63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Persze, vágom én. Csak itt jön ugye képbe az a dolog, hogy a Globalizálódás az nemjó. Akármennyire is próbálják elhitetni velünk ennek az ellenkezőjét. Amíg egy cég a saját kis programját babusgatja, és szó szerint habzó szájjal figyeli a júzerek minden észrevételét és kívánságát, addig a júzer boldog, és megveszi a terméket, és a gyártó is boldog.
Mi a fősulin még azt tanultuk, hogy a szoftverkészítésben a felhasználó a minden. Ezzel szemben most néhány nagy multi összevissza megvesz mindent kilóra, és utána pedig sza*ik magasról a szerencsétlen júzerre. Bár az is lehet, hogy sem a MAX-ot, sem pedig a MAYA-t nem magánkézbe szánták, pedig ha lenne egy egyfelhasználós magánjellegű freelancer licensz mondjuk félárért, akkor ziher, hogy több licenszet adnának el.
Talán olyan újabb verziókat kellene gyártani, amelyeket önszántukból is megvennének a felhasználók, és akkor nem kellene ilyen diktatórikus módszerekkel rákényszeríteni az újabb fejlesztéseket vásárlókra.
Nah megyek inkább MAX-ozni.. -
zenoka #45229 hangsulyozom elfelejted hogy nem programot veszel hanem program hasznalati jogot (ezert nem adhatod el peldaul a "hasznalt" maxodat..igy is ugy is lejar a license es akkor megkell venni a kovetkezot...
szemet az autodesk ez teny de amig megveszik per firssitik a ceg a programot ez marad...
1.) majd ha komoly visszaesesek lesznek az ertekesitesben akkor elgondolkodnak hogy megerje e valtoztatni
2.) nem a max a legnagyobb forgalmat bonyolito programuk meg mindig (igy plane leszarjak a felhasznalokat)
3.) nincs mese valtani kell ha ennyire elviselhetetlen a dolog...1-2 honap szivast egy uj program megtanulasa meger (marpedig ha valaki erti is hogy mit miert csinal es nem csk a tutorokbol ellopot jelenetekbe pakolja a sajat scene-t akkor azert erti) mint hogy meg egy evet szopjon az ember egy szemet ceg miatt -
A hírnévre szarnak szerintem, ha így jól gurul a szekér.. -
Pedig sajnos ez így van. Többek között az ilyen üzletpolitikáért is rühellem az Autodesk-et. Mert így a régebbi verziók akarva akaratlan a sülylesztőbe kerülnek. Vegyük például az Autodesk VIZ nevű programot. Baromi jó megoldás volt a látványtervező cégek számára, mivel fullra MAX kinézete volt, viszont konkrétan csak az építészeti-látványtervezős melóhoz szükséges opciók voltak benne, és éppen ezért megfizethető volt az ára. Erre mit csinál az Autodesk, fogja a VIZ-t, visszapakolja bele a MAX eredeti funkcióit, és ugyanannyiért árulja mint a MAX-ot, mégpedig Autodesk 3D Studio MAX Design 2009 néven.
Körbetelefonáltam jó néhány magyarországi Autodesk forgalmazót, és mindenhol azt mondták, hogy csak a legújabb verziókat lehet megvásárolni. Amikor még a Discreet kezében volt a cucc, akkor tény, hogy akármilyen verziót meg lehetett venni. Csakhogy most az Autodesk már nem fejleszti a programot olyan szinten, hogy felhasználók 90%-nak megérné áttérni az újabb verzióra. Így aztán ezzel a fajta üzletpolitikával rongálja tovább az amúgy is gyenge hírnevét. -
zenoka #45226 szerintem pediglen nem lehet megvenni legalabbis nem tlaltam en arlistat ahol regebbi maxot arultak volna.. nem olyan az autodesk policyja hogy megerne nekik... -
nenad #45225 sztem meg lehet venni a régebbit is, ilyenről még nem hallottam, hogy ne lehetne. -
MAX-ot használó vad hordák népe!
Felteszem a nagy (NAGY) kérdést. Melyik MAX verzió sikerült a legjobban? Értek itt főleg gyorsaság, stabilitás, bugmentesség, stb. kritériumokat. Én egy hónappal ezelött még a 7-est használtam, aztán kisebb véréj kalamajka után kénytelen voltam felrakni a 8-as MAX-ot. Volt 9-es is, de az elsem indult a gépemen, mert valami SSE, vagymi kellett neki.
Nademostha az ember vesz egy új gépet, akkor nembiztos, hogy a régi MAX-ot akarja feltenni, főleg, hogy az új V-Ray verziók is MAX verzió-függők, ellenben nem akarok szívni.
Plusz itt a másik dilemma, mivan akkor, ha mondjuk példának okáért megvenném a MAX-ot, és ugye az Autodesk mindig csak a legújabb verzió licenszét árulja. De ha nekem marhára megfelel a MAX8, akkor az hogyvan? A megvett licensz lefele kompatibilis?
