3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ibor90
ökhm..értem
de nem csak az itteniekre gondolok mert itt nincs akkora különbség. de pl Artist Pub-on megnézed az összes királyat max-al csinálják. vagy akár világviszonylatban is én úgy érzem hogy max-al csinálják a legjobbakat.
de szval akkor ezt ugyanúgy meg tudnák csinálni mayaba is, ha azzal kezdtek volna 3d-zni?

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

arra utal hogy a maxosok sokkal ugyesebbek😊😊😊

Ibor: inkabb arrol van szo hogy az itt levo maxos sracok nem tavaly meg tavalyelott kezdtek el maxozni valszek par honap utan barmelyik masik programban is ugyanolyan kepeket dobnanak ki magukbol..de egy ugyes mayas is hozza szokna max vagy barmelyik masik program hasznalatahoz pikk pakk szep kepeket allitana elo.
A nyitja nem a program hanem a belefeccolt energia es evek mennyisege..ugyanis a vertex huzigalas mindenhol "ugyanaz" igaz ez a fenyekre es a materialokra is csak max mashogy nevezik a ket programba..szoval elveket kell elsajatitani.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
"úgy érzem hogy max-ba elég durvákat csinálnak sokan maya-ba meg sokkal kevesebb van aki olyan xtra dolgokat tud csinálni"

Ezt a mondatot csak én nem tudom kibogozni?

per aspera ad astra

Malakai
Nincs ilyen, hogy jobb. Maximum olyan, hogy jobban tetszik, jobban kézreáll. Próbáld ki és dönts. Amúgy ugyanazt meg lehet csinálni mindkettõvel (vagy akár a többi hasonló programmal).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ibor90
max-al könnyebb megcsinálni vmit mint maya-val?
mármint úgy érzem hogy max-ba elég durvákat csinálnak sokan maya-ba meg sokkal kevesebb van aki olyan xtra dolgokat tud csinálni. nehéz megtanulni a max-ot ha már tudok mayazni? mi a különbség a kettõ közt?
mert lehet akkor beletenulok a maxba is, ha az jobb.

Na most minden fasza. Kössz szépen.😄
ThomasGins
max9be kapcsolták be alapbol a backface cull-t szal régebbi tutorokban és helpben a nem látszódnak.

\"So always look on the bright side of death\"

ThomasGins
Az élekkel épp most szivtam én is,kijelölöd az összes vertexszet és break,akkor utána ki tudod jelölni.
A téglalapok meg pl a perspektiv feliraton jobb klikk és show safe frame.
Az átlátszóságra meg,jobb klikk az ojjektumra,obj.prperties,és ott backface cull bakapcs.Én konkrétan utálom szal ki lehet kapcsolni véglegesen a pref settingsnél.

Meg azt sem értem h magába a 3ds max tutoriáljában is van ilyen a cloth tutoriáljában, és azt hogy csinálja h a paneloknak az egyik oldala átlátszó?
Sziasztok. Fontos lenne. Ruhát próbálok csinálni. Leszedtem egy tutoriált. (Googlebe tdw64_pret.pdf,és ott a harmadik). Ahol a gatyát csinálja ott rányomtam a garment markert, és utána írja h a leghosszab élt jelöljem ki, de én csak az egész körvonalat tudom, nem csak 1 élt. Meg az lenne még a kérdésem, hogy ott a 21es képnél a perspectiveben mik azok a színes téglalapok(kék,narancs...). Valaki megnézhetné nekem. Köszi szépen.
ThomasGins
Vray-t nem forditasz?😊

ibor90
uhh azigen ez aztán tud. köszi a linket
és csak 23 éves. és nem csak egy progiba vágja a dolgokat hanem maya, 3dmax, PS, Zbrush, stb azta, remélem egyszer én is tudok majd úgy mint õ

VrayToon egyelore nincs, nem is tudom tervezik-e, a cinemas sketch and toon-t meg nemtom tamogatja-e, utananezek majd. A manualja egyebkent meg csak felkesz, csomo dolog hianyzik belole, mert mar ki akartak adni es erre nem volt annyi ido. Nehany dolgot persze megtok nezni a maxosbol is.
Az irr. mapnal bekapcsoltam viszont a details detection-t, nemtom mennyit segit ez.
Ha te forditod a c4d kezikonyvet, akkor tuti minosegi munka lesz 😄

Jaja, meg kicsit foltos, majd probalgatom a beallitasokat 😄
Amugy ez egy hazhoz van Moszkvaban, eredetileg finalRender-ben csinaltam, de most felhasznalom a VRAY teszthez 😄
Asszem meg is texturazom.
Dof nelkul + mentett gi-al 11 perc, kivancsi vagyok a taxturaktol mennyire lassul majd be.

itt jonne jol a vraytoon atmoszfera effekt.
egyebkent - meg nem hivatalos - en forditom a cinema 4d kezikonyvet magyarra..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

LOL
mindenfele anyagcsere per rendereletlenseg melle felvehetjuk az agygorcsot is amit a max okoz😛😊)))

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

hunkircsi
"Az ideális megrendelõ szerint a renderfarm az a hely, ahol a tehenek sz*rják a poligont.

- nõõõvéééérrkkkeeeEEE....."

