63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• repvez
    Egy kicsit el vagyok kavarva azon a téren mert halottam solidworkröl is az most miben másabb vagy jobb mint a solid edge vagy az invertor.
    Eddig csak az autocaddel volt közelebbi kapcsolatom, mennyivel lenne nehezebb áttérni rola valamelyik másik progira?Azokban lenne szabványos kész elem katalogus?
  • Papirzacsi
    Ilyen feladatra jó a Solid edge is. A modellezés része nekem kézenfekvőbb, mint mondjuk a maxé, és utólag bármikor lehet változtatni a méreteken, mert maga az objektum is úgy készül benne, hogy közben egy kész mérethálózatot veszel fel. :-)
  • repvez
    már probáltam öket ,de még nem jöttem rá hogyan lehetne modositani a méreteket és poziciokat benne.Rhinoba ha egy téglatestbe booleanal kivágtam egy lyukat azt már nem tudtam áthelyezni máshová és az átméröjét sem tudtam változtatni.Ezért kézdeztem hogy valamilyen fogd és vidd modszer lenne amivel ezt megoldhatom?
  • zenoka
    haat ha ilyen muszaki/gepesz cucc kell neked akkor rhino vagy autocad szerintem..persze vannak kifejezetten erre kitalalt programok inventor..etc..de szerintem a a rhino/autocad teljesen megfelelne:D
  • repvez
    Egy elég érdekes kérdésem lenne.Azt hogyan és melyik progival lenne a legegyszerübb megoldani ha van egy kézi rajzom és azt szeretném 3d-be megcsinálni,de még a méretei elég képlékenyek csak nagy vonalakban a forma van meg.És hogy a lehetö legegyszerübben lehessen a formát, furatokat és méreteket változtatni áthelyezni ugy hogy más ne deformálodjon.A sketchupba megoldhato?Mert igy tudnám lemodellezni hogy mekkora méretek is kellenének, hogy müködjön is majd. Egy mechanikai dologrol lenne szo csavar, csapágy, fogaskerék is lenne benne.
  • GixEr
    Off:
    Erdekel valakit operatori allas?? (Adobe Illustrator+PS)
    Ha igen, privatban keressen meg.
  • BaliBoy
    Én autó blueprintet itt szoktam keresni: http://www.smcars.net/
  • zsolesz92
    Jujj hát én a nurbs-hoz semmit nem értek. még csak meg sem néztem soha hogy mi az:D elvagyok én a box modellingel is ;)
  • ThomasGins
    Ez egy gömbből készült,az eredetiből is lehet jó kevés polival.
    Bár ez is tipikusan nurbs pár vonal lett volna,és még talán max is megbirkózik vele.
  • zsolesz92
    hát eléggé az...
    Thomas: jajj de cuki :D
    Ezt gyébként beépített potbol alakítjátok át, vagy lemodellezitek rendesen?
  • ThomasGins
    NFR
    vmi vray cd-n volt anno...
  • lac coo
    Ez szinte használhatatlan :( Itt néztem én is , de nem találtam semmi jót.
  • zsolesz92
    ez elvileg 2006os renault
  • lac coo
    F1-es autó ( 2006-7 ) blueprintekről, vagy annak használható fényképekről tud valaki esetleg ? Google semmit nem adott :(
  • GixEr
    aztan beletolni trim, majd chamfer... csak, hogy szep legyen. :D

De szegyenlem, 1 eve nem inditottam el a Rhino-t
  • ThomasGins
    nurbiában csak:)
  • zenoka
    hehe:D
    zsolesz:
    haat ha max akkor vagy boxmodell vagy megrajzolod a keresztmetszetet s azt meg lofttal megporgeted:D
  • nenad
    sweep2rails :-)
  • zsolesz92
    de akkor már kérdés is. és nem tom mér nem egy posztban ment.
    na szal ti hogyan csináljátok/csinálnátok a bögrén a félet? mert most elárulom, ez csak egy cylinder + bend neki.
    igy csinálnátok ahogy én vagy inkább valahogy kiextrudálnátok a bögréből?
  • zsolesz92
    köszi ;)
  • zenoka
    jo lett:D
  • youth #39271
    hehe köszi de miközben mentem ki mosogatni a konyhába, belerútam egy eredeti quicktime 7 pro dobozba :)
  • zsolesz92
    Na nekemis kész a speed.
    Hát tudjátok, még kezdő vagyok!

A koffeint is tartalmazó forró csoki fincsi lehet(szal el lehet fogadni kávénak :D) csak hát eléggé nehézkes a fogyasztása. :P
    mindenki döntse el hogy hogyan áll neki a reggeli kávézásnak kockabögrével :D
  • Geccoka
    Jaja, azzal a legegyszerubb sztem. Ha meg keresel, akkor az en "online boltomban" megkaphatod, irj privit, ha kell :D
  • youth #39268
    Tényleg, de csak a pro tudja, megnézem van e valahol...
  • nenad
    quicktime is tuggya..
  • zenoka
    akkor ps-el gyakorolni kell:D:D:D
  • ThomasGins
    a ráforditott idő is 5 perc volt,ebből 4 a ps:)
  • zenoka
    hehe de csuszik az uw a fogon:D
  • youth #39263
    Üdv skacok!

Csináltam animációt TIF-ben mentettem el hátha ki kell cserélni a hátteret, szóval bepippantottam az alpha channelt.
    Az a kérdésem ezt hogy tudom .MOV-ba menteni mondjuk 10 frame/secre?
    mert csak a virtualdubbal tudtam egyáltalán megnyitni a tif-eket és menteni avi-ba. De én egyből MOV-ba szeretném...

Ez is roller, szopatnak még ilyen lyukat rá még olyan matricát ááá mégse inkább amoda. ehhh. de remélem most ezzel vége lesz.

Előre is köszi!
  • ThomasGins
    Hehe kávénfrspeed,időt fáratságot nem kimélve.
    Modellezés 1perc:D
    link1link2
  • gasoline22
    ok, köszi
  • zenoka
    thanxi
    mar lattad csak azt gyurtam tovabb:D
  • ThomasGins
    jó lett a mat nagyon
  • ThomasGins
    boolean nem a legstabilabb,dolog próbáld meg megszokni inkább lemodellezni mindig ami kell,és csak legvégső esetben használd.
    Szoval ebbe sztem pár vertexel megoldható egyszerűen.
  • gasoline22
    igen, de a száját úgy lenne jó kivonni... asszem

boolean
  • zenoka
    Nah akkor en leszek az elso "kave speedes"
    kavedaralo lett.
  • zenoka
    hmm en megneztem most a lo medelezest oda nem kell boolean muvelet ha jol lattam..tegyel be kepet!
  • gasoline22
    sziasztok, én vagyok aki 1 hete kezdte. eddig próbáltam visszafogni magam kérdés ügyben, de ezt nem találtam sehol.
    2-es tutorial ló sakkfigura rajzolása, ez meg is van, de amikor a végén boolean elemmé akarom alakítani, olyan lesz mintha összegyűrték volna, miért is? köszi!
  • fle go
    Köszi mindenkinek a gratulációkat! Méghogy vén trottyosok lennénk?
    Majdha megérjük a 70-et