3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nekem 4.4 milka, de én nem alien-t hanem boxx-ot néztem...

muhhahhhahhhahhhhhh

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

fle go
Evo, de de nagyon jol szolnak!

Ronin a rendes székem jelenleg a konyhában van😊

Zenoka: jahh marha jo buli a csempezes! Majdha rendet rakok akkor dobok ujabb kepet, ami nem udom mikor lesz, meg van egy kis melo a furdoszobaban😞

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

KisQbi
valõszínûel igazad van az árakkal kapcsolatban.. Én a P4 3Ghzemet cseréltem D805re és 3.6 Ghzen 75%al gyorsabb...

ehehe😊 mosopor a gepnel...gumikesztyu a galeria(?) lepcson..jo kis buli lehet😄DDD

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Nem kényelmetlen, hogy nincs támlája a széknek?
Evogordon
Nekem is ilyen logitech hangszórók vannak.. 😄
Igaz milyen jól szólnak? 😊

fle go
Udv!

Tovabb szinesitve a topicot ez a latvany fogad jelenleg az otthoni gepemnel😊

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Zsolo007
Nekem "csak" 1,5 milla lett 😊

Rozsomák
az álom gép

érdemes megnézni össze rakhatod a saját gépedet a mai csúcs technikából.
az enyém majdnem 3 millió 😄

Rozsomák
csak úgy repkednek itt a Gb-nyi RAM-ok. Én egy 2.66-os Celeronon 512Mega rammal meg egy õsöreg Ati 9000pro-val nyomom, és eddig bírja. na jó elég lassú a render de azt meg lenyomjuk farmban. 😊

Boba
Most voltunk bent T-pontban... felhivtak a 194et es bejelentettek, hogy mi a gebasz. Mondtak, hogy nem mi benaztunk el valamit, mert ha kiszedunk mindent a rendszerbol es visszadugjuk a telefonokat attol meg a telefonnak mukodnie kellene... Szoval nem a mi sarunk. 😄 Aszontak ha valami gebasz van akkor meg bejonnek... hat ne legyen.

D805... azzal az a galiba, hogy ippencsak jobb egy Hyperthreadinges P4-nel... messze nem olyan hatasfokkal dolgozik mint a CoreDuo2. 15-20 ezer forintos lap helyett 20-25, es 25ezres proci helyett 40. Ez 20ezer forint kulonbseg... ennyit igazan meger a C2d...

Bencsab: szerintem a tobb memoria tobbet er 3d grafikaban mint az, hogy gyorsabb... Dual-channel jatekokban ha szamit 5-10 szazalekot, alaplapja valogatja... de renderben hiaba gyorsabb, ha kifutsz a mennyisegbol. Nekem nem veletlenul van 2.5 giga. 32 bites rendszerre van meretezve... 2 giga a rendernek es 0.5 giga pedig marad az alap dolgoknak. Persze a 64bitesseg sokat valtoztatna ezen... de "szerencsere" penzem sincs most tobb memoriat venni.

KisQbi
Szia!
Jó kis gép lesz...
Érdemes mégnézni az alaplapot, úgy tudom hogy a P5B-be nem mennek a 4magosak... pedig egy ilyen összeállításhoz érdemes egy olyat amiben legalább egyszer még tudsz procit cserélni..
Lehet hogy rosszul tudom, de azért érdemes utánajárni....

Amúgy aki alcsó gépet akar annak csak ajánlani tudom a D805öt egy 15-20ezer forintos lapban 25 ezres proci... sztnem még mindig megéri.. persze ezt nem lehet fejleszteni... de 2.4Ghz helyett 3.6Gh-en 90%ba mindegyik megy....

amúgy én Cinebench eredményeket nézem mindig mert ugye az render és nekem igazából ez érdekel... ha gondoljátok írjátok meg hogy nálatok a CB mennyit megy...

