3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nincsenek nekem fent a beepitett tutoros fileok😞

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

😊) basic beepitett tutorok kozt van olyan hogy meteor keszites valahol az elejen..gondolom arra gondolt😊
vaaagy Te nem csinaltad vegig a beepitett tutorokat?!😉😛

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Én ezen tegnap óta töprengek. De nem értem.

per aspera ad astra

fasza! :-)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

akyyy
nem tud valaki meteor project fájlt adni?

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Effendi
He-he bocsi, nem olvastam bencsab megoldását, nála van a két pont!

http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png

Effendi
Szóval, amit itt alatta mondani akartak a többiek az az, hogy nyomsz neki egy szép 'x' betüt azt jóvan.

http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png

ThomasGins
megvan,nem szóltam😊

\"So always look on the bright side of death\"

npeter
lököttek vagytok<#hehe><#vigyor2>
még a végén vki komolyan veszi a hozzászólásotokat 😛

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

ThomasGins
Ha egy path mentén animálok vmit,hogy lehet utána átkonvertálni a mozgást hogy path nélkül is menjen?Azaz számolja át keyframe-ekké vhogy.

ThomasGins
...tools/snapshot... hátha

Aldaryn
Windows reinstall. Mélyformázással. De nekem már ki kellett dobnom két gépet emiatt. 😞(( Pedig az egyikben cseréltem két videókártyát is, de nem az volt a gond.

per aspera ad astra

reinstall..vagy nyomd meg az x billentyut elotte...de szerintem reinstall lesz..lehet winfos telepites😊

x gomb

ez a max 2008 kikapcs-bekapcs oszt jóvan.

Ilyet még tapasztaltam mióta 3D Studiot használok! Egyszer csak eltûntek a koordináta-rendszert mutató kis gizmók, amik a mozgatást, forgatást és nagyítást segítik elõ. Pedig ezek nélkül lehetetlen dolgozni!<#gun> Ez egy óriási bug, vagy kapcsolható, esetleg vírust kaphattam?

és a group azon a layer-en van, mint a többi objektum? és ha nem, akkor az a layer fagyasztva-e van?

Atika :o)
igen jo, nagyon otletes 😊

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

faszányos 😊
hunkircsi
Szépjónapot!

Szívok megint a MAX-szel, mint a torkosborz. Fordult már elõ valakivel, hogy egy "Group" objektum beragadt, befagyott? Úgy értem, hogy van egy full északi fal, ablakokkal, ajtókkal, mindennel. És Group a neve, mint a többi csoportobjektumnak, a MAX Group típusúnak ismeri fel az objektumlistában, de mégsem félkövér a nevének betûje, ja és nem aktív rá az Ungroup menüpont. És semmilyen módosítót nem lehet rá alkalmazni. Ezzel lehet valamit kezdeni, vagy újramodellezni az egészet.?<#falbav>

Ki korán kel, poligont lel.

hunkircsi
Be akarod szkennelni, ne is tagadd..<#hehe>
A napi from start to end nálam is kukksötétre van mostanság konfigolva, ellenben a héten terepfotózáskor gesztenyés közelében tevékenykedtünk. Egy jó tanács: soha ne parkolj az évnek ezen tájékán gesztenyefa alá. Jött egy kis szellõ, és úgy végiggyepálta a kocsikat a hulló gesztenyestuff, hogy annyi riasztót én még egyben nem hallottam.

Ki korán kel, poligont lel.

npeter
frankó 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

ThomasGins
Sok idõm nem volt rá,látszik is rajta😞
De kösz!

Aldaryn
Nagyon pofás! 😊

per aspera ad astra

ThomasGins
Most jutott idõ rá sajna😞

modellezd meg a feliratot, és proboolean-nal metszd ki a felületbõl.

pontosan 85 nap van😄D

Aldaryn
Hehe, tényleg, már csak pár hét , és KARÁCSONY! (már ami a plázákat, tereket, és üzleteket illeti...)

per aspera ad astra

Hogy haladsz a gesztenyéddel?

