3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Ejnye, ejnye... milyen rosszmájú itt mindenki. Segítsétek, támogassátok a kezdõket! <#eplus2> Na jólvan, ababhagyom...

malakai: hehe, ebben az a vicc, hogy kb így van. 😄

per aspera ad astra

1.)mint irtam akinek nem inge...
2.)egyebkent 30 nap trial meg sugo meg examplek meg tutorkbol meg vegignyomogatott gombokbol ra lehet jonni hogy fexik-e vagy sem....ugye erted amit akarok mondani..ha igen akkor porgess vissza az 1.) ponthoz.
egyebkent basszuss...vagytok max 18 evesek jo esetben eltek meg 50-60 evet (ha nem akkor meg tokmindegy) lehet hogy 15 ev mulva nem is lesz mar max,maya...Hanyszor kell elmondani hogy kurvara mindegy milyen programot hasznal az ember, olyan egyikben sem lesz hogy "minden csodas minden szep valosaghu, gondolatolvaso" gomb, mindegyikbe lesz problema amit att kell hidalni es nem programot valtani, mert a sracok a xyz oldalon a masik programmal szebb kepeket gyartanak..Hanem megprobalni kihozni magadbol a legtobbet. ha meg problema megoldas helye az ember mas programot akar mert arrol halott ezt azt akkor hagyja a francba az egeszet inkabb epitsen origami madarakat (az is igen kreativ dolog). No mindegy szo cseples helyett inkabb modelezek.
lehet magas a cukrom aze vagyok ingerult, legfeljebb reggel bocsanatot kerek

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Mindegyik celprogram, "modelezesre" (is) valo. Kinek ez- kinek a masik esik kezre. Ebben senki nem adhat es nem is tud tanacsot adni.
ibor90
ezzel rám céloztál? "max/maya melyik konyebb etc"
hát hol kérdezzem meg hogy mi a különbség a maya és a max között ha nem itt.
figyelj ha nem ismerem a max-ot akkor honnan tudjam hogy pont ugyan az mint a maya csak máshogy tálalva. attól hogy letöltöttem, felraktam nem jövök rá hogy van-e benne vmi olyan ami miatt alkalmasabb modellezésre vagy sem. sorolhatnám de sztem érted mit akarok mondani...

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

KILLER2
Nagyszerû. Na mindegy.

Töltsük le az internetet!

Malakai
Egyik profi, a másik a lámáknak való! <#wow3>

(\__/) ( X.x) ( } . { )

KILLER2
Bocs a láma kérdésért, de a Boolean és a ProBoolean között pontosan mi a különbség?

egyetertek de nem mondtam hogy a fizikai kor szamit😊 de sajnos erre a korosztalyra (volt) jellemzo..no mindegy inkabb 3d-zunk😊 egyebkent inkabb brassoi mint porkolt nokedlivel😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Boba
De tetszik, hogy sokan a programokat a felhasznalok alapjan itelnek meg...

Istenem... mit nem adnek, hogy olyan tehettseges es nagytudasu lehessek, hogy a program hatraltasson.

Malakai
30+ éves emberek is simán elvitáznak (/veszekednek) ilyeneken, azokon is amiket írtál, vagy kedvelt témák még PC vs Mac, PC vs Konzol, Win vs Linux, Intel vs AMD, nVidia vs ATI, KingKong vs Godzilla, stb.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

tudod az kozossegi internet hoskoraba(nem is olyan regen) 10-12 eve amikor meg telnetes chetek voltak (anyaaaaam de regen volt) volt egy olyan fogalom hogy sulinet (muhaha) na az egyenerteku volt azzal hogy mindenfele iskolasok teljesen ertelmetlen dolgokat irogattak osszevissza...
ma valami hasonlot tapasztalok grafikai forumokon: melyik jobb ps/gimp, max/maya melyik konyebb etc.. tehat tartalom nelkuli kerdesekre minimalis energia raforditas nelkul (probald ki, olvass utana, gondolkodj) etc...es ez sajnos altalanos (akinek nem inge....kivetelek vannak -en is ismerek olyan 14-15 eves sracot aki tesz bele energiat-) na erre gondoltam, minden bantas nelkul😊

