63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Jó, de tessék filletelni is, és legyen g3 tangensfolytonos. Minimum. :D -
Igen, én si erre gondoltam. -
ez sem votl sokkal több. ha gondolod csinálok róla videót :c)
Persze kisbetüs dőlt részben megjegyezném, hogy a nurbs hoz nem értek lehet ott minden sokkal egyszerűbb de legalább egy kicsit had örüljek annak hogy kezdem érteni a poly modellezés alapjait :c) -
bencsab #42854 hát a billentyű kombo az evidens, csak zavaró, hogy állandóan meg kell nyitnom azokat az ablakokat, amiket egyébként otthagynék -
nenad #42853 bocs, hogy nem jelentkeztem még, a köztes megoldás billentyű kombó hozzárendelése. és akkor amikor start van akkor csak két kombó,
aztan majd scriptből mehgcsinlálom neked ha lessz rá időm -
nenad #42852 azért ezt nubsben 30 sec alatt megoldom filletezéssel eggyüt.. :-) -
valahogy így ... nem volt kedvem sokat szüggyögni vele. bioztos lehetne finomítani a dolgot. de működik.
jah és a nulllá extrud helyett hjó a editable poly módosító rá közvetlen
-
hm.. ezzel tudnék vitatkozni... :( bár lehet nem kéne beleszolnom anagyok dolgába de pl.:
extrude 0 magassággal. editable poly, majd borderek kiválaszt összeattacholom majd bridege összekötöm őket. -
namárhogyabüdösnyekergősmindenbeleragadósálcázóskörbekeringőslassanfelkúszvaföldalásüllyedősmélybefúróssebessenvágtázóhypertérbenkanyarodóvisszavacogtatóhidegrázástokozósfrancbane....
Küldj privit mi legyen a domain és a pass :c)))) -
nenad #42848 Free, kaphatok és is egy kis tárhelyet galériának, a többit majd privateban.
-
nenad #42847 ujgenegrációs!
-
Ha valaki igazán le szeretné mérni egy renderer teljesítményét, akkor tessék textúrák és minden nélkül megadott RGB értékekkel és pontosan ugyanakkora fényerősség inputokkal vagy azonos renderidő alatt elért zajszintet összehasonlítani, vagy azonos zajszintre kirenderelni adott képeket, és megnézni az időkülönbséget. -
Azt, aki egy erősebb fresnel falloff-ot "a reflekció számítás elhagyása egyes objektumok között"-nek hisz, vagy tételez, azt nem tudom komolyan venni. Innentől a cikk teljesen lényegtelen számomra. -
bencsab #42844 http://brazil-rs.blogspot.com/2008/03/friday-diversions.html -
Hehe... MAXban nehezen. ^_^ neked ide NURBS kell, vagy teszel fel egy PowerNURBS plugint, vagy use Rhino. Amúgy 6-7 klikk ezekben kb. -
Én konkrétan a renderman rendernotesban szereplő egyik proc shaderből próbáltam Vrayhez shadert fabrikálni, ami random kockákat gyárt a térben (voronoi egyfajta visszaolvasata) és ezt akartam implicit felületként lerenderelni, gak, hogy fizikai szinten ugy az legyen, mint egy valódi kockacukor.
A shader írásnál adtam fel, nem értem én még igazán a vray sdk-t. Meg egyszerűen baromi fáradt vagyok. Nem tudom mitől, de mostanában rettentő fáradtnak érzem magam, mint egy 90 éves nagypapi. :| -
Hellósztok!
Elég keveset tudok a MAX-ről, ezért kérdezlek Titeket:
Az 1. ábrán látható görbék felhasználásával hogyan lehetne olyan alakzatot készíteni, mint amilyet a 2. ábra mutat?
1. ábra
2. ábra -
Hehe! Én még nem adom fel, szakmai kihívásnak sem utolsó. De tény, hogy baromi összetett anyag a kockacukor. Ez az a szitu, amikor még a fotózás is halott ügy, leglábbis itt voltak nagyon jó fényképek, mégsem adják a kívánt hatást. Ami nagyon megnehezíti a dolgot, hogy a spéci effektek totál függenek a környezeti fény és egyéb viszonyoktól. A képemen is látni olyan kockát, ami hasonlít a kockacukorra, és van olyan, amit a közvetlen fény teljesen beégetett az SSS miatt.
Aldaryn, azt legalább megoszhatnád velünk, hogy mivel próbálkoztál. Tudod, valakinek talán sikerül felhasználnia és továbbvinni az ötletet. Well? -
Szal akkor kockacukrot inkább fényképezni kell mint modellezni ..? ! :DDD -
Mad ha láttam a legjobbat, amit ti tudtok. Muhahahaaaa...
(az igazság az, hogy megpróbáltam, de nem lett olyan, amit szerettem volna, és inkább agytam a csudába) -
Elvileg van, csak nem érvényesül, komolyan mondom nem gondoltam volna, hogy ekkora kihívást fog jelenteni, van még mit dolgozni rajta...
Meg az sem mindegy, hogy milyen a környezete, bevilágítása, stb. Most így utólag derül ki egy csomó minden, hogy pl túl erős az SSS. Namajd holnap. A rücsit meg szerintem V-Ray Displace-el betesztelem, bár nemtudom, hogy megéri-e ilyen távoli nézetnél. Passz.
Aldaryn mester! Te nem akarsz kockacukor shaderrel elkápráztatni bennünket? Plíz...
-
de ezen nincs rücsi:P -
Hi!
Kockacukor NFR:
-
A gyorsaság miatt gondoltam a ramra,pendrive jóval lasabb nem? -
Ha ki tudod szervezni a swapet rendesen, akkor nem az. De akkor már tegyed egy pendrivera... -
Mekkora hülyeség csinálni egy ramdrive-ot és azon futtatni portable maxot?:) -
zenoka #42831 :) vannak napok mikor tulcsordul a szivem joindulattal...meg most letudtam a segitokeszsegemet fel evre:) -
Túl jószívű vagy te,.. -
zenoka #42829 tetelezzuk fel hogy a box a kamera es contsrait pathal van a vonalhoz igazitva...kivalasztod a kamerat (en a boxot) majd track view aztan 2 uj key mondjuk es jatszol a keyekkel..igy elso lepesben
-
bencsab #42828 pedig ott van a megoldás -
Köszike ott már probáltam csak valahogy nemjön össze.De azért probálkozom. -
zenoka #42826 graphic editors-> track view curve editorba tudsz jatszani akkor.. -
Vonal vezetéssel viszem a kamerát és igy 1 sebességgel halad végig a vonalon, most azt szeretném elérni, hogy 1 bizonyos helyen teljessen lelasuljon és útánna rendessen mennyen tovább. -
zenoka #42824 key-eld le... vagy fejtsd ki mit szeretnel... -
Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni, hogy lehet a kamera mozgást egy pillanatra teljessen lelasitani. -
lassan tojásrender szezon is lesz
-
bencsab #42821 Sőt, én akkor már a teapot egy nyújtottabb formáját állítanám bele üvegből (hogy szebb legyen benne a tea), és akkor a pezsgőhűtőhöz hasonlatoan működhetne teamelegítőként. :D -
nenad #42820 az király ötlet.
-
bencsab #42819 de a nézőpont akkor sem szerencsés sztem. éppen kilóg az árnyék bal széle. -
Haláli! :) Tényleg lehetne egy kicsit vékonyabb kép, de ha korhű, akkor ugyebár korhű. :D Szép csipkézett szélű fényképpapírt neki!