63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• tilbury
    azért remélem a render idő nincs benne a 3 órába :)
    amúgy tetszenek, szép lett a render.
    apropó instance: te pl. hogy szoktad, hogy érdemes ezt az instance dolgot használni? Értem ez alatt, hogy 1 objectet feltextúrázok és aztán isntanceolom vagy még textezés előtt modelllezés szinten? Csak mert, ha én előbb insatnceolom adott tárgyat, akkor utána egyesével állítgathatom be rajtuk pl az uvw mapot. Vagy ezt máshogy is lehet megoldani?
  • zenoka
    csak ha kapok kavet;) es cigit:D

RelakS: tenyleg nem egy nagy durr idoben (Al szerintem boven lenyomna) diszitesek instance-ok raadasul..annyi hogy elore kell tudni mit akarsz csinalni es hogyan oszt megy szinte magatol:)
  • Aldaryn
    Zeno ebben már vérprofi. Álmából éjjel felrángatva is tudná ilyen részidőben.
  • RelakS
    Atyavilág, EZT 3, azaz három óra alatt? O_O
  • zenoka
    ozonviz is lesz?:)
  • ThomasGins
    Pöpec!

...rayfire-t szivatom,egy greeble városkát tényleg nem nagy,3 órája szeletelgeti
  • zenoka
    hat kb 3 munka ora egy fenykep alapjan..
    1.) szar fenykep perspektivajat javitom
    2.) autocad be megrajzolom az epulet tomegenek a vonaljait hogy pontos legyen a cucc
    3.) maxba behivom ezt majd csinalok egy tomeget (jelen esetben egy sima plane-nel indult mert csak egy homi)
    4.) oszt sima polymodelling: extrude, cut, slice, par helyen line sweep kombo
    tenyleg semmi extra:)
    5.) ja ha lenti diszitesre vagy kivancsi: azt is autocadben rajzoltam a lineokat majd extrude,bevel maxban (ha normalisabb lenne a max trim-je snapja akkor abba csinaltam volna de igy nem:D
  • repvez
    Ha megkérdezhetem ez milyen eljárással és mennyi idö alatt készült el?
  • zenoka
    erre fele keszulgetek valamivel ami nem melo csak fun:)

most este kezdtem kivancsi vagyok meddig jutok vele mikor unom meg:))
  • Aldaryn
    ejj..., na, jólvan, valaki dobjon egy szekrényt.
  • Aldaryn
    Lol
  • Malakai
  • tilbury
    Nem vitás, fórumgyilkos vagyok. Ez van.
  • tilbury
    ok! koszi, megprobalom azt is beallitani
  • bencsab
    A háttérnek használt map output amount-ját tedd fel 100-ra.
  • npeter
    Ha érdekel vkit: IES creator editor
  • Aldaryn
    Konkrétan azt mondja, hogy "Flash Lite 2.1 only supports flash content authored for mobile devices only", gondolom, mivel majdhogynem minden más flash cucc rendesen megy, youtube is, csak valami idióta kompatibilitási kapcsolót kell benyomogatni exportkor.
  • Malakai
    Én tudtommal meg elég sok mobil támogatja a Flash Lite-ot.
    Nem véletlen volt felhördülés azon, hogy az iPhone-ban lévő Mobile Safari nem.
  • marcee
    (Tudtommal még egyetlen mobil rendszer alatt sincs flash támogatás, ezért is van általában külön alkalmazás youtube-hoz.)
  • nenad
    biztosan warez version! :D
  • Free
    Köszönöm :c)
  • hunkircsi
    Néztem 10 percet a Disney új animációs meséjéből a "Bolt"-ból. És valami félelmetesen jó lett. A főhős karakter (a kutya) annyira el lett találva, hogy vetekszik a PIXAR "Lecsó"-jának a patkányával. Ha valaki nekem azt mondja néhány évvel ezelött, hogy a Disney 3D-ben felzárkózik a PIXAR mellé, hát lehet, hogy csak mosolyogtam volna rajta egy sort.
  • tilbury
    Hali all!

