63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Köze nincs a vraysunnak a rendertimehoz. A felahsználók nagy többsége onnantól, hogy lett VRayPhisical Camera meg VRaySun elhitette magával, és másokkal, hogy ezek megdobják a renderidőt, mert "fizikailag korrektek". Holott az egész fizikailag ingyombingyomnak majdhogynem semmi köze nincs a renderidőhöz. Valami valósághűt kiszámolni, de ... az biztos sok sok sok sok időbe telik. Gondolták sokan, és még a kamera ISOjának csökkentésétől sem riadtak vissza, hogy azért zaj ne legyen annyi.
    A VRay Sun ugyanazt a light shadert használja, mint az összes többi fényforrás. Ez a ó egy generikus modelben. A VRay kamera ugyan azt a camera shadert használja, mint az összes többi kamera, ha VRay-en keresztül rendereled le. Az okok egyszerűek, a következmények kiábrándítóak, nincs semmiféle varázslat, nincs semmiféle vudu, nincsenek tündérek, semnem gonosz manók, akik elszaladnak a renderidővel. Az az evermotionös jelenet nem a vraysuntól lesz lassú. Elhiheted.
  • hunkircsi
    Az a bajom az egésszel, hogy ha én egy ilyen jelentet sima Direct Light-al (VrayShadow) világítok be, akkor azt leszámolja max egy óra alatt, de nemhiszem, hogy a VRaySun ennyivel megdobná a renderidőt.

Arra akarok ráállni, hogy minél kevesebb fotosopp utómunka szükségeltessen, plusz ne nagyon kelljen szórakozni a gamma korrekcióval, és azzal, hogy az exponential color mapping kimossa a kontrasztot a fenébe. Ezért örültem ezeknek a jeleneteknek, hogy majd lehet belőlük okulni, de így hogy ilyen irreális rendertájmok jönnek ki a végére, így megint nemszeretem a VRaySun-t.
  • Aldaryn
    Már épp mondani akartam, hogy egész sokat fejlődtél, d azért van még pár apróság, amin lehetne javítani...
  • hunkircsi
    Jó, a "photon emit radius" baromságomat visszavonom
  • hunkircsi
    Üdv mindenkinek!

Boncolgatott valaki már Evermotion Archexterior jeleneteket? Az alábbi kép max fájl-ját nézegettem, mert baromira érdekelt, hogy hogyan a csudába bírják így összelőni a VRaySun és a VRayCam-ot hogy ilyen eredményt kapjanak gamma korrekció és exponential color mapping nélkül.
    Első fázisban kivettem a 3D-s VrayDisplace-eket, meg áttállítottam a primary GI-t Irradianc-ra. Az alábbi kép mégis több mint 7 óra alatt készült el. Néztem a materialokat, átlagban 16-os subdiv-ek, tehát ez annyira nem lehet az oka. Az egyetlen amire tippelek az a VraySun-nál a "photon emit radius" 5000-es értéke.
    Plusz azt sem értem, hogy nálam a katalógusban lévő képpel ellentétben miért vannak beégett részek a falon. Semmi olyan beállítást nem változtattam, ami ezt indokolná.

• Aldaryn
    Ejj, én nagyon szeretek ilyen terekkel foglalkozni, egyik kedvenc projektünket is azért komáltam.

• zenoka
    joformak! imadnivalo:) tavaly nyomam egy torokfurdot belulrol nah ott meg szopas volt a modelezes..
  • bencsab
    kávézó lesz belőle
  • Aldaryn
    Jó kis formák. Olyan kis pincészet hangulatom támadt tőle.
  • marcee
    Az Autodesk-nél mindig az aktuális kiadás próbaváltozata tölthető le, de néhol még fent lehetnek korábbi változatok is. google
  • ThomasGins
    A legfrissebbet szedd le, magyaritás nincs hozzá,azaz gugli, help, beépitett tutor.
    Házbol is van bonyolultab és kocsibol is egyszerübb, ez relativ.
  • Jokesz1993
    És még egy kérdés autót nehezebb csinálni mint épületet???
    (Egyikhez se értek, de én autót szeretnék csinálni)
  • Jokesz1993
    Sziasztok!
    Szerintetek melyik verzióját töltsem le a programnak???
    És ha lenne hozzá valami segítség, leírás , magyarosítás akkor azt is megköszönném.
    Előre is kössz
  • ThomasGins
    ...vmi starwarsos homokos hdri kellett volna nekijje:D
  • npeter
    huh, ezeket tényleg nem 1xű lemodellezni
  • ThomasGins
    Jó kis formák
  • bencsab
    imhol a modellképek a munkáról:
    kep1
    kep2
    kep3
    kep4
    kep5
    kep6
  • Aldaryn
    Igen, ezt tudtam én is. Idő közben erőt vettem magamon, és megszerkesztettem maxban pár vonalat az anno feltöltött fileod alapján, és jelentem, megvan a hupszli oka! :) A hupszli kifelé eső íves oldala nem követi azt az ívet, amiből elvileg kivágták. Lehet, hogy a valóságban is úgy van ott az az ív, de akkor ott hupszlinak is kell lennie (nem feltétlenül ilyennek, lehet simán egy lineáris emelkedés is) Vagy van hupszli a valóságban is, vagy a felmérés rossz, amiből dolgoztál, vagy te szerkesztetted rosszul. :P Itten csatoltam képet az eltérésről. Lila a jelenlegi, zöld pedig az, amire a lilának simulnia kellene, ha a felülnézeti szöget vesszük alapul.

