3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dobjal bele capat meg tengeri rajat😄 teapotra nyomhatnal nemi moszatot es eregethetne neha neha legbuborekot😛😊
najo popec lett😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

lac coo
Sziasztok, egy gyors láma kérdésem lenne 😊)))
Editpoli modban van-e valami negatív kijelölés gomb vagy bill parancs ?

THX .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

ThomasGins
Ennél jobban nem spirázom tul😊

\"So always look on the bright side of death\"

honlapja jo regen frissult
de irt ide regebben😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Nem ismerem az õ munkáit. Ennyire kente vágta a dolgot?
ThomasGins
😊

Boba
O hogyaza, hogy enne meg a fene a szerencsejet!!!
(Gratula neki... irigylem jol. Megprobalom az O sikeret inkabb motivacionak venni, nem pedig lelombozodni.😄)

Naon jó lesz...
Csak a "borotvahab" nem szokik úszni a felszínen?" 😊

Atika :o)
jo lesz 😉 kivancsi leszek a vegeredmenyre

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

ThomasGins
Lópoli halketrec lesz majd ha meglesz😊

cgblog.hu "chat"-e:
Szerda, Szeptember 5, 2007
<00:37> Piktor: Udv mindnekinek San Franciscobol, az ILM-bol! Meg akkor is ha mindenki alszik eppen.😊

igen?? bevallom oszinten nem vettem eszre ekkora kulonbseget, ha tudom dof kell a kepre akkor mar azzal renderelem regionba a probakat is..nah mindig tanul az ember fia😄

Hát, esetenként mondjuk 3-4× annyi, mint nélküle, de van hogy csak 1,5×

tenyleg probald ki a vraycamos dofot..ha egy kicsit is tisztaban vagy a rekesz/zarido osszefuggesekkel akkor nagyon szep vegeredmenyt kapsz es erezhetoen nem sokkal lassabb a render

hunkircsi
Kannatõrténeti visszatekintés! Köszi...kiszínezte a napomat.<#vigyor>

Amúgy ki fogom próbálni a render féle DOF-ot is. Csak eddig mindig rossz tapasztalataim voltak, mármint a renderidõt illetõen, és egy netes tutorialban láttam a ZDepth-es Photoshop-os DOF utómunkálatot, ezért próbáltam ki. De úgy látszik, hogy mint minden egyeszerüsített módszernek, ennek is megvannak a maga korlátai.<#szomoru1>

Ki korán kel, poligont lel.

ugye tudod hogy a kanna a kezdetektol fogva ott volt a 3d vilagaban 😊
miert nem probalod meg vrayfizikxcam dofjat?😊

Aldaryn
Szerinted annak nem lesz folytatása legalább kettõ? Nézd meg a bevételi adatokat, és lassan kezdj el erre a kérdésre bólogatni. 😄

per aspera ad astra

ThomasGins
Mi lehet Piktor bácsival h igy vége a projektnek...?😊

hunkircsi
Nahátakkor, akkor...default scanline ZDepth..😊 Meg kannás NFR:

Amúgy meg én szerintem, ha az õsrégi 3D Studio verziókban is lett volna teapot primitív, akkor bizony ma lehet, hogy azt mondanánk, hogy "A kanna el van vetve". De hát ugye akkoriban még csak a kockát ismerték. Rohadtul tud irritálni a kannákkal szemben elkövetett diszkriminatív viselkedés. Szóval igenis, a kanna el van vetve!
Jóvanmár...takarodok aludni..<#vigyor>

akkor viszont a konyhat mutasd ne a dekort😛😊))
tenyleg jo akep csak a zsemit vedd ki😄

Sziasztok, ide is berakom hátha több véleményt zuzzantotok😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Aldaryn
Hehe, tényleg, használd nyugodtan a scanlineos Z-t.

