63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    ez ari:) egy nap/haz(egy nap=26ora:) )..hajra :D
    kivancsi leszek a vegso renderre:)
    mondjuk nekem erdekes ez a timpanonos homlokzati elem az elso kepen valahogy elutt a tobbi resztol. (bar en nem vagyok epitesz es az egyik khhmm "megbizo" szerint messze az atlag alatti szeperzekem van (nem arcba mondta csak eljutott hozzam:P:) )
  • nenad
    nagyon fasza, texturázva über profi lenne.
  • npeter
    Régen postoltam ide. Egy kis próbarender készülő 1ik projectről. Egyelőre csak ilyen rendereket készítettem, úgyis csak vázlatterv szintű még a terv, meg hát 3 ilyen kaliberű munka van egyszerre és mindenkinek tegnapra kell minden:( Most kihagytam archicad-et, only max. Törekedtem az optimalizálásra, mivel (még) a pc nem igazán erős vas. kb. 12.000 poly lett az egész.

link1
    link2
  • nenad
    egy rongyot benyomok majd én is
  • kekpolos
    izé, én nem is láttam , de ha befejezem a mostani munkámat, rongyozok egyet. Remélem még ma. :)
  • Aldaryn
    Nem ettől lesz jó a rendered.
  • hunkircsi
    Hi!

Az alábbi dolgot valaki próbálta? Csak arra lennék kiváncsi, hogy ez most csak marketing puffogtatás, vagy tényleg használható technológia.

"3ds Max Design features new Exposure technology for simulating and analyzing sun, sky and artificial lighting. 3ds Max does not contain this technology."

Free! Írtam privátot, nem kaptad meg?
  • ThomasGins
    hm,rongy speed meg elfelejtődött?:)
  • zenoka
    helyes:D gratula hozza:D
  • FRenkie
    megvettem az mx revolutiont és kurvajó! :)
  • lobig
    egyébként mr shadow-t használok és a map size-t meg a sample radius-t vagy mit állítgatom, alakul...
    de a bútorok éleinek kivilágosodására nem találom a megoldást.
  • Met
    Autó studio renderhez milyen hdr illene a legjobban?
    Tudom nem szokás de úgy jobban néz ki
  • nenad
    Bizonyon esetekben igen.
    Én csak a maxos kapcsolatot fejlesztem.
    redqueen, valamilyik irodalmi műből van.

de irradiance mapot sebességben nehéz überelni, Ebben photon mapping van.
  • Free
    és miért pont redquin lett? akkor miért nem dobsz ki te magad egy nenadesz render engine-t ?:c))))
    Az első vevők között lennék ha gyorsabb lés szebb mint a vray :c)))
  • Atika :o)
    akkor mar nem kell warez egy dedikalt peldanyt is kuldhet ;D
  • ThomasGins
    Tessék eladni,meggazdagodni és warezba nekünk adni:)
  • lobig
    de ez csak a recékre a megoldás igaz? egyébként sejtettem, hogy ott lesz a bibi, de nem tudom pontosan, hogy melyik értékkel tudom ezt finomítani/megszűntetni.
  • nenad
    koméája,
    saját magamnak íroma cuccot, de lehet később eladom majd..
  • nenad
    nem, saját licensem van, a koája vagyok a programozónak.
  • Aldaryn
    A fényforrásaid árnyéktípusában rejtezik a megoldás kulcsa.
  • Free
    nah úgy néz ki gyors vagyok :c)))

Most fekszem le aludni bár a Nationalon meg a helikopterekről egy jó kis bemutató film.

Lehetne ez is speed "helikopter" kár hogy nincs időm speedelni :(
  • ThomasGins
    nyújorki idős szerint élés rulz...
    Ha vkit érdekel és fussa még időben: design pályázat
  • Free
    hihetetlen hogy nem alszotok ... usgyi aludni :)

Nekem még 60 képet kell ps ben összeraknom remélem 5 felé végzek mert fél 7 kor kelni kell és menni dolgozni :s
  • ThomasGins
    Ki csinálja ezt a cuccot amugy? Te ilyen tesztmanusuk vagy?:)
  • nenad
    tatatatááá
    rqmanager v0.3 maxos felülettel...
    A többi paraméter később, egyenlőre teljesen automatice..
    illetve redqueen fogja renderelni speci slotokban a materialokat.

