63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Halo! Szeretnek kerdezni par dolgot, megpedig ezek a kovetkezok lennenek: milyen kulonbseg van direct x 9 es 10 kozott studio maxban? A masik kerdesem, Studio max 2008 64x mukodik vista x64-en? Sokaknak volt gondjuk a dologgal, eleg egyertelmunek tunik hogy mukodik vistan, de azert megkerdezem a biztonsag kedveert.
koszi -
Szeki26 #44949 kép -
Szeki26 #44948 Srácok,ha már ennyi szekrényt gyártotok,lenne egy kérdésem.
http://divian.hu/images/34.jpg Ezen a címen van egy konyhabútor,és olyan kérdésem lenne,hogy ti az ajtókat hogyan modelleznétek le ? Gondolkoztam már párszor rajta,de nem sokra jutottam.Valahogy egy boxból kellene extrudálni,de az igazi egyszerű megoldásra eddig nem jöttem rá. -
Na de ha már megvan a multimaterial, akkor nem az 5-ős ID material megy az 5-ös ID részhez ???
Vagy. select ID, kiválasztasz egy polygonhalmazt (mondjuk a 3 IDt...). pipetta klikk az objectre, beadja a multimaterialt, arra részre amit kijelöltél az 5-ös ID -jő submaterial tartozik .
Tényleg nem értem, tuti igazad van, és ha látnám megértem mi a baj, de így lövésem sincs :)))) -
Gondolkozz fordítva. Csinálsz 20 kütyüt, és attachal egy objectet csinálsz belőle. A 20 kütyünek kül összevissza id száma van. A végén 1 object lesz. A materialok a kütyükhöz külön id számmal 1 multimaterialban vannak. Na most pipettáz bárhova az objectre, beadja a multimaterialt :) ezzel sokra nem megyek :) Amúgy a cockpittel szívok :) -
Hát szakadjak meg, most sem értem :))))
Ha van 50 objected, mindegyiken 20 ID, és van egy multimaterialod amiben van 500 ID ...akkor is a 19-eshez a 19es tartozik ....... Ha meg több multimaterialod van, a pipettával ki tudod keresni melyiket használja az adott objected...
Vagy tényleg valamit nagyon félre értek ....
.
De mutasd azt a Zondát, talán más dologban is tudok segíteni .... -
Van 70 objectem, és 120 Mat ID-m. Az egyik object áll kb 20 ID-ből. Nincs kedvem bogarászni, hogy a 120 közül melyik az a 20 ID, ami hozzá tartozik. Arra gondoltam, hogy van a maxban report, ha kiválasztom az objectet, kilistázza a materialokat. -
Őőőő...Nem értem a kérdést!
az objecten az 1-es ID-t viselő rész az 1ID-jű materialt használja.... A 20-as a 20-asét .Hogy aztán van 120 materialod az mindegy .... -
Sziasztok! Maxban van valamilyen lehetőség arra, hogy ha van egy kb. 20 ID ből álló objectem, akkor kilistáztassam valahogy, hogy az adott object melyik ID-ket tartalmazza? pl.: van a scene-ben 1 Multisub meterial 102 ID-vel. 1 object tartalmaz kb 20 id-t, de nem akarom elementenként bogarászni melyik melyik, és mi az id-je. Erre van valami listázó opció? -
Sziasztok lenne egy kerdesem megoldhato valahogy mint ezen a videon hogy lecsavarodik a hengerrol de ugy kellene nekem mint mikor papirt csavarunk le a hengerrol a videon elvalik a hengertol megoldhato ez valahogy en pathdeformot hasznaltam. Elore is koszi -
zenoka #44940 nice!!! vizen picit meg gyurni:D -
Hahó!
Még vizsgaidőszakban egy nemtanulós estén dobtam össze:
-
zenoka #44938 jaaa ertem mar:D -
GixEr #44937 gradientet teszel ra feketebol feherbe menet es ortografikus nezetben lerendereled. PS-ben lecroppolod es visszarakod a modellre. (pld) -
jah míg el nem felejtem elkezdtem a feltöltésseket csinálgatni , hogy aki akarja akkor az megoszthatja a nagyérdeművel a modeljeit vagy a textúráit kinek hogyan kényelmes. majd ha megvan az alap akkor adom a címet.
Remélem nem csak én fogok modelleket és elfreezelt sceneseket feldobni :c) -
Király lett..
más
Hogyan lehet egy kimodellezet tárgy felszinéből bumpmapot készíteni ?
fogom és a zdepthben kirendelem a különböző nézeteket? -
GixEr #44934 Egy CD allvany (tobb nezet a galeriamban) -
zenoka #44933 jobbra az ott a fekete az miaz? -
GixEr #44932 najo, akkor en is szekrenyelek...
-
nenad #44931 vazzez, nagyon cool cuccosok.
majd lökök én is valamit. -
hehe ez jó, kicsit nosztalgiázni. látod legalább a fejlődési fázisodat :)
ezek az én első interioraim anno 2002-ből.azóta már sok minden változott, de a falikéen a kedves még mindíg megvan :), sőt már akkor is 6 éve megvolt
-
zenoka #44929 hehehe:D es hun a teapot a kepekrol:D azt hittem Te regebben is azzal kelltel fekudtel:D -
2001-ből egy csodálatos alkotásom:)
link1
Ez egy kisebb atomvillanás közepette:)
link2 -
Dark Geo #44927 v-ray for max design 2009? -
koszi koszi -
exclude gomb a lámpa beállitásoknál. -
hol tudom beallitani maxban hogy egy light mit ne vilagitson meg?? -
zenoka #44923 ne szegyenloskodj dobj egy oldtime munkat:) -
Egy lavinát inditottál el:) -
értem...úgy néz ki mindenki úgy érezte hogy kell csináljon legalább egy szekrényt...én is
2 éve csináltam ezeket
http://ibor90.extra.hu/files/display_1267183.jpg
http://ibor90.extra.hu/files/kitchen.jpg -
zenoka #44920 nosztalgiazunk:) -
na én tényleg nem tudlak titeket követni xD
MI EZ A SOK SZEKRÉNY MÁ MEG? :) -
zenoka #44918 nem probaltad most ujra renderelni hatha nem huszonpercek lesznek:D
hehe 2001 evvege autocad:
-
Dark Geo #44917 ma tanulok Mayaban egy két fogást. Már kezdésnél ott elakadtam ,hogy nem találom a pan view-t :D
Kicsit olyan érzésem van mintha az Inventor és a 3dsmax fúziója lenne. :P -
emlékszem a házgyári radiátorra voltam a legbüszkébb
-
emlékszem mlég én is amikor 3 éve első nagy el freezelt projektként elkezdtem mergrajzonli a lakásunkat akkori formában, persze a saját szobámmal kezdve :c)
-
bencsab #44914 na, hamár szekrény, akkor én is csináltam egyet. de még 2002-ben, szerintem ez volt az első animációm, sima scanline render, lightdome-os bevilágítás. albérletes időszak első saját szekrénye, saját tervezésben, nagyon lelkesen 3d-ben is megcsináltam.
http://benkodesign.hu/3d/szekreny.avi -
kekpolos #44913 Láttam itt már mindenféle bútort, akkor én is had tegyek be egy szekrényest. Véleményt kérek, a textúrázás kivételével, mert arra nem volt jobb ötletem sem, és időm sem. Az egész nem volt több fél óránál.
-
Majd ha megszavaztuk:) -
akkor én nyertem? :)