per aspera ad astra

ThomasGins
És miért nem jó a scanline?😊

hunkircsi
Keresem mint a hülyegyerek a "subpixel mappingot"<#falbav>, aztán nagysokára kiderül, hogy az 1.5-ös verziótól van a V-Ray-ben, nekem meg még mindig az 1.49 zümmög. Namármost elmondaná nekem valaki, hogy miért van az, hogy a Default Scanline esetében a "Z Depth" szépen elmossa az éleket, míg a VRayZDepth úgy mindenféle élsimítást mellõz. Naszóval most nekem ez az elsõ számú véréj anomáliám. Valaki segítsen legyenszíves...<#help>

Free
hasonlít a feelingje a régi gyurmafilmes cseh mesék hangulatára. volt az a két fickó az ondjuk inkább báb film volt akik állanóan idióta dolgokat barkácsoltak . és olyan jó kis horgolt sapkájuk volt. nah ez mintha az õ konyhájuk lenne :c) nekem tetszik így ahogy van :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Jaj, ez kimaradt, az nem krumpli, hanem zsömi 😄

Ja, ez csak a dekor, nem ez a lenyeg, hanem ami nem latszik, maga a konyha, ez csak amolyan legyen valami a kepen, hogy ne legyen ures a cucc 😄
Azt a lenyegi reszre is keves az ido, szal... Amugy dof nelkul 17 perc alatt lehuzza a gep, itt ez is szempont 😄

gyaaa jofele😄
nagyon hangulatos kevesbe fotoreal: citrony meg a krumpli anyaga nem tetszik..meg a krumplinal levo kessel is van bajom de megnem mondom micsoda..
de a hangulat az otos😊

Kis fun-kep a mostani meloval 😄

Dof kicsit LQ, mert hat dolgozni is kell a gepen 😄

nem al hanem Al sry😊

al ez a commandline os dolog valami istentelenul zsenialis megegyszer koszi..
mar csak azon agyalog hogy tudom megnezni hogy all a render😄😄
bar a renderablak latszik es ha rakattintok akkor egy pillanatra fel is ugrik igy sacc per kabe sejtem merre all a dolog😄

hunkircsi
Basszus, ilyenkor magambaroskadva pityergek, hogy milyen alávaló kis féreg vagyok a szakmában...Mester Úr, tessék úgy mondani, hogy tudjam is, hogy mire és hova kettintsak...<#worship>

Aldaryn
Komoly munkamenetben ezeket a csatornkat nem szokás anti aliasolni, biz. okokból kifolyólag. Ha az antia információra is szükség van, akkor ott van a sub-pixel weight channel, amivel megszorozva ezt megkapod ami neked kell.
Amúgy nem fetétlen attól lesz a post DOF röcögõs, hogy ez így néz ki.
Nomeg normalizálni kellene ezt a Z mapot a 0-1 tartományra is, mert most egy jó rész nekem üresnek tûnik. (mondjuk 0,7 ~ 1.0 üres)

per aspera ad astra

hunkircsi
Üdv!

Valaki megmondaná nekem, hogy az alábbi z-depth-es képen miért ilyen gyenge minõségû az élsimítás? A sima renderen minden rendben van, de mivel így akarok DOF-ot, így a végeredmény is gyenge élsimítású lesz a fotosoppolás után. <#falbav>

Köszi elõre is a gyors segítséget.

nem, amikor kiderult a cukor dolog, meg sok webes melo jott ki, nem 3deztem azota sajnos.
Majd mostanaban lehet tobb idom lesz.
Meg mindig nincs sajat netem, talan ket nap mulva.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

kosz sracok a segitsegeket😊
nenad: serleggel/kupaval jutottal egyebkent valamire?😊

//kapcsolodo, egyebkent van egy ms reg key is, kilovi a szuksegtelen dll-eket a membol. bar ha nagyon kell igy is ugy is megteszi, de tok zavaro tud lenni ha kilepsz egy programbol alig van mem es minden tetu lassu, sot sokszor hibernalni sem tud a gep miatta.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

marmint melyik reszerol nem halottal?
itt olvastam most:
http://support.microsoft.com/kb/833721

AL koszi ezt kifogom mindenkepp probalni.jah azt neztem mikor betolti a scene-t a max akkor mar kb 500 megat bezabalt a kis tetu:S

