3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hecker007
aki kocsikat próbál modellezni annak ajánlom EZT a fórumot, sok mindenre rá lehet jönni az itt leírtakból és sok hibára is felhívják a figyelmet, mindegyik munkából lehet szinte tanulni valamit, (angol tudás nem árt hozzá)

Hy all.
Én is azzal küzdök amivel Tapper.
Nekem se nagyon megy az autó modellezés vagyis eddig nem is ment.
De mivel sok linket és segítsége láttam Tapper kérdései alapján így már rendben tudok modellezni.
Persze még mindig vannak hibák de próbálom kiküszöbölni is és ha nagyon nem megy akkor írok csak ide.
A segítséget amit nem én kértem én nagyon megköszönöm sok infót találtam benne. 😊
További szép napot !

Csak annyit mondj hogy Köszi ... és én is megköszönöm.

npeter

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

nemjó alink azt irja ki....

npeter
Hát igen a nightos nekem is jobban bejön,az a fránya fa meg mintha õszi leveleket kapott volna pedig átállítottam zöldesebbre, élénkebbre <#falbav>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

nade tényleg, most már nekem is írnom kell. szóval ott van a korábban belinkelt fia 500 tutorial. annál részletesebbet még nem látott it senki. az alapján haladj, és akkor nem kell alapvetõ egyszerû kérdésekkel bombázni itt a társaságot.

ThomasGins
<#vigyor2>LOL

Itt nem fényezünk más progikat,szal marad max😊

\"So always look on the bright side of death\"

hat tolem segitseget soha tobbet...megnezed minden egyes nyavajgasodra megadtam a kulcsszot hogy mire kenne eroltetni magad....asszem ignore on!

npeter: nekem is a night verzio sokkal jobban bejon! nappalinal a novenyek szinei valahogy nem az igaziak:S de kifejezetten szep munka..😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Met
Neolux<#eplus2>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

lac coo
Neolux vagy Photoshop ?

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

jah és amit elfelejttem hogy annak a fényezõ proginak amibe fényezni szokták vagy festeni vagy kinek hogy tetszik az autókat annak a nevét vagy 1 linekt kaphatnék ?

Met
az night nekem jobban bejön, valóságosabbnak hat<#taps>

Nemtudom hogy siekrül-e a képet beraknom de 1 délután alatt ennyire haladtam el a Nívával 😊
Tõllem ennyi tellett. Kezdõ vagyok elõs autóm .... tudom sok a hiba de csak kíméletesen ha kérhetem.

npeter
1 kis work:

night version

ThomasGins
Bocs, Tapper...

ThomasGins
Érdekes adat: 46125 hozzászólásban nem hangott el még a cigány szó😄

Tappar,maxban az a jó hogy majdnem mindent meg lehet odani legalább 3 féle másik megoldással.Kocsit is lehet csinálni boxbol spline-bol nurbs-bõl (na jó az utóbbi csak perverzeknek ha max nurbs) Szóval a saját kreativitásodtol függ,na és a párszáz maxos hülye angol szótól😊

zenoka erre csak annyit tudok mondani ami az irásodból lejön az az hogy utálloma cigányokat.

Met
<#hehe>

nem birom ki....
mibe gondolod magad haladonak 3ds max teren (meg mindig bassza a csorom) es hany eves vagyol (nagysagrandileg)
nonszensz....

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Kísérletezgess vele egy kicsit, és nem feltétlen úgy, hogy félóránként leírod, mire jutottál. Jó úton haladsz, a cut hasznos tool, de vigyázz, mert lehetne hasznosabb is. (értsd.: vannak kötöttségei, amiket ki kell tapasztalnod)

Ezen kívül kicsit gondolkodj el azon, hogy mi is az a vertex, az edge, a face, a polygon, és ezek milyen viszonyban vannak egymással.

per aspera ad astra

most megint ott tartok hogy nemtudom hogy hogy kell bárhová ilyen vonalat létrehozni 😞
csak arra a bizonyos pontra :S

Úgy vetem észre hogy ez nem igy van de akkor valaki elmondaná hogy hogy van ?
ááááá belekavarodtam a végére :S
nemmindenhova birok rakni ilyen vonalat. de azon a tuotrial ami angol a csávó bárhova tud én meg nem 😞
mivel németet tanultam de azt se nagyoin tudom így angolul se nagyon tudok.
esetleg adom h mit irt a csávó amikor 1 uj vonalat huzott a box-ra :
Do the same in left view.
Now we will add the first additional edges using the cut modifier:
máskor meg amikor megint csinált 1 új vonalat akkor pedig ezt :
Now we will add more edges to the model. You can use slice, quickslice or even the tesselate modifier.
a webfordító értelmetlenséget irt ki :S

npeter
"Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek." 😊
Arra azért érdemes figyelni, hogy lehetõség szerint ügyelj a négyszög alapú polygonokra.<#wave>

unatkoztam és rájöttem ara hogy hogy is kell pl. 1 ujj vonalt létrehozni a primitíven.
elmondom hogy én mit találtam ha nem jó javítsatok ki.
csinltam 1 box-ot
convert to -> convert to editable poly és ott kiválasztom pl. a edget
aztán katt a box-ra jobb gomb és ott cut és ha rákattintok a box-ra elkezdi huzni 1 ujj "vonalat" amit ugyna ugy lehet mozgatni mint a tobbit.
ha ezt nem igy kelll csinálna vagy nem jó amit mondok akkor kérlek mondjátok el hogy a jó.. én ezt találtam meg unalmamban 😊

ez a banneres dolog valami vicc? 😄
(esetleg kaptatok hírlevelet? 😄)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

vizsgamunka max2009 es modeleket konvertalni max 7 es verzioba😊)

ThomasGins
...válaszokat a "mekkénedegleni" jeligére pü-ben várjuk😊

ThomasGins
Simán.