Cinebench : D805 @ 3.6 Ghz = 560 CBpont

ThomasGins
majd dec 15-én lesz ez izgalmas😊

\"So always look on the bright side of death\"

Ha normálisak, akkor igen, legfeljebb külön pénzt számolnak fel a szerelésért.

híjjad fel a matávot. nálunk ahányszor betették az adsl-t(otthon és az irodában), anyiszor ment el a telefon. az otthoni durvább volt, egy hétig szerencsétlenkedtünk. már a modemet is lecserélték, mire hajlandó volt kijönni a matáv és fél perc alatt megállapítani, hogy valami adsl kártyát a központban rosszul dugtak be.

S mar csak az a kerdes hogy ha en oda megyen esetleg az altalad ajanlott boltba hogy ezt ezt meg ezt szeretnem..de hoztam hozza dvd irot, halo kartyat, video kartyat azt is beletennek?😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

A helyedben vennék bele egy gyengébb videókártyát használtan, mondjuk 20k-ért, és máris megvan a hiányzó összeg. Aztán késõbb azt e tudod cserélni, 1-2 hónap múlva. A memóriahiánynál nincs bosszantóbb dolog.

Koszi...aza baj hogy meg 512 memo arat nem birna el a koltsegvetes s igeny komoly hianyt okozna a hazikasszankba😊
kigyujtottem itt is amit lent irtam listat vege 100 forinttal lett kevesebb ugy hogy ugyanazokat irtam ossze😄

...Ésszerûen...

Sztem a 2gb-os modulok ára nem mostanában fog lecsökkenni. És mivel a költségvetés is szoros, nem hiszem, hogy érdemes ekkora modulokban gondolkodni.

,,Radásul abban az alaplapban 4 memóriaslot van, ami azt jelenti, hogy ésszerûen 4gb-ot tudsz beletenni maximum."

Na ezt gondold át újra!
1,5GB memóriát ne tegyél a gépbe. Mindig azonos méretû párokban gondolkozz. A két kül. méretû ramot nem fogod tudni dual-channel módban használni, pedig az nagyon sokat számít a teljesítményben. Radásul abban az alaplapban 4 memóriaslot van, ami azt jelenti, hogy ésszerûen 4gb-ot tudsz beletenni maximum. Namármost, ha átállunk majd x64-es rendszerre, biztos vagyok benne, hogy mindenki olyan terjengõs kódokat fog írni, hogy a 2gb ram semmi perc alatt kevésnek fog bizonyulni. Így jövõre mehet majd bele még 2gb. Ez viszon logikusan azt adja ki, hogy olyan ramot válassz, ami márkásabb, így 1-1,5 év múlva is fogsz tudni venni bele ugyanolyat, mint a meglévõ, és nem lesznek kompatibilítási gondok.

Az általad választott kingmax ram jó, de ha lejjebb akarsz menni, akkor vegyél inkább 667mhz-est. Én õket ajánlom:
http://www.hardverker.hu/

Papirzacsi
Bár én nem maxoztam még sokat, fõleg nem a 9-cel, de minap észrevettem, hogy render to texturenél elõszeretettel fagy. 10 esetbõl 9-szer.:-(

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

oryon
Páran jelezték, hogy a max9(32 bit) instabilabb (fagyogat) ... és én is észleltem a jelenséget, többször és a legegyszerûbb dolgoknál is néha, a 8-nál nem volt ennyiszer 😞

Másnál is instabil?

Oryon

Boba
Core2duo az nem, az 1 magon beluli... a PentiumD es a dual-procis Xeonok valoban adatbuszt hasznalnak... Core2duo-nak pl 10-15%al nagyobb a hatasfoka, mint a dualprocis rendszernek.

a-data nem rossz.
Viszont a 800mhz-es tenyleg draga.
Nem eri meg sztem.

GYakorlatilag az AAnal jon ki igazan, ott is az Adaptiv AA nal.
Regebben, szarra tuningoltam a gepemet, es kulonbozo dolgokat futtattam rajta, a mem sebesseg gyakorlatilag csak aa nal jott ki.

