3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az elso (seq_01_05.avi) fps-e is 29.97 es az nem szenved ilyen hibatol, mig a masodik (seq_03__001.avi) meg igen. Legalabbis nalam. 😛
Kezdem elveszteni a fonalat, na mind1, majd holnap meglesem az enyemmel 😄
Al videoja tenyleg recegos, de mint emlitettem annak 29,97 az fps-e, mert vdub alapbol arra teszi a behozott kepszekvencia fps-et, at kell allitani, ha mas.
Az meg ugye nem járja, hogy már egybõl videóként renderrelem ki, hiszen mi van, ha 1 hónapos mondjuk a render idõ? Ha a felénél behal a gép, vagy kimegy az áram, akkor hoppá van. Na meg az anyag szerkeszthetõsége is gyengébb.
Valamikor majd elkezdek ezzel is játszadozni, mert ez most nagyon zavar. Kis egyszerû alap dolog és nem jön össze...
Ahogy nézem nem csak mi ketten vagyunk így ezzel. Nálam Aldaryn videója is ugyan ebben szenved.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
mondjuk legyen hogy most csak ezert kell postot csinalni egy animban
hogy legyen glow. (HIDEGRAZ)
Masik program stb.
Na ha megkapom a dongomat 😄, akkor osszeszenvedek egy normalis glowt.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
igy jobban ki tudja szamolni, nekem is ez volt a tapasztalatom
de az is lehet egyebkent hogy szar a cucc amivel a videot csinaljuk.
Egyébként ha motion blurt használnánk, az is segíteni rajta szerintem. Kicsit jobban egyben lenne, az tuti. Komolyabb 3Ds videókon is mindig látok MB-t. Ha kimerevíted mozgás közben, akkor sosem éles.

per aspera ad astra
per aspera ad astra
nekem mar az eredeti script sincs meg sajna.
Nem sikerult igazabol rajonni mi az oka, de az aa meg stb-okoltam.
Mindez monitoron, nem TVn
Csináltam ugye a kastélyos videót. Az egész film képkockánként van mentve. Ez került ugye be az after effects-be. Itt van összedolgozva, majd innen kimentve ugyancsak képkockánként BMP-ben. így gyakorlatilag eddig teljesen veszteségmentes az egész film. Ez került át a Premierbe, ahol Microsoft AVI-ba lett lementve és a kompresszió none, tehát továbbra is tömörítettlen. Ez a videó került be a encoreDVD-be, ahol a film kompressziója maxra lett állítva, illetve autómata beállítással is ki lett próbálva. A végeredmény a videó enyhe szaggatása. Ez miért lehet? Nem jöttem rá az okára.
Ha a videót már after effectsben lementettem filmként, akkor sem kaptam akadás mentes videót, amit codek hibájának hittem. Pedig sok formátumot kipróbáltam. Maxban a videó 25fps-re volt beállítva. Hol lehet ilyenkor a hiba? Már mondjuk mind1, mert így marad, de nem hagy nyugodni, hogy hol b*sztam el.
persze hát elég sok minden van abba, csak még nem értem a végére és addig nem akarok úgy hogy kölün mindet kipróbálom hanem majd ha végigértem akkor eltervezek vmit és több mindent felhasználok. pl a bónusz DVD elég durva...
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
Egyedül a glow hiányzik, de nenad megoldása annyira nem jön be. A szál köré kéne glow, de nem olyan szabályos kör alakban. Illetve ha a búra körül lenne egy másik adag glow, az sem lenne rossz.
<#vigyor3>#vigyor3>
Mondjuk látványban jobban néz ki a te megoldásod. De a "józsi-féle" meoldás van közelebb a fizikához nem? viszont kevésbé mutat jól a képen.
Youth
jó lesz ez, bármelyiket is folytatod... a Photoshop Top Secret egy jó kiadvány... bár megjegyzem, nem retusálás amit tanítani akar... az egy kicsit más 😄
\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs
nem megy se finalflares (regebben ment, gondolom megvaltoztattak egy csomo mindent vrayben) illetve glow sem, raytracelt refraction mogott..
azt meg meg tudod csinalni hogy a kortenek adsz glowt netalan egy volumetric pilacsot helyezel benne... nekem az utobbi van benne.
mindent leszedsz az excludeban es kesz.
egyebkent egy foto alapjan neztem meg kb mekkora altalanosan a glow benne, de ez fugg a korte tipusatol is. A legkonyebb ha feher kortet csinalsz akkor nem kell belsovel szenvedni es siman postban is megcsinalhatod/diffuse glow script..
(regi edison projectes scenet hasznaltam 😄)

A maxos video post effektekkel nagyon szép dolgokat lehet elérni, és roppant sokat lehet állítgatni. A nagy feature flmekben látott dolgok 90%-a szemfényvesztés, és 2D kompozit. Nem véletlen, akik értenek hozzá, bármit elhitetnek vele.
per aspera ad astra
Baromis sokat keresgettem, hogy hogyan lehetne normálisan ezt megoldani, de még nem jöttem rá. Legjobban a te megoldásod tetszett, mikor maxwell-t jasználtál hozzá, csak ugye oda kell a maxwell.
Youth
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Szval szereztem egy olyan tutorial csomagot hogy "Photoshop Top Secrets". Összesen 50 db tutorial van benne, és kb olyan színvonalú mint a Digital tutorsosok, szval tökéletes. Ez úgy kb haladóknak van, vannak benne elég extra dolgok. 5 DVD-s még a 2. nál járok szval még lesz fejlõdés.
Nem lemásolom amiket csinál hanem csak a technikákat lesem el tõle.
Szval kedvem támadt egy kicsit retusálni. de most elakadtam, vagyis nem tudok dönteni hogy melyik változattal folytassam tovább a dolgot.
Szval itt van 5 kép szerintetek melyik a jobb?
Elsõ, Második,, Harmadik, Negyedik, Ötödik
A modell a kis Hermione, azaz Emma Watson. 😊
mint ahogy a fotosaknal az utomunka is elfogadott megengedett...es mar boven a ps idoszak elott utomunkaztak (pl. maszkolas etc.)
haboruban szerelemben kepalkotasban minden szabad😊
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
A komoly stúdiók mit használhatnak glow és lens effekterke? Az videó utómunka progikban ha minden igaz van egy két szép lehetõség ilyesmire, de az meg szerintem nem túl ésszerû egy full 3D-s mozgó anyag esetén.