63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• ThomasGins
    Ez olyan, mint forditott esetben,kellő alkoholtartalmú palackozott ital elfogyasztása után, egy csúnya nőnek azzal bókolsz ( hogy ne keljen hazudni ) hogy milyen bársonyos a hangja:)
  • zenoka
    hehe..ne feledkezz el a keretrol mindegyikuknel csunya:P:))
  • dinike009
    nekem is csak egy laptopom van:) azon renderelek, eladtam a régi gépem, akarok venni majd ujjat csak nem tudom melyik lenne elég erős hozzá hogy jó kis renderidőt érjek el:D
  • nenad
    bakker, kapjátok be a quad corejaitokkal. Én 1 perc alatt renderlek egy kis laptopon.
    Mennyi volt a renderidő? (másba már nem tudok belekötni)
  • Aldaryn
    Hehe... savanyú még? :(
  • FRenkie
    az almák nagyon szépek, de a gagyi fa-bump agyonuti, amúgy PR lenne :)
  • ThomasGins
    Kicsit éretlen,kicsit savanyú de az enyém:)

• zenoka
    ehh Pauly megint osszekevertelek Putyival:)
    tiszta zizi vagyok:)
    Mindegy TE is elmebeteg vagy igen jo az update:D
  • pauly
    ja,így utólag nekem is jobban tetszik a komp annál...Na majd lehet kicserélem ha lesz kedvem :) köszi!

Zenoka:Ahogy nézem nem csengett még le az a trend :D:D
  • Aldaryn
    Nekem az előző kompozíciód jobban bejött. Szerintem ezeket az almékat kellene átpakolni oda. :) Kocsány nagyon szép lett!
  • zenoka
    bal felso sarok valami gond van a kerettel:D:D:D
    ohh gyerekek nem tudom mit szedtek ott az irodaba de nagyon durva hatassal vannak a kepekre:))
  • pauly
    na akkor én is ápdételek

Aldaryn után muszáj volt kicsit tuningolni rajta
  • nenad
    INCREDIBLE super lett.
    na akkor majd uberrelekk.
    Baromi jó a kontraszt választás...
  • ThomasGins
    F*sza lett!
  • Aldaryn
    Igen, elbaltáztam. valamikor nem így volt beállítva, aztán odébbhúzogattam az almákat, és már a legelső feltöltött képen is rondán belemegy, itt meg egy geometriai módosítás miatt mégjobban kilóg. Már korrigáltam, újrarendereltem. :)
  • zenoka
    ertem..
    nah majd megnezem az otthoni monitoron is...
    deee csak azert hogy belekossek:P
    nagyon nem volt jo valasztas igy a keret mert nagyon csunyan belevag a bal oldali almaba..

off:
    emlexem regen a fotos foumokon megkora hype volt egy egy keretezesbol..szinte olni tudtak az emberek egymast a keretek miatt..tipikusan ha mar nem tudtak mibe belekotni akkor jott az hogy..a keret nem jo:D
    vajon most is igy van e meg vagy lecsengett ez a trend:D
  • Aldaryn
    Nemnem. ott kpott műgyanta volt. Ez most festett fa.
  • zenoka
    nem ez fa talaj volt a kisautosnal is kepednel is?:P:)
  • zenoka
    nice! fasza lett igy mar mehet fake or photoba:D
  • Aldaryn
    Putyi pár észrevételére ápdét:
  • zenoka
    jah tulkepp a broker az egesz nap csak telefonal, a tuzolto az elfelejtett felnoni, a sebesz az csak szikevel hadonaszik, programozo is csak wow-ol egesz nap, egyedul a toj toj tisztitok mondhatjak el magukrol: nem igaz az, hogy "szart se csinalnak egesznap" :)
  • Aldaryn
    Miért? Én tényleg csak ülök a gép előtt, és megmondom neki, hogy rendereljen szépet.
  • hunkircsi
    És tegyük hozzá, hogy a fél világ a mi szakmánkat irigyli, mert "mi csak ülünk a gép előtt", és "nyomkodjuk a gombokat".
  • Free
    LOL

Amúgy van benne valami. csak épp kifelejtetted belőle azt , hogy nekünk mindenhez kell érteni.
    ugyanis mikor az a bizonytalan gondolat megszületik, hogy pl egy területen 15cm es kerettel szeretne lerakni diagonálban 30*30 as márványt és ebben a gondolati fázisban felhív neked már tudnod kell, hogy mennyi ilyen és mennyi olyan márvány lapra lesz szükséget. és ha netán 10 perc múlva za a keret már 30*30 as akkor is tudnod kell.

tegye fel a kezét aki elvállalt már egy interiört fix összegért, majd utána derült ki hogy nincs kész koncepció, rosszak a tervek ami alapján elkezdett dolgozni ( persze 90% ban kész vagyok a rossz terv alapján) és közlik vele, hogy számolja ki a járólap kiosztást, készítsen valós alaprajzot, elektromos rajzot mindezt ugyan abban az összegben. jah és mikor kiderül hogy amit eddig csinált az szar terv alapján van akkor már csak 2 nap van leadásig.....

