3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
Az nem jó ! 😄

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

ThomasGins
nasa.gov?😄

\"So always look on the bright side of death\"

renderfarmoknak hijjak magukat jo dragak😄😄
de beallitani a rendert neked kell😛😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

lac coo
Valami online renderelõ progi nincs ,ahol csak feltöltöm a scene-t és valami cég szuperszámítógépét használva megcsinálja nekem a rendert ? <#idiota>

repvez
hátha valakit érdekel:
online paintshop progi
nekem tok jo napom van salala😄 annyira egyszeru dolgoknak kell orulni: elso nap kozel egy het utan laz nelkul szeep az elet😛

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ez van, én is megkérdek néha olyat amit már kérdeztek.
Egyéblént nekem is szar napom van...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

lol hehehe😄

te meg mit sírsz fiam ;-) Sok a meló ? 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

<#rinya>

Malakai
Kipróbáltam, nálam rendesen mûködik...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

én a spline ik -ra gyanakszom, mert miden mozgás ami nem azzal készült azt rendesen kirenderel.
Igen azt kezdtem el, de van ahol több 100 frame van😊
pedig ez vlaami basic renderbeallitasi gebasz lesz:S
akkor rendereld egyesevel😛😊

persze😄
beallitottad hogy minden kepkockat mentsen el?😛😊

Mesterek, az én problémámra nincs valami ötletetek? Nagyon fontos lenne
Aldaryn
66 hozzászólással ezelõtt volt csak errõl szó utoljára... Még ezen az oldaon.

per aspera ad astra

Malakai
Affect Background kapcsoló ugyanott...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

hunkircsi
Hi!

Valaki ki tudna segíteni egy infóval? Berakok egy képet háttérnek az Environment-be. És renderben vissza is kapom ugyanazt a képet,, amit betöltöttem. De csak Linear Color Mapping esetén. Ha Exponential-ra rakom a Color Mapping-ot, akkkor a háttérkép egy vaskos árnyalattal sötétebb lesz.

Van erre valami gyógymód?

Tenkjú elõre is.

Ki korán kel, poligont lel.

ezt vettem, a megoldás, ami sokszorozható stb, alatta.

Más, rengeteg helyrõl lehet ingyenes texturákat letölteni, aminek ugye a legnagyobb problémája az, hogy
nem ismételhetõ, (tileable) erre van egy nagyon egyszerû és hatékony megoldás, a pixplant.

Aldaryn
Pont ezaz.... hogy GIben rendesen szerepel, rendes intenzitással. Amikor GI samplernek kell a lookup során, akkor faszán unclamped colort ad vissza, amikor image sampler kéri, akkor pedig clampolt colort dob vissza. Erre nem tudok gombot varrni. Szóval ha pl. PPTvel (csa GI sample) renderelem le a képet, akkor a tûz is faszán unclamped lesz... csináltam is belõle egy tesztet, mûködik faszán. Csak ugye ki az, aki ppt-vel renderel... 😄

per aspera ad astra

mi van akkor, ha a materiálnál használs gi multipliert, vagy az objektumnál.
gondolom a materialhoz, csak akkor lehet hozzáférni, ha már a kész az anim, és ugysem könnyen,
de a láng objektum gi multiplierével, talán te is játszthatsz...
egyébként azt hiszem én is erre jöttem rá akkor amikor használtam, és nem csináltam mást, csak elmentettem szekvenciába a lángot és kész... onnantól, ha visszatöltöd bitmap szekvenciába, akkor a kimentet, simán allíthatod.

Sziasztok!
Egy furcsa problémába ütköztem: egy hullám mozgást végzõ farkat úgy animáltam meg, hogy fogtam a geometriát és a Physique modifier-el behúztam egy wave space-warp-al megmozgatott spline mozgását. Ez teljesen jól is ment amíg ki nem akartam renderelni. Scanline renderrel végigrenedereli azt a 20 képkockát és az összes az 1. képkocka lesz. Ha csak 1 framet renderelek akkor minden ok.
Valaki ötlet?
Aldaryn
Lol... bakker, ezen kinyúlok. Nem hiszem el. Kép mellékelve. Látszik, hogy a GI számolásban még float értékkel vesz részt az atmoszférikus effekt, a direkt renderelésben pedig clampolva. A szürke terület adott expozíción mért értéke 1,8 krüli, míg alatta a kanóc fényessége, ami csak a volumetrikus effektbõl jöhet az pediglen 5,3, namost nem kell matekzseni ahhoz, hogy kitaláljuk, 1,8-as erõsségû pixelek nem fognak 5-re izzítani fel közeli felületeket... 😄 Beszarás... ezek után tényleg nem értem miért nem lehet a látott output is float.

