3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én most is rajta lennék, ha elérhetõ lenne...

edi lett😊
tegnap ejszaka visszaolvastam a forumban ugy 2003 as ev kornyekere😄
hihetetlen hogy mennyire ra volt kattanva mindenki a brazilra😄 Al mesterrel a elen😛😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

köszi, mental rayes végül.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Ez nagyon phrofi lett. 😊 simán megenném, hogy fotó. Bár kicsit sok rata a homály énnekem, de van, aki ilyen softfocus fotókat készít.

per aspera ad astra

de, én nyomtam egyet. Nyögvelõsen 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Zeno leírta, mi kell még azon kívül? 😄 Komolyan. Jobbklikk, vrayproperties, matteshadow beállítások. Ha meg árnyékok kellenek külön assként, akkor vrayshadows, vagy rawshadows, attólfüggõenmilyen workflowt komálsz. http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/render_elements.htm

Ha renderkor bent van háttérnek a majdan kompozitban odakerülõ kép, az sem hátrány. No, mindent tudsz, elõre dolgozni, elõre pénztkeresni vele.

per aspera ad astra

hunkircsi
Úgytûnik, hogy mégiscsak marad a kompozitálás. Ehhez viszont lenne néhány kérdésem. Egy átlag ház kültéri látványtervéhez melyik "Render Elements"-ek kellenek? Persze végigfutottam mindegyiken nagyjából. A "VRayRaw..." cuccok nemkellenek. A "VRayShadows" evidens, hogy igen. És még melyikek?

A másik meg a fotosopp rész. Csak egy kompozit tutort találtam, de az Scanline-os, és nem V-Ray-es. Annyit sikerült a fórumokból kibogarásznom, hogy a VRayShadow az invert és Multiply, meg némelyikhez kell az Alpha csatorna mask-nak. De ennél többre nem sikerült rájönnöm az éjjel.

Jöhet a válasz priviben is.

u.i.: Bocs, hogy itt lámerkedek, de higgyétek el, hogy nem tenném, ha nem kellene már holnap élesben használnom az infót...<#falbav>

Ki korán kel, poligont lel.

FRenkie
Próbáld meg a colormap fülnél az affect bg pipát offra.

De azért nincs ilyen baja másnak, mert megoldja mindenki PSsel. Egyszerûbb, szebb...

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

csinalj kkor a kornyezo hazakhoz hasonlo dobozokat matte shadow vagy arnek kulon render es psbe mahinalj...

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

hunkircsi
Ha csak hátteret kéne betenni, akkor nem is nyafognék itt, de sajna a házmodellen kívül minden más fotó. Ergó nem elég egy nyüves Alpha csenel, meg fotosopp, mert akkor milészen az árnyékokkal, stb???

Tényleg nemlehet megoldani, hogy a V-Ray ne blúrozza el az Environment Map-ot rendernél. Azért ez nekem elég hihetetlen. Vagy ez megint csak egy egyedi hiba, csak itt, csak most, és csak nálam...<#szomoru1>

Az ollo eleg szogletes, a Bogren latszik, hogy planar map (vagy valami, de nem jo) az uvw, a billentyuzet tul matt ezert csak egy fekete paca (bump+egy kis csillogas elohozna a testet, talan. vagy egy kis deritofeny).
De ezek csak a hibak, amugy jo.
munka van:S

ThomasGins
Senki nem nyomat gesztenyét?😊

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
kompozitálj. Egy PSt indítani, és betenni háttérbe a képet azért nem olyan ördöngõs feladat. Hidd el, tíz látványtervezõbõl kilenc így csinálja.

per aspera ad astra

hunkircsi
Hello!

Valaki mondja meg kérem szépen, hogy miért homályosabb a V-Ray-el kirenderelt Environment map, mint a sima Scanline-al? Nagyon fontos lenne, mivel hátteret is kell renderelnem, és amíg nemtudom megoldani ezt a problémát, addig marad a kompozitálás, annak megismerése pedig még eléggé kezdeti stádiumban van nálam. Szóval mit kellene csinálnom, hogy a berakott Environment bitmap ugyanolyan minõségben jöjjön vissz a renderben, mint ahogy bitmapként visszavigyorog rám a képernyõrõl...

