63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #50315 nem rossz kis cucc ez. -
Jetyke #50314 Section Tool valóban zseniális pl. -
#50313 Egészen más koncepció ez a SketchUp vonal. Persze azt hiszem sírnék örömömben, ha lehetne így dolgozni Maxben... :D -
bencsab #50312 tök vicces, hogy egy ilyen belépő szintű programba mennyi hasznos funkciót bele tudnak tenni, ami az általunk évek óta használt nagytesóból már 1000 éve hiányzik. érdemes megnézni a videókat róla:
http://www.bonzai3d.com/bonzai3d_video_640N.html -
montressor #50311 a , igazad van, ilyen csufsag meg nem esett meg velem :(, most azt sem ertem, h lett ebbol mesh??? en polyban szoktam ugykodni...
ennyi hibat azert nem kovetek el, foleg h tobbszor atneztem, szerintem az export utan lett ennyire gany, megneztem az eredeti mentesben es nem talatam szetesest es ott meg polyban van
-
#50310 Nézd meg element módban vagy 10darabbol van a ládikó,weldelni kellene,meg hát négyszögek:) -
montressor #50309 koszi, h megnezted! Az elek egymas hegyin hatan azt jelenti, h tul kozel voltak? A lebego vertex, meg, h nincs hozza el? Az 50306 -ban ahova a y tengely feje folotti lap, az 5 oldalu lett igy, z nem gond? -
#50308 Sajna ez néha ilyen. Tegyél le egy dobozt (vagy bármit...) 0,0,0-ba, és attachold hozzá a geometriádat, akkor a pivotja is oda fog kerülni. -
putyi #50307 amúgy mit akarsz modellezni, mert erről a képről is látszik, hogy meshsmooth után eléggé szét fog esni. a semmibe futó éleket ki kellene törölni. ha ez egy fogantyú akar lenni, akkor ezer egyszerűbb megoldás van, bár az is igaz, hogy úgy nem tanulod annyira a sub-d modellezést, cserébe hamarabb kész leszel. -
Jetyke #50306 Bocs, a második helyes kép ez:
-
Jetyke #50305 Nos. Megoldottam valamennyire, de rengeteg "lebegő" vertexed volt, az élek összevissza egymás hegyén hátán:
Ebből én valami ilyesmit csináltam:
Próbáld meg ugyanezt lenn, a háromszögeket meg felejtsd el. Bogarászd ki a vertexeket, hogy mi minek a sarka, és használd a target weldet! -
montressor #50304 de kiprobaltam, ugyse jo, egyszeruen nem ertem, ennyit nem szivtam meg -
montressor #50303 de akkor 5 oldalu lesz a 'negyzet'... -
tilbury #50302 a 2009-es maxnál az a bug, hogy állandóan átállítódott hotkey-alkalmazásoknál a nézetek, az SP1 max 2009 patch nekem úgy né ki megoldotta. -
Jetyke #50301 [IMG][/IMG] -
montressor #50300 melyikekre gondolsz? -
Jetyke #50299 nemtom mérnem rakja kis a képet. -
Jetyke #50298 Ezek a "háromszög" alakú poligonok nagyon csúnyán mutatnak ott. Töröld ki őket, majd valóban nyomj smoothing groupban egy clear allt. Kíváncsi vagyok mi lesz. -
#50297 jah én szoktam néha nézegetni, elég frankó. főleg beverli hills-t nézegetem, de a minap pl. a fekákat brooklynban:P már ki sem kell tenni az embernek a lábát a házból PC előtt ülve elmegy turázgatni, nyaralni:) -
#50296 Néztétek mostanság a webes (nem a google erathes, az kaki... ) google street view nézegetőjét? Nagyon baba lett ezzel a "3d"-s kiegészítéssel, nagyon jó az illúzió. -
montressor #50295 a smoothing group nem oldja meg. A kep alatt a jelenet es anyag link csak ezt a modelt tartalmazza, egy max file.A poligonok is egy szintben vannak, bar a fogantyu utolso szabalyos elvonalat egy kicsit elorebb hoztam, h valami ivet edjak az atmenetnek. Gondoltam az a baj, h tul eles, de nem, ez se jo. -
zenoka #50294 nem anyag hanem modelezesi problema vagy smoothing group ahogy thomas mondta
tehat vagy nem egy szintben vannak a polygonok vagy szar smoothing groupban vagy felesleges vertexek vannak benne..ezt a modelt dobd fel. -
montressor #50293 nem boolean, meg van csinalva a csatlakozas (szintemhez merten), ha sima diffuze anyagot rakok ra akkor erdekes, h jonak tunik, de a vray-aluminium csinalja ezt. Most mar csak a tudas miatt is szeretnem kideriteni, h mitol van ez...