• bencsab
    na, itt van leegyszerűsítve:
    kép
    fájl
  • bencsab
    nem bénaságból rajzolam olyanra. a valóságban úgy néz ki. biztosan putyi is látott már gyakorló építészként régi épületnél hasonló cifraságokat.
  • Aldaryn
    Az a vicc, hogy azon a problémás részen négyszöget kellene rajzolnia, mégsem úgy találja ki, mint ahogy én gondolnám, hogy ki fog nézni. Bár most épp arra hajlok, hogy ott a boltozat lecsapott élét egyszerűen rosszul, nem a "valódi"-nak megfelelő ívvel rajzolta Csaba.
  • putyi
    valami ilyesmit pofáztam, hogy plusz vertexek kellenek, hogy quadokkal meg tudja oldani. de aztán lehet, hogy ténylegesen nem ez van.
  • Aldaryn
    *Még* nem. :)
  • FRenkie
    én nem keresek vele pénzt :)
  • putyi
    miért? te nem?
  • bencsab
    azóta kreáltam egy még evidensebb formát, amit méginkább elbaszott, tök értheteltlenül.
    délelőtt óta megfejtettem, hogy hiába érti a patch a 3szögből kialaított felületet, esetenként hullámokat tesz bele összekötő felületnek. ha kiegészítem négszöggé, akkor mindjárt hibátlan lesz. persze ez utóbbi megoldás helyenként barkácsolást eredményez, de hát ha ez az ára...
    szívesen felteszem a jelenetet a 2 forma összehasonlításához.
  • FRenkie
    Ti megvettétek?
  • tilbury
    erre senki??
    még annyit tennék hozzá, hogy nem elég hogy az origoba rakjja a tárgyat, kamerát, akármit, még a 100-ik kockára tesz 1 kulcsot is. Mintha animálni szeretném. Vmit nagyon elnyomhattam, nincs vmi default reset gomb ezen a max-on? ;-)
  • putyi
    a fizetős verziók nem felejtik el. :-)
  • Aldaryn
    Nem tudok gombot varrni arra, miért lehet. Nézegetem már egy ideje a scene-t, amit feltettél, arra is rájöttem, hogy a búb az ív tetején lévő íves lecsapástól jön létre, de hogy pontosan miért is... és leginkább, hogy hogyan lehetne kikerülni, azt nem tudom.
  • FRenkie
    Van olyan vray aminél nincs meg az a bug hogy az adaptív dmc sampler értékét elfelejti ?
  • bencsab
    Asszem most már kezdek végképp letenni arról, hogy megértsem a patch modellezés működését...
    Ezek az önhatalmúlag generált "búbok" a felületeken teljesen illogikusak.
  • Metwork
    Az F1 akkor volt igazán unalmas amikor Sumáher még versenyzett, miről szólt az egész? SumáherSumáherSumáher, olyan mint most a rally vb, LoebLoebLoebLoeb
    F1-et Senna halála óta nem nézek, most már rally-t se nagyon :(
  • marcee
    Ahogy FRenkie mondja, nekem az F1 a verseny mellett már egy nagy szappanopera is. Huszon pár éve követem az eseményeket, ismerem a résztvevőket, amennyire lehet a személyiségüket is és így nagyon érdekes követni, megsaccolni a stratégiákat, manővereket, nyilatkozatokat. Nem mondom, tényleg volt pár év, amikor leginkább csak ez az ismertszereplős-improvizáció adta nekem is az élményt, és minden ismerős bambán nézet, hogy mit szeretek én ezen. De az elmúlt pár évben ez megváltozott. A kilencvenes évek eleje, közepe óta úgy módosultak az aero-szabályok, hogy az nem kedvezett az előzéseknek, szélárnyékban elveszett a tapadás, mert a leszorítóerő legnagyobb része az aerodinamikából származott. Ennek folyománya volt az is, hogy minden évben csak 2, max 3 nagy költségvetésű csapat volt képes a vb címért harcolni, mert nekik volt pénzük több