3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Free
És honnan lehet kideríteni hogy mi hiányzik neki ?

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Malakai
Általában hiányzó dll, vagy script okozza.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Free
Ki találkozott már olyannal , hogy behív egy materiált és azt dobja ki hogy ParamBlock2 Error?
mi erre a megoldás?

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Atika :o)
ok koszi

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Aldaryn
Én frankón használok 2008-ra is. Chaosgroup download sectionben is van 09-tõl felfelé mindenhez.

per aspera ad astra

Atika :o)
Sziasztok vray 1.5 SP2 csak 2009-es maxra letezik??

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Aldaryn
privik mentek, bocsi, kicsit lemaradtam az elmúlt héten.

per aspera ad astra

Al, a multkori privimre irjal valamit legyszi. Kösz

youth
Sziasztok!
Eladó Canon EOS 5D váz, kitûnõ állapotban van, gyakran tisztítom a CMOS érzékelõt. 340 000 HUF ért árulom.
Bocs a reklámért :S

Youth

en inkabb ugy fogalmaznek mar amennyire tapasztaltam hogy a rhino az autocad egy butitott formaja (2dben, gepesz "egyszeru" muszaki rajzokra jo..nekem par dolog hianyzik belole egyeb meloknal) es kib@szott fejlesztett formaja 3dben😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

autocad majdnem olyan mint rhino mint rhino bizonyos értelemben.
Akkor ti sem dolgoztok kevesebbet, én is át szoktam, jobb esetben felül szoktam rajzolni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Bár mindig fintorgok, hogy acadban mennyivel kevesebb anyázással megvannak a vonalak (nem pont a trim miatt) maxos trimet egész nagy hatékonysággal lehet használni, ha kapcsolgatod az "infinite bounds"-t ki/be. Azt sajnálom nagyon, hogy ennek a kapcsolónak nincs dedikált max commandja, nem lehet kitenni jobbklikre, vagy hotkeyre.

per aspera ad astra

mondjuk en az epiteszek rajzait is atszoktam rajzolni elso korben mert az esetek 95% ban pontatlan😊))

nenad: ha autocad akkor erdemes a 2008as valtozatot hasznalni, 2007 felejtheto, 2004 az jo volt 2005 os szinten szar 2006 egesz turheto...ebbol kovetkezik hogy a 2009 es az megint szar lesz😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

melyik autocadet.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ja de a kedves építészek megrajzolják az alaprajzot stb. és mi azt használjuk. amikor mondjuk nekem kell a homit kiszerkeszteni, akkor azért az acad-ot használom. annyira nem vagyok hc.

lac coo
<#worship>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

ThomasGins
customize/pref/veiewports

\"So always look on the bright side of death\"

lac coo
Azt hol tudnám beállítani, hogy a bacface cull beállítás soha ne legyen kipipálva alapból ?
THX !

hidegver?😊) maxnal?😊 haat az elszallt evekkel ezelott😊 nalatok is ez a workflow nem? autocad+max?
bar lehet hogy nem archviznel nem mukodne..nemtudom regen nem foglalkoztam komolyabban massal😊

amúgy egy kis hidegvér, meg alap ábrázoló geometriai gyakorlat, no megy egy kis max-os alapismeret és egész gördülékeny.

és akkor te még nem is dolgoztál az 1-esmeg 2-es max-szal, ahol külön módosító volt...

nekem meg mindig gyorsabb igy (line, spline cadben esetek 95% ban) minthogy kib@sszam a gepet az ablakon a sok idegeskedes miatt😊

Képtelenség mindent egy másik programban megrajzolni, mert megõrülök a sok export/import-tól. Szerintem elég jól lehet szerkeszteni maxban is, de az a fránya trim...

mert splineokat nem szabad maxba rajzolni😊
de tenlyeg erdemesebb valami normalisba rajzprogramba (cad,rhino)...legalabbis pathon kivul mas nem mernek maxba rajzolni ha pontos es gyors eredmenyt akarok😊

akyyy
helo.
segitséget szeretnék kérni.

csináltam egy kisebb animációt, és amikor renderelném, akkor az egész feketefehér... de nem úgy mint pl egy tv, hanem a háttér fehér (vagy inkább átlátszó😊 ) az alakzat meg tök fekete:SSS

pedig vannak rajtuk textúrák, stb.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Egyet mondjatok meg nekem! Miért van az, hogy a 3dsmax-ban õsidõk óta szarul mûködik a trim a spline-oknál, és képtelenek kijavítani...

