63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#47711 Az a jó ebben a topikban, hogy beszélgetni is lehet. :) -
marcee #47710 Ha már mindenki off-ol, akkor én is beszállok. Nem bírom nem megemlíteni a két napja végre megjelent Crayon Physics Deluxe-ot. 2D-rajzolós-aranyos-fizikás játék. Sample videó és demó a linken. -
Geccoka #47709 Ó, én is jatszottam olyan konyvekkel, nagyon jok voltak :D -
#47708 A végén rendezünk sg topikos magus partit. Szemény szerint odavagyoka világáért, és van pár sztorim, amit megírtam, de mesélni már nem akadt lehetőség rá, mert szétszéledt a banda. :D
Még gimi alatt a jogtulajdonost is megkerestük páran, hogy érdekelné-e a játékadaptáció (elég grandiózus dolgot találtunk ki, vagy hét évvel ezelőtt, amikor MMO-k még sehol, mi már progresszív pályatöltéssel, morphtargetes objektumkezeléssel, mesh-é raszterizált voxeltereppel (crysisban debütált....) és ilyesmivel álltunk oda) de ne volt tőke ilyesmire. Magus mindig eléggé vegetált, pedig a világából szerintem világméretű őrületet lehetne kreálni. Úgyis híján vagyunk igazi darkos rpg világnak. -
zenoka #47707 nah megtalaltam:D
http://solarah.silentvertigo.hu/
ugy latszik haladnak megnezem a techdemot:D -
zenoka #47706 hogy a pekbe ne jatszottam volna:D anno a kaosz szava konyv hatasara kezdtem el. meeg '93-'94 korul a szabo ervin konyvtarba eloszor AD&D vel aztan evek mulva magus:D de ctulhuztunk mi elhagyott 7 keres berhaz padlasan is:D nagy fun voltam szinte mindig valami magic user:D ma napig allitom hogy a magus mozaik varazslat rendszere az egyik legjobban kitalalt cumo:) -
#47705 én játszottam Harc&varázslat majd a mágus aztán vége lett az általánosnak :( pedig nagyon élveztem
Régen lehetett ilyen jó kis könyveket is kapni amiben a döntéstől függően kellett lapozni a megfelelő oldalra és ott folytatódott a történet :c) arra emlékszik valaki ? -
#47704 :) MAGUS gamét én is kovácsoltam sufniban. Hejj, régi szép idők. Azt ne mondd, hogy te játszottál anno ilyesmit. -
zenoka #47703 hamar off es game anno lattam hogy par srac elkezdett valami m.a.g.u.s szerut osszebarkacsolni sufniban arrol tudni valamit? vagy szokasos garazsproject lett es abbamaradt? -
#47702 Jó az Eve, csak a havidíj... -
#47701 Darkstar One . -
marcee #47700 Itt egész sok témábavágó játékról irogattak híreket. -
marcee #47699 Az Eve Online állítólag olyasmi. Van 14 napos free trial.
Ez majd csak lesz.
Papirzacsi bocs az előző hsz-ért, nem bántásnak szántam! -
#47698 Nem ismerem egyik játékot sem, de én régen az Imperium Galactica 2-vel játszottam.
Online is -
nenad #47697 off/ tud valaki ajánlani olyan játékot mint a freespace2? Jó kis ürszimulátor.
Most töltöm a babylon projectet, Egy ingyenes frespace2 féle gamma.
Kicsit jobb grafikával, hasonló.
Köszi -
#47696 Köszönöm, ez az amit kerestem! Akkor valamennyire mégis jól emlékeztem. :-) Illetve arra emlékszem, hogy ez megvolt, és ezzel szöszöltem sokat. Már csak abban nem vagyok biztos ,hogy végül ez vitt e el a kánaánba. :-D thx -
Geccoka #47695 Adobe Gamma?