szélcsatornára, áramlásszimulációs szuperszámítógépre. A költségek olyan szinten elszálltak, hogy az már a legnagyobb autógyáraknak is problémát okozott. Ezen problémák együttes leküzdésével próbálkozik évek óta az FIA és most húztak egy drasztikus szabálymódosítást végre. Műszaki szabályokban ekkora változás egyikről a másik évre kb. 20 éve nem volt. Betiltották a kiegészítő szárnyakat, amikkel az utóbbi időben tele volt már aggatva minden autó (ez szemre is tetszetősebbé teszi az autókat), a megnövelt és leeresztett első, illetve keskenyített és felemelt hátsó szárny ellenben csúnya sajnos, de a hatása meglett: kevésbé kelt légörvényt az autó, könnyebb rátapadni. Visszahozták a slick gumikat, szóval a mechanikus tapadás aránya növekedett az aeroval szemben. Egyetlen gumiszállító van az F1-ben pár éve, a Bridgestone, és ők idén a 4 féle szárazpályás gumikeverékből két nem egymás mellettit visznek minden futamra, és mindene pilótának kötelező mindkét keveréket használnia egyszer a futamon, ha nem esik az eső. A két gumi között akkora a különbség, tapadás-kopás szempontjából, hogy az körönként 5-8 mp-et is jelenthet egy friss és egy kopott különböző keverékű gumi között.
    A szabály lehetőséget ad kinetikus energiavisszatápláló rendszer alkalmazására (+80 lóerő, gombnyomásra, körönként 6,7 mp-ig, szinén hasznos előzéshez). Ez persze nem működik még tökéletesen senkinél, itt még van hova fejlődni. Sajnos a tesztelések is a költségcsökkentés áldozatául estek, egyszerűen betiltottak minden tesztlehetőséget, így a fejlesztés, felzárkózás sokkal nehezebb lesz. Érdekessé teszi majd a végjátékot, hogy büntetlenül maximum évi 8 db motort használhat ezentúl egy pilóta a 17 futamon, amiből nagy valószínűséggel a társaság fele ki fog csúszni.
    Az első három verseny kaotikus volt, az első mondjuk mindig az, ausztrália nem mérvadó (amúgyis utcai pálya), de ezúttal a másodikat félbe kellett szakítani és a mostani, kínain is szakadt az eső végig. Szóval tutira még nem lehet venni, hogy minden futam ilyen izgi lesz, de úgy tűnik felborultak az erőviszonyok teljesen, van a kalapban 5-6 rendkívüli képességű pilóta, akiknek a tudása többet számít most egy kicsit, mint pár éve, amikor a technika nagyobb arányban játszott szerepet.
    Szóval én imádom, és jópár embert sikerült már rászoktatni.
  • tilbury
    Hali skacok!

Volna 1 gondom, minden új object az koordináta közepéntől, 0-tól hozza létre. Vmi bill-t tuti elnyomtam. Mi lehet a bibi? vkinek 5lete?
  • Aldaryn
    Nem szidom, tényleg érdekel, mi köti le benne az embereket.
  • FRenkie
    Az F1 is izgalmas, ha követed, ha ismered a versenyzőket, a csapatokat. Most pl. van egy tök új csapat a brawn is szarre vernek mindenkit. A mai futamot még nem láttam, úgyhogy ne spoilerezzetek :)
  • marcee
    No no, nem szidjuk a forma 1-et, mert még valaki véletlenül vérig sértődök!!!
  • Aldaryn
    Emlékszem, anno a Nascar gamékat azért szerettem, mert azokban volt legelőször rendes épkézláb törésmodell a járgányokhoz.
  • Met
    4 évig Nascaroztam (online liga), kedd-péntek este volt verseny, fél távval mentünk, kb. 2 órás volt a verseny, a végére minden bajom volt. Pedig itt nem volt baromi nagy zaj, nem volt iszonyatos hőség és nem is hatott rám G erő. :)