Ha valaki ellenallhatattlan vagyat erez, h megnezze:
Jelenet es vray anyag
koszonom -
#50292 Mondjuk kültérre elég volt neki a 4 core itt egy gépen, de beltérben kellene oda a több. -
#50291 Egy is elég, ha egy teapotot akarsz forgatni egy sun+sky systemmel. :) Tapasztalat. -
nenad #50290 ugy tünt elég neki 8 core is. -
#50289 Ja meg ha booleannal készült egy vertex weld se árt,szeret pazarlóan bánni vele. -
montressor #50288 akkor az lehet a baj, h ott nem koser vm, pedig mar igyekeztem gyurut, eleket vagni a metszespont kore...
azert koszi -
#50287 Akkor passz,mivel nincs kidolgozva a kilincs és a fal találkozása ezért mindegy is h 2 darabbol van-e -
montressor #50286 nem, sajnos nem oldotta meg. :( Egyenlore felreteszem, vagy levalasztom a kilincset, de ez nevetsegesnek talalom. Ha sima diffuze anyagot rakok ra, nem latszik, csak a glossy-nal. Ha valaki megsasolna nekem, naon megkoszonom... -
#50285 nekem az nem megy, hogy affect pivot onlyval 0 0 0-ra rakom és átexportálom i3d fileba, és azt megnyitom giants editorral, akkor az a pivot pont ott visszaugrik a képen látható koordinátákra erre a -33 -10 -33. Szóval nembírom ráerőltetni, hogy a 0 0 0 ponton maradjon meg exportálás után. Meg maxban is nyomok egy reset pivotot akkor is ezekre ugrik vissza -
montressor #50284 Ha az Affect Pivot Only-t benyomod, akkor a pivotjat tudod mozgatni, snap-pel a targyad egy vertexehez, vagy F12-vel koordinatara. Utanna kikapcsolod az Affect Pivot Only-t, es a pivotja ott marad. Vagy nem tudom mire gondolsz. -
#50283 hali.
Kis segítség kellene, Van ez a tárgyam és a pivotját a 0 0 0-ba kellene raknom, mert utánna i3d-be exportálnám, de ott már nem a 0 0 0 pontot rendeli hozzám hanem ezt ahonnan elmozgattam (magyarul nyomok 3dben is egy resetet akkor arra a pontra ugrik vissza.
előre is köszi a segítséget
-
#50282 Meg, és jelenleg féláron, olyan 80 ropinak megfelelő pénzért, azt hiszem. Mondogatom putyinak, hogy esetleg kellene, de egyelőre inkább úgy tűnik, hogy akkor lenne értelme, ha lenne még olyan plusz 30 core számolni. Komoly jeleneteknél, napi production szinten kell neki 40-50 core, hogy igazán használható legyen. Persze, külföldön ez nem tétel egy stúdiónak, és általában 10-20 gépes farm akad, töbnyire dual quad xeonokból. :) Node nálunk... ^_^ -
nenad #50281 vray interactive-t már meg lehet vásárolni. AL, ti? -
montressor #50280 koszi otthon meg probalom -
#50279 edit polyban kijelölöd az összes polyt és poly smoothing groups résznél nyomj egy auto smoothot,szerintem ez megoldja,de négyszögekben érdemes gondolkodni legtöbbször. -
montressor #50278 felreolvastam, a 4szog jo dolog ezek szerint. Na kiprobaltam, ahogy mondtad nem jo :(
Most atalakitottam, csak 3szogek vannak benne, de egyszeruen nem ertem mi van
A vertexeket megint kijelolgetve neztem meg, h nincs-e fedesbe, vagy tobb egymashoz kozel, de nincs.
Lassan megut a guta -
montressor #50277 koszi maris probalom, ja a negyszog is hiba? azt felosztja 3szogre nem?
ezentul majd kerulon az nszogeket, mert sajna van par bizony... -
zenoka #50276 miaz hogy nicns benne hiba..4 szogekkel dolgozz:D:D:D