Ackro
Nos igen, ezzel már én végig szlopáltam max alatt a témakört, próbáltam így is, particle rendszerrel is, talán egyedül scripttel lehetne megoldani normálisabban, viszont ahoz is nagyon sok vertexet kellene létrehozni a spline-on, hogy jó legyen... a megoldást számomra egy aftereffectsben elkészített animáció hozta, amit simán alfás textúraként beraktam maxba és összelõttem az animációk hosszát. sztem ez a legegyszerûbb (after effects alapból tud ilyet, hogy animálva kirajzol mondjuk egy .ai spline-t)

ThomasGins
A Zénó félére,de köszi!

(A magyarok kisnyilaitol,ments meg Uram 😄)

nem, arra gondolt hogy bemeretezzen egy objectumot😊 tehat a mereteit ilyen kis csini nyilakkal meg hozza tartozo szamocskakkal😊

Blueprintnek hívják...
Van 1 fényképed pl. azt megjeléeníted abba a bizonyos programba és az körülrajzolja neked.
erre gondoltál ?

Csak annyit mondj hogy Köszi ... és én is megköszönöm.

lac coo
Köszi, megnézem !

Thomas, Lac coo: ez kellet nektek szerintem:
http://www.scriptspot.com/3ds-max/dimaster

lac coo
Hú, az nekem is jól jönne, ha megtalálod rakd majd be ! 😉

www.scriptspot.com, de a nevét nem tudom.

ThomasGins
Annó vki belinkelt egy scriptet ami mûszaki rajz szerûen beméretezte az ojjekteket,nem emlékszik valaki a nevére nem találom neten😞

sztem mental azért még más, brazil szintén. ott elég gányra sikerült az irradiance cache.
nagyon sok hasonló opció van benne azért gyanus.
viszont a secondary multipliert fel lehet nyomni 100% felé, illetve per object szinen lehet állítani a saturációt és az enegriát, a gi generate és receivenél, ami nagyon hasznos lehet, a "padlószinû fal" effekt elkerülése végett. Viszont a többi reflekció meg mehet, így a realizmus megmarad.

Nem tanultam még meg hanem próbálom a segítségek alapján amit itt találtam. !

Csak annyit mondj hogy Köszi ... és én is megköszönöm.

Bocs, akkor félreértettem az elõzéményeket. Én úgy fogalmaznék, hogy gyorsabb mint az sp1-es.

tehát a buhera sp2-es verzió gyorsabb a gyárinál?

Ez nem így van! Sõt!

szerintem ezt a beszelgetest privatba folytatjuk tovabb😉
kuldtem😊

ja, csak az isten gépe nem elég hozzá. legalábbis ezt írták a hozzászólásokban.

Köszi a választ,ez gyors volt <#nevetes2><#nevetes2><#nevetes2><#nevetes2>
1,5 sp2 nek is van mar buheramuhera valtozata..

lac coo
Kezdem magam rosszul érezni, hogy ti ilyen hip-hop megtanuljátok, én meg ..... 😄

npeter
1. jobb click az aktuális nézeten a "nézet" szövegen--> show statistics és/vagy Customize/Wievport Configuration--> Statistics fül és azon belül már válogathatsz mi szerint legyen kiírva. pl a total+selected az kiírja a tejles scenet+az aktuális objektumot
2. F10-->Setting-->V-Ray:: System--> kb. középen Frame stamp

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

5c0rp330n
ki az az állat aki a bannert csinálja? a végén még valaki hisz nektek és jelentkezik mezõgazdasági gazdaasszonynak vagy növénytermesztõ gépésznek 😊

mi nem az? még a nagyszerû mental is vray klón lett. amúgy melyik vray-jel rendereltél utoljára, mert az 1,5 sp2 fényévekkel elõrébb van a legutolsó krekktõl.

Sziasztok ! Egy eccerû kérdésem lenne : hol tudom megnézni,hogy egy ojjektum mennyi polygon-ból áll ? Az object properties-nél a faces jelenti azt ? Ja és a Vray-nél hol lehet beállítani azt,hogy a renderképbe beégeti a render time-ot ?
nézem a cinema 4d 11 advanced rendererjét, és sztem egyfalyta vray clone.
Piszok gyors, talán gyorsabb is mint vray, igaz lightcache nincsen, de nagyon keni vágja.
könnyü beállítani.