"Adobe Gamma
Az Adobe Gamma a műszer nélküli monitor kalibrálást teszi elehetővé. A programot települ a számítógépre, ha a Photoshop felkerül rá. De ha mégse, akkor innen letölthető. A letöltött fájlt a kicsomagolás után az alábbi helyre kell bemásolni: C:\Windows\System32 Ezután megjelenik a Vezérlőpultban."
http://szoftver.hu/download//adobe/update/photoshop/adobe_gamma.zip -
#47694 Hogy is mondjam... Nem a driver volt.Hozzáteszem, amióta megvan, azóta egy darab új driver nem jött ki hozzá. (egyébként mobil gpu ja. :-( )
Ez a program ami (vagy hasonló) után érdeklődöm, ez vmi olyasmi volt, mint amit a monitorok mellé adnak beállítást segítendő. Ábrákkal, és utasításokkal lát el, hogy mivel mit és meddig állítsak. És jól bevált. A driveren keresztüli gamma,fényerő, kontraszt állítással nem tudom előhozni azt a minőséget, amit azzal a progival, különben már megtettem volna. Nagyon halványan az rémlett, hogy adobe progi volt, reméltem, hogy a photoshophoz tartozott, de feltelepítettem, és nem. :-D Egyéb hasznos ötlet? -
marcee #47693 Nyilván a videókártya drivere volt az a csodaprogram! :D Irány a notebook gyártó weboldala és kapd le a legfrissebbet. Esetleg lehet próbálkozni gyári intel/amd-ati/nv megoldással is, de az mobil-gpu esetén nem minden esetben nyerő. -
#47692 Sziasztok!
Talán tudtok segíteni. Újraraktam a Laptopon a winfost, és most hogy is mondjam ,eléggé tré színben kontraszttal jelenik meg minden, ráadásul olyan mintha 16 bites színmélység lenne, pedig 32-re van álítva. Régebben is volt ez a dolog, de volt egy programom, vagy egy programnak vmi kiegészítője, ami emlékeim szerint a vezérlőpultban jelent meg. Ha azt elindítottam, akkor mindenféle csúszka és egyebek állítgatásával be tudtam lőni a színeket, a kontrasztot, stb. Na most az a helyzet, hogy elfelejtettem ez milyen progi volt, vagy milyen programmal együtt jött. Hiába no, Cavinton.. :-D
SZóval az lenne a kérdésem, hogy tudnátok ajánlani vmi programot, amivel hasonló módon csúszkák mozgatásával be tudnám állítani rendesen a színeket, kontrasztot, egyebeket?KÖszi! -
Geccoka #47691 Nekem meg eppen ez a kezelofelulet jon be jobban :D
C4D-ben nincs alapbol olyan instancing, mint a vray-ben, az csak a vrayforc4d 1.1-ben van jelen. Azt meg még nem tudtam nezegetni, mert nincs vallalkozo szellemu egyen, aki... es a demobol meg kiszedtek ezt a ficsort. Az alap C4D instance-k csak a szerkesztest konnyitik meg, a memoriaba asszem ugyanugy betoltodik minden egyes peldany. Amugy meg az R11-el se ertem ra nagyon foglalkozni, most a suli az elso, de mar csak fel ev! -
nenad #47690 cineam 4d 11 eleg jo, csak nekem nem fekszik a kezelulet. Geccoka, az instancingrol tudsz valamit mondani c4d alatt? Mennyire birja a kikepzest?
Megjott a phenomII is ha erdekel vkit, 45nm, ha lesz jelentos arkulonbseg, egy olyanra ruhazok be.