Namost ami baj viszont hogy az Intel es dual prockok, (remelem a core2dou nem) az adatbuszon kommunikalnak egymassal... Ez betehet neki.
Aztan hogy a mem sebesseg mennyit szamit igy nemtom.
De ha a busz gyorsabb az vilagos hogy jobb - ebbol a szempontbol
Ennek majd utana kell olvasni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

jah megneztem a-data bol ugyananyi tehat masfel giga 7 rugoval olcsobb😊s ha te mondod hogy tulkepp tokmindegy akkor elhiszem :-)

depo.hu

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

miert olyan memot veszel, egy samsung nem jo?
(10.775 Ft+Áfa) 533 mhz.
egy kis huzast biztosan kibir.
Es nem hiszem hogy ezen bukna el a dolog.
Adaptiv AAnal jon ki a mem sebesseg kulonbseg igazan,
de nem veszes.

vagy A-data 512MB. 800MHZ
14.520 Ft
(12.100+Áfa)

ecsem nezzel mar szet..
:-)

ThomasGins
uj makehuman.
Nálam már ez a verzio kicsit szaggat.

\"So always look on the bright side of death\"

hol? hogyan? sajna ilyen arakba talaltam hivatalosan..szamla meg kell😞

a memoria irto draga, ez rohej, fele ennyibol kijohetsz jol...

a tapasztalatlanoknak 😄

scorpeeon
Nah, ha már ennyire elmentünk offba, én is kérdeznék egyet: most vettem egy Gainward 7600GT-t (AGP). Az lenne a kérdésem vele kapcsolatban, hogy:û
1.: rendernél a videókártya semmit nem számít, csak viewportban? (vagy ott sem? Ott azért csak használja)
2.: Egy ilyen kártyánál a viewport megjelenítést opengl-re, vagy direct 3d-re ajánlott belõni?

THX.

További off: egy barátom most fog gépet venni, nem sz@rozik, szán rá vagy 4százezret. GeForce 8800GTX és GTS között vacilál. RAM-l vszínõleg 2x1GB 800MHz DDR2-eset fog venni. A prociban nem biztos, de tutira core 2 duo-t akar csak még nem tudja h 6400-6600-at vegyen-e (6700 túl drága már neki is 😄) Illetve alaplapban sem biztos még teljesen, ASUS P5-öset akar, ezekbõl 3at talált, ami viszi a 800-as DDR2-t: Asus P5B, Asus P5B Deluxe, Asus P5W DH Deluxe. Ezekbõl az P5B-t akar venni egyelõre az ára miatt, csak azt nemtudja h elég jó-e ebbe a brutál gépbe 😊

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

haat akkor drukolunk hogy minel elobb gyujon a szerelo😊

Boba
Nah vazze Mal, Te elsz?😛 Else hiszem...

Amugy en lehuztam a masodik telefont, de ugyse mukodott. (Mind a ketto telefonnal eljatszottam mindent, kulon kulon es egyutt is)

Boba
Egy kozeli wifi elosztorol.

Malakai
Nálunk volt gond akkor, ha a két telefonnak csak az egyikénél volt szûrõ... Bár nem ilyen volt a probléma, hogy tök süket lenne.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ize akkor hogy van neted😛😊<#wow1>

Boba
Az OSSZES lehetoseget kiprobaltam, dugtam en mar mindent mindenhova, mind a ketto telefon ele, 2 kulonbozo kabellel... de azt a nyamvadt betont en sem tudom az akaratommal szetutni.

Al thx, mingyart olvasom!

Azt ugy kiprobalhatod hogy ugye a line out ami a falbol jon ki azt felulre kell dugni amelyik oldalan csak egy dugasz van..aztan bedugogatod az adslt s elobb utobb valamelyik lukba jelez hogy van adsl jel...na a harmadik luk az a telefone...

