3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, en voltam, es ez meg az a haz 😄
Majd jovo heten teszek fel par uj kepet, ha megvolt a leadas, addig is van par regebbi, amit a multkor linkeltem:
http://gecco.3dmax.hu/archviz/kitchen/
Termeszetesen ezen is valtoztatni kellett azota, hehe 😛

Engem tudjatok mivel szoktak leginkabb kiakasztani? Azzal, mikor kuldenek egy eleg rossz szogben keszult fotot burkoloanyagrol (pl. csempelap), ami persze minden sarkaban mas fenyt kap, es ezt tegyem be akkor a falra. Na akkor szokott kicsit elforrni az agyviz...

OFF
megyeri hid geotechnikai tervezese kifogasolhatatlan😛😊 eredetileg etterem is lett volna a hidon de nem kaptak engedelyt igy atterveztek:S kaar erte😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

npeter
én meg eredetileg bútorasztalos vok (huhh, de rég volt már az) ,aztán emg infó szak. most meg vertexeket tologatok 😊

háát ezek a határidõk már csak ienek. múlt7en nekem is kb 2 és fél napon volt, hogy egy inkubátorházat öszedobjak az önkorményzatnak lakossági fórumon mutogatni. Ja és anim kellett nekik ,hogy korbeforog kamera meg ienek 😞 A visszaigazolások alapján a népnek tetszett, de nekem TV-n nézve elég sötét is lett a render, fõleg az árnyékos részek. Az volt a sz@r, hogy projektoron nyomták, meg a villany is felt volt kapcsolva 😞
én nem igazán voltam vele megelégedve,de hát ennyi idõ alatt erre tellet. meghát sajna (ez is) ingyé volt <#rinya>

Geccoka: muti képet ;-) feltéve, ha lehet. Neked votl az a kép, ami a tervezõnek nem tetszett, vagy keverlek, már magamsem tudom. ez még az a csház?

egy kis érdekesség a megyeri hídról tök jól néz ki éjszakai megvilágításban.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Áh, itt mindenki 2 napos hatatidovel csinalja a lakoparkokat?
En meg mar 2 honapja ugyan azt a csaladihaz belsot heggesztem, eheh... Mondjuk nem az én hibambol, en hamarabb is kesz lettem volna vele, csak... Na de szerencsere mar kesz van <#nezze>
Ja, errol jut eszembe, Al, meg nem irtal a privimre <#vigyor2>

de januartol ugy nezki vegleg maganosodom meg inditunk egy nyomdat..januartol bevezeto aron nyomdai munkat valalunk..boritekok levelpapirok nevjegyek..etc😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

fomusoridobe geotechnika😊)

Met
én tollakra logokat látványtervezek de Corelben<#idiota>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

npeter
van itt vki aki nem látványtervezéssel foglalkozik? mert úgy vettem észre, hogy min. 85-90%-a azt csinálja. nem mintha fontos lenne, csak úgy kiváncsiságból kérdem <#zavart2>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

meg nem is szemetkedsz😊 lehetne meg fogozni😊
Hunkircsi: egyebkent Al leirta a tutit #46331..egyszeruen kifogtok szurni onmagatokkal ha most pikk pakk elvalaltok minden szart ugy hogy irgalmatlan tempot diktaltok (kepekre en is kivancsi vagyok mivel x ideje nyomod ott igy biztos keszult egy ket dolog mar elmeletileg) akkor kesobb ez lesz a minimum amit elvarnak.. tehat ennel rosszabb lesz mert mondhatja a megrendelo hogy folyamatosan ezt a tempot kell csinalni... Sajnos fel kell allitani egy uzleti strategiat es tudni kell nemet mondani egy egy munkara, ha komoly a megrendelo akkor nem veszik el es megerti hogy minosegi munkahoz ido kell ha meg komolytalan akkor ugyse szamit mert valszeg a fizetesnel lett volna szopo.. Nem lehet mindig mindent elvalallni mert csak komolytalanna valik az ember hogy egy kilo kenyerert is kepes 6 napig renderelni akkor meg miert becsuljek meg.

