63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
zenoka #44706 vele volt egy interjuhe a w3d-n
http://www.world3d.hu/interview.php?id=9
haaaat szamomra furi egy kicsit a hozzallas..
remelem este mar menni fog a birspress.com mert meg mindig doglodik.. -
nenad #44705 A hangya péter rektorálta, sztem ővé a kép. -
persze, mert elfogyott már az összes könyv :D -
zenoka #44703 annyian nezzuk hogy nem jon be az oldal:) -
ezt a borítóképet nem 1 magyar srác készítette? mintha vhol már olvastam volna róla
-
en kihagyom mert idom meg nemvolt ra es mar nem is lesz
anyudnak jobbulast -
nenad #44700 cinema 4d könyv,
c4d -
zenoka #44699 jobbulast anyukadnak!!
ha mindenki kihatja akkor vasarnap bedobok egy fel sphere-t es nyerek:)
de most ugy nez ki en is kihagyom:) -
pauly #44698 én is kihagyom...
jobbulást! -
asszem én ezt most kihagyom. sok a meló mostanság. nem mintha eddig nagy port kavartak volna a modelljeim 
anyudnak meg jobbulást
-
nenad #44696 szemle senki?
asszem nekem van a legjobb okom, hogy kihagyjam most ezt.
Sajnos anyám nagyon beteg, ápolnom kell.
Max éjszaka max, ha nem tudok majd aludni.
De a többiek huzzanak bele.
-
Ha sok a memen, de azért hozzátartozik, hogy szegény MAX nem áll a helyzet magaslatán, ha arról van szó, hogy pl. szeretném meghatározni néki, mi legyen a temp. Nomeg max 9 óta a "sok mem" valahol 6-7GiB felett kezdődik. Persze, ha úgy vesszük, akkor most 8GiB mem nem is olyan drága... -
nenad #44694 egyébként ha sok a memed akkor amíg modellezel ramdiskre ments, valszeg sokkal gyorsabban ment (ki kell próbálni,és annak a tartalmát egy háttérprogram már sokkal zavarmentesebben mentheti)
-
Nekünk backburner a hivatalos archív mentsvár. :D -
zenoka #44692 lehet kenne irni egy scriptet ami csinal egy mentest negyed orankent hogy aktualis file nev (n+1) utotag es ha mondjuk eleri a tizet kezdi elolrol:)) -
nenad #44691 skacok folder/fileok másolása a háttérben /incremental backup
Igy mindig lesz egy jó verzió, vagy incrementális.
-
tproli #44690 Én az ilyen kellemetlenségek miatt próbáltam váltani cinema4d-re. Most megint max-ra összpontosítok, de lehet, hogy visszatérek a c4d-re. Rengetegszer fagy a max, és amire kell nekem a 3d, arra tökéletes a c4d is (vagy még jobb). -
zenoka #44689 ebbol egyenes kovetkezik akkor hogy vagy megszokjuk hogy szopunk vagy valtunk... -
A baj az, hogy szvsz annyira a szívébe kellene belenyúlni a programnak, hogy belesajdulna az egész fejlesztőbrigád. Az egészet ott ronthatták el, hogy bizonyos elemekknek nem modulárisan ugrottak neki. Aki járatosabb a progrmozásban, az ismerheti a MAX első verzióinak programírás szemléleti trendjeit, amik eléggé meghatározzák az egészet onnantól kezdve. Egy XSI-nek pl. behozhatatlan előnyt jelent az a struktúra, ami már inkább jellemező az aktuálsian szépnek elfogadott programozási módszerekre.
Amikor a MAXet írták, nagyon divat volt a keretrendszer fejlesztés, jól példázza ezt, hogy MAXban a funkciók 90%-a MAXscripten keresztül kerül implementálásra. Akkoriban úgy vélték, hogy ez a jövő, így lehet könnyen kiegészíthető, fejleszthető cuccot írni. Namost egy viewport kezelést nem maxscripten kerezstül fogsz megoldani... Az ilyesmit egyszerűen belebetonozták a core-ba, gondolom-én. Manampság meg az a divat, hogy van egy nagy csokor, egymástól teljesen független modul, amiknek van be és kiemenete, össze lehet őket kötözni, és ha kiveszed az egyiket, működik az összes többi úgyanúgy tovább. VRay is jó példa erre. -
pauly #44687 nem,akkor sem jó,pfff ekkora szart! -
pauly #44686 hm most lehet hogy a reactor a bűnös,úgy néz ki ha bemergézem reactor-os cucc nélkül,akkor talán jó...mondjuk ha nem ez akkor valami más baja lenne biztos :P
pff már az elmentett fájlokban sem lehetünk biztosak...mert ha még néha elszáll,oszt legalább be tudok tölteni egy előzőt,még úgy legalább tudom folytatni,de ha még azt sem...