Lenne 1, illetve 2 vray kérdésem:

1. exteriornak vray camerat és vray sun/sky-t használok. ez idáig rendben is van, de én szeretnék egy képet berakni environmentbe (pl felhő), de csak tök feketeség lesz belőle. Viszont, ha más kamerat, sima spot-ot használok akkor meg jó.
    2. szintén vraycameraval kapcsolatos: ha pl. egy tárgyank adok vraylightmtl materialt, akkor az tök fekete. nem világít.
    Ezekre van vmi megoldás?
    Tudna vki segíteni ebben?
    ELőre is köszi
  • Aldaryn
    Jut is eszembe, az ot nem kék háttér szvsz, inkább támpont camera trackinghez. Szerintem amilyen fasza az animáció, annyira gáz a kameramozgás, és dinamika. Azért mindig elképedek rajta, hogy mi munka van egy film mögött.
  • ThomasGins
    Mondjuk mozivásznon sasszem lehet kiszurja:)
  • SZilaJMaGGoT
    Jah, ezért kérdeztem, mert "élesbe" annyira nemlátni... Az animációk viszont kurva jók! Csak meglepett, hogy mennyire low poly, meg a textúrák se tűnnek valami nagy felbontásúnak... Bár tényleg minek, mindig távolról látni őket... :D
  • hunkircsi
    A CG katonák szerintem tényleg lowpoly-k, de mondjuk szinte mindig a valós szereplők mögött vannak, távol a kamerától, és mozgás közben+motion blur-ral tényleg nem lehet észrevenni a lowpoliságot.
  • SZilaJMaGGoT
    A katonák tényleg annyira low polyk?? Legalábbis nekem a wireframe alapján nagyon úgy tűnik... :S
  • Aldaryn
    Figyelj, a kék meg zöld anyag, kifejezetten a nagyon szinhû aranyárban van. :)

(nagyon off:mobil készüléken nem jelenik meg a flash banner. Azt mondja be kellene neki állítani valamit. Tudom,jelenleg ez a legnagyobb gondja mindenkinek. :))
  • hunkircsi
    Érdemes megnézni az alábbi linken a videókat. A making of-ban annyira poén, ahogyan a kék háttér "fut" párhuzamosan a szereplőkkel.

Ancient Legion Spot
  • Aldaryn
    Szerintem idehaza sokan azért nézték meg egyáltalán. :D

Bencsab, ha van kedved, te magad is odaírhatod a méret infót ies fileok elejére, legegyszerűbben csak két szám, xy szélesség, és ennyi. De tény, hogy erco lámpicsekek nagyon szépen vannak dokumentálva, csak nem éppen azok a "látványos" ies-ek. Nagyon egyenletes fényű lámpákat gyárt erco, ami lámpás berkekben épphogy érdem. :D
  • bencsab
    Sejtettem, hogy itt van a kutya elásva, mert a parasztlogikám is ide vezettett. Akkor irány az erco.com.
  • hunkircsi
    Azért tegyük hozzá, hogy a nagyferó szinkron rengeteget emelt az egész film hangulatán.
  • zenoka
    alapmu..:) lattam mar vagy 30 szor de meg mindig rohogok..es azert neha eneklem: butitájm butitájm...
  • ThomasGins
    Nem hiszem h sok olyan film van ami mindenhol bukás volt csak nálunk nem:)
  • Aldaryn
    :D Jó kis film.
  • ThomasGins
    Ford Fairlane: Figyelj, írd fel a számomat, 555-63-21. Na, megvan?
    Szőke csaj: Meg, meg, kösz. Hé, állj csak meg! 555-tel nem kezdődnek számok! Legfeljebb csak a hülye filmekben!
    Ford Fairlane: Na és mégis kislány, mit gondoltál, ez valódi élet?
  • zenoka
    :P:)
  • Aldaryn
    Esetleg hívhatod a bannerben közölt telefonszámot is. Ott segítőkész aszisztensek elmondanak minden fontos részletet.
  • zenoka
    Szia!
    a bannerba levo szoveg humor..
    tanfolyamot felejtsd el kezd a beepitett tutorokkal es a nettel es ha egy ev mulva is ugy gondolod hogy ez neked kell akkor lehet gondolkodni hogy van e ertelme tanfolyamnak.