hunkircsi
Persze, értem én, és teljes mértékben igazat adok, hiszen az egyetlen dolog, amivel nem szállnék szembe, az a nagymértékû szakmai tapasztalatod. Csak úgy nehéz tapasztalatot szerezni, ha nem dolgozik az ember.
Ha csak bent ülök a szobámban, néha jön egy-két meló, amit megcsinálok mondjuk három héten keresztül, közben meg szépen nézegetem a tutorialokat, meg olvasgatom a könyveket, akkor egy bizonyos idõ után ez már nem visz elöbbre, mert utána beül az ember a melóhelyre, ahol percenként a szakmai tapasztalattal kell olyan dolgokat improvizálni, ami más helyzetben elõ sem fordulna, és csak les ki a fejébõl, hogy most akkor mivan.
Lehet, hogy egybõl a mélyvízbe ugrottam, de elhiheted, hogy már a hócipõm tele volt a bokáig érõ pancsolóval.
A szitu másik részét, ami nem tõlem függ (az idióta megrendelõi kérések, a sürgetõ határidõk, a technikai malõrök) tök fölösleges említeni, mert ez úgylátszik, hogy mindenhol ott van.
Meglátom, hogy hogyan alakulnak a dolgok. Feladni nem fogom egykönnyen az biztos.

Jóéjszakát, jómunkát!

Ki korán kel, poligont lel.

hát, amiket eddig írtál, abból az következik, hogy összeraktál eddig egy-két családi ház méretû dolgot és úgy gondolod, hogy a lakópark az sok ilyen kis ház egy helyen ergo azt is meg tudod csinálni.
de az a fránya technika rámutatott az ismerethalmaz néhány gyenge pontjára.
amúgy meg nem azért "szemétkedek" néhány emberkével, mert önbizalmamat így próbálom növelni, hanem arra szeretnék rámutatni, hogy vannak lépcsõfokok, amiket nem lehet átugrani, mert beveri az ember a fejét.

hunkircsi
Vettem, tudom, értettem.

Amúgy tudom, hogy Putyi milyen nagyember a szakmában.
Ha még jövõre is itt leszek, akkor majd vázolom az idekinti helyzetet.

Szép napot, jó munkát!

Aldaryn
homologue.hu / galéria, ha Putyi munkáira kíváncsi vagy. :o)

De a párnapos határidõket komolyan gondoltam. Olyan nincs, értelmes emberekkel lehet egyezkeedni, és lehet úgyis segget nyalni, hogy csak a nyelved lesz szaros, az arcod nem. 😊 Nem jó ha azt látja a megrendelõ, hogy ugráltok, és minden elkészül irreális határidõkre, mert számára onnantól az lesz a "minimum". És késõbb sokkal nagyobbat lehet koppanni. Fõleg osztrákiában nem kell attól tartani, hogy az embernek mindenhonnan aláígérnek, mert a többi stúdió sem síkhülye.

per aspera ad astra

hunkircsi
Ja és ofkorsz, hogy proxikat használok...<#ravasz1>

hunkircsi
Kösz mindenkinek a helpet. Közben kiderítettem, hogy a drága növényzet az, ami az egész jelenetet megfogja. Isten áldja a nagyfelbontású textúrákat...<#boxer>

Putyi: Itt sincsen még olyan iszonyat magas minõségi elvárás, de örülnek, ha mutatsz valami véréjszerû dolgot. Ellenben most az történt, hogy jött egy megrendelõ, akinek kikell nyalni a se**ét, mert irdatlan sok munkát tud hozni, és most hozott is, és egyszerre hármat. És nem mondhattuk, hogy bocs csak egyet vállalunk, a másik kettõt meg vidd máshova, mert akkor szóba sem állt volna velünk. És mint már mondtam emellett megvolt a normális project adagunk.
Azt pedig nemhiszem, hogy csak akkor dolgozhatnák a szakmában, ha Aldaryn módjára binárisan programoznám a LightCache-t. Mindenki próbál boldogulni, ez most így jött ki.

Plusz hiányzik a nagyüzemi gyakorlatszerzés, és most megkaptam...hát hajrá.

Aldaryn
Ne flémelj itten!

per aspera ad astra

Aldaryn
4 maghoz 2GB ram édeskevés, RAMból ne spóroljatok. 6GB, inkább 8GB kell oda, fõleg munkagépbe. 32bites rendszer is szívás egy ponton túl, de ha csak 2GB mem van abban a vasban, akkor nem lennél sokkal elõrébb a 64bittel sem. Mint Npeter idézte, kb ezeket teheted, általában szokott is segíteni.

