3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papirzacsi
Hogy is mondjam... Nem a driver volt.Hozzáteszem, amióta megvan, azóta egy darab új driver nem jött ki hozzá. (egyébként mobil gpu ja. :-( )

Ez a program ami (vagy hasonló) után érdeklõdöm, ez vmi olyasmi volt, mint amit a monitorok mellé adnak beállítást segítendõ. Ábrákkal, és utasításokkal lát el, hogy mivel mit és meddig állítsak. És jól bevált. A driveren keresztüli gamma,fényerõ, kontraszt állítással nem tudom elõhozni azt a minõséget, amit azzal a progival, különben már megtettem volna. Nagyon halványan az rémlett, hogy adobe progi volt, reméltem, hogy a photoshophoz tartozott, de feltelepítettem, és nem. :-D Egyéb hasznos ötlet?

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Nyilván a videókártya drivere volt az a csodaprogram! 😄 Irány a notebook gyártó weboldala és kapd le a legfrissebbet. Esetleg lehet próbálkozni gyári intel/amd-ati/nv megoldással is, de az mobil-gpu esetén nem minden esetben nyerõ.

Papirzacsi
Sziasztok!

Talán tudtok segíteni. Újraraktam a Laptopon a winfost, és most hogy is mondjam ,eléggé tré színben kontraszttal jelenik meg minden, ráadásul olyan mintha 16 bites színmélység lenne, pedig 32-re van álítva. Régebben is volt ez a dolog, de volt egy programom, vagy egy programnak vmi kiegészítõje, ami emlékeim szerint a vezérlõpultban jelent meg. Ha azt elindítottam, akkor mindenféle csúszka és egyebek állítgatásával be tudtam lõni a színeket, a kontrasztot, stb. Na most az a helyzet, hogy elfelejtettem ez milyen progi volt, vagy milyen programmal együtt jött. Hiába no, Cavinton.. :-D
SZóval az lenne a kérdésem, hogy tudnátok ajánlani vmi programot, amivel hasonló módon csúszkák mozgatásával be tudnám állítani rendesen a színeket, kontrasztot, egyebeket?KÖszi!

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Nekem meg eppen ez a kezelofelulet jon be jobban 😄
C4D-ben nincs alapbol olyan instancing, mint a vray-ben, az csak a vrayforc4d 1.1-ben van jelen. Azt meg még nem tudtam nezegetni, mert nincs vallalkozo szellemu egyen, aki... es a demobol meg kiszedtek ezt a ficsort. Az alap C4D instance-k csak a szerkesztest konnyitik meg, a memoriaba asszem ugyanugy betoltodik minden egyes peldany. Amugy meg az R11-el se ertem ra nagyon foglalkozni, most a suli az elso, de mar csak fel ev! <#nezze>

cineam 4d 11 eleg jo, csak nekem nem fekszik a kezelulet. Geccoka, az instancingrol tudsz valamit mondani c4d alatt? Mennyire birja a kikepzest?

Megjott a phenomII is ha erdekel vkit, 45nm, ha lesz jelentos arkulonbseg, egy olyanra ruhazok be.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Nézegettem a cinebench 10 bike jelenetét c4d 11-ben. Amíg a gépem Cinebench 10 x86-ban 77 sec alatt húzza le a képet, 64 biten 63 sec alatt, addig x64 R11-ben ugyanaz csupán 31 sec! Fejlesztgetnek a srácok.

bon
Igen, a hibára (amire szerintem gonolsz) már állítólag van javítás, és csak a WMP-vel volt/van gond.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

FRenkie
off:

aki win7bétával nyomul: mp3a t ud e hallgatni?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

<#violent><#ijedt>

Aldaryn
...megöltem a topikot. ÉN SZEMÉT!

per aspera ad astra

Aldaryn
Jah, és tud distributedben dolgozni. 😄 Sõt, csinálhatsz olyasmit, hogy maga a render process egy a localhosttól külön gépen fut, így max sem szaggat be tõle, sõt, mellette az egész gépet használhatod nyugodtan. Ez olyan feature, ami szerintem nagyon vagány. Beszélgettük, hogy material edittort is el kellene így készíteni.

