63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #47071 mondom, hogy korrekt... -
#47070 mondjuk a fal színe direk sötét tónusú, ez is befolyásolja a fény mennyiségét a szobában, nem?
töb fényt nyel el, mint mondjuk egy fehér fal... -
#47069 tuti -
#47068 biztos, hogy mindenen az van? -
nenad #47067 a szoba teljesen jól néz ki, a mental ray materialnál van olyan hogy fg multiplier, adjál nekl és világosabb lesz. egyébként én sem nyomnám tovább, felesleges, esetleg simán photoshopban brightness/gamma/stb. -
#47066 csak azt nem értem, hogy miért parázik a GI, mikor tudomásom szerint az A&D material direkt mental ray-re lett kitalálva. -
#47065 pont nem akarok közvetlen napfényt, csak szórt fényt... -
nenad #47064 sztem ez teljesen valósághűen tükrözi a bevilágítást. Inkább felkapcsolnák egy belső lámpát pluszba.
illetve ellnőrizném a szoba tájolását..
hátha segít a közvetlen napfény. -
#47063 Mondjuk, ha azt mondja, miFALSE (jólvanén, értem, hogy mi... de á, mindegy... :D van külön *mi*FALSE, éééérted, ééééérted... :) ) akkor gondolom egy árva fotont nem volt képes regisztrálni semerre, lehet, hogy valamit még nem kapcsoltál be. Régebben egy kínkeserv volt a fotonlövés kapcsolása, mert valami négy helyen be kellett kapcsolni. De hülyeségnek tartottam. -
#47062 Mondjuk, az elég lámaság, hogy csak azt mondja meg, hogy a fotonágyúnak valami nyűgje van, azt nem mondja meg, névszerint melyik anyag az, amivel nyűgje van. Mondjuk a warningnál sem mondja meg, melyik shaderrel van baja, de ott legalább konkrétabb. :) VRayben ez mondjuk pofás, szépen nevén nevezi az objektumokat, shadereket, ha valamelyikkel valami elszámolnivalója akad. -
#47061 hát lehet az lesz, de attól még mindig nem tudom, miért nem megy a GI... -
#47060 Szerintem, ha csak szórt fényt akarsz, hagyd a fenébe a mrSun Sky-t, és inkább bássz be parasztosan egy darab area ablaknyi lightot az ablak mögé. :) -
#47059 hmmm... mental ray renderert használok, A&D materialt és daylight systemet (mr sun-nal és mr sky-jal).
egy szobát terveznék, melyen egy ablak van. csak szórt fény akarok használni, mr sky portál is van az ablakban :) jelenleg csak az FG van használva, de szerintem kevés. így néz ki most a szoba:
-
marcee #47058 Azt találtam erre a hibaüzenetre, hogy abban az esetben jelentkezik, ha nem MR anyagokat használsz, vagy nincs a photon slot-jukban legalább egy "photon basic shader", üres nem lehet. -
zenoka #47057 lolololol:))) -
#47056 Te most konkrétan a lencsében keletkező belső tükröződéskre, és a rekesznyílásán keletkező difrakciós jelenségekre gondolsz, vagy a fényforrásra? Mert az utóbbi elég egyszerűen egy lámpicsek, bármilyen, amit az általad használt rendszer szeret. Pl. egy omni light. -
raulrm #47055 Szevasztok!
A kérdés, hogy tudnék ilyen pontszerű fényt csinálni? -
#47054 sziasztok!
egy kis segítséget kérnék?
miért dobja fel az alábbi hibaüzit a max, mikor bekapcsolom a GI-t?
RCGI 0.5 error 361001: photon emission shader returned miFALSE: aborting photon tracing
RCGI 0.5 error 361001: photon emission shader returned miFALSE: aborting photon tracing
.
.
.
PHEN 0.4 warn : mia_material(_x): Refractive falloff is used, but the shadow mode is not set to 'Segment'.
PHEN 0.4 warn : Due to this, the falloff will be fixed, and not be influenced by distance.