Aldaryn
Linux alatt ez megy minden különösebb plusz hardver nélkül. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Lehet nemes egyszerûséggel rossz a szûrõ. Ez is elõfordulhat. Minden lehet gyári hibás. Privi ment amúgy.

per aspera ad astra

Boba
Az altalam kitalalhato osszes variaciot kiprobaltam, egyik sem mukodik... meg a telefon megse nyikkan... holnap valszleg szerelo lesz hivva... nem hiszem el, hogy nem mukodik. Biztos valami iszonyat mod banalis dolog lesz...

Boba
Ravan irva, hogy melyik kimenet melyik, az ADSL modemen vilagit is az ADSL felirat.

A gond az, hogy 2 telefon van a lakasban, 2 aljzat van, ahova dugni lehet. Mindkettot megprobaltuk, egyikkel sem megy. Az elosztas pedig nemtudjuk hol van, lehet, hogy oda kene dugni? Probalkozom tovabb...

Állítólag régen a Mûszaki egyetem hallgatói csináltak egy olyan PCIos kártyát, amivel össze tudtad kötni a gépeidet és több magosnak ismerte fel az OPrendszer. Nem lenne hülyeség, mert veszel 200db középkategóriás gépet, összekötöd, benne van x millió forintodba, de ha mûködne rendesen, akkor a világ egyik legnagyobb rendergépét kapnád, ami még csak fillérekbe is kerülne egy igazi rendergéphez képest, ami talán nem is tudná azt a teljesítményt. Amúgy meg ha nem egy képkockát akarsz rekord idõ alatt leszámoltatni, akkor ott van a blackburner és annyi gépet kötsz hálóba, amennyit csak akarsz.
nagyon alap kerdes!
Nem cserelted ossze a dugokat...mi megcsinaltuk a telefonhelyere a modem s reverze a szuron...

Free
nem nehéz a dolog. szûrõn 3 dugasz hely van lehet ott keverted meg a dolgokat. van egy vonal be , egy dsl és egy line out
amit utopljára láttam azon nem voltak felirtatok vagy jelek úgyhogy totózni kelett
ott szokták az emberek elrontani , nmég , hogy a dsl modemben ha jobb van még egy ATM kimenet is . nah nem abba kel dugni a gépet.

ha nem megy fotózd le az eszküözt
amúgy azt szoktam javasolni ügyfeleknek, hogy hagyják ki a gépet a képletbõl elösszõr a telefonra koncentráljanak 3 lehetõséged van két vezeték , ha van vonal jól kötötted . pontosabban már csak egy hely marad na oda jön a dsl

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Boba
Al, irtam privit! Thx!
De barki, aki tudna segiteni nekem t-online ADSL szereld magad csomag osszerakasaban, pls segitsen... amiota elvben van ADSL azota suketek a telefonok... berakom a szurot, rakotom a gepre (bar csatlakozni nemtudok, hibat ir ki) de a telefonok sem mukodnek... ahh, megorulok.

Free
nah látod pont ez az . én azon gondolkodtam , hogy van itt nálunk egy kis boplt 1,7 es cerkás gépeket nyomnak 30 40 e Ft ért fél giga rammal.
ha valahogy fürtbe lehetne tenni õket XP néálkül az lenne a királyság. sajna az xp t nem lehet kihagyni mert ügyi valamin futni kell a maxnak . nálam nem nagyon akadnak ki a dolgok nem is dolgozom nagy poly száûmmal. inkább a renderidõ amit tudom lehetne ügyeskedni meg minden. de az pont annyi idõ míg kiügyeskedi az ember mintha egyben lenyomná a rendert úgy haogy akarta. szvsz. nyerni kell a lottón venni egy 4 procis alaplapot abba bele 4 db duálmagos procit . és szeva 16 gigára feltenni a ramot. 2 db pcie s kártya valami jobb minõségû és haverok buli kannásbor :c)

ui.: mi az a játék ???? :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..