63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• kekpolos
    Na elkészült egy újabb változat. Ja, meg WIRE.

• ThomasGins
    Jó nagyon!
  • nenad
    született egy megoldás az extrude problémára, a transform matrix átállításával megoldódott.
    transform:(matrix3 [1,0,0] [0,0,-1] [0,1,0] [0,0,0])
  • kekpolos
    Egy újabb pre-alfa állapotban lévő ténykedés tőlem. Majd a kész képet is benyomom ha érdekel valakit. Nagyobb változat itt.

• zenoka
    a legujabb ismertetot is erdemes elolvasni w3d a vray fiziksz camrol..foleg Al neked tanulhatsz belole fotozas alapokat:D es hogy mi mire jo:D
  • putyi
    azért egy építészeti terv elkészítése nem fejeződik be a ház rajzainak az elkészítésével. az allplan leginkább abban kiemelkedő, hogy nagyon profi adatbázist lehet vele felépíteni a házról, s amikor a különböző koszignációk ideje eljön, akkor ezeket az adatokat nagyszerűen le lehet kérni.
  • FRenkie
    Én is voltam talán 2 órán a Nemetschek c. tárgyon, de nem bírtam, mert rettenetesen unalmas volt. Ódor Tamás 'oktatta', akinek egyébként született egy nagy vitát indító írása az építészfórumon. Ott lehet látni egy klassz villát, amit az említett programmal készített :) Tény hogy vannak benne jó kis fícsörök, mint a vasalás készítő, meg pl. lehet extrudálni polikat, vagy szabadkézzel skiccelsz 3d-ben stb., de az az igazság, hogy nem mondanám, hogy jobb az Archicadnél. Én legalábbis biztos, hogy nem fogom megtanulni, mert az ACadot már jól ismerem, ha meg bonyolultabb tömeget kell készíteni, akkor max. Tehát nem éri meg. De ha valaki most kezd ilyesmivel foglalkozni, és a Nemetscheket kezdi el, lehet hogy jól jár.
    Egyébként az alatt a 10 perc alatt, amíg futott a program előttem, annyit sikerült leszűrnöm, hogy sokkal bonyolultabb eszközrendszere van ACadnél, persze minden megszokás kérdése...
  • zenoka
    baassszus tenyleg..noh mindegy..remelem halszemmel renderelnek majd:)
  • Aldaryn
    Óbazz, a görbületet nem kellett volna rámodellezned, az csak a fótón volt torzulás... amúgy jó lett.
  • marcee
    Őőőő, ez lennék én. Nem hittem, hogy egy-két hsz alapján így kiismertek!

Még annó az 1etemen végighallgattam egy Nemetschek előadást, az baromi meggyőző volt, éppen az ArchiCAD-hez hasonlították kimondatlanul, megpörgetett az előadó egy 3d nézetet és nekiállt 2d-ben szerkeszteni veszettül, minden újdonság azonnal ott volt 3d-ben, mondta is, hogy ez komoly előny a 2,5d programokhoz képest Ami viszont jobban megfogott, az az hogy az elkészült modellen, azonnal tudott végeselemes számítást futtatni, aztán ráhúzott egy lemezre hálós vasalást utána élőben, azonnal látható volt, hogy hova kell még pótvas! Biztosan jólmegrendezett szitu volt, de AC-t és AxisVM-et mosta le egyszerre.

Amúgymeg, ha azt állítja nektek valaki, hogy 10 korsó Dreher, az már sör, akkor ne higgyétek. (remélem találok még valahol egy kis unimukkot)
  • ThomasGins
    Faszányos!
  • zenoka
    nah ma esti szutykodes..brr egy fenykepem volt hozza ossz vissz:S
    szokasos modellezni valo:D
  • nenad
    sztem sem fog neked tetszeni, vectorworks és társai, nagyon le voltak maradva archicadtől legutoljára amikor átnéztem őket.
  • zenoka
    allplan brr na atol is kiraz a hideg...:S
  • Geccoka
    http://www.nemetschek.hu/
    http://www.nemetschek.com/

Ami te keresel, szerintem az Allplan program.
  • Free
    OFF:

Kiismeri azt a tervező programot hogy "nemecsek" ???

Életemben nem halottam róla és egyre többen használják állítólag jobb mint az archiCAD

googli csak Ernőt találta meg :s szívesen olvasnék róla
  • nenad
    Nyálcsorgatásnak: itt az első kép. Csudálatos max spline. Minden részlet a szélességtől a radiusig paraméterezhető. Csak 100 sor kod.