Tényleg lehet kipróbálok majd lassan valami mást,mert ez a max mindig felidegesít... -
zenoka #44685 igen ez a bajom nekem is az autosavvel ha vna egy igen nagy jelenet akkor igencsak idegesito hogy mennyi ideig ment...amit viszont nem ertek hogy miert van az hogy mas autodesk termekben boven elofordul olyan hogy tobb millio vonallal, blokkal, 100-200 layerrel dolgozo "jelenetben" pikk pakk megy a mentes minden problema nelkul itt meg par szaz ezernel mar erezheto a lassulas..lehet hogy a 2010 es verzional ertelmesebb lenne a stabilitasra ragyurni inkabb mint csilivili kis navigacios kockakkal basztatni az embert..morr.. -
Mennyire ismerős...
2008-ban, amikor már megfordult olyan, a MAXhoz hasonló árazású szoftver, ami a mentést folyamatos SQL streamként kezelte, így nem tudok mit mondani erre, minthogy szánalmas. Az a progi olyan volt, hogyh menet közben kihúztad a tápkábelt, ugyan onnan mehettél tovább, ahol abbahagytad...
Kis vicc ide, hogy néha az autosave-et visszateszem 5perces intervallumokra, nemrég volt olyan fileunk, aminek a mentése 4~5 perc között volt. Az eredményt ki lehet találni. -
zenoka #44683 ures scenebe valo mergeles sem segit? egyebkent tenyleg kocsog ilyen szempontbol kivancsi vagyok hogy mi akadhat ilyenkor benne ossze...nincs mese blenderezni kell:) (archviz blender tutorial http://blender-house.spaces.live.com/ ) -
pauly #44682 ÁÁÁÁÁÁÁ mocskos rohadt szar szemét max!!
Gyűlölöm!!Gyűlölöm!!Gyűlölöm!!
Már megint rájött hogy kilép hirtelen mindenféle mentés nélkül,meg hogy betöltök egy fájlt amit korábban rendben elmentett,és szinte egyből kilép application error-ral :(
Hijj egyre jobban utálom... -
zenoka #44681 jah foleg a muszaki szakmakban (legalabbis abban a mernoki szakmakban amit en ismerek nagyjabol belulrol (autopalyaepites, epitoipar)) kifejezetten erdemes lenne rafekudni az oroszra mondjuk egy ev es utana igen szep penzeket lehetne szakitani gyeduskaeknal..(oke kint is van egy igen durva szegenyreteg de az mas kerdes) -
És milyen keresett az oroszul beszélő szakember! -
zenoka #44679 lol:) szaaaa'gyiiiii'tye :) -
Én bármit elolvasok cirilül,de 10 szavas a szókincsem:) -
zenoka #44677 :))
haat en meg tanultam oroszt par evig de ma mar jo ha megtudom kerdezni hogy az aktualis pacienset hogy hijjaak:) de olvasas az mar nem megy pedig ha altalanosban jobban figyeltunk volna egy paran akkor jobb volna...pediglen mostanaba hianycikk az oroszul beszelo szakember mert "kihaltaktak". -
Ha jól tudom, minden inhouse... Mivel nem hogy nem beszélem, de még elolvasni sem tudom, ezért csak tippelek. Szóval minden inhouse, és szüljenek sünt. Ha kiadják, akkor abbahagyhatják a sünszülést. -
zenoka #44675 hmm tenyleg nem rossz:D de ez inhouse gondolom public version ebbol nem jelent meg:) -
Klassz kis trafik szimulátor, de nekem a vray volume shader jobban bejön :) Azt meg lehet szerezni vhonnan? -
Köszi! -
Állat:) -
nenad #44671 majd a pontos dologra rászállok a következő speed votén már az lesz ha minden igaz.
-
pauly #44670 hát most nem fogok nyerni :P -
zenoka #44669 szerintem inkabb az van hogy nem 3 legjobbra szavaz a nep hanem egyre csak :) -
zenoka #44668 http://losbellos.3dmax.hu/cms/
reggelni kell;) -
hol van ez a szavazós oldal? érdekelne meglesném.