Mi évekkel ezelõtt rendereltünk hetvenezer objektumot, megannyi millió (milliárd) polygont minden csillivillivel 32 bites rendszeren mégcsak nem is kétmagos processzoron. Nem volt laza menet, de megoldható. És ez azóta is mérvadó. Legalább takarékoskodni megtanultunk.

per aspera ad astra

én azon csodálkozom, hogy az alább bemutatott skill-el nyugodt lelkiismerettel vállalsz(vállaltok) el ennyi melót ilyen rövid határidõvel. de távol álljon tõlem minden flémelési szándék.

Aldaryn
Olyan nincs, hogy beesik megrendelés, és holnapra kell. Nincs, ennyi. Erre azt szokás mondani, hogy rendben, adunk árat, adunk idõt amiért amin belül vállalni tudjuk.

per aspera ad astra

ThomasGins
parancssor helyett talán egyszerûbb a batch render...

\"So always look on the bright side of death\"

npeter

zenoka
2008. márc. 01. 11:52 | privát | válasz erre | #42596
beallitod a rendersetupban minden (mit hova mentsen camera etc.)
windows start futtatas->cmd
elnavigalsz a max fokonyvtaraig
ott beirod
3dsmaxcmd.exe c:\jelenet\jelenet.max
batchrenderrel is mukodik csak akkor amikor beallitod a batch rendert ott elkellmenteni a batch filet jobbra lent..es azt erdemes a max fokonyvtaraba menteni..(mar nem emlexem miert)😊

npeter
esetleg, ha a növényeket proxyba nyomod?

idézem az alábbi szöveget

"Aldaryn
2008. máj. 22. 14:11 | privát | válasz erre | #44204
Bitmap filtereléseket kapcsold ki, válts dinamikus memóriára, csökkentsd a raytracer fa mélységét, használj bitmap pagert, használj proxy geometriát, ha van valami nagy geometria, indítsad parancssorból a rendert, állíts be 3GB switchet XPnek, et cetera... "

How to Set the /3GB Startup Switch in Windows

hunkircsi
Ha készlesznek fullra, akkor megkérdem a megrendelõt, hogy publikálhatók-e a képek, és ha jesz, akkor kirakom. Az a szar, hogy ezek mellett van több kisebb látványterv is, ami párhuzamosan fut.

hunkircsi
Ahogy mondod. Akkor kettõ volt, De közben olyan libasorban jönnek a megbízások, hogy amikor megcsörren a telefon, már akkor frászt kapok, hogy éppen milyen hipermarket látványterv kell tegnapra. Nade nem panaszkodom, úgyis azt szokta mondani a kedvenc tanárom, hogy "az alvás olyan luxus, amit nem engedhetünk meg magunknak".

Más: szépen belefutottam abba a hibába, hogy túlterheltem a MAX-ot. Nembírja, render közben elszáll. Sõt, már a LightCache kalkulációnál elszáll. De csak egy bizonyos felbontás felett. Tudom, hogy már többen is körbekérdezték ezt a problémát itt, de ha lenne valaki olyan rendes és fõbb pontokban összetaglalná nekem a kipróbálható megoldás lehetõségeket, akkor hálásan megköszönném, plusz, ha erre jár, akkor fizetek neki egy sört, vagy valamit <#hawaii>

Érdekes a dolog, mert nem egy óriási modellekrõl van szó, igaz ellenben megpakoltam rendesen Archmodels növényzettel. Kétgiga RAM van a gépben meg négymagos proci. Igaz 32bites WinXP, de az most nem megoldás, hogy oprendszer reinstal. Még a parancssorból indítható render-hez sem találok semmit a google-ban. Plíz HELP! <#worship>

ezek után nagyon kíváncsi vagyok azokra a képekre....

Aldaryn
Múltkor még két nap jutott egy lakóparkra. 😛 Mi sem nyomjuk gyengén, de a két nap per lakóparkot tartjuk.

per aspera ad astra

hunkircsi
Na hali mindenkinek!

