3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ezzel most megihlettél.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Sziasztok!
Most kezdtem el evvel a programmal foglalkozni, tök kezdõ vagyok.
Próbáltam készíteni egy felnit innen és hát a bridge-es részig jól megy. Az a bajom, hogy nem akarja áthidalni a külsõ csövet a belsõ hengerrel, csak a külsõ a külsõhöz kapcsolódik.
Ha egyesíteném akkor jó volna?
Meg ír is vmi attach-ot, de vagy nem jól csinálom, vagy nemtudom.
Valaki tudna segíteni?

Köszi elõre is!
mazlista vagyol😊 en meg nem alkottam olyat (marmint kepet😛) ami a felesegemnek maradektalanul tetszett volna igy nalunk o a fo kritikus..
egyebkent a sajat kepeit az embernek meg kell nezni mondjuk egy het elteltevel es rogton radobben hogy mik a hibak..legalabbis nalam igy van😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

npeter
vmi ilyesmire gondoltam én is<#law>
így jobban megnézve azzal az üveggel tényleg van vmi bibi.elvileg van az ajtó mögött 1 ablak is, annak a "fénye" is látszódni kéne. Az a baj, hogy 1 bizonyos idõ után már nem látja az ember a saját képeiben a hibákat, olyan sokat nézte/foglalkozott már vele. Igaz asszonyt szoktam "zsüriztetni", de neki meg laikus módjára minden tetszik, ami szép,színes, csillog, villog.<#szeret>Itt persze más szemmel nézitek a képeket, mint 1 sima "halandó".

nenad: bárki beszállhat nyugotdan a partyba (a csajokat gondoljátok oda), csak azért nagyon sokan ne legyetek, mert akkora kupit, amit hagynátok magatok után nem lenne kedvem lemodellezni 😄
néztem lépcsõs képedet, tényleg hasonló a lépcsõelem, így elforgatva még jobban is tetszik, mint az én fajtám<#worship>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

A csajokat igazán betehetted volna,
egyébként van nekem is egy ilyen interiõröm, ugyanezzel a lépcsõ elemmel. Csak ott forog.(galéria)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Npetert kerdezd o fantaziaja😛😊
az en agyamat lefoglaljak most a putok, timpanonok, konzolsorok, meg meg ilyen izek😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

beszállhatok? 😄DDD

...texturak meretere figyelj oda!!!
Aldaryn
hehe... he. heheeee... 😄

per aspera ad astra

Leszbikus parocska hazaert es nem birt magaval rohant fel az emeletre😛😊
ami szurja a szemem egy picit az a bejarati ajto uvegenek az anyaga:S valamiert fura egy kicsit meg hogy ennyire nem tukrozodik benne semmi csak a beeges..valami minimal mehetett volna oda szerintem.
De franko lett😄

npeter
Sziasztok!
Még ilyenkor szünnapok alkalmával sem tudom megállni, hogy maxozzak. 7végi termésem eredménye:
eloszoba<#email>

Próbáltam egy sima interiort "feldobni" kicsit. Nemtom mennyire jön át nektek<#finom>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

nincs meg még valakinek az ingyenes régebbi verzió, sztem az a 1,0 volt.

Aldaryn
Lol. Most megint nem ingyenes a texture shaker? 😄 Hehe... Ne lehet komolyan venni az ilyet. No mindegy. Mixelni füvet ábrázoló mapeket szoktam, noiseok nélkül.

per aspera ad astra

ThomasGins
Az ok h füvet,csak milyen mapokkal?Gondolom jópár noise.
Õ az,csak nem volt idõm anno kipróbálni.

\"So always look on the bright side of death\"

Érdekes ma már nem ingyenes, de emlékszem hogy volt ingyenes is,
lehet hogy akció volt.

füveket,
egyéblént anno kiadtak egy igen profi plugint ingyenesen amire direkt erre találtak ki, sajnos elfeljtettem a nevét.
TextureShaker talán. Azzal lehet randomizálni.

ThomasGins
És miket mixelsz?😊

jo az kell neha a fizikai munka😊

Aldaryn
Mix mapekkel a legjobb a fû!

