3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Emlekszem te meg egy kis tablan is raytraceltel 😄
Mellesleg, aki tartani fogja, õ is ott volt, akkor hallott eloszor a VRay-rol, szal nagy hatassal voltal ra 😄
Egyebkent te miert hagytad ott a ceget?
Allitolag nemreg volt olyan, hogy az egyik melo iszonyat lassan renderelodott, nem igazan volt optimalizalva es a hatarido meg surgos volt, azt fogtak es befizettek egy farmra 😛
vagy esetleg olvasta a topicot, es innen nyert mindent,
de akkor megkeressuk, es fizet egy nagy kort!!
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
vagy inspiralna az embereket erre.. 😄
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
BTW megint lesz hogyan rendereljunk gyorsan es szepen eloadas ott, csak most nem te tartod 😄
En anno probaltam mindig csitelni, hogy a leheto legkevesebb framebol jojjek ki, ugye 1 geppel nyomultam.
//Hehe az epitesz soha nem hitte el, azt hitte egy gepparkom van otthon, mert hamarabb lettem mindig kesz. Pedig csak agyonoptimalizaltam a cuccot.
Mondjuk egy szimpla .avi szebb lenne, mert kisHD-ban van a videó nyersanyaga.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Már csak valami jó codek kellene.
Az EncoreDVDre még azért kivi leszek. Az még egy érdekes kör lesz. Ugye DVD készítésénél + gondot okoz, hogy az pixel ratio nem 1-es, tehát nem négyzet alakú pixelek kellenek, hanem téglalapok, hiszen a felbontás 720*576, amit 16:9-re nyújt lejátszáskor. Itt sok gondom volt, ugyanis csak egy formátumot találtam, amit rendesen elkezelt a premier, mikor a képeket ilyen felbontásban beadtam neki, az pedig a .psd volt. Ha bármi mást adtam oda neki, aminek a pixel ratiója el volt állítva, azt nem vette figyelembe. Ha pedig a premierbõl nem jött ki rendesen lekezelt 720*576-os videó, akkor azt pedig az EncoreDVD nem kezelte le rendesen, ergo 4:3-ként alkalmazta (picit macera volt elsõre összehozni).
Ha most mondjuk ezt a Virtualdub nevû progit használom, akkor ennek is rendesen le kell kezelnie azt a pixel ratiot, kül. borul megint az egész, vagy pedig az encoreDVDt is el kell hajítanom a p*csába és keresni egy normálisabb programot.
Az lesz amit írtam. Premier és AE hibás. Talán EncoreDVD is.
Most már csak arra lennék kivi, hogy nened és Aldaryn milyen progikkal tette össze a videóját, mert ha ez stimmel, akkor lehet megvan a hiba.
vidijo kamera korbejarost majd ha idom engedi:S
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Szerk: Ja, ha már max topic. 😊 Hogyha line constraintel animáljátok a kamerát, akkor tessék odafigyelni a line interpolationra, a kis döcögés simán lehet attól is.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Én nem próbáltam sem XVid-el, sem virtualdub-al, de nem is számít, mert DivX5-el is szépen kéne mennie.
Azt sem írtad, hogy milyen felbontás.
Még esetleg annyi, hogy az xvid codec 1.1.2, amint írtam Highdef profile volt, amúgy pedig single pass, ja és nem is max quality, most vettem észre, mert a target quantizer 4-en volt. De ezek a beállítások megegyeztek a max-ban és a virtualdub-ban is.
Szerk: Elõször AE-ben akartam összefûzni, mint ti, de az nem akarta felismerni, hogy xvid is van a gépen, úgyhogy maradt a virtualdub. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Kipróbálom akkor a te beállításaidat.
A tga-ból xvid avi-vá konvertált egy pindurit nagyobb, konkrétan a max-ból avi-ba renderelt 436kbyte, az összefûzött pedig 495kbyte.
Az anim ugyanaz, mint Roninnál, kamera egy körpályán a teapot fölött.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Az SPQR videónál kis apró szaggatás van, mint nálad.
