucency wax-al készült. Viszont az a problémám, hogy ok, hogy már nme lehet a panelon átlátni rendesen, viszont a vezető sáv mostmár túlságosan is homályos lett. A kérdés pedig az lenne, hogy lehet-e valamit állítani, hogy élesebb legyen a kontúr?
  • gasoline22
    hello, 15-20 képet szeretnék ráhúzni gömbfelületre (photoshop elég rosszul csinálja) 3dsmaxot egyáltalán nem ismerem képes ilyesmire és hogyan? köszi
  • Dark Geo
    sebaj, nah arra jutottam hogy egy target directional light-al sokkal egyszerűbb dolgozni, az mr sun + photon...too hard egyenlőre
  • nenad
    nem mentettem el.
    bocs.
  • Dark Geo
    Na jó azt hiszem mára ennyi elég volt... Átdolgoztam megint elég pofásan néz ki, erre mikor kijelölöm az adott poligonokat hogy megadjam a material id-t jó ez lesz az 1es kijelölöm a maradékot jó ez lesz a 2es jó mondom ellenörzésképp átnézem rányomok selet material id 1 erre átugrik 2re és mindent kijelöl és ezt csinálja velem már 10 perce nem tudom megadni hogy mi mi legyen csak 1számra hajlandó ugrani ahh szétb..... az ideg