per aspera ad astra

Aldaryn
Nem verzióhoz lesz kötve, vagyis, nem tudni még, hogy mihez, meg hogyan. Errõl nem tudok semmit. Maga az interaktív renderelés egy kívülrõl meghívott standalone process és az interpreter maxban. Egyelõre. Próbáltam, a vray max buildekétõl eltérõ devje van, külön ágon érkezik, azt se tudni mikor. Jelenleg még fagyogat tisztességesen, és sokmindenre érzékeny. Viszont pöpec gyors. 😄 Ha érdekel, akkor Mayás VRayhez (demohoz is) van standalone is, és a mostani VRay buildekhez van olyan maxscript csomagolva, ami MAXból is tud VRay scenefile formátumba exportálni. Jó móka, igaz korlátozott, de az ereje szépen nyomonkövethetõ.

per aspera ad astra

Milyen az interactive rendering? Próbáltad? vagy még nincsen benne ebben a vray verezióban?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

az xp 64-nél ezekszerint már jók a driverek, mikor pár éve raktam fel az elsõt még nagyon nem akartak mûködni. Mindenesetre most maradok még 32bitesnél, bár sajnos a 3dsmaxom valamiért nem akarja az igazságot pedig azelött mindig felment, úgyhogy vistat leszedem aztán xp install, már hányok tõle.

It\'s good to be bad.

Nálam is frankónk zakatol az xp x64, minden fut rajta. Ajánlom.

semmi értelme vistazni.
winxp x64- ennél jobb nincsen egyenlõre, vagy ha nem kell 3gb mem/task akkor sima xp, (sûríett verzió)

A probléma az hogy sp2es xpmet frissítettem sp3ra és nem tudtam akt..... azelött mindig ment, gondoltam kipróbálok egy 64bites vistat, de már megbántam 😊

It\'s good to be bad.

inkább tedd vissza azt ami volt és mûködött 😊

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

Üdv! Véleményetek szerint érdemes e 64bites vistat felrakni? 3dsmaxnak ez mennyire számít?

It\'s good to be bad.

Aldaryn
Ah, jah, tényleg, skype. Na az valami, amit én sosem használtam. ^_^

per aspera ad astra

Kettõ kell a gépbe: egy a skype-nak egy másik meg a zenének, hogy egyidõben menjen mindkettõ. Eddig így csináltam, de most le kell mondanom róla, vagy beruházok egy audigy kártyára.

nincs masik gépem, de sajat magat jol pingeli.
esetleg meg ezt megprobalom, egyébként modem van kûözben de teljesen automatikus.
Az ipv6 -ot is kikapcsoltam. Egyébként mind1, egyenlõre maradok, xp64-nél, illetve ultra mini xp nél.
A laptopomba még minig sok memet eszik. 500mega start az sok. 100-200 mega között ok.
Maxra meg kivancsi vagyok hatha kevesebbet tol. Esteleg a következõ asztali gépembe...

Aldaryn
Mindig ámulattal csodáltam azokat az embereket, akik tudnak sakkozni. 😊

Milyen hálózati csatoló van? Routeren, vagy máson keresztül érkezne a cucc? A hálózatot, magát látja a gép? Mármint, ha pl. megpróbálsz a géprõl a lanon lévõ más erõforrást elérni, akkor mi történik?

per aspera ad astra

automatikusan feltette a drivert minden jónak tünt, aztán mégsem megy fel a netre, aztan tettem fel vistás drivert de azzal is ugyanaz, valószínúleg ugyanaz a két driver.
Kesõbb megrpóbáltam fix ip dns, de nem volt szerencsém. A sakkrpogram király, 4 es fokozatban már jól el lehet vele játszani.

Aldaryn
Hogyhogy nem megy? Nem kap IP-t? Nem okés a dns? Nem látják egymást a gépek? Látják, de nem jut át semerre semmi csomag? Nem látja a csatolókat? Látja, de nem mûködnek? Azért fura, mert eleddig Win7 kapcsán pont a hálózattal voltak pozitív tapasztalataim. Gyakorlatilag felraktam, és semmihez nem kellett nyúlnom két kézi ip beállításon túl. Két alhálózat van odahaza, egy a vezetékes+wifi, és egy a nyitott wifi amihez guestek csatlakozhatnak, de ezzel sem volt baj, minden simán ment, minden mûködik. Plsz van egy VPN connection is, ami szintén rendben megy.

per aspera ad astra

nalam semmi gond a total commanderrel winp64 alatt.
windows7 alatta sajnos nem megy a hálózat, pedig a drivek meg minden oké.