A kastélyos animnál viszont van egy kis szaggatás is, meg mellette egy kicsit zavaróbb döcögés. Amikor a külsõ képen a kastély körül megy a kamera, akkor lehet nagyon látni talán. És ha minden igaz, akkor ez valahogyan teljesen megszûntethetõ lenne.
Ezt kirenderreltem kockánként. felbontás 640*480. Bevittem Premierbe. Mindent beállítok. Kodek ugyancsak DivX5. A videó mérete immár 260Mb és az elsõ képkocka megy végig a videón. Még szórakoztam vele, aztán bezártam a p*csába. Premier mindig felbosszant. Komoly munkákra alkalmatlan. Igazán szerintem csak a házi videókkal lehet vele bütyködni.
Na jön AfterAffects. Itt már jobb a helyzet. Mindent beállítok. A codekek között nem volt bent a DivX5-ösöm valamiért, de azért még egyszer szétnézek. Cinepack kodeket használtam elsõre. A helyzet már jobb volt. Itt ment a videó, csak kicsit szaggatott és 16 színnnél nem volt több szerintem, pedig max minõségre raktam.
Ez után DV-PAL ba mentettem. Itt a színek jók voltak már, csak szarabb volt még mindig a kép, mint a referencia maxos videó, illetve akad és 13Mb-ot foglal.
Következõ próba IntelVideó volt, ami kb. ugyan azt az eredményt hozta, mint az elõzõ.
Ez után tömörítettlen próba jött, ahol a minõség kitûnõ, viszont a lejátszási sebesség és a méret... (ezt majd átviszem EncoreDVDbe, kivi leszek õ milyen tömörítést tud belõle készíteni).
Ezek után lenyomattam .mov formátumba. A renderidõ kicsit sok volt (itt nem sok, de egy komolyabb filmnél már az lenne). Cserébe csak 250Kbyte, viszont szaggat.
Az érdekesség az a szaggatásaimban, hogy rendszertelennek tûnnek nekem. Kis megröccenések folyamatosan, mint a kastélyos videómnál. De ha a maxos render alatt jó, akkor nem codek hiba. Viszont akkor mi lehet? Több felbontást is próbáltam már, több codeket, mindig rendesen beállítva.
Amugy most megneztem par videot, amit masok csinaltak a cegnek es azoknal is van, nehol meg sokkal durvabb is.
Majd én is játszok vele kicsit, csak egyszerûbb sceneknél. Pedig ahogy írtam is már, ha kapásból videóra állítom maxban a kimenetet, akkor nem szaggat szerintem.
Az MB amúgy maxban beállított, vagy utómunka progiban van rádobva?
Meg azzal is kicsit, de ugy mar nem veszes sztem, viszont mivel nagyot fordul a kamera rovid ido alatt ezert kicsit homalyos.
Ezen nincs MB
Ezen meg van
Amugy 10ora volt lerenderelni.
:-)
Egy 50x30-as falnál meg szerintem nem igazán lehetne észrevenni a különbséget, így értem.
(\__/) ( X.x) ( } . { )

Youth
Amugy 4-5000es multival az izzoszalnal (illetve helyette valami FAKE fenyforrasnal) 3-4 koruli refl fresnellel, 20-24 refl pattanassal, mar a tukrozodesek egesz egybefuggove valnak es kezd izzo hatasa lenni a dolognak atlatszo uveg eseten is, csak irdatlan renderido 😞
(\__/) ( X.x) ( } . { )
http://http://www.maxwellrender.com/img/gallery/videos/technical/multilight/bulbdemo.wmv
http://www.maxwellrender.com/img/gallery/videos/technical/simulens/bulb_movie_finish.mov
asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2
sajnos mostanaban ritkan nezek be...
elozo oldalon...
Ugy gondolom ezt erdemes megnezni:
http://cosmicdeathray.com/
Az én videómon sem látszot elõnézetben, hogy akadna, bár az elõnézet elég ratyi volt.
Valahahogy le kéne faragnom a renderidõbõl...
Youth