63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
abszolút becsületbeli alapon megy a dolog lévén hogy nincs nyeremény.. (még)
amúgy meg régen s volt olyan hogy valakinek becsúszott az 1 óra 20 perc mert mondjuk a gépe lasabban jeleníti meg a dolgokat itt gondolok arra mikor a modellt más nézetben kell nézni vagy forgatni kell vagy hasonló. szóval nem jár érte se kizárás se akasztás csak ahogy Zénóka mondta illik bevallani :c) -
zenoka #39371 hali haat ha nagyon egyszeru program a google nek a sketcupja..probald ki ingyenes, inonativ nagyon viszonylag gyorsan bele lehet razodni -
zenoka #39370 haat azert annyira osszeszokott tarsasag ez hogy lehet tudni ki mire kepes szerintem:D
szoval jon valami nalam is newbie-b es beteszi a parlamentet hogy egy ora alatt lemodelezte az felettebb gyanus:D
1 ora egy percert szerintem nem jar kovezes:D
a gyumolcsossnek en is nekifutottam tegnap de valahol fel ora utan feladtam mert nem sikerult azt csinalni amit szerettem volna szo valamikor a heten nekimegyek megegyszer:D
ha nagyon kicsuszol az idobol illik jelezni:D -
Már régóta motoszkál bennem a kérdés, hogy az ilyen speed contesten csak bevallásos alapon megy az egy óra modellezés? Ha 1 óra 1 perc vagy több,esetleg egész hetem rámegy az bűn? :-) Na nem mintha manapság lenne időm maxban elfecsérelni az éltem, csak érdekel. :-) -
csabiks #39368 Sziasztok!
A házamat szeretném a lehető legegyszerűbb módon lemodellezni, a kérdésem az lenne hogy tudtok-e erre valami egyszerű programot? nem kell nekem effekt, meg semmi szépség, csak textúrázás meg vmi amivel megalkothatom fantáziám! Tudom hogy nap mint nap van egy alma aki feltesz hasonló kérdéseket, csak mivel ti modelleztek gondolom ismertek egykét programot a 3ds maxon kívül!
köszi a segítséget! -
fisch és ne cseszegess a helyesírási hibák miatt :c)))) -
nah időm annyi mint szokott. :c)
http://3dmax.hu/
szoljatok akkor a mayásoknak meg akinek akartok. -
Pl vmi SDK, Toolbox nincs a játékhoz? -
raptor22 #39364 sziasztok én cinema 4d-vel dolgozok de meg tudnátok mondani h a .viv formátumból hogyan tudok olyat csinálni h azt kezelje a cinema? .lwo-t v .c4d-t -
Dark Geo #39363 Tudjátok mint default render környezetben a a radiosity -
Dark Geo #39362 Valaki tud egy normális oldaldt adni mentarayben hogyan világítson egy anyag?:S Az istenért nem jön össze. -
zenoka #39361 hehe:D en ebben a hitben eltem de az d21 es speedes dolog volt:D
hogy a modelezes egy ora a tobbivel meg annyit baszol el amenyit akarsz plusz kell egy wire kep is a modellrol:D
no mindegy majd free bacsi leirja a 3dmaxon:D -
nenad #39360 en nem igy tudtam. -
nenad #39359 5s rcn neztem.. -
Dark Geo #39358 lol itt nyomkodom az F9et hogy frissitse már nekem az oldalt...csodálkoztam is,hogy miért nem megy:D -
zenoka #39357 eddig nem igy volt?:D
-
én benne vagyok :c) akkor lehet minden a lényeg hogy a modelleuzés max 1 óra lehet ettől lesz speed . :c)
Amúgy a fast sss meközelítőleg ugyan olyan lassú sajna nekem mint a normál úgyhogy valamit biztos én szúrok el :( de majd utánna olvasok neki :( -
nenad #39355 sztem legyen ugy hogy a modellezes max 1 ora, a tobbivel meg mindenki annyit pocsol amennyi kedve van 1 het alatt csak jut(hat) ra tobb ido is.
Ez a kezdoknek is jobb lenne, meg en is ha van idom szeretek elszorakozni a beallitasokkal. -
El is felejtettem:) -
nenad #39353 pedig sztem a fast sss vegre eleg gyors lett. (a sima sss-hes kepest) -
zenoka #39352 az elso paradicsom a a masodik alma:D paraszttextura jobban fexik nekem:D -
photoshop tilos
-
Kicsit már asszem tulphotoshopoltam:)
-
Kicsit próbálkoztam zöltség témára.
link
Az első procedurális a másodikon egy paresz textura. -
e,berek a fast sss mitől fast ? :c))))
nekem valahogy tetü lassan renderelődik :c)))) -
Vray egy renderelőprogram, amit megvehetsz a boltban (ne kérdezd hogy melyikben :D) a haladó maxosoknk már SZTEM(nem vagyok jártas ilyenben) elengedhetetlen a vray. Bár sokan nyomják mentalrayyel is meg brasillal. nem tom, én eddgi csak a vrayt probálktam, az bejött.. valahonnan szerezd meg a progit, de azt ne várd h itt valaki részletesen elmagyarázza hogy hogyan müködik.