PHEN 0.4 warn : This can look as good, but is not as physically accurate.
PHEN 0.4 warn : If distance-dependent falloff is desired, the 'Segment' mode must be used.
-
#47053 hogyan lehet max 2009 ben kikapcsolni a poynál pl ezt a create funkciót ? a régieknél csak akkor tudtál létrehozni új polyt ha volt vertexek amihez hozzákötötted most meg tesz oda vertexet. rettentő idegesítő egy komplexebb modellnél amikor véletlen egy vertex mellé kattintasz és van hogy észre sem veszed. engem most az ideg baszkod emiatt ta funkció miatt miért kellett így L .. b ni ? -
nenad #47052 gecc, piszkosul felebredtem eccaka.. -
#47051 Aluggyá -
nenad #47050 fasza, jo ez a pixplant mi? -
#47049 egy kis mai napi "tele van a hócipőm" munka levezetés csak hogy el tudjak aludni
Ebből kelett megalkotni 1db fotó
És ezt sikerült 5 perc alatt összehozni
-
#47048 PS-ben hol a fenében van az élsimítás ? :DDDD -
nenad #47047 Mai nap gyümölcse, Updateltem a max-> redqeen exportert.
Redqueenek van egy vadiuj global illumincációs eljárása.
Progressive photon mapping. Nagyon jól lehet vele olya jeleneteket
renderelni, ahol fontos a lámpából terjedő fény pontos alakja a vetületen,
illetve caustics effektusra.
Egyébként csak egy fa, nincsen utolagosan manipulálva.
-
zenoka #47046 hmm ez jutott az eszembe nekem is:D -
#47045 itt nézz körbe -
#47044 uhh ha ez sem megy hogy megrajzold? akkor mit szeretnél a 3dsmax al kezdeni ? -
nenad #47043 akkor a konkurencának adom a szájába a kenyeret ;-)
meglátjuk... :D -
#47042 sötét -
#47041 ez így marad :c) lehet hogy nem szép de legalább gyorsan renderelődik :c)))))
Amúgy meg sajnos nem fizetnek érte annyit hogy odafigyeljek de köszönöm a következőnél oda fogok figyelni arra amit mondasz.
MÁS:
nenad . mikor lenne kedved feljönni BP re akkor egy work shop ot tartani a kivetítőt meg a vásznat 15 ropi / napért beszereztem amikor szólok hozzák és utána viszik. a téma főleg modellezés és render setup lenne. koszt kvartéj megoldott lenne. Decemberben jó lenne megtartani valamelyik hétvégén. addigra meglesz a laptopom is amiről lehet prezentálni. -
#47040 Tegnap este én is unatkoztam, plussz romantikus hangulatban voltam, lett egy NFR :DDDDDD -
#47039 Keresek 3ds maxhoz egy ilyesmi rakétát:
ha valaki tud ingyenesen letölthetőt, az kérem szépen jelezze:) -
nenad #47038 a gi effect alig érezhető, teljesen flat lett.
a padlóra tennék egy glossy reflectiont.
a moodot még megnyomnám egy kicsit, szinesebbre, akár utólag, pl kis vereset belekeverni,
illetve kis diffuse glow. -
#47037 nah csak hogy én is postoljak valamit már ide mert régen csináltam :c)))
Jöhetnek a jó kritikák a rosszakra úgysem figyelek :c))))
Kép -
#47036 ja, azt el is felejtettem, hogy egy fehér nagy négyzet jelenik meg az ablakba ha ráviszem az egeret :) -
#47035 fehér négyzet nálam is van iditáskor perspektivbe de pár forgatás után eltünik -
zenoka #47034 nekem semmi bajt nem okozott tenyleg ugy vettem eszre hogy gyorsitott..pff ki erti ezt:D -
#47033 én azt vettem észre, hogy eltűntek a feliratok és a kis nyilak, hogy merre melyik irány van, egy fehér kocka kis fehér téglalapokkal lett -
#47032 Nálam bármilyen beavatkozás csak lassítja. Sőt, minden egyes indulás után egyre lassabb.