63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• ThomasGins
    Ha elfogadsz egy hasznos tanácsot, Alra hallgatsz :)
    ( Jöhet a bor :o)
  • Aldaryn
    Milyen bort? Az alaklomhoz illőt! :D
  • zenoka
    lolol:D maistro milyen bort szeretsz?:D
  • Aldaryn
    Ha komolyan szeretnél foglalkozni a programmal, akkor indítsd el, nyisd meg a helpet, nyomd végig a getting started tutorokat, aztán ha meguntad, kezdj bele valami saját ötletbe. Használd, nézegesd, tapasztald úgy egy éven keresztül. És ha mindez megvolt, és valóban komolyan foglalkoztál, akkor menj el egy hivatalos sulihoz, kérdezd meg, mennyi náluk egy tanfolyam. Vesd össze azzal, hogy mennyi egy rekesz finom sör, vagy egy láda jó bor, konstatáld, hogy utóbbiak lényegesen olcsóbbak, vegyél belőle kettőt, egyikkel koccints sokszor új tudásodra, másikat pedig küld el annak, aki ilyen hasznos tanácsot adott. :D
  • RicharDD
    Hello!
    Bele szeretnek kezdeni a 3d modellezesbe.De nem tudom hogy kezdjem el.Van nekem egy 400 oldalas 1997-es hasznalati utmotatom(Aurum - Boca
    3D Studio MAX).Ha komolyabban szeretnek a programmal foglalkozni akkor mindenkeppen mennyek el tanfolyamra?Vagy olvassam ki a konyvet + nezzek tutorialokat?Gyorsan szeretnem,es lehetoleg olcson elsajatitani a 3d modellezest.
    A valaszokat elore is koszonom!
  • repvez
    Ja én voltam az akinek gondjai voltak/vannak vele, mert még most se sikerült átalakitanom és beállitani valoshoz közeli értékekre a domborzatot és átalakitani meshé.
  • Aldaryn
    Ah, ezaz! Köszönöm!
  • Geccoka
    nem tudom, hogy ez volt-e:
    http://srtm.csi.cgiar.org/
  • Aldaryn
    énse... :(
  • zenoka
    vagy nagyon szar az sg keresoje vagy nem talalom:S
  • Aldaryn
    Neeem, az bőven elég lenne.
  • zenoka
    jaah tenyleg volt itt valaki aki disphez akart hasznalni tiffet...azt hittem hogy valami komolyabb kell:P:D
  • Aldaryn
    Neem, valakinek volt itt gondja magassági adatot tartalmazó tifekkel, csak nem emlékszem már, honnan szedte, pedig azt az oldalt nem egyszer használtam már én is, de egyszerűen olyan szita a fejem, hogy az hihetetlen.
  • zenoka
    foldtani intezetnel erdeklodjetek (nem jutt eszembe a linkjuk) lehetoseg szerint telefonon erdeems es az informatikai osztalyt..velem multkor rettenetesen kedvesek voltak..ha vlakinek van magyarhonba ilyen adata akkor nekik biztos (bar lehet fizetos passz) de egy probat meger..szeritnem..
  • Aldaryn
    Segítsetek már ki, melyik az a site, ahonnan lehet szippantani a föld magassági adatait jó nagy részletességgel?
  • Aldaryn
    Látod, mennyivel jobb foglalkozás az.
  • Free
    az az birkák :c)
  • Free
    irigylésre méltó hogy mennyi ideje van a pásztoroknak.....

Bírák
  • Aldaryn
    Amikor valaki fizet érte, olyan mindegy, hogy mit teszel le az asztalra munkaidőben. Repülni azon túl kell próbálkozni Magyarországon.
  • Free
    szép munkák..
    Amikor ezeket a képeket nézegetem mindig rájövök, hogy miért is 3d zek vajon ? ezt a szintet elérni olyan mint megtanulni repülni egy ifával a hátamon. meg lehet próbálni de előbb utóbb alul maradok.
  • bencsab
    de szép magyaros mondat lett...
  • bencsab
    Hát, van egy irodaház, ami érne valamit kitenni most, de vannak még ipari jellegű beruházások, amik látványtervi szempontból nemigen érdekesek, emaitt aztán nem is erőltetem kitenni.
  • Aldaryn
    A supersecret projektek valaha kikerülnek? :)
  • bencsab
    Egy kis tartalmi update:
    http://benkodesign.hu/
    Sajnos a supersecret melók nem kerülhetnek ki, azért soványka, de azért van mit nézni.
  • kekpolos
    köszi.