A falat meg ugy csináld hogy plane lesz a falad, megadsz neki material editorban vmilyen difuse színt, majd adsz neki egy bump mapot (én ezt phtoshopaal csinálom magamnak általában) Ha nem tudnád mi az a bump, azt is biztos megtalálod valamelyik tutorilban, esteleg F1 -
Ugyebár tutorialok alapján dolgozok még egyellőre...de a modellezések végén nem fejtik ki, hogyan adjam meg a környezetet. F1....hmmm.... eszembe se jutott :) de majd eztán.
Zsolesz: egy egyszerű max kicsit redős hatású falra gondoltam, amin szépen megjelennek a fények és az árnyék a sarokban, mondjuk ha épp sarkost csinálok. Plane... igen, én is erre gondoltam.... a fényhatás akasztott meg.
A másik meg most az, hogy még nem tudom fényezni a modellemet, hogy ne legyen olyan matt.
Meg még olvastam itt vmi V-Ray-ről, amit szintén nem tudom, hogy micsoda, de legtöbb tuturialban bennevan. Vmi pluginnak tippelném...
Thx a helpeket. -
a modell mögé felhúzo legy planet, amire bitmapot raksz/ esteleg környezetet modellezel neki.
Saját textúrát meg ugyanugy teszel rá modellre mint egy gyárit! a kérdés nem ugy akart hangzani h hogyan készíts? Az meg megin nem olyan nehéz(bár attol függ mit akarsz) de sztem ehez olvasgass tutorialokat, és probálgasd, huzogasd a színeket, meg midnent probálgass ki a material editorban -
zenoka #39344 haat eljutottal arra a pontra amikor csak ugy tudsz tovabb fejlodni az ILM es a VETA-s karrieredben hogy megnyomod a programban az F1 gombok...sajnos nincs mas jarhato ut meg kell tenni....kezedbe kell venni a szotart s megnyomni azt a billenyuzetet..kemeny lesz keszulj fel a legrosszabra... -
Szeretnék kérni egy kis helpet.
Erősen kezdő vagyok még, pár napja kezdtem a progit. Szóval az lenne, hogy hogy tudnék a modelleim köré vmi szép környezetet tenni? Tehát ne az az egyszínű legyen.
A másik béna kérdésem: hogy lehet saját textúrát rátenni a modellre?
Köszönöm -
zenoka #39342 a kerdesek elkerulese vegett ha kintvannak a szabalyok akkor szolunk nekik:D -
gportal.hu xD -
más:
van valakinek ötlete egy jól müködő portál motora? semmi egyéb csak galária és képek pontozása, hírek stb . vagy egyszerűbb ha írok egy újjat ? -
jah valaki szoljon a mayásoknak is mert nem 3ds max only van hanem bármilyen 3d s szoftverrellehet dolgozgatni.
szabályokat is majd kiírom. a 3dmax.hu -ra -
nah gyüjtöm be a képeket. bocsika L aludtam :( kicsit hosszú volt az ájszaka.
A következő speed téma a: "zöldség-gyümölcs" kreativitásra fel.
lejárati idő jövőhét szombat éjfél. augusztus 11 24:00 -
zenoka #39337 Jah!
Free hol a kovetkezo kiiras koveteljuk:D:D -
Hehe :) -
Dark Geo #39335 változatosság kedvéért éppen photon emission...:) úghogy lehet kimegyek egy kicsit ásni a kertbe :P -
Dark Geo #39334 Próbáltam de mergere meg érdekes módon szart..:D vagyis nem történt semmi. Igen jogos amit mondasz. Egyébként hosszas próbálkozás után egyszer csak engedte betölteni az egyikb autoback-et. Úgyhogy szerencsém volt. Arra gondoltam lehetséges e ,hogy ez amiatt van ,hogy registriben átírtam ,hogy ne a virtualisba írjon a windowsom hanem fizikai memoriába. Stalkernek muszáj,hogy ne darálja szét a vinyom:D -
Próbáld meg merge-el beimportálni valamelyik file-bol hátha.Amugy meg érdemes sok file-ba menteni,max ilyen:)