Kösz az unterstüccinget. Nem az volt a gond, hogy nem tudok egy kültér bevilágítást belõni két kattintással, hanem tegnap egyszerûen minden összejött. Elkezdett egyvalami besz*rni, és jött a dominóhatás, és csak ültem bambán, hogy most akkor mivan. Perszehogy az elõre belõtt renderszettingszeimmel dolgozok, nem is lenne másra idõ, de valahol valami rosszul sült el, és annyi. És persze akkor, amikor 4 nap alatt három lakópark van. Azt már ide sem hozom, hogy mindegyik megrendelõ olyan kameranézetet akart, amihez az Isten nagylátószöge sem lenne elég. Aztán éjfélkor óraütésre minden elkezdett mûködni, hogy összedobtam két képet faszán hajnal négyre. (Tiszta fílingje van annak amikor az ember összecsuklik az üres irodában, és reggel a kolega bökdösi, hogy "aufváchhen".<#idiota>

Kösz Al mester, hogy írtad a dolgokat. Komolyan mondom, hogy ha mégegyszer valaki véréj tutorialban Adaptive Subdiv-et említ abból csinálok egy 3d- voodoo-babát és egész nap különbözõ módósítókkal fogom gyötörni. Nah árbejt. Szép napot!

-benne vagyok! Úgyis szar idõ lesz hétvégén. 😞
ezt igy ertem meg vegig gondolva tok logikus..es most mar viszont nem ertem hogy miert emlexem ilyenre..
nah majd nezegetem ha felszabadulnak otthon a gepek😊 hihetetlen hogy ellehet felejteni renderelni ha az ember honapok ota szinte csak modelezget...

Aldaryn
Tényleg nem szabadna, hogy befolyásolja bármilyen formában is. Egyszerûen a kettõnek semmi köze nincs egymáshoz. Maximum ha homogénebb az irradiance map, jobb minõségû a reconstruction, ésatöbbi, akor jobban elõjönnek a textúra hiányosságai, kis felbontása, stb, mert nem ad plusz "részleteket" a foltos imap.

per aspera ad astra

hmm akkor viszont szemuveg csere...
nah majd tolok par probat jovoheten😊

Aldaryn
Nem lehet tõle mosotabb. Nem indokolja technikailag semmi.

per aspera ad astra

addig oke hogy kevesbe foltos de lehet hogy csak en hiszem per latom ugy hogy egy kicsit mosott lesz tole kep😊

Aldaryn
Nem vagyok egy nagy iszogatós fajta, de régebben nagy szokásom volt, hogy estére sütöttem magamnak valami nagy szelet rostélyost, és mivel ez nem épp egy könnyed esti vacsora, mindig akadt hozzá egy pohár barnasör (jó kis Leffe). Épp ezért, megszoktam, hogy valahányszor elugrottam vásárolni, egy üveg ilyen söröcskét betettem a többi cucc mellé. Viszonrt az utóbbi idõben sosem jutott idõ a pecsenyézgetésre, az üveg sörök pedig csak gyûltek, és gyûltek. Aztán tegnap este egyet felborítottam a kamraajtóval, és úgy döntöttem, tarthatatlan, hogy lassan nem lesz hely a kamrában.

per aspera ad astra

Aldaryn
Nem tudom, én mindig kategorikusan elutasítottam mindeféle aa filterelést. Nagyon moire problémáim nem szoktak adódni, ha kell valami élesítés, azt meg postban (tudom, hogy nem ugyanaz...) de nem szeretem még ezzel is növelni a renderidõt, és általában a filterelés mentes output szokott leginkább tetszeni a szememnek. Nem beszélve arról, hogy a különbözõ egyszerûbb filterek renderhibákat okozhatnak nagy kontrasztú területeken.

per aspera ad astra

ThomasGins
egy szõlõSSS speed?😊

a "hspdv" javítja a minõséget ha felhuzod, ettõl tuti simább lesz, kevésbé foltos.
Lanczos, nagyon bluros filter, fõleg, felfele scalezésnél jó használni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

neztem most ezt a vraylanczost..haat annyira nem estem hasra tole
nem lehet hogy meg azert is elmosodik mert az irradiance mappnal a hpsdv (vagy hogy a rakba irja alapbol altalaban 50) feljebb lett huzva..ugy tapasztaltam hogy az is mosssss rendesen...
fuj de utalok mindenkit aki ihat😊)))))))) ehh de jol esne neha egy poharkanal tobbet inni😄 csokitortaval😄D