Mar elkezdodott <#sniffles>

#40669: adatlapod alapjan neked meg erosen arra kellene koncentralni mostansag, szvsz erre celzott 😛

Twetr0x
Azt azért írtam, mert más topikokban ilyenkor már kezdik, hogy rossz helyen kérdezek (tapasztalat<#szomoru1>)
Amúgy körtét<#beka2>

#40668: Ezt magyarázd el, szeretnék én is nevetni<#sir><#buck>

HOLY SHIT I ACTUALLY DID SOMETHING Twetr0x

ohooo kezdodik a suliszezon...<#banplz><#hawaii>

Malakai
Rosszul sejted.. Próbáld ki mindkettõt és dönts magad..
Azt se tudjuk megmondani neked, hogy almát, vagy körtét egyél...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

KILLER2
Én Mayaval kezdtem mert amikor elõször 0 tudással (most se sokkal több) megláttam a MAXot a hajam kihullott, erre ajánlották a Maya-t. Azza kb eljutottam odáig, hogy alap dolgokról tudtam, hogy mi mi, de aztán látva, hogy a MAXal miket alkotnak, meg támogatottabb is, inkább áttértem erre.

#40663: Nem szóltam. Semmit nem találtam, leszámítva az elsõ találatban lévõ linket, amiben aztán bal oldalt ott van, hogy plugins vagy mi, de persze ezt nem vemme észre xD Azé köszi a segítséget.

megfikkan a laptopom. Hehe. a tappal van valami.
Ugyhogy ha lehet meg tavolabb kerultem a forumtol egy idore.
Elo a jo kis 128 megas laptopot es hajts!
regi szep idok.
Nehogy meglepjelek benneteket valami renderrel aztan! 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Twetr0x
Sziasztok!
Az a nagy kérdésem lenne, hogy melyik 3d-s programot használjam. A Maya-t, vagy a 3dsmaxot? Legutoljára 3dsmax 7-em volt, azóta nem foglalkoztam 3d-vel. -ergo nem tudok dönteni. Tanácsokat, ötleteket várok.<#help>

(Igen. Tudom hogy ez a 3dsmax topikja, és azt fogják ajánlani, de nekem is alapból kicsit erre húz a szívem<#crazya>)

HOLY SHIT I ACTUALLY DID SOMETHING Twetr0x

KILLER2
Köszi a linkeket, ezek nagy részét én is megtaláltam, de olyat, hogy valahonnan letölteni a plugint, olyat nem nagyon. Mindenhol csak MAX 8hoz találtam. Oldalán látom is a hírt, hogy van hozzá MAX 9es plugin, de sehol nem láttam, hogy letölthetõ vagy meg lehet venni, vagy akármi.

lol😊
khm khm

Aldaryn

per aspera ad astra

KILLER2
Nem tudjátok, hogy MAX 9be hogy tudnék betölteni RealFlow-al készült dolgot? Leszedtem a progit kipróbálni, de csak MAX 8as plugint találtam hozzá. Nem tudjátok, hogy hogy lehetne megoldani? Mert ide-oda importálgatni meg nem nagyon van kedvem.

az a lényeg h nem varrja össze a rucit rendesen.Közel kerülnek egymáshoz de mintha nem érnének össze, pedig elég nagyok.
áh, nem rakta be a képet
miért van az hogy megcsinálok mindent ahogy a tutoriálban van és ez lesz belõle?
Jó, az az, weld, már rájöttem csak siettem és nem néztem körbe, de kösz
ket vertex egyesitese weldel tortenik vagy tenyleg nem ertem mit szeretnel..kepet!

Úgy megoldom hogy nyomok rá egy breaket, de utána hogy egyesítem a két pontot?
neked szerintem a line vertexmodjabol a bezier corner kell...de lehet nem ertem a kerdest😊

Azt hogy érem el ha csinálok egy linet, és egy görbíteni akarok akkor csak az egyik oldalán lévõ vonal görbüljön, ne mindkettõ amiket összeköt?
köszönöm,akkor próbálkozok😉
ThomasGins
Mert a rendezettség relativ,nekem maya a káosz,de ugye logikát próbálnak minden progiba rakni😊

\"So always look on the bright side of death\"

