63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Igen, nekem a nascarról mindig az jut eszembe, hogy fárasztó.
  • ThomasGins
    Simán lenyomhatnák sör mellett vmi távirányitható kütyüvel is:)
  • Met
    Az F1-et tökéletesen leírtad de a Nascart nem.
    Ugyanis ha beintenek egy sárga zászlót, márpedig ha baleset van akkor beintik, bemegy a pace car és az mögött összeáll a mezőny, majd kezdődik előröl a helyezkedés előzgetés.
    A laikus csak azt látja amit írtál, de 180 mérföldes sebességgel, centikre egymástól körökön keresztül autózni eléggé fárasztó és izgalmas
  • Aldaryn
    Az izgalmas amúgy? Nekem mindig az jött le, hogy pár ember az élbolyban sok sok sok időn keresztül egymást kerülgeti, próbálgatja, milimétereken múlva, és viszonylag hosszú idő végigülése után valaki győz. Néha van dráma, néha törnek zúznak. Ennél mindig csak a Nascart bírtam jobban. Órákon kersztül kanyaaaaar, kanyaaaaar... és kanyaaaaar. Szerintem a versenyzők a végére összeszednek egy stabil gerincferdülést.
  • Geccoka
    F1 volt bar igaz, ismetles
  • Aldaryn
    Milyen kihalt a fórum... csak a hétvége tán?
  • Aldaryn
    Ha az a gondod, hogy az üveg nem tükröz eléggé, akkor gondolj bele, milyen gyakran látsz egy házat ilyen szemszögből. Ritkán. Egy házat általában szemmagasságból látsz, alulról, sokszor a környező beépítések miatt elég közelről, tehát felfelé meredek szögben. Onnan nézve pedig a fresnel hatás miatt, valamint az ég fényessége miatt sokkal tükrözőbbnek tűnnek az ablakok. Kékebbnek, fényesebbnek. Így van ez.
  • Free
    nahj előremutatva ninsc semmi belőve csak és kizárólag az üveggel szórakoztam .
    ez lett a jó beállítás.

• Aldaryn
    Kicsi IOR-el ne kezdj el variálni, mert nem esz jó, nem érzi majd a szem üvegnek. (nem véletlen) Jó a téma, egy jobb környezet kellene neki. Az üveget is első sorban a környezete mutatja meg. Engedélyezz rengeteg pattanást az üvegen belül (akár 50 reflect refract sem sok, ha egyszer csak erről szól a téma!) legyen rendesen beállítva a fog, és jól fog az mutatni!
  • Aldaryn
    A vray camera és a default max camera között nincs semmilyen különbség. Mind a kettőt ugyanaz a camera shader számolja, ha egyszer megnyomtad a render gombot.
  • FRenkie
    A vray camera a szar, nem tükröz normálisan. Putyi magyarázott valamit a gammáról anno :) de nem fogtam fel. Viszont sima cammel jól működik minden, és a vray cames fícsöröket meg psben lehet utánozni (vignetting, lens distortion...) Szvsz.
  • ThomasGins
    Wip bizbasz, ha vkinek van ötlete mit lehetne kezdeni vmelyik üveggel hogy ki is nézzen valahogy szivesen várom:) Fejbe jobb ötletnek tünt:) A jobb oldali tömör üveg jó alacsony ior-ral, a bal, üvegben pohár akar lenni.
  • npeter
    itt van 1 material script vrayhez. 1-2 kattintás és kész a shader. ott le van írva, hogy kell használni. próbáld ki (ha még nem próbáltad) az 'architectural' shader szerintem jó lenne neked.
  • Free
    OFF:

Hogy a francban van az, hogy régen exteriornál az ablaküvegre ráraktam full refractot és mondjuk 25 % reflectet és tök olyan volt mint az igazi üveg.

Most meg egyszerűen nem látok át rajta. a különbség annyi hogy régen a nap direct ligth volt és normál kamera most vray sun és vray sky adja a fényt és vray ophisics camera a camera...

ilyenkor mi a helyes mat beállítás? nincs kedvem már googlizni mert mindkei mást ír. jah meg ha ki is veszem vray properitiesben hogy ne lássa a Gi akkor átlátok de a fehér függönyt ilyan barnásra festi pedig a nap delelőn is járt már.,

Bocs hogy ennyire noob vagyok meg looser de már napok óta csak 3 4 óra alvás jut osztályrészeműl.
  • Met
    Tudod mennyit próbálkoztam mindenféle háttérrel? Külső, studio vagy valami más, legutóbb ilyet de annyira "steril" lett, olyan élettelen.
  • Aldaryn
    Ezért szokták a fekete autókat sötét, kontrasztos környezetben fotózni. :)
  • Met
    Aldaryn: azért jó mert a fekete festésből nem lesz szürke, de azt hiszem mégsem fekete lesz a festés, grafitszürke vagy esetleg valami sárga, a General Lee-s festés olyan elcsépelt...