En mitchelt szoktam, mert ott lehet allitani, hogy mennyire legyen eles vagy eppen homalyos, mikor mi kell.

npeter
nocsak, úgy néz ki nem csak én iszogatok ma este (is) , legalább nem vok 1dül ezzel ;-). amig renderel a gép elkel utni vmivel az idot. találtam 1 jó kis skót whiskyt, colaval egész jó, viszont a 3ik után véletlen vörösbort öntöttem hozzá cola helyett 😞, hát kiönteni csak nem fogom tán? 😊
hát hallod ezt olvasni is nehéz volt Aldaryn, nemhogy leírni 😛

én álatalában adaptive dmc-t vagy adaptive sudivet szoktam használni, DE melyik filtert érdemes használni, már ha be van állítva? mitchelt és catmullt szoktam általánosságban. <#integet2><#pias>

Aldaryn
A 18as karika is olyan érdektelen már... :| Azt hiszem, ha valaha meg kellene neveznem, hogy mi volt a legnagyobb negatívum amit az internet hozott az életembe, az az lenne, hogy a 18as karikás dolgok unalmassá váltak. 😊

Hunkircsi, a világítás nem szabad, hogy probléma legyen egy modern rendszerben egy lakópark esetében. Ott vannak a fizikai ég/ap modellek, a fizikai kameramodellek, a 2.2-es gammás workflow, ésatöbbi. Nappali fényben **elfogadható** módon bevilágítani egy jelenetet két kattintás manapság. Vagy kevesebb. A modellezs más tészta.

A textúrák elmosódására meg mondtam már eddig négyszer, hogy tessék kikapcolni a filterelést, és nem használni alulsamplerelést interpoláló image samplererlést (AA) (VRayben adaptive QMC vagy Fixed ami nem interpolál alulsamplerelt képrészeket) no, három sör után de nehéz volt ezt begépelni bakker.

per aspera ad astra

aaa a 18 alattiak hamar itt szoktak hagyni a forumot😛😊

npeter
+18 -as karika melyik sarokba kerüljön? (ja, és milyen programmal lehet rátenni a karikát?) <#finom><#pias><#awink>

uj csaj eseten..piros kendo a lampara megfelelo fenyviszonyok miatt es hibak takarasa vegett...
fix kapcs eseten tv fenye, huto fenye, nagylampa😊
szerintem ez a helyes vilagitasi irany😊
render realtime😊)

Hunkircsi..haat nezd 2napos lakopark eseten:egy-masfel nap modelezes render hez meg tessek a regi scenekbol felepiteni a vilagitast, anyagokat..tudom hogy eleg fakalapacsos megoldas regebbi scenekbol hasznalni mindenfelet de hasznos...egyebkent meg az ugy tuti nem megy hogy eles melo kozben probalod megtanulni a vilagitast..etc. magaddal szursz ki..

npeter
Talán írj vmit a pl a renderbeállításokrol, lightokról, hátha van itt vki segítõkész emberke, aki meg tudja mutatni a helyes irányt.

ThomasGins
...már a valóság se a régi...<#vigyor>

Aldaryn
Welcome to reality.

per aspera ad astra

hunkircsi
Na most lett elegem az egész 3D-s szakmából!<#boxer><#falbav><#gun>

Teljesen kész vagyok. Én nemtudom, hogy mit csinálok rosszul, de ezt már magam sem hiszem el. A képek homályosak, az összes textúra elvan mosva, valami, valahol, valahogyan mindig beég. Nézem az összes tutorialt, és minden fasza, én meg akármit csinálok, semmi. Ott tartok, hogy amit renderelek, az kábé a 10évvel ezelötti renderszínvonalat üti meg. Füvet még csak véletlenül sem tudok csinálni, semmilyen tükrözõdés nem úgy néz ki, ahogy kéne. ÉS KÉTNAP ALATT KELL EGY FÁKING LAKÓPARKOT FELÉPÍTENI!

Elszállt az agyam, kész!

akyyy
már mind1, csináltam egyet magamtól. eléggé bénácska lett, de az animációmba tökéletes😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Aldaryn
Jaa, úgy! Én már valami kozmikusabb méretekben gondolkodtam.

per aspera ad astra