63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    azon gondolkodom, hogy az egergombokat hogyan lehet megoldani. Tehat ha rajzolok, aztan lenyomok egy gombot vagy szimplan felemelem, leteszem stb, s ennek a zavararo vagy elonyos oldala..
    lehet veszek egy egyszerubbet elsore. Aztan meglatjuk.
  • Aldaryn
    Aztaku... :D Wow.

Cerkázás maxban annyira nem jó, legalábbis nekem, aki nem szeret úgy tablettel dolgozni, hogy az nincs közvetlen előtte. De ha nem kell billentyűzet feltétlen előtted, és elég a tablet szélére kipakolt gombsor is, akkor ideális. Sajnos annyi pénzem nem volt tabletre, hgy valami komolyabba ruházzak be, de egy ideig dolgoztam egy intous3 táblán, na ott max sem volt problema, akadt gomb mindenre.

A kifejezetten tablethez igazgatott programokban pedig már szédülök, ha újra egérhez kell nyúlni. :P
  • pauly
  • lac coo
    Én próbáltam ,szerintem lassab és kényelmetlenebb . Valami lcd-s táblán tuti jó lehet, de így lassú .
  • ThomasGins
    LOL meg BRRRR:)
  • npeter
    Úristen, ki talál ki ilyen weblapot? vmi pihentagyu lehet csakis. Saját nevekkel elég humoros sztori jött ki, még most is könnyezem
  • zenoka
    106 resz megvan:D minden nap tolok 5 ot be :D
  • zenoka
    jah:
    http://brazil.talpak.org/
  • npeter
    LOL
    Miez te? Sokkot kaptál a szappanoperáktól? :-)
  • zenoka
    en sose probaltam ki:D

Brazilizaltam a forumot:

1. rész

Pauly Adonine tudomására hozza, hogy Teapotka gyermeket vár. Leticia megtudja a titkot, s idegösszeroppanást kap a hír hallatán. Lucilaszembesül a Guzman család haragjával, és férje törvénytelen gyermekével. Teapotka be akarja vallani az igazat, de Lindy balesete megakadályozza ebben. Putyi mindent tisztázni akar apja előtt.
    2. rész

Juanita elintézi, hogy Lucila néhány napig Hunkircsi lakásán lehessen. Fle Go új témája az atomtemetők ügye. Nenad a családi zűrök elől egy kapcsolatba menekül, ahol Xavia a másik fél. Donnay közli vele, hogy anyja otthon maradt, mert rosszul érzi magát, de hazatelefonál, majd kihallgatja Donnay beszélgetését Metval, akiről kiderül, hogy két éve szabadult a börtönből. Elise és Hunkircsi mindenáron válni akar.
    3. rész

Szeretné rendezni a kapcsolatát a férjével, de nem tudja elfeledtetni vele a gondolatot, hogy az ő szerelme tulajdonképpen Hunkircsi. Pauly kénytelen felfedni a régi titkot. Az ifjabb Free mind küllemében, mind jellemében apjára hasonlít, ám lázadó természete és a sok elszenvedett keserűség bosszúra sarkallja. Leticia elkeseredetten szemléli a sorsát és apja akarata ellenére képtelen arra, hogy Andia az anyja legyen. Teapotka a kapott pénzből a családján próbál segíteni.
    4. rész

Hunkircsi és Teapotka vonzalmukat titokban tartják. Donnay tombol a dühtől. Putyi kéri ThomasGins segítségét. Teapotka megtudja, hogy a lány szerint nem örökölt semmit, mert az apja nem írta alá a hozzájárulási nyilatkozatot a házassága előtt. Teapotka bevallja, hogy szerelme: Hunkircsi.
    5. rész

