3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

te al, mit szivatsz itt mindenkit az uv tangens tereddel,
már megfigyeltem, hogy mindig bedobod ezt a marhaságot ide.
😄DD

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

lehet raytracelni is maxscriptben.
bocs de kibaszott fáradt voltam és elaludtam.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Magnum PI
Már sikerült megírnom, igaz baromi lassú lett, nem tudom miért. A intersectRayScene-t használtam és minden intersection után egy kicsi mélyebrõl indítom (4x). 512x512 pixel van. Az a lényeg hogy mûködik. Sajnos nincs idõm minden SDK-t átnyálazni 😞.

Malakai
Végülis, amik kellettek hozzá az egy shape (nearestPathParam) és két spline method (getKnotPoint, tangentCurve3D).
Eléggé amatõr vagyok még maxscriptben, ahogy írtam, ezen is lehetne rövidíteni, amikor nekiálltam még nem tudtam, hogy hogyan is lesz. 😊
Max2008-ban mondjuk nem is kellene a nearestPathParam, mert van vmi új, aminél segmentenként lehet megadni pontot, de visszafele kompatibilisre akartam. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

lac coo
<#fejvakaras><#fejvakaras><#fejvakaras>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Aldaryn
Azon gondolkozom, te hol a pitlibe találtad meg a tangens tesztelést? 😄 Mert azt tudtam, hogyan lehet pl. egy ojjektum adott subojjektumainak adott pontjára scripttel bármit másolni, de hogy ott normális/tanges tesztet végezni, naaa... 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Nenad amúgy vágja. 😉

per aspera ad astra

Aldaryn
Nem hiszem, hogy maxscripttel elérhetsz ilyesmit, vagy ha igen, akkor esaját intersection test rutinra lesz szükséged, amit maxscripten keresztül futtatni, nos, nem vajmi gazdaságos.

Ha ilyen mapeket akarsz renderelni, akkor ott van pl. a MR, vagy a VRay shader SDK-ja, amelyekben konyhakészen rendelkezésedre áll neked alapvetõ ray intersection test neked megfelelõ geometriával, vagy bármilyen függvény szerûen ábrázolható testtel, ráadásul olyan térbõl, amit csak akarsz. Például neked ide fontos UVW tangens tér pl.

per aspera ad astra

yeee kurva jol nez ki😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins

\"So always look on the bright side of death\"

ohh ifjunti hev miert vagy oly heves...muhaha😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Magnum PI
Mégsem jó, nem tudom megkeresni a második metszéspontot

Magnum PI
Rájöttem

Magnum PI
Most nem tudom mennyire értesz ohzzá de ha nem nagyon akkor hagyjuk majd rájövök

Magnum PI
Relief Mapping-ból írom a diplomamunkámat és tudom mi kell nekem. Ez kell amit leírtam. Array már rájöttem hogy kell sugarat indítani. Abban segíts hogy ebbõl hogy tudom az adatokat felhasnálni:

local r = ray <0,-1,0> <0,1,0>
local hits = intersectRayScene r

print hits

#($GeoSphere:GeoSphere01 @ <0.000000,-0.000039,0.000000>, (ray <0,-0.450039,0> <0,-1,0>))

na és nekem az a -0.450039 kellene egy változóba hogy onnan indíthassam a következõ sugarata a következõ metszésponthoz

a program/plugin nevét add meg ahol ezt szeretnéd használni, esetleg linket, sztem egyfajta normal map kell neked, amit az nvidia photoshop pluginnal meg tudzs oldani, de lehet tévedek.

ThomasGins
<#worship>

Magnum PI
Quad-Depth-Layer Reilief mapping hoz kell olyan textura ami a mélység értékeket tartalmazza a következõ képen:

1. réteg ( R ): A belépési ponttávolsága a síkotól, a sík most legyen mondjuk az origóban és a kamera fele nézz
2. réteg ( G ): Az a pont ahol sugár kilép a testbõl
3. réteg ( B ): Ha van további test akkor megint a belépési pont
4. réteg ( alpha ): Kilépési pont.

Az utlsó és az elsõ pont közé kéne normáli az értékeket.

Az is elég lenne ha megmutatnád hogy hogyan tudok elindítani egy sugarat és visszakapni az összes metszéspontot amin átmegy. És ezt szeretném végigcsinálni egy 512x512 területen

mi is lenne ez pontosan?
tehát a kamerából induló sugarak, metszéspontját... de mivel metszõdnek?
Egyébként milyen célból kellen, hátha van valami egyszerûbb megoldás.

Magnum PI
Sziasztok. Ért itt valaki a sript íráshoz? Egy olyan srciptet akarok írni ami egy kép RGBa rétegébe elmenti a nézõ sugár 1.,2.,3.,4. metszéspont távolságát.

wowowow, dankeee 😊

Aldaryn
Nem istudtam, hogy te ilyen maxscript zsonglõr lettél. 😄 Grat, és köszi!

per aspera ad astra

nagyon fasza!
:-)

Malakai
Háj ól!
Elég rég írtam ide.. Viszont most gyors össze is dobtam a spline vertexekre copyzós scriptet, úgyis gyakorolni akartam.
A trükkje az, hogy a maxscript csak egy interpolált ponton (ami a shape hosszán 0-1-ig terjedõ szám) tud tangenst mérni, kimondottan vertexeknél nem lehet tõle ilyet kérni. Viszont egy adott térbeli ponthoz legközelebb esõ pontot meg lehet keresni a shapen.
Sok beállítást nem csináltam lehet választani copy/ref/instance legyen a másolat, meg hogy melyik tengelyével kövesse a shapet. Kicsit összecsapott, szal lehetne rövidíteni bõven a scripten, de remélem komoly bug nincs benne. Egy-két apróság még van, mint pl Editable Spline legyen az útvonal és, hogy csak egy splineból álljon az egész. Utóbbit meg lehetett volna csinálni, de ennyi elég volt a scriptbõl így egyszerre. 😊 Preview nincs, de van update (addig jó, amíg ugyanannyi vertex van, meg a script ablakát a create után megnyitva kell hagyni).
Itt a script, csak megnyitni és lefuttatni, aztán a customizeban maLa kategória alatt van.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

BaliBoy
8 magos cuccal könnyû vagánynak lenni. 😊)

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

piszok jó cucc.

a spacingtool-t nem tudom megváltoztani, mert az beépített, nem külsõ script, ugyhogy max egy olyat tudok írni, ami a spline vertexeire másolgatja az adott objectumot a pivot pontjánál fogva.
A forgatást most nem vállalnám be, ha ez jó akkor ezt szívesen megcsinálom.

Realtime vray az active shade ablakban. Csak lenne már meg az a rohadt standalone verzió belõle, mert szerintem most ezerféle program támogatásával szétforgácsolják az erõforrásaikat, azért halad ilyen nyögvenyelõsen a fejlesztés. 😞

na majd este ha lesz idõm belenézek, egyébként majd hétvégén.

Pont olyan, mint a spacing tool, csak legyen olyan lehetõség,hogy csak a vertex-re tegye. Persze a lényeg a follow lehetõségén van.

viszont az objektum pivot pontjának ott kell lennie, az elfordulás is kérdéses dolog.

tehát ez olyan mintha array lenne, csak a vertexre tegye a másolatot?
ezt szerintem elég egszerõ lenne megoldani.

elmeleti szinten egyszeru script volna szvsz meg kell vizsgaltatni a spline-ot es kilistazni a vertexeit majd az adott objectumot oda copyzni😄 marcsak scriptelni kenne megtanulni😄D

Nekem is az utóbbi problémás, az elõbbiek megoldhatók, igen. Na, akkor marad a kézi megoldás egyenlõre. Jómunkásember. Esetleg Nenad összedobhatna rá egy scriptet, nedebár? Kérjük közösen!

Aldaryn
Ah, amennyiszer kellett volna ilyen feature... Addig még OK, hogy egy objektum adott pontokba való szétszórása, mert arra kismillió úton el tudok mnni, de az, hogy úgy ossz szét objektumokat, hogy azokat alignolja a spline adott tangensére, és csak megadott vertexekben tesz le objektumot...

per aspera ad astra

Bazze, pedig már felkészültem rá, hogy valami nagyon egyszerû kézenfekvõ dolog lesz, én meg majd itt porig alázva fekszem nyilvánosan. Bár gyanús volt, hogy már 1 órája bújom a megoldás reményében a netet eredménytenül, amit több, mint egy óra kudarcba fulladt kísérletezés elõzött meg. Ezek szerint nem egyszerû a dolog...

Aldaryn
Ha erre valaki tud megoldást, akkor küldök neki egy szelet sütit. 😊

per aspera ad astra

Belefutottam egy problémába. Szeretnék egy objektumot egy spline mentén végigosztani, de azt akarom, hogy csak oda tegyen másolatot, ahol vertex is van. A Spacing Tool-ban nem találtam ilyen opciót.

Hát, ha ez vigasztal, akkor csak annyit mondhatok, hogy régebben olvastam Kiss Balázzsal (Ward) egy interjút, és mondta, hogy abban a londoni animációs stúdióban, ahol dologozik is éjjel-nappali kell nyomatniuk, fõleg a leadási idõszakban...

ThomasGins
...és kinyomtatnád,hogy wc-n is tudd olvasni😊

Aldaryn
O_o

( Ahelyett, hogy letöltenéd az internetet! )

per aspera ad astra

olyan jó ilyenkor is a maxot nyomogatni

danke.😄

Met
paszmeg, mondom, hogy Belkin<#zavart1>
antennák

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Thx, majd nyaron remelem lesznek ujak 😄

megneztem a depon az osszes benQ termeket de nem talaltam..

Met
depo.hu-n nem nézted?
a Benq-nek van usb-s antennája, hogy mennyir erõs azt nemtudom

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

hmm koszi!
akkor marad a bolti vasar osszecsavarozas😊 meg azt neztem hogy vannak olyan kartyak amihez van kulon antenna is.. csak gondoltam elso korben meguszom a wifikartya vasarlast..de akkor nem😊

jah:
beegett balra fent es a foton menyisegen allithatnal egy kicsit... az a glossy is furcsa nekem😛😊😊😊

ez is renderelt!

Aldaryn
De azt is lehet kell forrasztani. 😄 Amúgy *tényleg* nem bonyolult. Egy antenna nem bonyolult szerkezet.

per aspera ad astra