3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

egyebkent ugyanilyen trukkot nem tudsz lightcachre egesz veletlenul?😊))

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

nah igen igy szebb😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Ah, bocs, csak megilyedtem, mert nem akarok mahaságot beszélni. Amúgy meg de. Mindig meglepsz egy csomó dolgoddal, és csak csapkodom a homlokom, hogy jééé... ezt így is lehet. 😊

per aspera ad astra

nem, nem, csak mondom, hogy semmi ujat nem tudnék mondani. ennyi.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Hmm, valami hülyeséget írtam? <#szomoru1>

per aspera ad astra

robep
Köszi nenad a tippet! 😉 sikerült ez a réteges dolog!

😞( pff akkor csak parasztvakitas...

bár a modellek így képrõl szépek, gyakorlatilag szar mind1ik,
rosszul elvágott millió kis lyukkal teli cucc.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hajra😄 muti majd kepet😄

piszok szépek, asszem lökök is egy rendert vele.
😄

ezt ismeritek?
http://www.paulkrush.com/free-3d-jewelry-models-page-1/ van par free gyuru model lehet jatszani😊

oszt még én mejnek magyarázni...
;-) nem kell itt nektem semmmi sem tõlem, lám malakai is milyen scriptezik, na megyek le is törlöm maxot.... <#hehe>

imdkozzá vazze 😄

ezt igy most 40 perc alatt kikopte normal highos iradiance mapon..
na majd delutan frissitek😄

Aldaryn
Nyugodtan mehet a subdiv 15000-re is. 😄 otthagyod egy két órára, és tökéletesen tiszta per pixel causticsod lesz. Tök jó nézni a végeredményt.

per aspera ad astra

ertem (es magam is csodalkozom tenyleg ertem) 😊
felnyomtam most a photonokat 2000 ezerre max density 1,5 re es a direct light caustic subdivjet 3000 re.. nezem most render kozbe reszletesebb lenyegesen a caustic..😊
megegyszer koszi ezzel el lehet jatszani😄

Aldaryn
Annyi csupán, hogy a foton direkt tracelés módeban csak a direkt látható fotonokat képes így megjeleníteni, a maradékhoz (tükrözõdõ, refraktálódó) továbbra is a mentett fotonmapból rekonstruál és interpolál, szóval ha a max density-t túl magasra állítód, akkor a refrakcióban/refleszióban látható caustics vagy bûn foltos, vagy nem is lesz.

per aspera ad astra

~20 perc😊

Aldaryn koszi megnezem most delelott😊

Aldaryn
renderers.current.caustics_showCalcPhase = true

utána caustics max density-t emeld fel valami elég magas értékre, teszem azt, ha az a torus knot ott 100unit széles, akkor vedd 1~5-re,

innentõl nem gond többé a memória, és akár az idõk végéig lõheted a fotonokat.

per aspera ad astra

ThomasGins
reggel korán,este biblia😊

\"So always look on the bright side of death\"

jó munkát, én is végigvirrasztottam.
😄

Free
Betegek vagytok ilyenkor aludni kell..
Na de nem is húzom az idõt 6 -ra mennem kell dolgozni... Páás

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
Most 2:21kor kell letölteni az internetet vagy 3:21kor?<#eplus2>

eNiX
Hány perc a renderidõ?

keine Signatur

gondold át, hogyan csinálnád photoshopban, és akkor már tudod is a választ.. a kimenõ fileformátumoknál pedig beállítod a szükséges paramétereket.

robep
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy hogy tudok rétegbe renderelni egy jelenetet?
Konkrétan egy ûrcsatát szeretnék készíteni, de ha nagyon sok hajót rakok be a maxbe, akkor nagyon lelassúl. Épp ezér egyesével szeretném lerenderelni a hajókat, és mondjuk az After Effects-ben egymásra illeszteni a jeleneteket.
Lehetséges ez?
Köszönöm!

ThomasGins
Kircsi

Nfr: caustic teszt unalomuzo😄

Aldaryn
Ah, faja, faja. 😊 Maxscript oktatást vállasz? 😄

per aspera ad astra

ThomasGins
F*sza!
Köszi

restart/reset max, miután updatelted a scriptet.
nálam jó.

Malakai
Jap, sorry, bennehagytam egy hibát (késõ volt már 😊, javítottam, most elméletileg jó (ugyanott).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
Ez biztos jó?
Nekem mindenre ezt irja ki:"Convert your shape to a Spline!"

Malakai
Asszem kész, undot is beleraktam.
Ugyanott felülírtam.
Annyi a változás, hogy a mesh/group most a jelenetben legyen kijelölve, a splinet továbbra is pickelni kell.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Van egy ötletem groupokra, gyors összedobom, remélem megy. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Veri Nájszö, a feher konturok kifejezetten tetszenek!

hunkircsi
NFR. Jóéjt!

Ki korán kel, poligont lel.

KisQbi
én is próbáltam ezt megcsinálni Particle Flow-val... kevesebb sikerrel😊

groupba sztem nehéz megcsinálni, anni a redqueen-es exporteremnél én sem tudtam megoldani a problémát. De bitosan meg lehe valahogy trukkozni, pl a group minden elemét egyenként átmásoli és aztán, groupolni, és ismét stb.

hunkircsi
Valószínû, hogy a kevés alvás teszi, meg az, hogy az elmúlt néhány hozzászólásból sokat nem értettem, de valahogy csak a "bögyös szöszi" és a "group" szavak rögzültek a tudatomban. Kár, hogy nem megy a group a bögyös szöszivel..<#nyes>

Ki korán kel, poligont lel.

Sajnos Group-al nem megy. Nagyon bonyolult lenne azt is belevenni? Meg az elejére jól jönne egy

undo "Copy2Ticks" on

sor is.
Köszi! 😊

bögyös szöszit már küldheted is 😄

Figyelj oda a cukrodra ilyen rapidvirusoknal mert agyon tudja baszni (nagyon felnyomja):S
ha van merod surun merj es keves szenhidrat..
jobbulast!

Aldaryn
Jubbulást, mézesteát, vállat masszírozó bögyös szöszit!

per aspera ad astra

az igazság az, hogy erõteljesen beteg kezdek lenni, valamit összeszedtem.
Ugyhogy necces lesz a jövõ hét vége. Egyébként is baromi hideg van. Várjunk míg felmelegszik az idõ egy kicsit.

Ez állat lett! Köszi, pont ilyen kellett nekünk.

Aldaryn
Ah, amíg fürödtem, ki is találtmam az UV tangens tér magyarázatát! Látod, így kell ezt, vagy ha mégsem lesz igazam, akkor elferdítem a tényeket, és magam mellé állítom az embereket. Most tanultam politikából.

per aspera ad astra

Free
az elmúlt 40 hozzászólásból nem sokat értettem .... lehet ez a 3 óra alvás sorozatos elkövetése miatt van de akár mi is történt gratula érte mindenkinek.

Workshop-al mi a helyzet? nekem a 4. 5. 6. nem jó mert nem leszek elérhetõ(wellnes)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Olyan mint a 3D-s térbeli spatiális leképezés. Ne is tudom kinek a cikkében olvastam vagy égyszer így leírva.

per aspera ad astra

Aldaryn
Ebbõl is látszik, hogy gõzöm nincs mi minden van abban. 😊

Mi bajod van az UV tangens térrel? Tök szaki hangzása van. 😛

per aspera ad astra