• lobig
    lement a nap, felkapcsoltam a lámpát és észrevettem a bútorok élén a hibát, ami nappal nem jelentkezik. na ez szerintetek mitől lehet? valamint a polc árnyékát mivel tudom javítani, hogy ne legyen ilyen recés?
    photometric target lightokat használok...
  • lobig
    és ti használjátok a gamma korrekciót? mire jó? mikor kell/nem kell?
  • tilbury
    Megvan mi volt a bibi:be volt nyomódva window/crossing
  • tilbury
    nem az a problem
    sőt, ha objekteket akarok kijelölni akkor azokat sem lehet csak csak ugy kijejolni, hanem ra is kell kattingatni :(
    (max 9-nél nincs olyan, mint régebbi verzioknal, hogy ha vmi gebasz votl toroltem a 3dmax.ini-t)
  • Aldaryn
    Ignore backfacing
  • Aldaryn
    Jah, és olcsóbb. :) Azt nem is mondtam. 30x40-es kép pedig nekem elég bármire. Azt keretezteni már úgyis egy vagyon.
  • tilbury
    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem: vmi elállítodott nálam :( Edit poly-ban nem hajlandó rendesen működni a kijelölés. Polygonokat csak akkor tudok kijelölni, ha egyesével rákkattintok az adot polykra. Front, top, stb nézetben csakis a rá merőleges polykat képes kijelölni. Mi a fene állítódhatott el??
    Vki tapasztalt már ilyet?
  • Aldaryn
    Nos, a homológ srácoknak annyira nincs tapasztalatuk ebben. Elég ritkán intézzük mi közvetlen a nyomtatást, amin aztán megyen is sokszor a bahé. Lásd dpi és nagyarcúság kapcsolata lentebb. :)
    Ha igazán színhű rendszerek kellenek, akkor nem nyomtatóhoz, meg monitorhoz, hanem egy adott színprofilhoz kell lőni mindkettőt. Általában a nyomdák adnak proofot hogy mihez tartsad magad, ha odahaza, vagy stúdióban állítgatni akarsz, de még ott is, sőt, áltaában mindenhol tesztnyomattal lövik össze a rendszereket. Sokszor szemre és érzésre, mert végső soron a célközönség sem műszerrel, hanem szemmel nézi majd a cuccost.

Én a magam részéről kispéciztem egy fotólabort, ahova adta be tesztlapokat gammára, felbontásra, szaturációra, megnéztem a végeredményt, és készítettem egy hozzávetőleges színprofilt, amibe átnyomom az oda küldeni kívánt dolgokat. így egész hitelesen jönnek vissza. Ráadásul sokkal szebb, jobb, mint a digit nyomda.
  • FRenkie
    kékpólós: fain lett!

nem is olyan off:
    Elsősorban a homológ srácoktól kéredzném, de bárki megoszhatja velem a tapasztalatait a téren, hogy hogyan lehet a "legmonitorszínhűbben" nyomtatni? jó program, vagy jó hardver kell hozzá? Hogy lehet a nyomtatódat és a monitort összehangolni, és mi van, ha nem is a Te nyomtatódon akarsz nyomtatni, de azt szeretnéd hogy ne legyen hót sötét a print...
  • raulrm
    Hali,

Az előbbire gondoltam: pl.:egy villanykörtéből jön a fény, ami bevilágítja a szobát, vagy ahogy a képen is van a karácsonyfaégőből.
  • kekpolos
    saját ojjekt, nincs köze a pothoz
  • ThomasGins
    Süti lett!
    Kár hogy nincs füle meg csőre:D
  • zenoka
    jaj de kar a gyertya langert:S egyebkent benyelnem tobbszor is hogy foto nem csak kave nelkul:D
  • kekpolos
  • kekpolos
    Sziasztok mindenkinek. Rég raktam már fel képet.

http://iaro.3dmax.hu/kep/edeny04.jpg