63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Free
    thx. a választ így már értem ( mondjuk)

Akkor ha van mondjuk 5db 4 magos gépem és 1 melóból kell 1 db igényes kép azonnal vagy 1 órával azelőttire akkor jó a DR.

Vágom én :c)
  • MartinP2
    marcee
    köszi választ máris kipróbálom!
    szép estét!
  • Aldaryn
    Tegyük fel, hogy van N darab géped. A backburneres job szétosztást akkor fogod használni, ha van mondjuk N, vagy annál több munkád, amit le kell számoltatni. Pl. egy projektből kell N+5 darab kameranézet, akkor fogod, és szétszórod a gépek között a jobokat backburnerrel. A DR-t pedig akkor fogod használni, hogyha kell N-nél lnyegesen kevesebb kép, de az összes gép erejét fel akarod rá használni. Persze ennél bonyibb a dolog, de dióhéjban. alapvetően nem "gyorsabb" egyik sem, ha megfelelően van elosztva az erőforrás.
  • marcee
    Al nem neked válaszolt, hanem Free-nek! ;)

Nálad a max-os licensz fájlt kell törölni XP esetén a "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Autodesk\Software Licenses\", Vista esetén a "C:\Users\All Users\Autodesk\Software Licenses\" könyvtárból, így a következő indításkor újra bekéri a regisztrációs adataidat.
  • MartinP2
    nem összehasonlítani akarom hanem a régi maxos dolgaimat még ki akarom obj-zni...meg én abban tudok renderelni...de most már maya-val fogok modellezni...

szóval már régóta fent volt a max 9 és dolgozgattam is vele (crackelt de pssszt)
    és most felraktam a maya 2008-at licenseltem...el is indul minden fain vele de amikor a maxot akarom elindítani akkor kiírja hogy nem jó a licence...:

és nem értem teljesen miért kéne...
  • Free
    kifejtenéd bővebben ?
  • Aldaryn
    Ninc nagyon értelme az összehasonlításnak. Két különböző feladatra valók.
  • MartinP2
    Sziasztok szeretném kérdezni hogy mi a megoldás arra hogyha eddig volt max 9-esem, aztán nemrég felraktam a Maya 2008-at is és azt is licenceltem és most a max nem indul mert nem találja a licenct...és azt írja hogy telepítsem újra...van erre más megoldás is? egyáltalán tud menni egy gépen a kettő?

köszi
  • Free
    mesterek mi a gyorsabb?

Vray saját distributed renderingje?
    vagy a max backburnerje ?
  • ThomasGins
    hehe Kékpólóst is megleltem,grat a képhez!
  • Fisch
  • Aldaryn
    Ki az, aki törölközővel fürdik? :D
  • npeter
    jah, néztem én is :-)
    amúgy tök jól néz ki, jók a fények. csak az a vízes? deszkázat erős nekem kicsit
  • zenoka
    pixel puncit elstutottek http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=73285
  • ALIENwoods
    3ds MAX 7 nem tudja initalizálni az ATi 3870-sem. Van erre valami fix?
  • nenad
    sztem közepesek egyenlőre, május végéig van idő..
  • npeter
    van kint jópár wip kép az evermotion-os versenyről
    ha vki nem látta volna még
  • atenza
    Köszönöm!
  • zenoka
    jo multkor vegeztem egy kis kutatast a belsoepiteszekrol es araikrol..a 85% a xyz kamare arjegyzeke szerint tervez ahol az egyedi tervezes 8000 ft m2 tol indul.. tehat abbol az 1500 annyira nem veszes szerintem hogy az ujgazdag emberkek lassak hogy hogyan fog mutatni a plazma (jah azt beszuntetik) vagy elcede tv a bidermajer butoraik kozt:D
  • putyi
    az a gáz szerintem, hogy a belsőépítészek átlag 2500-3000000ft/m2 áron terveznek(persze nem az überigényes szállodákat lakásokat). nincs az a belsőépítész, aki a díjának a felét átpasszolná a látványtervezőnek,ha te azt mondod, hogy te meg 1500ft/m2 áron látványtervezel. persze lehet, hogy valamit félreértettem, akkor sorry. ettől függetlenül persze még igaz,amit aldaryn ír, de a képet erősen árnyalja, hogy nálunk a válságnak nevezett népnyúzás elég erőteljesen érezteti a hatását.
  • putyi
    exportnál ki kell kapcsolni, hogy az éleket is exportálja
  • zenoka
    azokat mar megcsinaltam:D

jaja kihalasos szakma az is biztos:)

Aldarynnal a pont:D
  • Aldaryn
    Az ilyeneket el kell küldeni, megfelelően kiangsúlyozva, hogyha az ő beruházását annyira értékeli csak, hogy megfelel a gagyi hozzá, akkor menjen, és csináltasson gagyit valkivel, aki azt csinál. Te nem akarsz azt csinálni. A gagyigyártás energiáját pedig arra kell fordítani, hogy megleld azokat az embereket, akik nem érik be a legalacsonyabb színvonallal.
  • Free
    jah mester ha aktuálisak még a modellek amikről beszéltünk akkor ma este fogok hazaérni ( azóta nem jártam otthon :)) ) akkor ma oda tudom adni.

