63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Dark Geo #39412 Életemben elösször a 7en kezdtem el patchel dolgozni...régebben fel se fogtam hogy ennyire jó. bár sokszor hiányzik egy-két dolog ami pl polyban benne van, de majd csak kialakul. péntekre megmutatom mit alkodtam szükség is lesz rátok. Annyit elárulok,hogy majd egy cím kellene a képnek:P -
Dark Geo #39411 Érdekes ,hogy én mint "kezdő" is sokesetben használok modellezéshez inventort valahogy pontosabban lehet vele dolgozni. Örülök,hogy nem csak én küszködök ilyen problémákkal, de hogy még a nagyok is ;) -
zenoka #39410 borroka balls is szuzen kezdte...
[apró]kapni fogunk Al-tol[/apró] -
jól van na... nekem annyi közöm van a CAD es cuccokhoz mint szűzlánynak a gruppenhez -
zenoka #39408 nahja meg a lisp miatt:D
gyaa egyszer lattam lispet amit egy erdelyi magyar srac irt/csinalt lispel animaciot, egy kalapacsal beveretet egy szoget valahova..mind ezt viewportba s meg acad 14 vagy 2000 alatt..kicsit durva volt:)
Free ugye ugye:D -
nenad #39407 ez elegge egyertelmu, gondolom sokan nagyreszt emiatt tartanak autocadet stb. -
na jó nyertél :c) -
zenoka #39405 jah sorry mindenkitol ha tobb hibat vetek irasban/ertelmezesben mint altalaban az irasban de nem hoztam haza melobol a szemuvegem s szinte felvagon gepelek:)) -
zenoka #39404 biztos lehetne az teny:D csak hosszu evek ota nem ertem miert nem szeretne az autodesk hogy benne legyen..valszeg azert hogy vegyel mas szoftvert is:D -
zenoka #39403 oke s mit csinalsz akkor ha az alapon nem meret van hanem mondjuk csak annyi van megadva hogy a ket fal 34,5 fokban metszi egymast? elkezdesz sinusokat szamolgatni? vagy esetleg van egy ives falfelulet ahol az iv kozeppontja nincs csak a sugara? kockahazaknal megoldhato par dolog de komplikaltabbaknal szerintem 2d resze igen problemas a maxnak (legnagyobb sajnalatomra) -
deméretre mindig cm ben van a unit nekem . és a rajzon lévő méretek szerint csinálom. mondjuk néha számolganti kell de midnig a null pontról indúlva lazán lehet dolgozni vele -
nenad #39401 egyebkent az a vicces ebben hogy ilyet sztem siman lehetne irni maxscriptben. -
nenad #39400 benned mert nem meretre csinalod :-)
max kb meretre. -
zenoka #39399 hat nem tudom en egy ilyennel igy hogy minimal meret van megadva s viszonylag realisan akarom megcsinalni valosaghoz kozelito adatokkal (tehat az ablakszelesseg ne 50,234 cm legyen) akkor joval tobbet szopok vele maxban mint 10 perc acadba meg boven nem tobb ugy hogy a nyilaszaroknak mar kivan vagva a hely..a falakbol no mindegy ki mihez van hozzaszokva:D -
épn nem tudom hogy van ez de ha nekem hoznak egy tervrajzot egy házról azt 10 15 perc alatt beviszem maxba splinevel majd kiextrudálom megcsinálom az alapot meg a menyezetet és kész. nekem pikkk pakk megy. akkor lehet velem van a hiba -
zenoka #39397 naja a CADes adatbevitel hihetetlenul hianyzik nekem is..meg az epkezlab spline szerkesztes..trim, extend, s hasonlok amik igen megkonyitik az ember eletet ha vonalakat huzigal..meg pl az adatbevitelnel altalaban a cadekben megfogod a vonal veget beirsz egy szamot s amerre all a mutato arra olyan tavolsagba kihuzza. na itt ilyen nincs..szoval jo lenne hogy spline szerkesztesre ranyomulnanak.
multkor kiprobaltam ugyanazt az alaprajzot acadban 7-8 perc alatt csinaltam meg amit maxban uszkve 25-30 (oke nem vagyok max zsonglor)..s ez csak egy szint..nagyobb projectnel gondolom jobban kijonne:D -
zenoka #39396 koszi
jah az veletlenul ugy marad adtam neki egy diffuset aztan nem foglalkoztam vele mert szivattam magam a fenyekkel:D s a render utan lattam meg hogy hmm az ugy maradt:D de 11 kor mar nem volt kedvm tokolni vele:D
majd kijavitom ha porfolioba teszem:D
gasoline22: a qmc csinalja valoszinuleg ezt a zajt ha feljebb veszed a subdivjet megszunik ha jol tudom..de en szeretem a zaj a baratom elrejti a hibakat:D -
nenad #39395 szep lett, a kocsany materialjan javitanek meg, a vegere valami sotetebb foltot tennek.