Aldaryn: Két hét múlva ott már árulni fogják, légy türelemmel 😛
BaliBoy
Szeretnék én is egy kis segítséget kérni. A problémám az lenne, hogy egy felületbe bele szeretnék süllyeszteni egy feliratot displacement-el. Kiválasztom a vray materialt és a displacement maps-ba be is rakom a feliratnak megfelelõ kulcs képet viszont ez a szemét a fehérre "érzékeny" és azt emeli ki. Tehát valójában nem a felirat körvonalát süllyeszti hanem a felirat körül lévõ területet emeli meg ami azért gond mert annak síkban kellene maradnia. Próbáltam úgy is, hogy csinálok egy negatív kulcsképet és a displacement értékét is negatívba viszem, de úgy sem süllyed hanem olyankor "érintetlen" marad a felszín. Tud erre valaki valamilyen megoldást?

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Aldaryn
bakker... Amikor eljövök dolgozni, kukk sötét van. Amikor hazaérek munkából, kukk sötét van. Ahol dolgozom, nincsenek gesztenyefák. Este meg nem látom. Nem hozna valaki az oktogonra egy marék gesztenyét? 😄

per aspera ad astra

ehehe nOOb😊)))) es most tessek vegigolvasni a sugo viewport reszet ketszer de nem az angolt hanem az uzbegisztani verziot😛😊)))))

lac coo
Ja.. ez lemaradt, mert megérdemlem : <#lama><#lama><#lama><#banplz>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
LOL !

Nagy THX! Lassan már köpködtem a monitort ! 😊)))

( Amúgy most van két light-on egy a jó mert az marad egy helyben ...) <#worship>

Papirzacsi
Nincs semmi baja, ha a viewport configurationben átállítod a default lights-ot 2-re,vagy próbából a sötét oldalt befordítod vízszintesbe, akkor nem lesz sötét.A modellel semmi baj.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

lac coo
Itt a scene , valaki megnézi, rohadtul zavar, hogy nem jövök rá mi a baja ! ? 😊))

Scene ....

npeter
nekem ilyeneket akkor csinált, amikor nem opengl-ben voltam. néha fekete semmiség volt az 1es polygonok között

lac coo
Nem segített...
Megcsinálom újból, nem nagy meló de idegesít , hogy nem tudom mi baja van ...
Nincs dupla vertex vagy hasonló, egy egyszerû box ....

nekem is tetszik nenad gesztenyéje, viszont én a szelídgesztenyét imádom! Nincs is jobb a sült gesztenyénél! Apropó, sült gesztenye, volt ötletem rá, de 18 karikás lenne 😊 Bár ha csak gesztenye és pálcika van, senki semmit nem mondhat. Na talán a jövõ hétvégén!
npeter
tök jók lettek a gesztenyés cuccok. talán nenad gesztenyéi jobban tetszenek, kékpolos-nak meg az összkép jobb (szvsz). grat

FRenkie
Ez kurva jó! 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

renderingnél is olyan? Akkor valami van a geometriával, weld 0,001 + smooth 0 megoldhatja.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Én IRL építkeztem, aztán ahogy kisütött a nap, inkább elmentem túrázni egyet. Így 7végén ugrott a maxezés. 😊

per aspera ad astra

lac coo
Ami most szopat :
Ott a ferde gerende tetején mi a fenéért olyan sötét a textura, ami egyébként nem olyanra van megrajzolva ???
A képen a kurzornál van a mapja ...

ThomasGins
Beindultam én is,nem állit meg senki😊

pedig ugy nez ki:S jo is a kep es monopol helyzetbe vagy😄D

nehogy én legyek a nyerõ... <#wink>

elérhetõ, én is a personal learninget használom, szedd le az oldalukról.
Egyébként nekem nem sikerült megfejtenem teljesen az irradiance cahce-es dolgot. benne.
Láttam pár összehasonlító képet, passz...
Egyébként jó.

Aldaryn
Yup. 😊 Aztán Vray nyert, mert jobban tetszenek a koncepciói.

per aspera ad astra