Zénókával folytatott szakmai tanácskodás közben, felmerült a hiány, a vertexsrtici, polygonkurva, edgemunkás OKJ-s tanfolyamra.
Kezdõs dolgok nem érdekelnek😊

lehet be kellene huzni a mayásokat is. ;-)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

szerintem ez a vonal nincs síkban.

juhuuu😊 akkor contest a fekete lyuk?😊...allhatok neki afroamerikai not modellezni...😛😊

A formatervezõi egyesület ujra beindulhat, ha mindenkinek van kedve hozzá, addig lehet alakítok az oldalon egy kicsit.

A kép mutatja, hogy mit is értek töredezett alatt. Megpróbáltam megint, de nem vagyok elégedett a végeredménnyel...aztán lehet, hogy nekem túl nagy az elvárásom, hogy igazán sarkos legyen az a sarok és ne törje meg a sarok elõtt egy picit se. Ezen tudok ugye azzal finomítani, ha a cylinder height segmenseit feltornászom maximumra...ezt értettem max szegmens alatt. Egyébként köszönöm a gyors segítséget...még próbálkozom, hátha én cseszek el valamit.

ThomasGins
Õ az😊
Az a vicces,hogy pl max 9esed van,és maxtudatlan az ember neki max 2009es tutor kell,ám ha szar a gépe nem rakja fel a mex 2009-et csak max7-et,mert 20 éves mercivel 110el lehet menni az ujjal meg 280an,és ha nem akar annyival menni akkor régi merci kell,mert ujjal nem lehet lassan menni😊
Na mondtam is valamit meg nem is😊

nah ennek a hozzaszolasnak es neki megegyszer es az idegen szavakra keres ra a sugoban...

Aldaryn
Nem tudom, mit értesz "töredezett" alatt, épp most próbáltam ki, mert ezer éve nem játszottam ilyennel, és nekem ugyan nem lett töredezett. path deform stretch paraméter állítása tökéletesen megfelelt. És mit értesz maximum szegmens alatt? Amúgy path deform elõtt érdemes egy normalize spline-t nyomni a spline-ra, hogy elkerüld a különbözi kis khm... "pontatlanságait" 😊

per aspera ad astra

npeter
itt van ni már ha ilyesmire gondoltál

Sziasztok!
Van egy vonalam, pl. egy ceruza hegyének az elõre megrajzolt útvonala.Hogyan tudom animálni a vonalat, hogy abban a fázisban jelenjen meg, ahol épp a cerka hegye van. Enable in viewport Enable in Render-t ismerem, csak az animálásra nem jöttem még rá, pedig biztos tök egyszerû.Globális PathDeform módosítóval is próbálkoztam, de az meg nagyon töredezetté teszi a vonalat, még akkor is, ha maximum szegmensekkel dolgozok. Ötlet?
Köszönöm!

npeter
Volt szobatársam készítette anno a max4-es hez a magyar nyelvû pdf-et.
Ehun-e ni a link
Amúgy a beépített help-ben is nagyon sok dolgot meg lehet találni. Ha meg nem megy az angol annyira akkor ezt kell használni 😊

lac coo
Létezik egy 3DS Msx magyarul nevû PDF file, elég jó ... Ki kellene rakni bannerba , talán sokan letöltenék .... De komolyan ...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

BaliBoy
Maxot megnyitod és nyomsz egy F1-et vagy Help/Tutorials. (komolyan)

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

sziasztok.
mivel kezdõ vagyok és tutorialt se találtam erre amit mso tszeretnék kérdezni igy felteszem ide.
van 1 plane például.
én abból kiszeretnék vágni valamit pl. 1 ablakot de nincs berácsozva sehol semmi.
hogy tudom körülrajzolni az én általam kitalált formát.
ha valaki tud adni ilyen él pont és stb. létrehozásáról és kivágásokról szóló tutorialt és belinkelné azt megköszönném már csak azért is mert nem akarom ezekkel a kérdésekkel szennyezni a topikot.

ThomasGins
Azért én még várok,hátha lesz profi kezdõ tanfolyam is...

npeter
Mindez azért, mert bannerkészító tanfolyam is van itt, csak azt elfelejtették kiírni ;-)

MadBence
Ebben a topikban a legjobbak a bannerek lol 😄

this is madness. rly? http://madbence.freeblog.hu

szerinted akik itt mindenért lebasznak, hogyan tanulták meg a programot használni. Úgyhogy nyugodtan csesszél el akár több órát is, mert többet tanulsz belõle, mintha valaki készen szállítja a megoldást.
és nekünk sem kell mazsolázni a topic-ban, hogy írt-e valaki, valami értelmeset.

ehehehe:
OKJ 31 6201 01 Mezõgazdasági gazdaasszony
OKJ 31 6280 07 Növénytermesztõ gépész

Nem sértõdtem meg csak találkoztam már olyan topikkal ahova fél percenként irogattak és lebasztak mindenkit minden kérdésért.
Örülök hogy valaki segít.
Tutorialokat meg nemnagyon találtam.
minden segítséget örömmel várok.
csak néha 1 ûrát baszakszok mire kitalálom hogy kéne megcsinálni és a végén kiderül hogy az egész napos munkám nemér semmit.
ezért akarom ujrakezdeni az egészet.

Aldaryn
A nyolcszög jó barát! 😊 Általábana nyéggyel oszthetó szerkezetek mûködnek jól.

per aspera ad astra