-
nenad #39394 hat igen, ha maxot hasznalod modellezesre akkor szivattyu.
nem veletlen masok is ha mas nem az alapvonalakat masban csinaljak. -
gasoline22 #39393 nagyon tetszik! mi lehet ez? almakilövő...
naszóval, látszik a háttérben zaj, ez szándékos? mert nálam is vraylightnál előjön. hogy lehet leszedni? köszi és grat! -
bencsab #39392 Nekem 3 dolog hiányzik igazán belőle:
-egy hatékony viewport és objektum kezelés
-okosabb memóriahasználat
-normálisabb (CAD-szerűbb) szerkesztés és adatbevitel
Ebből az utóbbival nem tudom, hogy kezdenek-e valamit. -
nenad #39391 dwg solid object import, ez nagyon hianyzott mar.. -
zenoka #39390 yeeh kivancsi leszek a valtozasokra:) -
zenoka #39389 anno asszem a leonardo (ez itt a reklam helye) boltba lattam valami ilyet es eszembe jutott:D (jo kis kiegeszitoket arulnak)
de van rajta dof vraycamos..nem olyan gyors ez meg viszonylag uj gepem van tavaly hozta a jezuska.. -
bencsab #39388 Hát, ha mindez igaz lesz, akkor végre valami érdemleges az autodesk részéről:
3ds max 2008 -
De szép is a DTP-s élet pláne ha még ilyenkor is nyomni kell a melót
-
Köszi, de ez nem az amit majd beküldök, szal ez nem speedre jön, ezt inkább freenek mondom h ezt ne tegye, mert elkurtam.mzet akartam nem mézes nyelvet :D
ügyes, de honnan a ...ból jutnak ilyen alakzatok az eszedbe? :D:D
vagy mi ez? valamiről másoltad?
az a müanyag.
ja ezen nincs DOF ugye? bár elég homályos... de akkor meg hh ilyen gyors? -
Fincsi -
zenoka #39384 zsolesz jo pofa lett:D
Nah en is kesz lettem a gyumivel
otleteles: 1 nap
modelezes: 25 perc
material/lighting: jo sok jatek:D
photoshop: a csik meg egy hangyanyi kontrasz:D
-
Elhülyéskedtem a speedet, mert láttam már ilyesmi képet, aztán gondoltammegprobálom. a végén elszartam a dolgot, és kezdhetem majd egyszer előről:
ilyen volt
-
hehe, naon teccik -
odaszexuál -
zenoka #39380 jah csak smooth nelkuli modelre nyomd ra, vagy nezetablakrol egy printscreen vagy vraybe diffusenak egy vrayedgetex-tadsz meg..vraybe meg azt megtudod csinalni hogy a global settingnel van egy ovveride material resz oda behuzol egy ilyen vrayedgetexes materialt kipipalod s ideiglenesen mindegyik materialt felulirod ezzel:D -
Üdv! Végre valahára felkerült a netre a Blur Studios legújabb animációs rövidfilmje, a "Gentlemen's Duel". Íme a link, jó szórakozást hozzá, gyorsan tessék megnézni, mert ugye ki tudja, hogy meddig lesz fent..
A Blur Studio legújabb animációs rövidfilmje
Jó éjszakát! -
wireben ugy kell nyomtatni hogy az összes materialnal amit használsz bejelölöd a mat editorban a woreframe-t? vagy hogy? -
zenoka #39377 aa nem mindig segitunk ha azt kerdezted volna hogy kell embert csinalni akkor jott volna az akasztas:D -
csabiks #39376 Köszi!
OFF : Úgylátszik ezen a fórumon segítenek az embernek :) -
zenoka #39375 nagyvonalakban persze..meg van egy csomo letoltheto model hozza..no innentol kezdve google a baratod keresgelj:D -
csabiks #39374 Köszi, és ezzel letudom szobárol szobára csak ugy nagy vonalakban modellezni a lakásomat?
-
Sketchup-nál nem sok egyszerűbb progi van ami használható is.

ilyen volt