63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#49675 Azt nem értem, ezt miért nem listázta, amikor a fórumban a realtime kulcsszóra kerestem. -
#49674 Ó, köszönöm szépen! -
#49673 erre gondolsz? -
#49672 Nenad, nemrég linkeltél ide, azt hiszem te, egy realtime GI-s engine-t bejárható házikóval. Nem emlékszel, mi volt az? Egyszerűen hiába keresek visszafelé a fórumban, nem lelem meg. -
zenoka #49671 ne is hasznald bugzik bar nem tudom megcsinaltak e 2010 re:) -
#49670 LOL, fel se tünt h ott is van unhide, soha nem használtam még:) -
#49669 akárcsak az archmodels cumók, extra very high poly modellek :) hadd izzadjon a gép és az user :P -
zenoka #49668 teny minden esetbe en szebnek talalom a modelezett cumot mind a dispet..de az a ruufdesijner szarsag hihetetlen feleslegesen sok polyvan dolgozik szvsz:D -
#49667 Még nem próbáltam de ha elég basic cserépmodellt csinálsz akkor ki kéne hogy bírja a max. az én házamon egy sima téglány cserép van tehát minden cserép egy box. Ha már kicsit hullámzik, akkor is elég szerintem 2-3 törésnyi ív, a cserepek maguk úgy is kicsik lesznek a teljes képhez képest. 1-2 archexterior scenben téglafalak meg téglával burkolt járófelületek is téglánként voltak lemodellezve, és szerintem egyes esetekben jobb is, szebb is, mint a displace. -
zenoka #49666 en probalgattam nagyobbhazakhoz is..csapnivalo a polygon kezelese egy atlag 160-200 nm alapteruletu haz tetoszerkezetenel letre hoz masfel millio polygont..broaff..de nagyon kicsi hazakhoz jo..amire viszont hasznalhato hogy automatikusan beuwza a tetot..es akkor mehet mar ra a disp cserep:D -
#49665 van jó kis cserép plugin max.hoz, ha estleg nem ismertétek volna. igaz élesben még nem használtam csak úgy próbaképp.
roofdesigner -
#49664 Párszor készítettem MAXban kézzel 3D-s cserepet. No, azt sem nagyon szerette kedvenc 3D-s programunk. -
tilbury #49663 Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a perspecitve nézetben nem látszik az anyagok opacity-je. pl. üvegnél csak renderelésnél látszik, hogy üveg, pers-ben sima basic a material :-( -
#49662 Köszi a kommenteket emberek!
Al: A tondachnak meg a bramacnak van ilyen tetőfedő pluginja, megcsinálja a cserepeket, gerinc- és kúpcserepeket, hófogókat, meg 1-2 plusz elemet is tud pl. antenna kivezetés. Vápát is tesz 2 polygonból.
Illetve van egy tetővarázsló alapból az AC-ben, ami a szarufakiosztást csinálja meg egy általad tervezett tető alá szelemenekkel, állószékekkel, torokgerendákkal. Az is elég hasznos.
Továbbá van egy plugin max alá, ami az importált cad fájl vertexeit weldeli össze, illetve egy kis anyagkezelő is van hozzá amivel egyből kicserélheted az importált materialokat sajátokra. Persze ha hozod a 3ds cserepezést, akkor annak a weldelésénél beszarik a max.
Én - hacsak nem valami Makovecz féle organikumot kéne modellezni - biztos hogy ACvel kezdeném el. -
#49661 Hmm, ha mégis van, akkor szóljatok, és szobrot emelünk neki a Kossuth-téren.
Egy kis khm, illegális csemege, aki tudja mi ez, az gondolom értékelni fogja. ;)
-
#49660 Azt sajnálom csak, hogy idehaza nincs az a megrendelő, aki kifizetne annyi pénzt, ami ilyen minőségért és munkamennyiségért járna. Ezért mondogatom Frenkinek, hogyha neadj' valaha kiteszi a lábát az országból, akkor minimum tíz évre tegye ki.