Részlet egy 3D-s jómunkásember szanatóriumi naplójából.

u.i.: Ne bántsatok, csak magamra nézve jelentek veszélyt...<#idiota>

Ki korán kel, poligont lel.

fle go
Jó kis intro: intro

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Miböl kell neked pdf?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ThomasGins
Franko lett,dof is.

gyaa melyik furdo lesz?😊 szines uveget ra es vizet a medencebe😊)
nekem nem a sotetseggel van bajom hanem a foltossagaval bal oldalon a falakon de ezt tuti latod 😊 egyebkent egesz korrekt kepet ad ahoz kepes hogy cinema😛 😊)

Vegre kijott cinemahoz is a vray, ime az elso probalkozasom vele:
Lehet kicsit sotet, ejjel 3kor vilagosabbnak nezett ki <#vigyor5>, 15+24 mins

nem tud ebbol valaki egy pdft genralalni vmi egyszeru modon?
meg mindig nincsen otthon netem, a haverom irodajaba jarkalok be, neha neha.
na mikozben bepotyogtem talaltam egy ingyenes websiteletoltot (backstreet browser - a neve alapjan meg szerencse hogy nem az en gepem 😄)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Sziasztok!
A Particle Systems-ek közül a PF Source nevûnek meg lehet valahogy adni, hogy az apró darabok, amiket kilövell, az általam gyártott egyszerû geometriai alakzatok legyenek?
Köszönöm!

Photoshop lett, nincs render. Meg amugy is "titkos"... 😄
Aldaryn
ami a tördelést illeti... 😞

per aspera ad astra

jah en is kerestem..talaltam mindenflet de dar u nem volt kozte legkozelebb leginkabb egy olajfurobazis volt😄 tehat az van ha majd kell😄

Aldaryn
Én kerestem, de nem találtam. :| Azt meg felesleges beírni, hogy "bocsi, nem tudok segíteni". Szóval, ne érezd magad fórumgyilkosnak. 😊

per aspera ad astra

Atika :o)
Sziasztok nem tudom volt e mar de erdemes megnezni ezt az oldalat 😊

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

ThomasGins
akkor nem is kapunk renderképet?😊

forumgyilkos lettem...
Megoldodott, lehet irogatni nyugodtan 😄
Hi all, nincs veletlenul valakinek egy daru modellje? Olyan amiket nalunk hasznalnak az epitkezeseken.
nalam az azt fedi le hogy photoshopban osszevagdosom oszt jovan😊 ha am egbizonak igy jolesz akkor lejebb adok az igenyeimbol es nem szorakozom vele tovabb😊

Aldaryn
Kompozit? 😊

per aspera ad astra

Hecker007
ezt próbáld ki a festéshez 😊
privátban nem küldesz 1 msn címet? lehet hogy tudnánk egymásnak segíteni 1-2 dologban😊

fle go
<#nyes> jaja

Off2
mivan jon a tel nem kell huteni, hatha kivaltja a futest a gep?😊

fle go
Nagyon OFF:
Ha valakit érdekelne:
Van pár cuccom eladó:
CoolerMaster Cavalier Ház táp nélkül használt, kicsit moddolva Iá: 10eFt (fotót tudok küldeni)
Cooler Master GeminII CPU hütö 2db Noctua 12cm ventivel. Iá:13eFt
Thermalright HR-09 U MOSFET hütö Iá: 4500Ft
Thermalright HR-03 PLUS VGA hütö Iá: 10000Ft

Privátban keressetek

<#worship><#worship><#worship>

rpctol kifagy valamiert a maxom vagy a vray nalam(mindig):S

rpc a megoldás. erre a feladatra még éppen jó.

pedig anno volt ilyen mondas hogy all mint .... a hideg vizben (legalabb is felenk igy mondtak)😊

Aldaryn
Hidegben az lóg.

per aspera ad astra

alnak mint f.sz a hidegvizben😄
nem annyi hogy "korbejarja" oket a kamera es ha folyamatosan planet ugy forgatom hogy pont meroleges legyen a kamerara ugy eleg furcsa hatas lesz szerintem aztan ugye ez semmit nem jelent lehet ez tetszene a megbizonak😄

Aldaryn
Ha nem kell, hogy mozogjanak, akkor is OK a bevágott emberke, amúgy is akkor jössz ki legjobban, ha egy plane-re befeszítenéd õket, hiszen akkor nem kell PS-ben maszálni, és a tükrözõdésekkel sincs olyan sok probléma.
De ha azok ott meg is mozdulnak, akkor nem szóltam. 😊

per aspera ad astra

jah az😊
ne is mond az emberkek azok tenyleg gyatrak de muszaly volt..az a baj hogy lesz kameraanim is benne emberre😄 azt meg nem tudom megoldani fotobol. a megrendelo azt mondta hogy igy ok az ember tehat kar tovabb szorakozni vele😊

Aldaryn
Nem olyan rossz, autósiskola? 😊 tiszta GTA feeling. Az emberkék sajna elég gyatrák lettek, szvsz itt jobban járnál, ha egyszerûen bevágnál két embert fotóból, nem nagyon látszik a lábuk, így viszonylag könnyû helyzetben is lennél velük.

per aspera ad astra

ehh sorry utolag ceglogot kozeprol a pultrol kitakartam. mashol is van de ott nem olyan nagy

keszulodik egy kisebb project itt tart jelenleg:

nagyobban
elmeletileg nem ilyen szinvilaggal indult de tobbszori modositas utan ez volt a keres.
webre fog menni, sajna a renderminosegen lehetne meg mit javitani de ez a vege amit a raforditott idobol ki tudtam hozni. Akvarium Thomasgins alkotasa😊 remelhetoleg 2 heten belul kesz😊

Aldaryn
No ez egy frappáns szólás. 😊

Aki még nem ismerné.: cgtextures.com. Jófajta gyûjtemény, nem tileolhatók, de kis munkával könnyen lehet belõlük jó közepes minõséget elõállítani.

per aspera ad astra