-
marcee #47689 Nézegettem a cinebench 10 bike jelenetét c4d 11-ben. Amíg a gépem Cinebench 10 x86-ban 77 sec alatt húzza le a képet, 64 biten 63 sec alatt, addig x64 R11-ben ugyanaz csupán 31 sec! Fejlesztgetnek a srácok. -
#47688 Igen, a hibára (amire szerintem gonolsz) már állítólag van javítás, és csak a WMP-vel volt/van gond. -
#47687 off:
aki win7bétával nyomul: mp3a t ud e hallgatni? -
Geccoka #47686 -
#47685 ...megöltem a topikot. ÉN SZEMÉT! -
#47684 Jah, és tud distributedben dolgozni. :D Sőt, csinálhatsz olyasmit, hogy maga a render process egy a localhosttól külön gépen fut, így max sem szaggat be tőle, sőt, mellette az egész gépet használhatod nyugodtan. Ez olyan feature, ami szerintem nagyon vagány. Beszélgettük, hogy material edittort is el kellene így készíteni. -
#47683 Nem verzióhoz lesz kötve, vagyis, nem tudni még, hogy mihez, meg hogyan. Erről nem tudok semmit. Maga az interaktív renderelés egy kívülről meghívott standalone process és az interpreter maxban. Egyelőre. Próbáltam, a vray max buildekétől eltérő devje van, külön ágon érkezik, azt se tudni mikor. Jelenleg még fagyogat tisztességesen, és sokmindenre érzékeny. Viszont pöpec gyors. :D Ha érdekel, akkor Mayás VRayhez (demohoz is) van standalone is, és a mostani VRay buildekhez van olyan maxscript csomagolva, ami MAXból is tud VRay scenefile formátumba exportálni. Jó móka, igaz korlátozott, de az ereje szépen nyomonkövethető. -
nenad #47682 Milyen az interactive rendering? Próbáltad? vagy még nincsen benne ebben a vray verezióban? -
Dark Geo #47681 az xp 64-nél ezekszerint már jók a driverek, mikor pár éve raktam fel az elsőt még nagyon nem akartak működni. Mindenesetre most maradok még 32bitesnél, bár sajnos a 3dsmaxom valamiért nem akarja az igazságot pedig azelött mindig felment, úgyhogy vistat leszedem aztán xp install, már hányok tőle. -
bencsab #47680 Nálam is frankónk zakatol az xp x64, minden fut rajta. Ajánlom. -
nenad #47679 semmi értelme vistazni.
winxp x64- ennél jobb nincsen egyenlőre, vagy ha nem kell 3gb mem/task akkor sima xp, (sűríett verzió) -
Dark Geo #47678 A probléma az hogy sp2es xpmet frissítettem sp3ra és nem tudtam akt..... azelött mindig ment, gondoltam kipróbálok egy 64bites vistat, de már megbántam :) -
Fisch #47677 inkább tedd vissza azt ami volt és működött :) -
Dark Geo #47676 Üdv! Véleményetek szerint érdemes e 64bites vistat felrakni? 3dsmaxnak ez mennyire számít? -
#47675 Ah, jah, tényleg, skype. Na az valami, amit én sosem használtam. ^_^ -
bencsab #47674 Kettő kell a gépbe: egy a skype-nak egy másik meg a zenének, hogy egyidőben menjen mindkettő. Eddig így csináltam, de most le kell mondanom róla, vagy beruházok egy audigy kártyára. -
nenad #47673 nincs masik gépem, de sajat magat jol pingeli.
esetleg meg ezt megprobalom, egyébként modem van kűözben de teljesen automatikus.
Az ipv6 -ot is kikapcsoltam. Egyébként mind1, egyenlőre maradok, xp64-nél, illetve ultra mini xp nél.
A laptopomba még minig sok memet eszik. 500mega start az sok. 100-200 mega között ok.
Maxra meg kivancsi vagyok hatha kevesebbet tol. Esteleg a következő asztali gépembe... -
#47672 Mindig ámulattal csodáltam azokat az embereket, akik tudnak sakkozni. :)
Milyen hálózati csatoló van? Routeren, vagy máson keresztül érkezne a cucc? A hálózatot, magát látja a gép? Mármint, ha pl. megpróbálsz a gépről a lanon lévő más erőforrást elérni, akkor mi történik?