npeter: azén én is elgondolkoztam, hogy miért világos a kocsi alatt középen, de ez még csak úgy is teszt, a világítás ott van ahol a többi autónak, amikor bekapcsolod a rács két oldalt felbukik ezen a képen látszik hol törik meg a rács, de a mechanikát kézzel is lehet mozgatni, ha esetleg találkozol egy ilyennel akkor nyúlj alá, van ott egy tekerentyű :)

nenad: persze, van :)
  • nenad
    te, van ezen normális fenéklemez?
  • npeter
    inkább az a furi, hogy a talaj "foltos" az autó alatt. A tükröződés szeritnem is a talajtól van. Nekem amúgy jobban tetszene, ha pár collal nagyobb kerék lenne alatta;-)
    Ja meg vidd közelebb a kamerát, sok a "felesleges" szürkeség :)
    amúgy ezek a járműveken hol a világítás? már néztem más képeken is, hogy nem látom. sorry, ha bolondságot kérdezek, nem vok charger mániás
  • Aldaryn
    Miért is jó, ha a talaj nem tükröződik? O_o
  • Met
    Itt az a Charger modell, az lenne a kérdésem, hogy mitől van az a szürkés tükröződés a kasztni allján? (ki van kapcsolva, hogy látszodjon a plane a GI, reflection, refraction-ban.
    V-ray festés van a kocsin.
  • Aldaryn
    Jóez, thx! :)
  • nenad
    tedd át nem overshotba, ha még nem próbáltad meg.
  • FRenkie
    igen overshootba van, de attól még lennie kéne árnyéknak (rectangel area shadow, de minddel kipróbáltam) másik sceneben simán jó az árnyék oversúttal.
  • kekpolos
    én igen
  • npeter
    találkoztatok már olyannal, hogy max fagyás után elállítódott a UI? Mármint a saját szerkesztett. Imádom az ilyeneket
  • kekpolos
    openfootage.net

Van csomó HDRI map, ha jól látom ingyenesen letölthető, és van nagyfelbontású változatuk is.

Ha volt már, akkor nem szóltam :)
  • nenad
    overshot, vray lerendereli az összes árnyék tipust ha jól tudom.
  • Aldaryn
    Adaptive Degradation nincbekapcsolva? (O gomb) A Direct light nincs vélelen overshoot módban? VRay shadow van neki beállítva?
  • FRenkie
    srácok, beraktam 1 direct lightot de nincs árnyéka pedig be van kapcsolva. bug? mert már annyira beszart a jelenetem hogy ha létrehozok vmi új tárgyat akkor nem mutatja csak a gizmóját, így a direct lightot is egy másik sceneben hoztam létre és bemergeltem az előzőbe.:S
  • nenad
    egy ilyen hiba megtalálása ha igaz nem kis meló lehet. Mondjuk a log file sokat elmondhat, minkét oldalon, lehet pr a cucc. Aztán háhá megvan a hiba, vrayesek kiadják. És maxot nem kell frissíteni de a fame megvan. Persze ez csak találgatás.
  • putyi
    ezt a szarkavarást. ezek helyett a marketingesek(vagy sales-esek) helyet felvehetnének 2-3 normális programozót és nem kellene ilyen hülyeségeken agyalniuk. ilyenkor a kispál sorai jutnak eszembe:

kis pr munka, s egy perc alatt romló húson selyemszalag
  • zenoka
    jaja design lett a neve:D
  • Aldaryn
    Nem vagyok benne teljesen biztos, de azt hiszem, a design... pedig utánaolvastam, de annyira összekavartak mindent azzal, amikor azt mondták, hogy a Viz megszűnik, és az eredeti 3ds max kettébomlik... Gondolom a Viz nem szűnt meg, az lett a design, és kész.
  • putyi
    most mi felel meg a viz-nek? a design? annyira fasz elnevezések ezek!
  • zenoka
    meg nem lehetett animalni jopar modify-t ha jol emlexem:P:D
  • Aldaryn
    Állítólad a MAX Designnal vannak problémák, olvasni pár véleményt olyanoktól, akik bánják, hogy azt vettek, és nem sima MAX-ot.
  • putyi
    régen is volt különbség a viz és a max között. például a viz-nek a memória kezelése igen gyatra volt. egy olyan scene-nél, amit a max simán vitt ,a viz elszállt, mint a vadludak.
  • nenad
    a fene se tudja, csak van valami kölünbség.
  • Aldaryn
    A vicc, hogy autodeskkel karöltve éppen azon töprengenek, hogy vajon mi a különbség, amikor elviekben mindkettőben ugyan az a kód van.