Amúgy a linkelt képen szvsz ugyan olyan vastagok a kváderek, mint a modellezetten, csak a modellezetten ne ilyen szélesek. Max a lesarkítás hiányzik róla, de az nem jellemzõ mindig.

per aspera ad astra

ha már versenyezni kell, én inkább gereblyézésben indulnék, ugyanis 1000-el tereprendezek, mert már el vagyok csúszva a füvesítéssel P)

modelezesi contest?😄 ezt a kepet lemodelezni?😄

bocsesz, nem akartam szétcseszni a topicot egy ilyen nagy képpel, csak véletlen szúrtam be link helyett... remélem az admin elnézi 😊

tuti, vagy az epiteszeti felmeres lett felemas😊
egyebkent hihetetlen hogy mennyi szakszo van nem gyozok neha szotarazni😊

biztos, hogy ilyen vékonyak azok a kváderek? valahogy ezek vastagabbak szokatak lenni jóval.
pl:

epulet model (csak modelezes) de csak ennyit mutathatok belole egyenlore:S

ez mire lesz?

na hogy kep is legyen😊
egy kis modellezos melo..talan ennyi reszletett meg feltehetek legfeljebb leszedem😊
itt

ThomasGins
Köszönöm😊

sima retanglebol csinaltam en a pathot (ket veget lekerekitettem) lehet hogy tenyleg csak zartra megy..ennyire nem mentem bele..de arra jo amire kozephaladoagi-nak kell szerintem😊 majd megmondja gondolom 😊

végül kiprobáltam de nekem csak nurbs curvéval ment zárt splinera.

Nenad ezt a hozzaszolast elmentem😊))
nem is tudom mikor hasznaltam en is utoljara talan valami osregi tutorialba olvashattam anno😊)

sztem meg profi, én pl nem ismertem a path deformot/ soha nem használtam

miert haat nem?😊 legalabbis az enyem az az mind altalaban mindig nem vagyok en profi sot meg kozephalado sem😊)) igy a megoldasaim favagoak😛

( a mosolyt azt elfelejtettem )
:-)

mondjuk a favágó az egy kicsit kemény volt.

amivel minap ket orat csesztem el az az volt: hogy van egy path azon vegig megy egy plane amin alfamapos ficko setalgat es a jelenetben van egy osszevissza meno kamera..na most a plannek folyamatosan a kamera fele kell nezni de ne doljon be ha valtozik a kamera magassaga csak a tengelye korul forogjon a plane mikozbe mozog a pathon😊 de megoldottam😄

micsoda csudálatos megoldás.
:-) ugyes

valami ilyesmit kapsz vegeredmenynek ha erre gondoltal
http://iaro.3dmax.hu/kep/preview.mov

eljenek a favago megoldasaink😊

jah azt elfelejtettem hogy pathdeformnal a percented kulcsold.

szerintem siman csak eleg megrajzolnod a mozgas palyajat valami planet a reklamfeluletnek es path deform(WSM)mel (nem contstraint) jatszani ne bonyolitsd tul😊 aztan azt keyyeld szepen ahogy neked kell..

animáljad a material textúrájának offsetjét...
egyszerû fejfájásoktól mentes megoldás..
:-)

Sziasztok, uj vagyok itt. Az animacioval akadt egy kis gondom. Olyan mozgast szeretnek csinalni, mint a mozgo reklámozo szalagok a villamosmegallokban. A gondom abbol adodik, h a szalagok mozgatása ellipszis palyan tortenik. Rajottem, h constrainttel kell, path constraint, look at, viszont az hogy tudom megcsinalni, hogy a look at csak az ellipszis ket hosszabbik atlo vegen maradjon csak aktiv? Nem tudom ertheto-e a dolog. Vagy valami mas megoldas kell? Ha valaki tud, segitsen legyszi, mert eleg fontos, surget az ido.
akkor még itt is befér egy jókívánság.
boldog születésnapot!

haat majdnem elfelejtettem😊
boldog szuletesnapot ThomasGins!😛

Sziasztok !

Milyen okok miatt szállhat el a vray rendering ? Mert már ráuntam ,hogy 2-3 percenként elszáll ismeretlen error-ral.Általában ha a material editort megnyitom mindig akkor lép ki.Próbálgatom a mental ray-t de nekem nem tetszik,a vray olyan eccerû és naccerû,de mindig kifagy.Most olvastam,hogy mellette kellene futni vray server-nek vagy minek,én sose futattam max mellett,ez lehet a baj ?
ez tök jól néz ki.

ha már azt feltettem akkor az elõdjét is megosztom. battlefieldezés után sikerült ezt a riektör fíld-et összeraknom. Pihenésben gazdag hétvégét mindenkinek!

It\'s good to be bad.

Mivel NFR így ne törõdj vele, egyébként nem rossz😊 Nenad idõvel le fogok szokni az olyan kérdésekrõl, amikre másnap kelésnél rájövök, sajnos egyenlõre azért lehetséges ez mert mindig akkor ülök le maxozni, mikor már alig látok!😊 Ezt meg azért mert már nincs kedvem többed foglalkozni ezzel a témával. Reactorfield

It\'s good to be bad.

Szöszösség hatására bekövetkezõ effektusnak is elkönyvelhetõ az alacsony felbontású map hatása, fõleg így dof-fal. Nekem tetsz.

ThomasGins
ó😊