Manga-Anime bluprintet, hol találhatok?
ibor90
mármint azért nem szereted mert rendezett, vagy azért mert mások a beállítások? 😉

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

ThomasGins
Mi is ezekért nem szeretjük maya-t😊
Fejlõdni meg mindig van hova😛

ibor90
felraktam maxot (legújabbat) és háátõõõ nekem nem jön be.
nagyon hasonlít csak minden kicsit más, más billentyûparancsok más irányítás, más beállítások.
a maya vhogy olyan letisztultabb, olyan rendezettebb szerintem.
úgyhogy egyenlõre maradok a maya-nál majd ha már nem lesz hova fejlõdjek akkor megismerkedek a maxxal is de addig maradok a MAYA-nál.

ibor90
hát nem tom maxba hogy van de maya-ban ha a földre adsz egy surface materialt és a testen (aminek az árnyéka kell csak) kikapcsolod a primary visibility-t akkor lesz csak árnyékod.

ThomasGins
Én megvettem nekem bejön😊

sziasztok!
nem olyan régóta foglalkozom a 3D-s modellezéssel.Kérdésem a következõ:hogy tudnám azt megcsinálni,hogy ha egy képet renderelek,akkor csak az árnyéka látszódjon,de a az a felület amire az árnyék vetül, nem.Már sok helyen próbáltam ennek utánanézni.plíz help!
Az érthetõség kedvéért beszúrok egy képet is:
ThomasGins
Igen arra,de de ha már ráraktad a garment makert és a cloth modifit,akkor visszafele hiába breakelsz.Szoval spline/break +garment+cloth

ott a create line melletti breakre gondolsz ugye?
Na megint nem jó vmi az élekkel. Úgylátszik az elõbb véletlen sikerült vagy nemtom. A lineba a vertexnél kijelölöm mindet, nyomok egy breaket, de a garment makerbe még mindig nem tudom az éleket
Aldaryn
Az a kérdés megérne egy külön könyvet. 😊 jah, csatlakozom Bobához. MAXot azonnal töröld is le, minden nap aktív használat minusz egy év a várható élettartamodból.

per aspera ad astra

V-ray Preview render script:link
Boba
Ahogy Al is mondta, nem programfuggo, hogy egy atlagos user mit kepes megalkotni 3dben. Mindegyik program megfelelo lehet... kiveve a max. Az nemjo semmire. De tenyleg.

" de ha egyetlenegy nagy gombból állna egy 3D-s alkalmazás, amit megnyomva kiolvassa az agyad tartalmát, és elkészíti a világ legszebb remekmûvét, mindössze egy klikk hatására"
Te legtobb megbizo/fonok igy gondolja hogy ez igy van. Tisztelet a kivetelnek😊)

Aldaryn
Ah, értem... "A királynõt megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindnyájan beleegyeztek én nem ellenzem"

Ugye, a központozás, már kisilabizáltam. 😊

Ibor, nézz meg egy sikeres egészestés animációs filmet, googlizd fel, hogy mivel készítették, és rájössz a nagy igazságra.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Azaz arra, hogy kismillió szoftvert használnak, a hátterekhez ezt, a matte paintekhez amazt, az animációhoz megint másikat, modellezni szintén, renderelni legalább hármat, és akkor a sok inhouse cuccról még nem is beszéltünk. Magyarul, megint csak nem a szoftver teszi az embert. Lehet nagyon kiábrándultam már, de ha egyetlenegy nagy gombból állna egy 3D-s alkalmazás, amit megnyomva kiolvassa az agyad tartalmát, és elkészíti a világ legszebb remekmûvét, mindössze egy klikk hatására, akkor is akaadna olyan ember, aki nem tudna mit kezdeni vele, felmenne egy fórumra, és megkérdezné, hogyan kell használni. ezt most nem ellenedben, úgy nagy általánosságban.

per aspera ad astra

ezt ertsd meg tok mindegy hogy mivel kezdtek ha tudjak hogy nezki egy normalis model topologiaja hogyan kell bevilagitani etc... mindegy hogy azt maxxal, mayaval, xsivel csinaljak nem a program a lenyeg hanem az ember.. de elarulom nagyon sokan amigaval kezdtek vagy papir/ceruzaval😊

Met
szerintem a Max népszerûbb

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae