63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    :-) sztem nem irtam semmi sértőt, talán a fagylaltárulás volt egy kicsit sok.
    Egyébként is én vagyok a gi konfig zseni.

• Aldaryn
    Jó. nagyon. UI valami fnomenális. Lehet szidni applet mert jók, de tény, hogy egy ideje egy windows alapú mobil tulaja vagyok, úgy, hogy családban van iphone, nymogatom azt is eleget, és a kettő között ég és föld a különbség. Hangminősége mondjuk szvsz nem a legjobb, és csak zenelejátszónak nagydarab, de elsőosztályú termék, mind a telefon, mind a player csak magában.
  • hunkircsi
    Hi!

No csak meg akartam köszönni, hogy jelenlétetekkel ismét emeltétek a mai munkanapom színvonalát. :) Ahogy Putyi bedobta magát a WORLD3D-be, az már elég volt kezdésnek, de Al 47785-ös szövege az mindent vitt. Tenkjú..

OFF: Nincsen itt véletlenül olyan emberke, akinek iPodTouch 2G-je van? Ha igen, akkor plíz priv.
  • zenoka
    "aki azt hiszi, hogy látta a gyűrükurát onnantól tudja mi az a BSP tree" ez sirva rohogos:DD hany kavet ittal ma?:)))
  • Aldaryn
    Te, a leszbi meg a homo nem ugyanaz? Mindkettő azt szereti, ami neki van. :P
  • zenoka
    azert szerintem a leszbi vs homonal meg tudna egyezni egyhanguan a tarsasag...:)
  • Aldaryn
    Szegény Iguana, nagyon a lelkébe gázoltatok. Ilyen kulturálatlan, alpári módon. Kanász a süldőjével nem beszél ilyen hangnemben. Putyi be sem mutatkozott, nem is köszönt, csak beszólt, anyázott, és ócsárolt. A world3d közössége nem szokott hozzá ilyen szintű mocskolódáshoz, és nem tűri ezt a vállalhatatlan, nyomdafestéket nem tűrő hangnemet. Hatványozottan igaz ez Nenadra, aki minősíthetetlen szóhasználattal lejáratta magát, és bizonyította, csak egy flamekeltő, haszontalan tizenéves lurkó, aki azt hiszi, hogy látta a gyűrükurát onnantól tudja mi az a BSP tree, aminek a konfigurálásában az említett becsületes szerzők igen kiforrottak.

Én szégeyenlem magam helyetttetek is. Ejnye.
  • npeter
    Ez az írás nekem úgy jön át, mintha tipikus amd vs intel, ati vs nvidia, leszbi vs homo, stb vs etc. lenne. Mintha egy új intel procit bemutató cikkben 10 bekezdésből 8ban az amd-t szidnám. Nem hiszem, hogy ilyenekkel kéne az embereket áttéríteni más-más renderelőre.
    De azért egy komoly összehasonlító cikket szívesen nézegetnék.
  • nenad
    Mental Ray ma már egy nagyon használható renderer, Ne Sértegesss!!!!!
  • putyi
    persze, el is kezdte ez a szentlélek, csak sem ő sem a barátja nem ért a vray-hoz és az általuk szarul beállított dolgok alapján vontak le messzemenő következtetéseket. én elég sokáig használtam a fr-t, de szerintem túl van bonyolítva. nagyon nehéz normális képet kivarázsolni belőle(legalábbis nekem az volt). valahol a mental és a vray közt helyezkedik el, mind a kettő faszságait vegyítve(szerintem).
  • Free
    csak olvasok és olvasok.

Érdekes ez a w3d cikk komment sorozat.

Érdemesebb lenne a megszólalások helyett inkább valós tesztrendereket bemutatni mert pl én mint egyszerű "laikus" ettől nem lettem okosabb. olyan mintha egy 2km re lévő tőrpárbajt néznék látom hogy megy de a részleteket nem.

sztem amióta maxozom eddig csak vrayt használtam szóval nem vagyok objektív, habár használom nem értek benne dolgokat de nem is azért használom hogy értsem. és sztem a többség így van vele

Tesztrendereket kellene látni vray kontra fr és a többi.
    olyan kéne hogy mindkettő hasonló minőség és mennyi az idő eltérés. majd olyat hogy monjduk 1 perces renderbe milyen minőséget lehet beleoptimalizálni majd egy anim teszt hasonló paraméterekkel. és ennyi.

vagy nem ?
  • zenoka
    hmm ugy latom w3d-n tenyeket hozni fel = szarnak egy pofon:)
  • zenoka
    nem olyan hogy felvallalhato:)) eiffelter.hu-n kint lesz majd:D gondolom, de amilyen gyorsan porognek az esemenyek ugy meg vagy 1 honap:D
  • bencsab
    mi nem csináltunk róla filmet
  • bencsab
    de kinnt van a honlapon
  • putyi
    eiffel tér filmecske nem lesz kinn a honlapon? érdekelne.
  • zenoka
    nem forumozik dolgozik:)) most kezdodik a muszak:P
  • Aldaryn
    Jajjmá' ne tessék így viselkedni! :D Dobjunk össze egy eiffeltér kollázst. :D Tényleg, azokat is fel kellene tenni honlapunkra... hejj. Gigászi elmaradások.
  • FRenkie
    láttam, grat!
  • zenoka
    de a honlapotokon nincs kint?:D
  • zenoka
    hehe de meg ott van a galeriaban a regi is:D
  • Ams
    a főoldalon is ott volt idáig is kicsibe...
  • Aldaryn
    Lol... épdét, valaki biztos szólt, hogy hékás. :D
  • zenoka
    finom voltal es noies:) tenyleg objectiv voltal :D
  • nenad
    a lényeg nem flémeltem bele.
    :DD
  • Aldaryn
    Én kivártam. Szüpp, szüpp...
  • nenad
    vray egyértelműen uttörő, még akkor is, ha anno egyedülálló volt, a gi piacon. Nagyon kevés renderer volt jelen amin mi képet renderelhettünk gi-al. Brazil még ott volt, de ki tudta azt kivárni? :D
  • nenad
    válaszoltam a cikkre :D
  • bencsab
    Na, mondjuk azt a melónkat pont én sem mutatnám sehol. Az egy korai, nagyon félresikerült darab (biztosan akkortájt kötőtű állt ki a szemünkből).
  • Aldaryn
    :D Csinálunk belőle egy albumkönyvet.
  • zenoka
    hehe mindenki dobja be az Eiffel teret:D
    csak viccelek:P:D
  • bencsab
    nekünk is vannak olyan melóink, amiknek a képeit rejtélyes módon elfelejtik használni, holott nagyságrendekkel jobbak, mint az előzménymunka képei + van honlapra kitett sietve elkészített, aztán kinntfelejtett munkaközi animáció is

pedig ha már fizettek érte... javukra válna, ha használnák is
  • Aldaryn
    És mindenhol ezek vannak, még kiadvány is készült, amibe nem a mi képeink kerültek, holott akkor már rég a kezükben voltak a képek. Node, ez van. :)
  • bencsab
    ezek nem a putyiék által készített képek
  • Ams
    voltmár?
  • zenoka
    :D nah remenykedtem benne hogy valaki megvedi a csoffadt kis renderelot..de lekenne forditani vladonak es elkuldeni:P:)
  • Aldaryn
    Zeno, én azt hittem, ugratsz.

"Takács Gábor okleveles grafikus segített, aki a hivatalos Autodesk tanfolyam mellett V-Ray tanfolyamot is végzett. Vagyis ért ehhez a renderelőhöz, nap mint nap használja a televíziós reklámfilmek terén."

Régen nevettünk ennyire jót idebent az irodában. :) Elnézést kérek tisztelt Takács Gábortól, ő biztosan nem tehet róla, szakembernek is lehet rossz napja, a barátja tette meg őt nevetség tárgyává. Ha akad szabad időm, elkérem az illetőtől a jelenetet, mivel szeretek ilyesmivel foglakozni, és remélem nem a bizonyítási vágy hajt csupán. Inkább a lehetőség valami finom munkára, céllal.
  • Malakai
    World3D már egy ideje fR fanbázis kb...
  • npeter
    Jah olyan ez mint:
    Mi gyorsan, olcsón és pontosan dolgozunk! Ebből kettőt lehet választani ;-)

Amúgy tényleg úgy lenne értelme, ha mindkettőt egyszerre mutatnák be. Ugyanazon scenen, képekkel mellékelve.
  • Aldaryn
    Nah, végigolvastam. Kicsit fájdalmas volt. Elkapna a hév, hogy írjak rá egy válaszlevelet, de úgysem értené azt, amit abban leírnék neki. Olyan dolgokról, hogy miért kell látványosan eltúlozva mocskolni egy rendszert, ha a cikk lényege egy másik rendszer bemutatása? Annyira süt az elfogultság az írás minden részéből, hogy értelmes olvasó nem tudja komolyan venni, még akkor sem, ha valóban ennyire a vray előtt járna a Fr. Aztán ilyenkor előtör a lelkesedés, hogy nosza, írok én is valamit, de mi értelme lenne? Flame? Az. Wu wei.