63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
montressor #49835 hali!
Texturazasi kerdeseim folytatom, mert ma eleg sokat szivtam a temaban. Egy epulet teglafalat szeretnem texturazni, reszben sajat minatval. Vegul is arra jutottam, h ezt fogom kiprobalni, de nem tudom jo-e a gondolatmenetem. Szoval, a legnagyobb renderelni vagyott felbontasban (pl. 1024x768) a teglafalhoz legkozelebbi kameraallasban megnezem, h mekkora egy db tegla merete (pl. kb 40x25), igy a texturaban is 1 tegla meretenek min. ekkoranak kell lennie, h ne legyen pixeles. Jol gondolom-e?
Masik kerdesem, h be lehet-e allitani az unwrap-ban, a minta meretet? Tehat azt amit ismetelni fog, h ne teglalap legyen, ill h pl 525x322 pixel legyen?
koszonom -
#49834 sziasztok!
volna egy kis gondom. arch&design materialnál nem működik a template-ek kiválasztása, csak a felső 3at tudom kiválasztani, a többinél hiába nyomok rá, nem tölti be.
user path-okat is megadtam, újrainstalláltam (előtte application data könyvtárból is töröltem a max-os könyvtárt), de még most sem működik.
tudtok valami megoldást? -
montressor #49833 meg egy kerdes az elozohoz. Mekkora felbontasu kepet kell minimum csinalni? Proba-cseresznye?
koszi -
montressor #49832 hali!
unwrap kerdesem lenne. Van egy teglalap alapu haziko (1oldala nem szabalyos mert lepcso van), texturat szeretnek csinalni hozza, ezert gondoltam kimentem az oldalainak a korvonalait es 'kiszinezem'. A polyban beallitottam a megfelelo face-ek ID-jait, es raktam ra egy unwrap modositot (uvw map-ot nem) Az edit unwrapban beallitottam a kerdeses ID-ju face-eket, es osszeillesztettem a megfelelo eleket is. Igy viszont tullog a kek negyzeten az egesz. A tools>render uvw template-tel szeretnem menteni, de ha az 1024x1024-et hagyom, akkor levagja a kilogo reszt, ha novelem, de 1:1 az oldalarany pl 1500x400, akkor a faceket, teljesen szetnyujtja oldal iranyban. Ha 1:1 pl 1500x1500, akkor jo de nagy az ures terulet a kep tetejen?
Hogy lehet beallitani?
koszi -
#49831 Nos, thaiföldön biztosan nem kacsingatnék vissza a *lányokra* olyan nagy magabiztossággal. :D -
#49830 Erre ki van felkészülve? Te? :) -
zenoka #49829 mai napig mondogatva van neki mit tett:D:D:D -
#49828 Azért el tudom képzelni, hogy egy ilyen élmény a felkészületlen ember számára egy életre szóló anekdota marad. :D -
zenoka #49827 hat ok a tengerpart miatt mentek meg a lanyok akik lufikat pukasztottak a barokba meg "szultek zsilettet" meg fu meg ilyenek miatt..:) -
#49826 Részvét, kívánom nekik, hogy szüljenek sünt, de sokat. -
#49825 Hehe, én azt hittem, az embrek pont *azért* mennek thaiföldre.... :D -
#49824 ugyan azért amiért felhasogatják a buszok Üllését és beleírják a szivacsba filccel hogy szeretlek mari. nincs rá válasz.
Zénóka: igen ezért. és szombat vasárnap is minden állni fog. kell két nap a költöztetéshez -
zenoka #49823 :SShat ezert nem ment tegnap?:( -
bencsab #49822 Bazz... És ezt mivégre tették? Szórakozásból? -
#49821 KÖZLEMÉNY:
Akinek 3dmaxos oldala van az készítsen backupot. ez értelem szerűen mindekire igaz akinek egyéb oldala van nálam.
május 2. án ukrán és egyéb lengyel kollégáik feltörték a szervert. teleszórták base 64 kódolású vírusokkal és trojanokkal a html és php kódokat.
ez érinti az iaro képfeltöltőt is.
Szombaton kilövöm a vasat. és minden megy új helyre.
Thx a megértést -
#49820 Ilyen már én is agyaltam április elsejei térfának,csak lusta voltam:)
Mert igy kell célbalőni is,belelősz a falba aztán odarajzolod a célkeresztet:) -
#49819 loál
Thaiföld a ladyboyok hazája :D
Mondjuk az gáz, hogy némelyik ilyen szépségben felveszi a versenyt akármelyik nővel... -
zenoka #49818 nah igy meg egy cimboram jart thaifoldon de az 18+ os mese:D:D:D:D 2napig volt lelkibeteg:D -
#49817 az semmi, ha este kiderül, hogy rudi van a naciban... -
#49816 hehe... :D -
zenoka #49815 nem nem nekem jo szemem volt ehhez de par cimbi meselt vicceset anno:P -
#49814 ( . Y . ) :D -
#49813 Tapasztalat? :D -
zenoka #49812 szard le..inkabb ez mint az mikor osszeszedsz egy csajt a diszkoba ranezesre minden rendben ( O O ) aztan kicsomagolod es kiderul hogy ket lufi esik ki a cicifixbol:)) -
#49811 Jah, Mayer kicsit beszopatott. Bár valamilyen szinten érthető volt, meg el is tudtam volna képzelni róla, hogy összerak egy olyan képet (mert nem is nehéz) de marad az ilyen után kesernyés szájíz. -
#49810 Azóta nem, mióta valaki felrakott egy fényképet egy mobilról, mondván hogy ő renderelte. rakott mellé hamis wiret is. Aldaryn meg elkezdte kritizálni a dofot meg a zajt a képen :) -
zenoka #49809 Te sem bizol az emberekben?:)) -
#49808 nekem kicsit gyanús ez -
#49807 Hehe... :D Meglehet. Akkor a körmére lesz csapkodva. -
zenoka #49806 ertem en azert meg kivarok nem e jatszik valami komolyabb emberke egy kicsit a lepukkant krimoban az emberkekkel:) -
#49805 Scepticus hungaricus graficus.
Szerintem ez történik akkor, ha valaki, aki amúgy jól rajzol, jól szobrászkodik (ami azért előfordul...) összetalálkozik a 3D-vel, és ráérez. Kezdetben ugyebár a szoftvert nem tudja használni, de az lassan előjön. A látásmód pedig már készen. -
zenoka #49804 sceptikus!!!:S az baz a hulye fejem lol -
zenoka #49803 Te Al en vagyok tul sceptikus vagy igen tehetseges a gyerek
http://www.artistpub.hu/index.php?p=forum_topic&id=2368
marmint hogy fel ev alatt huzta fel magat ide vagy van csusztatas..nem tudom rovidnek tunik nekem az a fel ev.. -
#49802 Hellosztok! Keressek egy embert aki csinálni egy rövid pár mp-s 3D-s intro-t. Akit érdekelne a dolog az légyszi dobjon egy PM-et és ott elmondom hogy miről van szó, hogy mi kéne és hogy mit birok felajánlani érte. Előre is köszönöm a jelentkezőknek. -
#49801 Érzed te ezt. -
zenoka #49800 nem igertel neki bort:P -
#49799 Egy rövidebb leirással megszánsz ugy 5:26kor?:) -
#49798 Na az még nincs. -
#49797 Plató bor?:) -
#49796 van, persze.