Feltettem azt is, hogyan fest GI számolás közben az atmoszférikus effekt. Látszik, hogy ott még float. Szépen kijönnek a fehér "alatt" clampolt színek is (kékek, narancsok)

per aspera ad astra

Aldaryn
Az a bajom, hogy mivel clamped, ezért nem mûködik együtt a jelenettel, nincs "ott", ha kilépek a 0..1 fényintenzitás skáláról, márpedig elég gyakran, mert szinte csak decayel használok lámpákat, vagy elég, ha a fizikai eget/napot említem, akkor már dobhatom ki, hiszen bármit tehetek, a lángjaim intenzitása sosem lesz több 1-nél. Nem kellene nekem GI, nem kellene, hogy a nyüves fényforrások megvilágíthassák, nem kellene nekem semmi más kompatibilitás, csak az, hogy miután a max atmoszférikus evaluátora átment az atmoszférikus effekten, ne clampolva adja tovább az értékeket. 2008-ban ez már elég kispálya szerintem.

Így marad a kompozitálás.

per aspera ad astra

de vrayben a teszt alatt bekapcsolod a color mappingot gondolom, teszteléshez.
van egy ilyen jelented egyébként csak test scene egy-két textúrával

Met
Az miért van, hogy a 0,3mm-es chamfer az egyik élen jóval nagyobb mint ugyan azon az objecten egy másikon?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Aldaryn
Nem adom fel, de én emiatt nem dobom ki a hdr workflowmat. Túlságosan hozzászoktam már, hogy a kimenettel "nem törõdök" és minden color mappolás postban külsõs programban (ps, nuke), ehhez meg azért nem árt az unclampolt atmoszféra. Azt nem értem én, hogy pl. anno a phoenix tudott unclampedet, afterburn is tud, miért olyan nagyon nehéz betenni azt a kapcsolót?

per aspera ad astra

nekem is piszkosul bejött, az unclamp, nekem nem fontos.
piszok jó kis program. Ne adjuk fel... ;-)

Free
hm.. hát nem tudom nekem egész szépre sikeredett

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Malakai
És ne jpg-be mentsd az alpha mapot...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
FumeFx + VRay = fejfájás, értetlen fejcsóválás, és mérgelõdés.

(nincs unclamped outputja... hihetetlen)

per aspera ad astra

fumefx ;-)

0,0,0 hatha nem evidens 😛😊 Al dobtam mailt😊

Aldaryn
Ha PSben csináltál gyertyaláng fotóból alfamaszkot, akkor érdemes biztosra venni, hogy ami fekete, az tényleg fekete-e, és nem csak a szemednek az.

per aspera ad astra

vraylightnal van opacici lehetoseg..valamit rosszul csinalsz😊

Al..hmm nah jo ez teny😉

petesilver
😊 a gondom, hogy a lángon kívül esõ rész alfázva fehér lesz a fekete helyett, de nem marad átlátszó.

Mission Impossible 2010: PRO Class

Aldaryn
Kb annyira, mint hogy nem a kanóc világít. 😛

per aspera ad astra

gondoltam ez evidens😄😄😄

Aldaryn
A plane legyen kb akkora, mint egy gyertyaláng. És sokat segít, ha felfelé áll, valamint szembefordul a kamerával.

per aspera ad astra

kanoc vegere egy plane arra egy alphas vraylight langot😄

petesilver
Köszi! Ez esetben a kanócnak adjam meg ezt a shadert, vagy a kanóc végére rakjak egy kúpos valamit, és annak?

Aldaryn
VRayLightshader gyertyaláng mappel. 😊

per aspera ad astra

petesilver
Sziasztok! V-ray segítséget szeretnék kérni: mi a legegyszerûbb módja, hogy a gyertyához lángot kreáljak, ami fényt is bocsájt ki? Egyszerû a dolog, de sosem csináltam gyertyát.

Free
nekem dupla körlámpás piros Zsigulim volt :c))))))

Régi szép idõk. Akkor még lehetett inni és vezetni egyszerre , és nem kapott el senki ha gyorsabban tekertem mint a megengedett, és csajozni is jobban lehetett vele :c)))))))))))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Met
nekem csak ez a tégla design rémlik

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ThomasGins
Akkor már értem miért nem volt nekem se😊
Vmiért én ebbõl csak moszkvics tipusra emléxek,volt ebbõl hasonló baráti gyártmány is?

\"So always look on the bright side of death\"

lac coo
Csak tanács vagy Tsz elnök gyerekeinek volt ilyen 😊)))
Mi csak kuncsorogtunk, hogy engedjen vele egy kört 😊)))

BaliBoy
Ha esetleg valaki pöpec szivacs készítésben, szívesen venném ha adna 1-2 tanácsot. 😉

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

BaliBoy
Ne is mond... Ráadásul a szomszéd srácnak volt. 😊)

If Everything That Has A Beginning Must Has An End