A szomszédban lakik egy srác ő is sofőr.
    minden olyan házmestertől aki nem akar a kukákkal szórakozni kapnak havi 5 ropit hogy húzzák ki tolják vissza a kukákat. azt mondta hogy így pluszban úgy jön ki hogy végül is a fizetése a zsebpénz és a minden egyéb az amiből él. ( nem rosszul hozzáteszem.)

mondjuk azt is mondta hogy csak kihalásos alapon lehet bekerülni.
  • zenoka
    en tudom mennyit kapnak..unokanoverem ferje szemetesautot vezet..es erden van szep nagy csaladi haz harleyval jar nyaron telen meg honda jazzal es az unokanoverem nem dolgozik:))

sajnos tenyleg ez van de hidd el neha akad megrendelo akinek fontos a minoseg is:D
  • Free
    nah a szokásos féléves kiborulásom következik.- aki nem akarja végigolvasni az lapozzon tovább.

Hócipőm kivan. mostanában már a közepes minőségű 3 napos modellezéssel és renderelgetéssel járó munkára ami belső tér és az ember 1500 Ft / m2 ért akarja eladni ami már eleve egy nyomott ár. azt mondják drága. nem tudtam hogy miért. hát most megtudtam.

megtehetném hogy idézem a levelet amit kaptam de nem teszem mert nem akarom a földbe döngölni a készítőjét sem a "munkásságát" mert ebben az időszakban mindenki boldogul ahogy tud.

ArchiCAD normál render enteriőr , beépített magyar letölthető szaniterekkel és bútorokkal, amit itt néhányan részegen raknak össze amikor unatkoznak szebb minőségben. nah ezek elkészítési ideje 2 nap. 1000 Ft / m2 és plussz költségért ki is nyomtatják színesben ( mert ügye ez extra) amennyiben a megrendelő egyedi szanitert akar és az van az adatbázisban akkor 1500 Ft/m2

de könyörgöm ez ArchiCAD tőlem meg megkérdezik hogy egy komplett épület 1 komplett szintje miért kerül 1 hétbe,,,,,,,
    vagy hogy egy lakópark lemodellezése és renderelése miért emészt fel 1 hetet.
    és őszintén csodálkoznak rajta.

ebbe az országba tényleg gagyi kell. minek törjem magam modellezéssel meg render technikák tanulásával meg fotorealisztikus képek alkotásával ha jön egy fiatal emberke aki " bocsi nem vagyok számlaképes de 1000Ft /m2 ért megrajzolom neked mert "látványtervező " vagyok de 1500 ért egyedire is tudom szabni. én meg modellezek mint a gép olvasok mint állat kérdezgetek mindenkit, töröm a fejem hogyan szervezzek le work shoppot ahol tanulhatnánk és 1500 ért nem tudom eladni a munkát úgy hogy ez az 1500 már bruttóm tehát mínusz 20% és csodálkoznak hogy ha kedden megrendeli este szerda délelőtt nincs meg...

tököm kivan ezzel az egésszel ...
    elmegyek inkább szemetesautót vezetni azok több kenőpénzt kapnak mint gondolnánk
  • Geccoka
    Váá, ez baro!
    Nekem nagyon tetszik
  • ThomasGins
    nfr
  • atenza
    Például azt hol tudom beállítani h az éleknél ne rakjon vonalat, csak az árnyékokból derüljön ki h ott él van?
  • atenza
    Elvileg a sketchupból a konvertálásnál belerak valami kamerát is, körülbelül abból a szögből kellene a kép, tiszta fehér materiallal, a többi dolog nem számít...
  • atenza
    Segítséget szeretnék kérni tőletek, ugyanis nem tudom hogyan kell szép képet renderelni.
    Készítettem egy egy sketchup file-t, amit szeretnék 3ds max-ba renderelni, ezért elmentettem 3ds fileba, azonban a maxban nem sikerül szépen renderelnem.... Mivel nem értek nagyon hozzá, és az idő sürget, ezért megkérnék valakit h renderelje le nekem a következő file-t, amihez mellékeltem egy képet, ami mutatja h körülbelül milyet is szeretnék renderelni. A file 3 mega, szóval aki ért hozzá annak fél perc az egészet megcsinálni...
    Nagyon sokat segítene, ha valaki meg tudná nekem csinálni v elmondani h mit állítsak be, 3ds max 2010 trial-al próbálkoztam eddig...

kép
    3ds file
  • Aldaryn
    Még szerencse. :D
  • zenoka
    nah igy sokkal barasagosabb szerintem:)
    tudtok Ti ha akartok:P:)
  • Aldaryn
    Kapcsold ki a JS-t. Már megírtam a megfelelő degradálódást. E!
  • zenoka
    neeemtudom innen bentrol bugzik a galeriatok:S meg mindig:D
  • Aldaryn
    Nézz be a galeribe, múltkor megkritizáltad, hogy a fürdő nem elég happy meg sushine. Feltettem egy sunshine verziót belőle.
  • zenoka
    en mar unom ezeket az erdo kozepen fuves mezo dobozhaz kombo:)
  • hunkircsi
    Ezek a képek annyira betegek, hogy egyszerűen nem jutok szóhoz.

Evermotion forum - marlasinger pictures
  • Aldaryn
    Nenad felette áll az ilyen póri dolgoknak, mint a kereső.
  • npeter
    hmm, érdekes. nekem 1ik szóra sem listázza ki nenadnak azt a hozzászólását bármelyikre is keressek rá