Ez nagyjából vázlat szint egyenlőre. Viszont mostanában nincs időm foglalkozni vele sajnos, így nem kizárt hogy megmarad ezen a szinten a kukában.
  • zenoka
    meg:D probaljuk ertelmezni amit mondtal:P:)
  • Aldaryn
    megöltem... én szemét!
  • Aldaryn
    Nos, nem a proxy a lényeg, hanem a mögötte lévő gondolkodásmód, az, hogy hogyan szórod szét a proxykat. Régebben leveleztem Vladoval, arról, hogyan lehetne megoldani sok sok milliárd objektum lerenderelését MAX-es környezetben is, és azt javasoltam, hogy kell valami rendszer, ami a VRay SDK-n keresztül közvetlen rendereléskor injektálja be az objektumokat helyzetestül transzformációstul kikerülve a MAX objektumkezelését teljes egészében, és arra jutottunk, hogy így hatalmas mennyiségű objektumokat lehetne nagyon kis processzoridővel és memóriafelhasználással letudni. Akkor azt mondta, hogy van rá esély, hogy ők maguk kódolnak egy ilyen rendszert, a proxyt kiegészítendő. De, mint látható, az ötlet azért elég egyértelmű volt, és az oroszok megírták, jól is működik.

Itt nem arról van szó, hogy pár százezer objektumot szétszórsz kis gépigénnyel, hanem arról, hogy milliárdokat dobálsz szét, és a maxnak meg sem kottyan, mert nincs dolga vele.
  • nenad
    valszeg soha, nem nem tünik nekik olyan fontosnak, mr proxy írd meg a scriptet és annyi.
  • montressor
    koszonom a helpet, szuper lett
    Masik kerdesem, h ez a steering wheelben nem lehet vhogy beallitani, h a rewind, csak az utolso 10 db nezopontot rogzitse?

• Aldaryn
    Kíváncsi leszek, Autodesk ezt mikor teszi bele MR-be. :D
  • ThomasGins
    ha 640x480,akkor a plene se árt ha ilyenb arányú:)
    A másikra meg itt a megoldás.
  • montressor
    Van egy 400x400 plane-em, amire egy 640x480 jpg kepet huzok ra. Referencia kepnek szeretnem hasznalni, de a planen megjelenitve nagyon pixeles, mintha 50x50 es lenne kinagyitva.
    Miert?
  • MartinP2
    hát mindegy újratelepítettem a maxot újralicenseltem és most tök faszán megy...úgy tűnik aki egyszerre akar maya-t és maxot a gépén előbb a maya-t rakja fel és utána a maxot! :D további szép napot
  • npeter
    nem
  • montressor
    hali
    a max 9 es a 2009 ugyanaz a verzio?
    koszi
  • MartinP2
    hát újraindítás után is tök ugyanaz...van valami más megoldás a reinstallon kívül?
  • MartinP2
    hát újra kell indítani a gépet? ha igen akkor bocs ha nem kéne akkor meg gond van mert kitöröltem de u.a. csinálja...
  • Aldaryn
    Ha egy kettőnél több képet kell kiadni renderelni, akkor mindig backburneren keresztül toljuk, így kisebb a lehetősége, hogy egy gép miatt megy a kukába az egész adag. :)
  • nenad
    a backburnert gyakorlatilag feladatok kiosztására használhatod, a distributed renderinget pedig a hálózati renderelésre egy feladatra.
    Free szetem az kérdezi, hogyha egy melót a vray distributed renderiingjével, vagy a backburnerrel renderelve lehet gyorsabban befejezni. Feladattól függően, ami gyorsabb a distrubuteddel azt azzal ami gyorsabb a backburnerrel, azt azzal.
    Nem tudom kinek mi a tapasztalata, gondolom anim fázsokat renderelni kész imap/lighcachell gyorsabb külön gépeken, ezért backburner, imap/ligh cachet számoltatni gyorsabb distributedbe, alá több gép dolgozik a feladaton, viszont akkor érdemes hogy hasonló speckóik legyenekj, hogy ne kelljen várni a másikra.