A másik agymenés: olvastam itt az SG-n egy Linux-os cikk hozzászólásában azt írta valaki, hogy a Blender simán veri a MAX-ot. Mondjátok, hogy ez nem így van. Mert ha mégis, akkor mihelyst kijön a véréj a Blender-hez, akkor az Autodesk be is szüntetheti a MAX fejlesztéseket? Egyáltalán tudnak még mit fejleszteni a MAX-on? -
Rakjad össze eyszer jól, mentsed ki valamilyen néven, és írjad vele felül az összes lehetséges helyen a defaultokat. :) Amióta ezt megtettem, azóta nincs ilyen problémám. Elég testreszabott MAX felületet használok sok saját kiegészítéssel, legalább fél napos munka lenne visszaállítani, így el van mentve szépen több helyre is. Valamint van rá script, hogy mindenképp azt töltse be indításkor. -
nenad #45222 megvan, köszi
http://magic.pen.fizzlebot.com/ -
Megvadult a MAX9-em ... Minden indításkor újra be kell töltenem a tolbart, egyébként nics semmi ikon :))))
Hogy szakadna meg :))) -
Magic Pen .. Ha egyre gondolunk ... -
nenad #45219 valakik nem tudja annak a flash jateknak a cimet ahol nemi fizikaval fuszerezve kellet a golyot attolni a masik palyara. Ahol rajzolni kellett a palya elemeket. -
valaki használja a 2009-es maxet a hozzávaló v-ray-el?
nekem valahogy nagyon lassan renderel v-ray-el+még a material editor is nagyon belassul, ha nem a v-ray van akkor megy normálisan minden, gépemnek meg sztem bírni kéne :S
valaki tud valami megoldást vagy inkább rakjam vissza a 9.0-ás maxet? -
Ok, megvan, a tolbart is újra be kellett töltenem . Sorry ...Az előzőt másik topikba akartam :DDD -
előjött a szokásos MAX bug , eltűntek az ikonok a felső toolbar-ból ... Az eddig bevált színséma cserélgetés. visszatöltés nem segít modt, mit lehet tenni vele ? A telepítő tud valami repairt ..? -
Vaki, valami ötlet ? :))) Váltogatom ezerrel a színeket de semmi ...:((( -
mire gondolsz, hogy mennyi? :) Ameddig a szem ellát egy db. plane, displace a tetején, és ennyi. Néhány dudva beleszórva, de az látszik úgyis. -
Ha a fenti menubar-ból eltünnek az ikonok, nem azt kell csinálni, hogy betölteni egy másik színsémát ? Mert nekem most sehogy nem akar helyreállni :((((((((( -
pauly #45212 Ja,tényleg az lehet,a zsemlét el is felejtettem,akkor nem grat
-
szerintem o a zsemlere gondolt ;) -
pauly #45210 Mondtam hogy a távirányítóval te fogsz nyerni 
Amúgy grat!
-
érik a bútor
(kár,hogy nincs időm készíteni 1et)
-
nenad #45208 a fű egész jó lett.
mennyi a displace belőle? -
zenoka #45207 nahja mert nem tesznek bele melle teleszkopos lapatot
-
sőt némelyiknek felfújható kis low polys gumicsónak is:) (csak használni nem tudják)
-
ezért jó a nőknek... a táskájukban még az eresz is elfér ;) -
zenoka #45204 mit nem adtam volna most egy ereszert anyam:D ez az eso pont elkapott hazafele menet sportbol..volt jeg meg szel meg minden..brrr -
elfelejtette hozzátenni hogy élményfürdőként is funkcionál, amikor kinzel az ablakon xD -
nenad #45202 Szevasztok!
Ugyan most csak 3 versenyző indult, de votzni azt lehet!!
Az előzőt én nyertem

következőre téma? Volt valami arcszesz, vagy ilyesmi terv, mehet?
-
Nagyon szép! A modellis saját, vagy besegített valami rekurzív geometria script? -
Azt majd a bádogosok előbb kigondolják :) -
zenoka #45199 ez ediii:) de holvannak az ereszek?:P:) -
Eléggé nagy a pangás. Bünti jön. Délelött untakoztam kicsit :)
<off>
Ja és ha még nem vagytok eléggé fáradtak:
egri csillagok játék
</off> -
egy wire képet is mutatnál? -
Physical Camera?
Akkor nem kell szórakozni a nappal, max "fotózni" nagyjából, meg esetleg még finomhangolni a hdr rendert. -
A levelek material-összetétele nagyon érdekelne. Nagyvonalakban esetleg nem lehetne ismertetni?
Amúgy van valakinek valami jó kis receptje V-Ray Sun-al bevilágított kültéri jelenetekre? Mármint a paraméterbeállításokra, hogy ne égjen be a direktbe megvilágított felület, és hogy szép kontrasztos ebédidős napsugár-árban ússzon a jelenet.
Köszi. -
zenoka #45194 legyen ez a cel:) de ebbe a topicban eleve szkeptikusak vagyunk tehat csak ugy lehetne megoldani hogy csinalsz valahol fotogaleriat es beszurod oda azt a kepet is:D -
Faja lenne egyszer olyan részletesen elkészíteni, hogy még titeket is becsap. :) -
Frankó lett. Ha nem mondom előre munkatársnak, hogy rajzolt, akkor ős is benyalta volna h fotó (bevallása szerint). igaz a fűvet kiszúrta elég hamar :( -
zenoka #45191 2 ora a 3ghz-esen? az nagyon baro.
Ne a sajat szemedbol indulj ki..valszeg az emberek 80% ra sem nezne a fure..:D