Aldaryn
A max indítható commandline módban is, az 3dsmaxcmd.exe segítségével. Indítsd el, és szépen kidobja a helpet, onnantól meg elég egyértelmû a dolog. 😊

Ilyenkor rengeteg mindent nem b@sz bele a memóriába pluszben, csak a renderhez tölti be a scene-t, és UI sincs.

per aspera ad astra

ugy allitsd be hogy a boot menu megjelenjen ha valami rosszul sul el akkor at tudja valtani az originalra.
de en meg nem hallottam ilyenrol.

televan a scene de nem fakkal hanem egyebb targyakkal😊 noveny nem sok van benne😊
szerintem megnezem ezt a 3gb switchet ha delutantol nem jelentkezek par napig akkor hazavagtam valamit😛😊)
commandline?! ezt a trukkot kifejtened ha szepen megkerlek? winfost commandline modban inditsam es ugy inditsam a maxot?

OFF: Nehany oldallal ezelott irtam, hogy nehany hete meg X2-n nyomultam, most meg c2d-n, mind2nel 2giga memo volt, amdnel DDR1-es rendszer 520-on, a proci 2600-on, intelesnel DDR2-es rendszer 1GHz-en, a proci 3000-en (persze lightos tuning mind2nel)

A jelenlegi rendszer kb 1.5x gyorsabb az X2-nel (persze nem egeszen fair a dolog, leven 400MHz difi is van koztuk igy), de ha deszka is lesz veve, en is ajanlom az intelt (X2-t csak akor ajanlnam, ha van egy jo s939-es lapod amibe jo ideje singe core a64-et hasznalsz, es csak egy procit kellene cserelni)
Aldaryn
Indítsad oprendszert /3GB módban, vagy használj 64bites környezetet. Mindkettõ jótékonyan van az ilyen problémákra. De a scene fa mélységét csökkentve, vagy a face/leaf együtthatót állítgatva is tudz kevesebb memóriát ígénylõ rendert indítani.

Nomeg max-et commandline módban indítsad, az is spórol pár száz megát.

per aspera ad astra

Aldaryn
Most komolyan... az Inteel vs. AMD témára ennél értelmesebb választ nem lehet adni, mert az már flame. Van kismillió teszt, meg lehet õket nézni neten, levonni a saját következtetést. Az intelesek úgyis azt mondják, hogy intelt vegyél, amd-sek vica versa, annak meg sok értelme nincs. Vannak szintetikus tesztek, nézd meg, ki hogy teljesít (pl. prohw tesztjei...) nézd meg ki mennyibe kerül, és dönts. Ennyi. 😊

per aspera ad astra

Koszi. Alaplapot is veszek ujjat mert regibe nem megy bele sajnos 😊

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

ibor90
Az intelek most verik az AMD-ket. Ha van pénzef intelre akkor mindenképp azt vegyél szerintem, egy jó kis hûtés és még tudsz is rajta húzni egy jót. nem tom milyen alaplapod van hogy bele megy-e a core 2..mert ha nem akkor az már más tészta úgy nem tudom. az biztos hogy a core 2 az veri az AMD X2-t

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

hasznaltam a keresot meg minden:S
de mit lehet tenni akkor amikor a max render kozben eleri az 1.5 giga memohasznalatot es se kep se hang elszall valszeg tul nagy a scene ugy 1.3 millio poly par helyen megtudom oldani hogy vrayproxyt hasznaljon par cucc de szerintem az keves lesz:S
scene-t nem szabad feltoltenem😞
es a mostaninal mar nem tudom lejebb alitani a kepminoseget mert igy is khm hany nemi kivanni valot maga utan:S

hat ezzel nagyon sokat segitettel koszi 😄

Aldaryn
Szép legyen, jó legyen! Ez a fontos!

per aspera ad astra

OFF.

Lenne egy kerdesem milyen procit erdemessebb megvenni Intel-t vagy AMD-t hasznalok maxot is en Intelre gondoltam de mondom megkerdem olyanoktol akik jobban ertnek hozza.

Elore is koszi