3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnum PI
Gyakorlatilag fogtam egy plane-t ami egy blendel a hosszanti tengely mentén 90fokban meghajlítottam mjd ráktam egy másik blendet erre merõlegesen és az 360fokban hajlít. Ezután korigáltam a plane szélességén hogy teles gömb legyen és ezután a két blendet animáltam egyszerre, ennyi.( 9es max )

Magnum PI
Én így csinálnám:

video

MAX

Lewy_
Szevasztok Max fanok! Már elég régóta nyomom ezt a progit, de most egy mocskos egyszerûnek tûnõ feladat feladta a lecót. Egy szimpla gömböt kellene kiteríteni síkba úgy, hogy egy téglalap legyen.Elképzelni úgy lehetne, hogy szétnyílna a gömb az északi pólusától a déliig tartó egyenes mentén. Már agyilag ott tartok, hogy ruhamodellezéssel oldom meg😊 Ez már elég elkeseredett lépés tõlem. Ha valakinek van ötlete vagy már csinált ilyet légyszi segítsen!

hehehe ez meg mindig jo😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Magnum PI
csak simán ráraktam egy összenyomott gömbre:

Magnum PI
Ha lusta vagy, vagy nem tudsz modellezni akkor a legjobb megoldás ha keresel egy agy texturát (1000et találsz a neten,a banner is segít), és displacement modifier. Persze azért az elnagyolt agy modelt meg kell csinálnod.

ThomasGins
Elõször is,végy egy kannát...😄

\"So always look on the bright side of death\"

Boba
Anatomia konyv. De lehet persze Barcsai vagy Szunyogi is, kinek mi jon be. (En

vafeN
hogy mit veszek elõ?

[O_O] (.)(.)

Boba
Minek is? Eloveszed a Bammest es irany modellezni.

vafeN
Valaki véletlen nem tudna adni egy olyan tutorialált amibe az van leírva hogy hogyan lehet emberi agyat csinálni? Már kerestem googleba, megnéztem pixel2life-on, tutorialized-en meg the3dstudio-n de sehol sem találtam. the3dstudion pedig csak modelt találtam ami 140$-ba kerül.

Elõre is köszi a segítséget

[O_O] (.)(.)

Magnum PI
Azt elfelejtettem mondani hogy nekem csak GI és Irradiance mappal mûködött, de lehet én voltam béna

eNiX
Úgy érzem ez lesz a tökéletes 😊 Köszi. Vrayjel semmi bajom, úgyis üvegbe lesz majd.

keine Signatur

egyszer irtam egy ilyen scriptet.
Hehe. valakinek kellet :-)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Magnum PI
Ez Vray light material, de meglehet az alap light materiallal is de ahoz radiocity kell és ahoz nem értek

eNiX
Wow! A kép szép lett. Kár, hogy nem sokat értettem belõle. 😞 De még vhogy megfejtem, hogy teszünk fényforrást a modellbe. Viszont mi van akkor ha nekem hosszú és széles modellem lenne? 😊 Akkor, hogy van a megvilágítás?

keine Signatur

Magnum PI
hát ez ilyen lett, így hirtelen:

http://magnum_pi.extra.hu/1.jpg

Magnum PI
Hát van egy olyan megoldás hogy üvegben lévõ folyadékra olyan materialt raksz ami világit ( úgy emlékszem az alap render is tud ilyet ). Vagy használj külsõ renderert, ami tud modelt hasznélni fényforrásként.

Viszont én úgy csinálnám hogy a material self illumination-jét 100 állítanám és a modelbe belerejtenék egy fényforrást. Az árnyékot meg exludálnám erre az objectumra, posteffectként meg egy kis glow.

eNiX
Üdv
Olyan hatást szeretnék elérni, hogy az üvegben lévõ folyadéknak saját megvilágítást adjak. Ne legyen külsõ fényforrás, csak a folyadék fénye világítsa be a teret. Lehet, nem érthetõ teljesen de találtam valós példát: a példa
Mivel nagyon kezdõ vagyok, így azt kérem, hogy akinek ötlete van az részletesebben magyarázza el mit hol találok. Kösz a segítséget!

keine Signatur

Aldaryn
A "motion blur" azért jelentkezik, mert nem végtelenül rövid idõ alatt készül el egy felvétel a valós életben pl. kamerával. Az alatt az idõ alatt, amíg a felvétel készül (legyen az akár csak egy ezred másodperc) a dolgok továbbra is mozgásban vannak, és így a felvételen látható képük elmosódik, sokszor ez az elmosódás észre sem vehetõ, azonban ha látható, akkor nem úgy kell elképzelned, mint egy "csíkot" amit "maga után húz" a tárgy, hanem inkább a mozgás irányával megegyezõ irányba történõ elmosódást. Az elmosódot rész nem a tárgy "mögött", hanem "elõtte" is és "utána" is ottlesz.

per aspera ad astra

Magnum PI
nekesód van igaza = neked van igazad ( fingom sincs hogy tudtam így elgépelni )<#confused>

Magnum PI
Igazából azért kellett nekem mert van egy elég bonyolult anim amit meg akarok csinálni de visszafele egyszerûbb leanimálni, és csak a végén megfordítani.

