63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• FRenkie
    Úgy legyen!
  • npeter
    nekem volt 1 konyhabelső képem amit 8 óráig számolt a gép :-( (igaz nem 1 bika gép, de azért sokaltam kicsit :-))
    a kanapé fölött/mögött lévő támla is világít? az a két állólámpa nekem elég aránytalannak tűnik, habár lehet h van ilyen design.
    ha a megrendelőnek megfelel ez a minőség, akkor bőven jó. azért majd ha lesz időd, ha másnak nem a saját magadnak nyomjál 1 high beállítással is, próbaképp :)
  • ThomasGins
    ...mennyit nyomtuk pedig annó haverokkal lanba, hétvégente 2 napos program volt, sör, pizza, duke:)
  • Free
    el sem akarom képzelni ti milyen beállításokkal rendereltek. mióta Zénóka mondta hogy volt olyan szoba aminek a render ideje 4,5 óra volt én meg már akkor idegbeteg vagyok ha 15 perc.. szóval meleg.. ez a minőség 7 perc volt
    Kép
  • nenad
    ez nem biztos. Elég sok anyagokt nyomtak ki, valamelyik nagycég érdeklődik és lehet meg is veszi őket.
  • FRenkie
    DNF nem lesz már soha többé, ugyanis a 3DRealms csődbe ment és bezárt. :(

Free: a dmc samplert is tolhatod még feljebb.
  • montressor
    lehet olyan anyagot csinalni, amiben az test eleitol adott tavolsagra mas anyag legyen? Tehat egy teglalapon legyen egy vastagabb keret, aminek anyaga mat1, es a kereten belul legyen egy masik mat2 anyag...
  • ThomasGins
    Ez a DNF is elészülhetne már valamikor:)
  • Aldaryn
    Nem különösebben bonyolult, leginkább dirt sahderre van hozzá szükség, de az sem occlusion, hanem face angle alapján.
  • marcee
    Kijött egy rakat kép a lelőtt DNF projectből, köztük néhány fasza zbrush(?) render. pl1, pl2. Erről újra eszembe jutott, hogy ezt a zsírhaváj red wax shader-t nem lehet-e véletlenül megvalósítani vray/max-ban? Főleg a modell redőiben megülő por tetszik. Net-en keresgélve nem találtam semmit.
  • montressor
    a force 2sided megoldotta ugy nez ki
  • montressor
    hali!

unwrap uvw-ben, render template-ben ha nem jelenik meg el, hanem tiszta fekete a kep, az mitol lehet? Az editorban ott van a megfelelo oldal, de a template teljesen fekete :(
  • nenad
    sztem sim'n vedd feljebb a felbontást. Tobb hely lesz az interpolációra.
  • Free
    thx
    kipróbálom az ötleteket
  • Aldaryn
    Ekkora képnél az az 1000 nem rossz érték. Az interpolációs minták lehetnek még kevesen, mert visszaköszön a lightcache formája a foltokban. Ezen túl a lightcache filterelése is sokat lendíthet az ügyön.
  • zenoka
    lichtcache se tul magas:D
    en meg soktam trukkozni azzal hogy egy basic vraylight mat ami vilagit es utana ahova vilagitania kenne tolok egy vraylightot invisible negyszogest szeeeeepet mert az szebb:D bar lassabb de ahol prognek a mag hegyek ott no problem:P
  • Aldaryn
    Hsphere mehet 200-ra.
  • Free
    vaze..... hova feljebb ?

Irradiance highon van hsph=80
    lightcache subdiv 1000
    samplesize 0,02
    DMC sampler 16
    Global subdiv 4
    Noise treshold 0,005
  • Aldaryn
    Mit, mit??!... Hát a mi-nő-sé-get! Feljebb!
  • Free
    mit kellene állítanom ahoz hogy avray light material fénye ne foltosodjon ?

néztem képeket vray light materiallal és ott nem foltosak.
    nekem mindig az . minden más tök szép de a vraylight foltos

és itt most nem maghára az objektre mert az tényleg foltos de az direkt mintha izzok lennének hanem a visszaverődése a felületekről az ami foltos

Kép
  • montressor
    jol mukodik, jol mukodik, csak nem igy szeretnem
    vegul is a kocka-map egy planar map, csak mind a 6 oldalra...
    majd probalkozom, csak most a sikerelmeny miatt, tulleptem a probleman :)
    koszi
  • ThomasGins
    Elvileg az unfold mapping erre való,kockánál jól is működik,ennél bonyolultabnál meg nem igazán:)
  • marcee
    Kicsit talán render is, de leginkább vicces Star Wars reklámok.
  • tilbury
    ja-ja néztem task-ot, mind a 4 mag izzad :-(
    ezért jó, ha az embernek több gépe is van :-)
  • zenoka
    ned meg a feladatkezelot render kozbe rogton levagod miert:)
  • montressor
    sztem igen

ha jol sejtem qvadod van, kiprobalhatod a task managerben, h a max affinitasat csak 2 vagy 3 maghoz rendeled, bar ugye annyival lasabban lesz kesz a keped...
  • tilbury
    hali!
    az normális, hogy néha render közben szinte az egér is "szaggat"? olyankor nagyon mást nem is tudok csinálni, vagy csak nagy gyötrelmek árán :-(
    (vas: Q9550, 4 giga ram, xp 32bit)
  • montressor
    szerwoodstock!

unwrap-ban, lehet e a box mappingnel olyat, h az oldalakat a kiteritesnel egymas melle helyezze?
    Gondoltam egyben meg lehet csinalni a 4 fuggoleges falat, egy pl 1200x400pixeles kepben. De kiteritesnel a box without top mapping a negy oldalt kulon-kulon teriti ki az 1200 pixel teljes szelssegeben. Innentol kezdve meg nem tudom aranyosan 'osszefuzni' oket. Neztem a flatten meapnal meg hiaba allitom 90foknal nagyobbra a turest ugy sem akarja az igazat. Van ra mod, h szepen korbejarva teritse ki (egymashoz aranyosan az oldalakat), olyat kapva, mintha papirbol dobokockat csinalnek (also es felso lapok nelkul)?
    Vagy kenytelen leszek az oldalakat kulon ID-kent mappolni, h ne legyenek egyformak a kepek rajtuk....
    koszonom
  • zenoka
    en inkabb ilyet adnek neki akkor:):):)
    :P 12+ :)
  • Aldaryn
    A betervezett 100 helyett a cancel gomb ottléte szerintem sokkal morbidabb... :P
  • ThomasGins
    én terveztem neki a 100-at
  • marcee
    32 éves és 100-ig tervez élni???
    A marcipán shader kevéssé jön át, de az ötlet nagyon ott van.
  • ThomasGins
    Elvileg a bal "keze":) A legtöbb képen jobbal hasfogás ballal láb:) Bár tényleg hülyén néz ki igy:)
  • FRenkie
    és mi van a lábujján?
  • ThomasGins
    Rendszergazdi:)
    Egy xp-s képet próbáltam ubuntusitani, csak mivel keveset látok ilyet...:)
  • Aldaryn
    Tux meg Luna skin a zászlón? Ez hogy jön össze? :P
  • npeter

tán csak nem rendszerg@zda a srác? ;-)
    a zászló is ehető???? :-)
  • ThomasGins
    csak h legyen kép ...
    Egy havernak készült szülire,elvileg marcipán lenne
  • ThomasGins
  • bencsab
    Tökéletes gondolatmenet. Én egy +20%-ot ráhagynék, hogy a filterelés problémamentes legyen.
    Az unwraphoz sajnos nem tudok hozzászólni.