Leticia titokzatos körülmények közt elájul a fürdőszobában. Free és Andia megbeszélik, hogy menjen vissza hozzá és kezdjenek új életet. Nemcsak büszkeségük szenvedett csorbát, de az is bosszantja oket, hogy a házasság révén a fiatal özvegyet illeti Free vagyonának a fele. Adonine kétségbeejti szüleit. A két szerelmes végre egymásra talál.
  • nenad
    Más valaki?
  • ThomasGins
    Nekem nem állt rá a kezem,legalább is maxba, zbrushban ráált:)
  • nenad
    Mennyire könnyebb modellezni, ceruzával mint egérrel. A gomb nyomás stb.
    Valakine tapasztalat?
  • zenoka
    forumgyilkos :DD
  • bordy
    na így már egész pofás. thx
    majd 08-al megnézem még azért.
  • zenoka
    nah megneztem szoval egy ket ismerosom (autodeskesek is) mondtak hogy erdemes kitorolni (biztonsagi mentes utan 2009 bol) ezzeket a fileokat
    C:\Program Files\Autodesk\3ds Max 2009\stdplugs\ konyvtarbol egy dll es egy gup filet mind ketto ugy kezdodik hogy autocam ettol is gyorsulhat a viewport de meg nem mondom miert :D csak sajat felelosegre of course:D
  • hunkircsi
    Háj!
    Csak úgy poénból megkérdezném, hogy mit lehet kezdeni az olyan grafikussal, akit megkérek, hogy küldje el az egyik cég logóját, és erre kapok egy Microsoft Word .DOC file-ba ágyazott JPG-t.
    Azt már nemkell hozzátennem ugye, hogy a látványterv plakát, amire a logót rá kell biggyesztenem bizony A2/300dpi.
    Ja, és nem valami szabadúszó kis p*cs-ről van szó, hanem egy grafikus stúdió mitárbejteréről.
  • ThomasGins
    2009nél,tré texturát preferencesben tudod finomitani,meg ha még igy se tetszik antialesedet is be lehet ugyanott kapcsolni attol szebb a textura,csak ocsmány lesz a grid meg vonalak.
  • bordy
    aham, így már jó. mondjuk a festet textura elég tréén jelenik meg. 2009-esnél futottál bele vagy régebbinél? mert ha 2k9-nél akkor megnézem régebbivel is azért akkor.
  • ThomasGins
    Kapcsolj át opengl-re,belefutottam én is
  • npeter
    Nekem a bioerőd-ös tetszett a legjobban. A tranbulinos az nekem nagyon nem jön be, kihasználhatatlanok az erkélyek a méreteik miatt. Max tényleg partyra valók :D
  • Aldaryn
    Hehe :) Partira az az ideális ház, ahol nem tudnak a nyakadba hányni.
  • zenoka
    jaja az tunt fel nekem is... mondjuk a trambulinos meg partikra megfelelo mert sokan kifernek az erkelyekre:D
  • Aldaryn
    Nem valami előremutató felhozatal. Bár a két első házikó kilóg a nagyátlagból. Sajnos csak idehaza. :(
  • zenoka
    jaj egy kis szavazgatas:
    http://index.hu/kultur/klassz/epulet081111/
    valakinek valamelyikhez koze? egyik-masiknak stilusa olyan ismeros
  • zenoka
    van egy ket dll amit erdemes kitorolni mert csak lassitja a viewportot (de tenyleg) otthon megkeresem mert fejbol nem merem mondani hatha rosszul emlexem este beirom csak ne felejtsem el:)
  • Aldaryn
    "Hét darabban limitált, a mester kézírásával sorszámozott és szignózott minőségi keretezett nyomatok már előrendelhetők."

Amúgy szimpla polymodellezés volt. :) Még meg is osztttam veletek a modellt anno, hogy rendereljen mindenki szép teapotokat.
  • Aldaryn
    tegyél fel régebbi csodát. :) Amúgy MAX viewport elég gáz utóbbi időben. A nagy "sebességnövelő" "fejlesztéseknek" megvan az árnyoldala...
  • bordy
    feltettem ezt a csodát(2009) a laptomora ami nem egy mai darab. mobility 9600 van benne. amit nem értek hogy miért nem mutatja a texturákat a viewportban a cucc, de még a chechkert sem. csak egy szürke szarságot tesz rá. ahhoz is sm 3.0 kellene neki? csak mert a mayában nincs ilyen gond hogy ne lenne textura, ott faxa a cucc.
  • ThomasGins
    Jaja,kint is van a falamon:) Azt se vágom hogy vágta ki a falbol és hogy lehetett ilyen jol lekerekiteni.
  • ibor90
    ismerős valahonnan :)
    volt egy ilyen képed falból kivágott kannával +lámpával
    nincs igazam? ^^
  • lac coo
    Ezt gondolom egyszerűbb megcsinálni igazi almából, bicskával ! :DDDd

Nekem nagyon tetszik !
  • Met
    lolál :DDDDD
    nincs farka az egérnek az buzis
  • FRenkie
    finom!
  • ThomasGins
    Hülye kérdés,van rajta:)
  • ThomasGins
    Faszányos,és nekem is a wire jutott eszembe.Bár a matot is meglesném szivesen.SSS van rajta?:)
  • zenoka
    de hol a kontraszt?:))))
    tenyleg jo lett nagyon:D wire-t a nepnek:)
  • MrGeE #46954
    az elso postod ota mar be kellett volna h barnuljon a kiharapott resz
    eszmeletlen jo lett
  • Aldaryn
    Na, ez lett a vége. ennyi, többet nem spammelek itt vele.

• ThomasGins
    :D