3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a CRAFT nem jobb ebben a temaban?
DJ Skyline
sziasztok
lenne egy kérdésem, van egy model amin ügyködök, és hát nem túl szép, szeretném ha kicsit simább lenne, elvben Smooth, vagy Turbo Smooth segít, de most semmi nem történik ha rájuk kattintok!

kérdés hogy miért nem, és van-e ezen a kettõn kívül valami más megoldás?

Aldaryn
3GB switchel csak akkor fogsz elszállni, ha 3GBnál magasabb lesz a foglalása. De annyiba csak bele tudsz férni, ha nem, akkor itt az ideje egy kis scene optimalizálásnak, scene tree memóriafogyasztás megvagdosásnak, stb...

per aspera ad astra

szerintem ugyanugy elfog szalni ez a 32 bites rendszer eredmenye ha jol sejtem...vagy piszkald meg a wint ahogy bencsab irta #42618

kekpolos:
en passzolom:S de nem reg volt itt (egy-ket honapja) linkelve free autovezerlos plugin madcar neven.. hatha tudod hasznalni

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

A tapasztaltabbak véleménye érdekelne a témában:

Adott egy hengeres test, amit reactor motorral gördítek, mintha egy kerék gurulna. Azt szeretném ha a reactor számítaná ki az útvonalat, elõre meghatározott értékek szerint, ezért egy slider manipulátort használva próbálom megadni a kerék irányát. A motor beállításainál a tengely be van lõve, az mint tudjuk igazodik testhez. create animation, és azt látom hogy továbbra is egyenesen gurul a kerék. Megállítom egy frémen, és megnézem, a motor jó irányba áll, de a kerék mégsem arra fordul.

Tekintsünk el az önmagában forgó keréktõl. Rögzítem egy testhez car wheel-el, beállítom a sapcest, de az irány így is az marad, amerre a szimuláció elsõ pillanatában áll a motor a parenthez képest. Ha egyenesen (párhuzamosan), akkor késõbb hiába forgatom, nem fordul, ha Z mentén el van forgatva a kerék, akkor körbe-körbe menne a végtelenségig, függetlenül attól hogy merre is áll az elsõ kerék és a motor a szimuláció késõbbi szakaszaiban. Lényegében ugyanez a helyzet a toy-car nevezetû cuccal is, a vezérlés jó irányba áll, de az elsõ frémen lévõ irányba mozog. Mintha a reactor nem frissítené magát, hiába van a manipulátorhoz wire paraméterezve, a test elfordul a megadott irányba, a mozgás viszont nem követi ezt.
Számos módot ismerek egy kerekeken gördülõ test irányának szabályozására, de most azt szeretném ha a reactor vezérelné, vagyis az útvonal mintha "kormányon keresztül" lenne meghatározva, valódi fizikai kapcsolattal a talaj és a kerék között.

Ha esetleg tud valaki segíteni, akkor azt meg fogom köszönni.
youth
Vraynél a memóriához 1,5 - dinamikus van beállítva.
A notiban van 2 giga memória plusz 2 lapozófájl, ha beállítom, hogy 4 giga legyen vrayben az számít valamit vagy így is ha átlépi kifagyhat? mindjárt ki is próálom csak ha hazaértem mert épp merül a táp

Youth

Aldaryn
64-es plugok kellenek, igen, de minden megvan, és mûködik 64 biten is szépen. 😊 Amióta feltettük, nincs memória gond. Semmi. Komolyan. 😊

per aspera ad astra

Ti 64 bites win-el dolgoztok? Azt tudom, hogy futnak rajta a 32bites alkalmazások, de gondolom a 64 bites max alatt nem fut a 32 bites plugin, igaz? Egyébként mi a tapasztalatotok nagy a 64 bitrõl felhasználói szemmel? (de õszintén!)

Hi!
Ha már így szóba jött 64 bit-es rendszer, használ vki olyat? pl. max9 mennyire stabil alatta? Csakis 4 GB memóra miatt váltanék rá, de erõsen óckódok tõle (még).