Viszont errõl a motion blurrõl más elképzelésem volt és kipróbáltam max-be és nekesód van igaza, de nem értem miért. Ha egy kocka elrepül a szemem elõtt akkor én úgy gondoltam hogy efy csóvát húz maga után ( saját maga elmosódását ), és ha ezt visszafele mint videót lejátszom akkor tolni fogja,de nem. Az elmozdulás mind a két irányában úgyanúgy van csóva. Na mindegy, ezen majd még elmélkedem egy kicsit 😊

off😄
egyszer egy ismerosommel kajaltunk makaronit...aztan szerencsetlen tusszentett es felcsuszott a teszta az orraba..azon keresztul lehetett csak kihuzni 😄😄😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Az elmozdulás mindkét irányba lejátszva ugyan az, így a motion blur is teljesen ugan az lesz. (ha van pl. 3 képkockád, amit interpolálsz, mindegy, hogy milyen sorrendben interpolálod õket) Bocsásd meg, ha nagyon faszari módon válaszoltam, de érzékeltetni próbáltam, hogy ugyan meg tudod vakarni a szájadon keresztül is az orrod, mégsem feltétlen úgy kell, ha viszket, mert felesleges körülményesség.

per aspera ad astra

Magnum PI
Köszönöm a segítséget! A kúlcs húzogatással az volt a bajom, hogy nem 1-2db kulcsról van szó.

Magnum PI
Ha valakinek szüksége lenne rá, találtam egyszerû megoldást:

Re-scale Time:

Start Time: -100
End Time: 0

( Ha a tartomány 0 és 100 között van )

ird be szepen visszafele oda ahol a frameket meg kell adni hogy 100,99,98,97....vagy a legegyszerubb hogy ha tudod igy kell, akkor visszafele animalod meg...hmm..vagy pl ha kulcsoltal akkor a kulcsok poziciojat felcsereled...pl a 25 os at huzod a 0 ra a nullat 25 re es rogton "visszafele" jatsza le....hmm

Magnum PI
1. Köszönöm a sehogy szó elmagyarázását!
2. Szerinten a "Sehogy", meg a sehogy "Sehogy, adj meg tartományt" valahogy nem ugyanazt jelenti. Mintha a második valami megoldásra utalna, de fene sem tudja ebben te vagy a szakértõ ( a hozzászólásod alapján )
3. Egy videószerkesztõvel meg tudom fordítani az igaz, de pl. akkor a motion blur is megfordul amit meg nem akarok, azt akarom hogy azt az elmozdulás iránya alapján számolja + még más dolgok is vannak amiért nem jó a videószerkesztõ.

Erre mostmár ne válaszolj, mert kitaláltam rá egy megoldást, csak bíztam benne hogy lesz egyszerûbb!

Atika :o)
koszi

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

Ja, most olvasom, hogy golyo 😊, akkor csak a textura marad, de elotte rendes UV-t kell csinalni hozza, hogy ne torzuljon.
Spline/helix Renderable:on vagy tenyleg textura siman csak vizszintes csikok es a texturat ekforgatod par fokkal, hogy egyel lejjebbi "szallal" talalkozzon es folyamatosnak latszodjon a tilingolas (de szep szo 😄 ).
Atika :o)
Sziasztok azt hogy tudnam megcsinalni hogy van egy golyom amit szeretnek betekerni pl cernaval, hogy szepen a tetejetol induljon es mintha csavarnam korbe vele?? Texturaval megoldhato e vagy ha nem akkor mivel? Elore is koszonom.

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

😊
Aldaryn
Figyelj, a "sehogy" szóval GixEr kolléga úr azt próbálta meg értésedre adni, hogy nincs lehetõség az animáció visszafelé renderelésére. Azaz nem lehetséges, nem megoldható, nem kivitelezhetõ, stb. (A hangsúly a "nem"-en van)

A MAX nem videószerkesztõ alkalmazás, ilyen szempontból egy ingyenes VirtualDub többet tud, és ez így is van helyén.

Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, hogy a max neked márpedigcsakazértis renderelje azt a fránya animációt visszafelé, akkor megsúgom, hogy van árá mód, de hülyeség így csinálni.

per aspera ad astra

Magnum PI
Hogy tartományt? Én próbáltam úgy hogy beírtam 40-0, de így 0tól 40ig ment.

sehogy, adj meg tartomanyt
Magnum PI
Sziasztok!

Hogy tudnám visszafele renderelni az animációt? A timeline-t be tudom állítani hogy visszafele menjen, de a renderert nem nagyon sikerült.

udv mindenkinek,
idom nulla maxozni meg egyebek.
de azert hajts!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

OFF
1.) irtam privat uzit hogy caddel ne offoljuk ezt a topicot😊
2.) van autocades forum sg-n itt
3.) namost neked vagy a unit parancs kell amit bepogyogsz.
4.) van a dimensions configuralasanal betudod allitani a szorzot hogy hogyan meretezze tudsz prefixet is adni hogy kiirja
5.) paper sheet be is tudod allitani hogy milyen meretbe latszodjon a model terhez kepes (1:100, 1:10 1:25)

Hy all!

lenne megint egy kérdésem. So hogyha lemondellezem maxba 😄 és átviszem AutoCAD-be megcsinálom szépen a paper sheetet neki, dimensionline minden. Egy baj van nekem ezzel hogy nem tom hol kell átállítani milliméterré 😞 csak deciméterré tudtam. help pls.ja meg a layereket is használnám azzal is kad egy kis tudatlanság. De azt megoldom. Találtam nagyon jóó kis tutorialokat full ingyen
www.cadclips.com huu nagyon krály

de egyes problémákra itt se találtam megldást..

Elõre is köszönöm!!<#vigyor2>

jol nez ki😄
jo moka lesz ez az tuti😄

ThomasGins
Na akkor most áll texturázás elõtt😊
link

de ahogy nezem materialnal a negativ displace erteknel meg mindig sz@r (tudom, tudom, mar reg ota mindenki rc3-al nyomul, csak nekem uj ez...), marad az invert map, ha nem fontos a geometria, ha meg fontos akkor modifyerbol megoldhato 😞

Nah mind1... csak fosom a szot 😛
...en csak annyit tudok mondani, hogy 8v1.49RC2 vs. `08v1.5RC3 kb hasonlo (csak emlekezetbol tudom osszehasonlitani, minden esetre gyorsabbnak nem gyorsabb, kb u.a. rendertime tekinteteben ahogy nezem)
ThomasGins
Nálam ugy náz ki 2008 vrayel lassabban renderel mint max9.Ha valakinek van ideje tesztelgetni ossza meg velünk.)

Hu zenoka nagyon szépen köszönöm😄 így márt mindjárt más 😄 majd ha nem baj lehet h lesz még kérdésem mert AutoCAD be eléggé kezdõ vagyok. kb 3 napja kezdtem 😛

huu és a 3ds Studio 2008 nagyon király ajánlom mindekinek én voltam a bemutatóján és összeségében nem tünik nagy durranás kivülrõl nem nagyon változtak a dolgok de tele van új kis hasznos dolgokkal 😄 alap hogy szedem le 😛 na jóó éjt!

ha csak meretezshez kell akkor a legegyszerubb a dxf et mikor behivod fogod kijelolod az egeszet es szetrobbantod (explode parancs englishul magyar cadbed: szétvet, aze jelol ki minden mert egy objektumnak veszi es valszeg bevan kapcsolva a hulye dynamic cucca) vonalvastagsagra meg egy ctrl+a bill kombi segisgevel kijelolsz mindent es egy altalad letre hozott layerre teszed ahoval olyan vonalvastagsagod allitasz be amilyet szeretnel😉 )

na háát megnézeem azt a scriptet lehet beválik😄 bár kezdek megbarátkozni az AutoCAD-del. Az exportálással vszonz gondjaim voltak mert mikor egy konyha bútort kicsit leegyszerüsítve maxból átvittem Aoutocad-be, mikor ráviszem a nyilam akkor egy csomó más vonal jelent meg illetve megvastagodott és nem t
udom normálisan rásneppelni a dimension-t:S lehet furán hangzik de az is so valahogy ez nem jööt ben nekem.. Köszönöm szépen az eddigi segítséget.

nem en mondtam hanem Sarhidai 😊
en elvagyok az acados meretezessel😉