A cserepeket Archicadben toltad? Régen láttam még, hogy van hozzá valami nagyon frankó parametrikus tetőfedő plugin, szerkezettel, szigetelésekkel, parametrikus cserepezéssel, lemezfedéssel, mindennel 3D-ben, és mindig elgondolkozom rajta, hogy egyszer ki kellene próbálni, mit tud egy ilyen cucc, hátha megkönnyítené a napi munkát pl. családi házaknál, amiből nekünk ugyebár olyan rengeteg van. :D -
zenoka #49659 vertex modban tolj egy unhide allt ez nem bug hanem feature..leht polymodban is kell tolni.. -
#49658 Abban van vmi logika h az objektumom felén nem tudom kijelölni a vertexeket? Edge polyt kijelöli csak jópár vertexet dot-ot nem jelenit meg, reseteltem ujrainditottam setupba álitottam a méretét de csak ennél az egy objektumnál csinálja. -
#49657 Nagyon fényképszerűek a szinek, grat! -
zenoka #49656 nekem b.szottul tetszik..es dicseretes hogy mennyi energiat oltel bele! -
#49655 szép munka. a végletekig részletes. ha munka volt, akkor külön grat érte.
kis kötöszködés azért :)
- a (közeli) fű nekem (sem) tetszik annyira, (tudom nehéz igazán frankó füvet létrehozni)
- kicsit sok, erős talán a "dombocska" a talajon
- az esti kénél nálam túl világosak a falak a fényviszonyokhoz képest, de ez lehet monitor miatt is (crt-n néztem)
DE, még 1x grat a képekhez. -
Geccoka #49654 Szép, legjobban nekem a keret tetszik, az hogy keszult?
Nehez lehet amugy funyirozni azt a sok buckat -
#49653 Szép, csak a fűvön látszik, hogy nagyon mű. Meg az esti képen ahogy világít az ablak.
De én még ilyet se tudok, úgyhogy -
#49652 Raktam fel még képeket a házikómról: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=132&t=755704
ennyi volt, majd jövök legközelebb újabb projekttel!
-
zenoka #49651 csak foldtanim es viztanim van es azis 4 giga darabokban:S -
putyi #49650 valakinek nincs egy szintvonalas kárpátmedence térkép? nem kell részletes, kb 100m-es szintek elegendőek, csak nincs kedvem térképet átbögyörészni. -
zenoka #49649 jiiiiiiiiiihaaaaaa:) -
montressor #49648 sikerult, koszonom szepen -
zenoka #49647 behuzod az editorba majd pedig van egy olyan kivalasztod azt hogy melyik ojjekt hasznalja (utilites select object by material)..ha meg nem ojjekt akkor evinroment vagy valami hasonlo renderbeallitas hasznalja -
montressor #49646 ilyet latok
#map12, de hogy tudo megszabadulni tole? material map browserben nem engedi torolni
tehat nem csak a mateditor slotjabol szeretnem, hanem nincs ra szuksegem tobbe a scene-ben.. -
zenoka #49645 ne magyaraszkodj nem lesz jobb:):):):)
amit megnezhetsz hogy mi hasznalja az valamelyik material enviromentje vagy csak szepen be lett teve probanak aztan megsem hasznaltak es a mateditor megjegyezte..nezt meg a matlib-be a scene materialjait es ott van olyan opcio hogy reszeltesen mutatja mi mit hasznal hatha vlamelyik slotba benne van. -
montressor #49644 hdri= Hegy Domb Rekettye Ibolya
bar gondolom hiaba szepitem
-
montressor #49643 haha, ez egyaltalan nem vicces -
#49642 hehe, ez jó... :D -
zenoka #49641 ehehehehe:D:D
-
#49640 -
marcee #49639 "hdri.jpg" -
montressor #49638 nem max file, egy kep irja h
f:\kepek\hdri.jpg
biztos kep, csak egyszeruen nem talalom mi hivatkozik ra... -