ehh... szép szakma
  • ThomasGins
    ez kell neked illustrate 5.5
  • Aldaryn
    Mi automatikusan működő instant interpreterek vagyunk, akik a fél kilóméterrel arrébb lévő irodában húzott vonalakat telepatikusan követik, és gyakorlatilag abban a pillanatban, amikor ott a tervező meghúz egy bizonytalan vonalat, mi már rég kitaláltuk, hogy mit is akart *pontosan* rajzolni, és készen is vagyunk a látványtervvel, hogy mikor a tervváltozás után fél perccel felhívnak, hogy hogy állunk, már csak azt kelljen mondani, nézzék meg a postafiókjukat.
  • zenoka
    engem nem szolitottal meg
    szerintem ez nem informatikai megrendelotol fugg hanem embertol es hogy mennyire fogja fel a munka ido/energia igenyet (lehet az epitesz, esztergalyos).. tehat altalaban az uj ugyfelnel erdemes elso korben elmagyarazni hogy mi lesz a munka menete (tervrajz atadas->model epites->anyag es fenyszimulacio (eljenek a parasztvakitos mondatok)-> render (ha nagyon ertetlen lehet lebutitottan elmagyarazni neki hogy mi a globalis illuminacio es az tuti kiegeti az agylebenyet)
    szerintem..
    vagy csak nem borotvalkozom 2 hetig es ugy megyek targyalni rogton maskepp allnak hozza:P:)
  • lac coo
    Ti , mint profik ( akik ebből éltek ...) mennyire érzitek a megrendelőktől. hogy "ez nem munka" , "csak ül a gép előtt", gondolok főleg arra mikor nem informatikai megrendelőtök van ( pl. építész ...) ?

:))))
  • Met
    a 10-el meg úgy lehet kiszúrni, hogy csinálsz egy üres 600 dpi-s doksit, bemásolod a 150 dpi-s képet és elmented :)
  • zenoka
    hehe nah erre a hackre nem gondoltam:DD emelem kalapom:D
  • zenoka
    igen ha nagyon hisztizik valszeg az lesz:) csak gondoltam hatha tudtok valami olyan eljarasrol amirol lemaradtam:))
    thnx:D

Met: karorvendo:D:D:D
  • Met
    lehet elélvezne, nem a kávét köpködné :)
  • Aldaryn
    oh, és ne feldd a filenév végére odabiggyeszteni, hogy "600dpi". :D varázsszó. Példa: image_b1_600dpi.jpg. Innentől 10 grafikusból kilenc beemeli, és könnyektől csillogó, elérzékenyűlt szemekkel nyomtatja ki akár két átlagos belvárosi homlokzat nagyságban is.
  • Aldaryn
    " grafikus azt mondta hogy a legjobb ha vektoros kepet kap" Nos... ha így állunk, akkor rendereld le, és traceld szépen jóóóó nagy érzékenységgel, add oda neki a 250mb-os vektoros képet, had köpje ki a kávéját a grafikus, amikor meglátja. :D
  • Met
    hehe
  • zenoka
    tulkepp egyenlore fel sem fogom a melot..
    kenne csinalni par rendert mindefele szekrenyrol (lololol) es a kedves megrendelo kerese tobbek kozt hogy a renderek vektorosan kellenek..erre meg nem irtam vissza neki de egyenlore torom a fejem hogy lehetseges e (foggalmam sincs mihez kell neki ugy sejtem hogy valami kiadvanyhoz es lehet a grafikus azt mondta hogy a legjobb ha vektoros kepet kap) csak gondoltam bekerdem itt is es nem kuldom el egybol a halal faszara, hogy "ez nem jarhato ut mister"..de van egy olyan erzesem hogy ez lesz belole:D
  • zenoka
    aaa szeretem az ilyen megoldasokat tobbet izombol mint esszel :)) kedvemre valo:)
  • Aldaryn
    "VRay is szereti" mik azok a vray feature-ök, amik kellenének vektorosan? Elég ritka komplex shadelés megjelenítése, gondolok itt NAGYON basic gradienseken túl bármire is... de még az is necces. Proxy miatt?
  • zenoka
    gyerekek Ti hallotatok mar normalisan mukodo eljarasrol ami vektoros formatumba renderel es mondjuk vray is szereti..swift3d kilove:S
    szeet googliztam az agyam de semmi normalisat nem talaltam csak egy konturosat de azzal nem nagyon vagyok megelegedve:S
  • Aldaryn
    Köszi! :) kocsány, na, az kézzel kihúzva, felosztva, blend, aztán paint deform, és olláré, ráfestettem a kis kidudorodást, meg a végén a perems bemélyedést. A textúra pedig egy fatörzs keresztezve almazölddel, meg a tetején lévő textúrával. Ez rátéve specularnak, bumpnak, mindennek. Parasztosan. :D