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Al: igen azt tudom de valahogy fobiam van uj rendszer felpakolastol😄 tehat mindig akkor valtok rendszert ha uj gepet veszek😄 az meg most meg odebb van....

Bencsab: koszonom <#taps> ez igen hasznos kis link😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Ha teheted, tegyél fel 64bites OS-t. Jóaz. Mem gondokat megoldja egy jó darabig.

per aspera ad astra

Aldaryn
Ah, mostanában nem vagyok jóban az alvással, szal nézegetem folyamatosan, de kezdem azt hinni, hogy te ugrattál minket.

per aspera ad astra

Ezt olvasd el:
http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb124810.aspx

Ja, és ne zavarjon, hogy az xp-t nem írják a támogatott oprendszerek között...támogatja az, hidd el!

ThomasGins
<#wow1>

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
Refreshelek mint állat, de kezdem azt hinni, hogy az egészc sak egy átverés...

per aspera ad astra

hulyegyerek modjara vegigkattintottam mindenen aztan veletlenul ranyomtam a helpre...

ThomasGins
LOL, tényleg😊
Annó max3asomhoz help se😊

\"So always look on the bright side of death\"

akkor még nem volt tutorial
😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Effeggyel.

per aspera ad astra

ColdFire
ki melyik tutoriallal kezdte?

😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

youth
Persze, csak próbából, hogy ne kelljen útvonallal köszködni, de majd legközelebb az lesz.

Youth

azt aze nem javvalom (marmint a maxos konyvtarba valo masolast) mert jo par melo mulva osszeronditja az amugy is kusza autodeskes konyvtarrendszert😊😊

youth
Ja csak mert én bemásoltam abba a könyvtárba... De akkor lehet én is így tolom majd 😊

Youth

nekem nem szokta ugy megtalani ezert szoktam a max file teljes elereset beirni😊 (osszevissza pakolom a melokat van a c-n vagy 5-6 melos fokonyvtar)

youth
Itt amúgy
3dsmaxcmd.exe c:\jelenet\jelenet.max
helyett csak:
3dsmaxcmd.exe jelenet.max
kell

Youth

nincs mit😊
passzolom😊

Ha Al tud majd valami megoldast megoszthatna itt is a halandokkal😊)

youth
Nem tudlak felhívni Józsi de remélem meghallod elhaló, elcsukló hangomat, ahogy hozzád fohászkodom!!!

Youth

youth
Köszi a segítséget már ez is nagy elõrelépés!
Az nem segít ha nem dinamius hanem statikus a memóriahasználat? vagy nem 1500 hanem kevesebb??

Youth

youth
Úgy tûnik most 1200 MB körül stagnál azt csak épphogy néha átlépi.

Youth

de mindig amikor meghaladtam az 1500 megat siman kilep meg be sem mutatt ezert szoktam nagyobb jeleneteket commandlinbe renderelni csak ellote ne felejtsd el beallitani hogy mentse el a kepet (mint animnal) mert kulonben csak leszamolja es be is csukja.
igy tudok en memoria hasznalatot sporolni...(ha mar a rendersetuphoz nem ertek)
asszem a customize->preference->rendering fullon a bitmap pagerrel is lehet jatszani valamit hogy csokkenjen a memo hasznalat de ez nem biztos...
Ehhez mar Aldaryn kenne hogy hogyan lehetne meg memoriat sporolni😊
pl butitott anyagokkal iradiance mapot kimented es azt toltod vissza a rendeshez? ez sem biztos hogy jo tipp😄😄

youth
És így még nem volt hogy kilépett volna mint nekem most?

Youth

probald commandline amit irtam😄
nah ebed😊 (joh cukorbeteg delben ebedel)😊

ezt passzolom😊😊😊

youth
Aaaa átlépte a 1,5 giga memóriahasználatot és akkor csinálta tényleg, de nem tudok a jeleneten butítani.

Youth

beallitod a rendersetupban minden (mit hova mentsen camera etc.)
windows start futtatas->cmd
elnavigalsz a max fokonyvtaraig
ott beirod
3dsmaxcmd.exe c:\jelenet\jelenet.max
batchrenderrel is mukodik csak akkor amikor beallitod a batch rendert ott elkellmenteni a batch filet jobbra lent..es azt erdemes a max fokonyvtaraba menteni..(mar nem emlexem miert)😊

youth
Az számít hogy maxos vagy vrayes frame bufferen nézem a számolandó képet?