Köszi a válaszokat...életet mentenének...<#worship>

vagyok😄

sziasztok, itt egy kép, most lettem vele kész, photoshopban kicsit átdolgoztam, raktam az egyik csésze fölé füstöt, nézzétek meg hogy korrekt e vagy még változtassak e vmit?

link: http://iaro.3dmax.hu/kep/sample_02.jpg

köszi😊 ÜDV
ThomasGins
Tolom. én én is a vertexet:S
irj ide ha vagy még,bár gondolom nem,lekéstelek😞

FRenkie
Szerintem jobb ha kirendereled külön passokban, és utána kompozitálod a háttérrel. Így még utólag is tudod szinkronizálni a fényt, színhõmérsékletet stb.

itt kidolt😊 bar este o is hozott haza melot😊
thomas jelentkezz tudom hogy te is tolod meg😊)

Fogadd egyutterzesem, en is izzasztom a procikat epp 😄
Bar nalam az asszony epp olvas...

maganyosan ulok pentek este...asszony alszik..tologatom a vertexeket...izasztom a procikat..valami langyos zene szol a hatterbe..probalok koncentralni...almosodom mert atleptem a heten a 69dik munkaoram..
"imadom" neha ezt a szakmat...meg embereket akik hataridok talalnak ki ugy hogy fogalmuk sincs mi mennyi ido..

lac coo
Valaki tudna segíteni hogy ide az elsõ sorba mit kell beállítanom ? THX !

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

hunkircsi
Igen, köszi, valami ilyesmire gondoltam. Csak konkrétan nemtudtam a nevét, így nemtudtam helyesen keresni. Ezekután megtaláltam a tutort, amit annyira kerestem. Ez volt az.Architectural composition

BaliBoy
Pont a héten találtam egy ilyen tutort. Nem tudom erre gondolsz-e: W3D

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

hunkircsi
Üdv!

Adott feladat a lefotózott üres építési telekre rárenderelni, vagy ráutómunkázni a renderelt látványtervet.
Namármost minden tutorial azt meséli, hogy csapjuk be a háttérbe (Environment) a kiszemelt telekfotót, de arról nemszól a fáma, hogy mivan akkor, ha a kirenderelt háttérkép még a kikapcsolt AA filterrel is homályosabb lesz a renderben az eredeti képhez képest. Na ilyenkor mivan? Hajtépés? Az megvolt.

Plusz ha valaki tud valami használható tanácsot adni az ilyan esetekre, hogy minél könnyebb dolgom legyen a MAX-os kamera+perspektívát összelõni a fotózott háttérrel, akkor privátban írja meg nekem. Ja, a telket is én fogom fotózni a jövõ héten, igaz egy kommersz digitális géppel. Nemtom, hogy az ottani beállításokat össze lehet-e (érdemes-e) kombinálni a V-RayPhysicalCam értékeivel.

Minden helpet nagyon megköszönök elõre is.

p.s.: Egyszer láttam valami hasonló tutorialt, amin a fotó perspektíváját valami referenciapontokkal belõtték, de sehol sem találom...<#szomoru1>

ehh mert poly modban a hide selectnel van alatta vagy melette egy olyan hogy unhide all azt kattintgasd ne az jobbklikkel object modot..😊

Hát még amatõr vagyok a progival kapcsolatban,szal nemtom mire gondolsz.Amirõl én beszélek,hogy kijelölöm element módban a tárgyat,aztán poly módban unselect amit el akarok tüntetni,jobb klikk hide unselect.Aztán akármit unhide-olok többet nem jön vissza.Akkor ez most bug lenne ? Amúgy Max 2008-at használok.
max 9 nel is 2009 nel is belefutotam..de hogy en hogy utalom a 2009 et😄