• Aldaryn
    ActiveXes controlokkal csínján, nincsenek 64bites XP alatt. :P .net helyette.
  • nenad
    kiszenvedtem a matekot. Doh. Eltartott egy ideig..
    Ezért volt jó ötlet az instanclás...
    Az objektumopk idinek elmentésén még gondolkodom én is, az uj project kapcsán.
    De valszeg kihagyom, majd a következő releaseban ;-)
  • Malakai
    Visual ms editort mág nem is használtam, eddig simán scriptbe beirogáltam az ui-hoz is a dolgokat.
    Pont tegnap, amikor ezt a kis sweepes első, nem működő verziót beraktad, megcsináltam a sajátom és akartam neki egy activex controlos, listába pakolós, onnan paramétereket refreshelgetős dolgot csinálni. Félúton rájöttem, hogy nem éri meg a fáradtságot, de azért majd az activex dolgokat még nézegetni fogom legközelebb. :)
  • nenad
    írtam az autodesk forumba, hátha van valami megoldás rá. Egyébként mind1 mostmár. Közben elkészítettem a kodót parametrikusra. Egy dolog hiányzik még, a körií rajzolása ami komoly szopás lesz.. :D MatekZseniknek való.
  • zenoka
    azt szoktam topba megrajzolom aztan a mar elkeszult homlokzatra csinalok egy gridet azt teszem meg alapna es ugy raforgatom:D:D
  • nenad
    en a türelmes paraszt metodst használom, leírom-megtanulom a hibákat és kikerülöm.
    Ami felett még nem tértem a nyugovóra a visual Maxscript editor, egy csomo gányolás van utána.
    De hát ez van.

zenoka, sajnos arra bugra egy orvosság van, forgasd be top viewba és csináld meg ott.
    Bár sztem a kézzel rajzoltaknál ez ritkán jelentkezik, vagy legalábbis nem olyan gyakran.
  • zenoka
    tudod mennyit szivok a homlokzatra helyezett bizbaszokkal ha igy akarom (azzaz akartam) megoldani:)) pffujj:D
  • Malakai
    Az embernek elég csak egy kis időt töltenie a maxscriptel és rájön, hogy egy nagy rakás ilyen baromság-hiányosság van a rendszerben..
  • nenad
    beszarás, jól mondod, ha a front nézetbe rajzolok, akkor hibás, ha topba akkor tökéletes.
    Namost a bibi ott van, ha egy téglalapot rajzolsz maxal frontba, akkor simán jó az extrude.
    Ez komoly buggera. Kimásoltam egy példát a maxscript helből, és attettem a y-t z-re és kapmec.
    röhej. Na mind1, majd a végén forgatok.. komolyan szopás.
  • zenoka
    en ugy tudom akkor lesz hulye az extrude ha az alap orgo nem valamelyik sikjara merolegesen all spline..legalabbis nekem akkor szokott hisztizni..
  • ThomasGins
    Kész vagytok
  • hunkircsi
    Most már komolyan potyog a könnyem a WORLD 3D-n olvasottaktól. pl. írtak ilyent Putyinak, hogy:

"Az a probléma öreg, hogy ki akarsz oktatni itt mindenkit, holott semmit sem láttunk tőled. Idejössz mint új regisztrált tag és köpködsz... "

Nem tudom miért, de valahogy az álruhába bújt Mátyás király esete ugrott be.
  • nenad
    előszőr ez, aztán meglátjuk,
    vannak maxnak gyermekbetegségei, pl a planáris zárt splinet nem exetrudálja normálisan.
    Ezeket még át kell néznem.
  • Aldaryn
    Igazad van. Már ezt sem kellett volna. Gyakorolnom kell még a csendességet.

Hmm, nincs kedved nekünk fejleszteni parametrikus ajtó/ablak generátort? Mert építészünk van ötletekkel tele, tudjuk mire lenne szükség, de nincs programozónk, s pont azt beszéltük minap, hogy kellene keríteni valakit, aki ért az ilyesmihez.
  • nenad
    nem érdemes rá több időt vesztegetni.

Egy door generatoron dolgozom most, az első 1 db ajtót tartalmazót közreadom, a több ajtós változat fizetős. 20$ kb 10 féle ajtó lesz benne és minden részlete paraméterezhető.
    nemtom ennyiért érdemes texturázással vesződni, a uwv még oké.

• Aldaryn
    Igen, reggel is azzal jöttem dolgozni. De mond azt, hogy nem igaz, amit írok technikailag, és akkor végiggondolom, mert lehet, hogy kicsit indulatból szóltam, de nem látom már az álláspontomat teljesen tisztán. :)
  • nenad
    muhaha, elkapott a hév komám... :D
  • Aldaryn
    Csúnya gonosz ember az, aki linkelte ezt a cikket ide. fúj, fúj
  • Aldaryn
    ó bakker, a munkaidőmet arra cseszem el, hogy world3dn írogatok. gyá...
  • zenoka
    en is en is en is kerem..igerem 60 perc ala nem nyomom a renderidot:P
  • nenad
    inditsunk peticiót, hogy vágják ki a sértő összehasonlításokat. :D
    Egyébként sztem teljesen felesleges, esetleg ha fizetnek érte.., egyébként is legtöbb wrz, ugyhogy mind1..
  • Aldaryn
    Lol. :D Ha odaadja neked a jelenetet, akkor küldd már el nekem, mert írtam neki levelet, de tegnap óta semmi válasz. Remélem azért válaszra legalább méltat, igyekeztem kulturált hangnemben kérni. S valóban nem őt kikezdeni szeretném, csupán érdekel, mit tudnék kihozni a jelenetből.
  • nenad
    ja, azt még hozzátenném, nehogy úgy állítsam be a jelenetet, hogy fele annyi idő alatt renderelődik az én szegény laptopomon, mint ő ALIENWARE gépén vagy min. :D