Youth

youth
parancssorból? azt meg hogyan? :S

Youth

nekem ezt akkor szokta amikor atlepi a buvos 1500 megas fizikai memoria hasznalatot a max...szoktam nezni hogy eppen mennyit zabal a render es amikor atlepi az 1500 viszlat😄 32 bites xp-n..
probald ki (Al mester ajanlasaval) parancssorbol inditani a rendert.. rogton nyersz 3-4 mega memot vele..

youth
HELP!!!

A Max renderelés közben egyszer csak eltûnik, de semmi hibaüzenet csak eltûnik a max a v-rayel meg mindennel együtt. Mitõl lehet?

A jelenetben van egy nagyobbacska épület, a fû az displace, pár vray proxys fa meg embekre...
a memória dinamikusra és 1500-re van állítva.

2 giga memóriám van, lehet ezt nem bírja? deha dinamikus a memóriakezelés... nem értem

Youth

azt ugye tudod hogy a szarvabol potencia javitott lehet csinalni..tehat felhasznalhato mindenre...csak hogy elore gondolj ha mar majd oreg leszel😊

Aldaryn
Fõleg ha szempont, hogy ne vérezzen teljesen ki, amíg leég a három gyertya.

per aspera ad astra

ahogy nezem azt az oldalt eleg regi maxhoz vannak fent cuccok..nem lehet ezzel akadt ossze.. ugy ertem hogy lehet nem is a vray a hibas hanem a max nem tudja lekezelni a regi fileait es igy nem tudja ertelmezni a vray..csak miutan egy uj max kompatibilis jelenetbe teszed?😊
kecske vagas az egy durva dolog😄😄

Aldaryn
Na, iylet még nem értem... Az http://www.erco.com/ -ról letöltött fényforrások (3dmax modellek, szépen fotometrikus lámpicsekkel elõkészítve) mergelése után nem hajlandó a jelenetet hdr-ben renderelni kedves VRay. Át kell mergelni az egészet egy új jelenetbe, és akkor minden rendbejön. Tényleg kimegyek egy kakasért. Kérdezik is mindig a szomszédok, minek tartunk ilyen sok kakast, ha a kesckék idegesek lesznek tõlük. <#hawaii>

per aspera ad astra

Aldaryn
Ejj, atya gatya, az Erco ies filejaitól csinálta. Mégilyet...

per aspera ad astra

aldoz csirket hogy leved az atkot...😊
reinstall😄😄😄

Aldaryn
Hát ez kész... VRayem úgy döntött, hogy innentõl clampolva renderel. Bakker. :| Ez voodoo...

per aspera ad astra

lac coo
Ezeket én is csípem .... Mikor csinálja az autómentést, halálfélelmem van, hogy most vajon miért kerreg a vinyó : ki akar dobni ,mert miért ne ...? 😊))))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Aldaryn
Egy egyszerû kis jelenetrõl van szó, kb 20 photometric light, egy vraysun, és viszonylag kevés tárgy, szóval még az sem lehet, hogy belerokkant. NO, mindegy. Biztos max is érzi, hogy nem valami szép a diófa shader, és inkább nem is rendereli le nekem. No, letudtam a postmennyiségemet az elkövetkezzõ két hétre.

per aspera ad astra

Aldaryn
Kész, el is szállt a pitlibe. LOl... 😊 Az egész azzal kezdõdött, hogy egyszercsak clampolva kezdte kinyomni a frameket. Vagyis, azzal kezdõdött, hogy nem renderelt direkt fényeket, ha be volt kapcsolva GI. Azután clampolás, teszem hozzá, hogy közben semmit nem állítottam. 😊 Majd megelégeltem, és reseteltem VRay beállításokat, és újra, no, ekkor egybõl fagyi. Hehe... ágy.

per aspera ad astra

Aldaryn
Jé... nem három, öt. Vazzeg. Megyek aludni.

per aspera ad astra