ThomasGins
És ki hányas maxrol beszél?😊

BaliBoy
Én mindig element módban szoktam unhide-olni és akkor nem bugzik. A hide-olás annál bugosabb. Poly módban hide-olva, vertex módban néha látszanak a pontok.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

ThomasGins
Nemtom mennyire vágod a progit,de poly módban hide-unhide, nem ugyanaz mint a jobb klikk-ben levõ...

nekem edig cask annyilt bugolt hogy unhide utan a vertexeket cseszte unhidolni igy azt kulon vertex modba kellet unhideolni...vicces volt mert eloszor egy kurva irodahaznal jott elo kicsit betojtam hogy wtf (bizt mentes persze nem volt😛) 😊

ne használd, mert bug-os.

Srácok ,ha egy edit poly-nál egy hide unselect parancsal eltüntetek egy polygon-t,aztán unhide all parancsra semmi nem jön vissza az miér van ? Renderbe szépen lerendeli,de eccerûen nem tudom visszahozni sehogy,már egy csomó dolgot próbáltam 😊 Mi a megoldás 😊 ?
Ha rossz idõ lesz hétvégén, beszállok én is. <#ravasz1>
ibor90
ezt én most kipróbáltam...meg már láttam hogy iguana is csinálta egy ilyen rövid tutort ehhezt world3D-n is és most gondoltam megnézem
semmi változást nem érzek...
zbrushban próbáltam de ugyanúgy 2Gb-nál elkezdi tömöríteni a memóriát hiába vettem fel a compact limitet is...

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Atika :o)
koszi

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

Ezzel én is sokat szívtam, de megoldottam végül. kis optimalizálás, meg command line-ból renderelés, azzal sokat meg lehet spórolni. Meg hát a 2009-es max ilyen szempontból jobb, de lehet hogy a frissebb vray miatt volt hogy ugyanannál a jelenetnél nem fagyott. A textúráknál nem is gondolnád, de borzasztó alacsony minõségûre lehet tömöríteni (ps-ben közel nulla felé húzni) a diffuse mapokat és a renderelt képen nincs is különbség hogy mondjuk 200 K egy kép vagy 20, a maxnak viszont nagyon nem mindegy.
Atika :o)
azt a 3GB kapcsolot holl kell beallitani?

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

ThomasGins
Hát fekete lyukra nekem több vóóóót😊

jujuuu erre van otletem😄

Akkor állítsd be a /3GB kapcsolót és 2GB RAM mellé kb 4GB swap-et. 32 bites windows-on ugyanis alapból 2GB memória címezhetõ egy programszálnak, a /3GB kapcsolóval meg 3GB értelemszerûen, ha ez sem elég, akkor át kell térni 64 bitre.
Ha nem a memória kevés, akkor displace gondra tudok még gondolni, annál fordult elõ nekem még, hogy csak úgy ukmukkfukk elszállt render közben, mindig ugyanott.

Csá e hétvégén még only maxos speed. Téma, Gesztenye és gyufaszál, avagy építsünk valamilyen jelenetet belõlük.[/red]

Helló!

A segítségeteket kérem!
A "Bevezetés a 3D animációba" nevû/ címû dvd-t/ oktatófilmet keresem!
Ötleteket kérek, hogy honnan lehet letölteni, vagy ha esetleg meg van valakinek.

Segítségeteket elõre is köszönöm!
FRenkie
32, 2009

32 vagy 64 bites rendszer, max?

FRenkie
Mivel orvosolhatnám azt a problémát, hogy a render elején, vagy közepén a max feladja, és kilép. Hol bug reporttal, hol anélkül. 2 gb ramom van, majd veszek még, de addig is lehet valamit ügyeskedni? Ehez kapcsolódik hogy mennyi virtuális memóriát ajánlott beállítani, illetve a C meghajtón kívül érdemes e a másikon is engedélyezni?

Malakai
Jó kérdés..

(\__/) ( X.x) ( } . { )