Aldaryn
Hmm, SBLive hangkártyámtól már majdhogynem XPnél is meg kellett válnom. 😛 Creative nem feltétlen a driverprogramozók gyöngyszeme. Egyébként azóta, hogy minden kis integrált hangkártyán is van digit kimenet, meg dolby, dts, tökmindegy passtrough szinte teljesen mindegy milyen hangkártyád van. Veszel egy normális erõsítõt, és egy életre letudva a hang kérdése. Még driver sem kell hozzá, gépben sem foglalja a slotokat. 😄

per aspera ad astra

Úgy látszik, hogy ez a 2009 az oprendszerváltások éve. Én is váltottam xp64-re, eddig jók a tapasztalatok. Sajnos a szeretett sblive hangkártyámtól meg kellett válnom miatta, valamint dühösen konstatáltam, hogy nem megy a quicktime qtvr támogatása (egyszerûen sztem basznak rá), és nem is találtam rá alternatívát. A neten említett qt-t kiváló programok sem mûködtek sajnos.

Windows7-bõl én tutira megvárom a véglegeset.

bon
Total commander 7.04a tökéletesen megy 64bit-es oprendszer alatt. MUI pack-ot még jó ideig ne várjál, majd ha kész lesz a windows 7 utánna pár honappal majd lesz. Kicsi ország vagyunk ahhoz, hogy már a beta-t is megcsinálják magyarra.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Aldaryn
Lassan egy hónapja minden okés. Egyedüli gubancom Daemon tools driverével volt, amibõl nincs win7 kompatibilis verzió, úgyhogy nagyon nagyon szájhúzva de másik ilyen programot kell használnom. Azzal gond eddig nem volt. Csak a megszokás. Sebesség ok, minden fut, UI kényelmi funkcióit élvezettel használom. Gyorsabban települt, mint XP. ^_^

per aspera ad astra

niiincs jol mukodo TC? nah addig tuti nem valtok anelkul mozdulni sem tudok😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Free
nah itten.-
Kipróbáltam a 64 bites rendszert de a megszokásaim rabjává váltam.

Nincs jól mûködõ Total Commander. és amíg a delphinek nem lesz 64 bites verziója nem is számíthatunk rá
minden drivert megtaláltam ami kelett nekem hozzá de hogy még egy francos mui pack sincs hozzá az gáz.
Nekem legalább az op rendszer legyen magyar.

Windows 7 bõl so release van már kint fõleg csak dicsérik ez talán ad egy kis reményt mert emlékszem a Vista(longhorn) bétákat már akkor is szidták. aztán késõbb csak rosszabb lett.

Nagy várakozással állok a windows 7 elött lehet majd tesztelem a másik gépen.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

valakinek max tapasztalata windows7 alatt?
Egyébként hihetetlen minden játék fut alatta amit eddig láttam.
Sajnos a hálózati csat nem mûködik de egyébként minden szuper.
Egy jó kis sakkprogram is helyet talált benne.

Aldaryn
Sajátokat, archmodelsbõl bokrokat használok, azok közül sok tetszik. Újabb fák közül is van, ami tetszik, de sok akad, ami szerintem gagyi, és nem gondolták végig.

per aspera ad astra

hunkircsi
Igen, a textúrákat még hangolni kell. Amúgy neked vannak favorit fáid Al? Vagy mindig sajátokat készítesz?

Ki korán kel, poligont lel.

Aldaryn
Kellemes, bár nekem nem feltétlen tetszenek az archmodelses fák. Valamint a helyedben a színüket is átgondolnám kicsit.

per aspera ad astra

nah ez pofas lett!😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

hunkircsi
Al, kösz a válaszokat!

Amúgy most hogy éppen építgettem az elõre definiált proxy modell adatbázisomat, megint elkapott az erdõépítési láz. Ígérem, hogy ez az utolsó, ha lesz egy kis idõm, akkor nekiállok már valami normális parknak.

Ki korán kel, poligont lel.

acsati
akkor addig jo nekem a 8 is 😄
😛

Aldaryn
Én speciel a 2010-re voksolok, egy-két hónapon belül meg is jelenhet. Vagy vársz év közepéig a 2011-re.

per aspera ad astra

acsati
és az ujabb maxok közül melyiket ajánlanátok? mert akkor ahogy látom a 8as már elég régi
Aldaryn
Hivatalosan max8, 9, 2008, 2009 a támogatott szoftverek, ami maxot és vrayt illeti.

per aspera ad astra

ThomasGins
max 8ra talán rc2 vagy 3as megy fel,lehet ez a baj. Vagy ujabb max vagy régibb vray.

\"So always look on the bright side of death\"

macleody
Az SP2 a legfrissebb? Már ha az SP3 bétát nem nézzük. Csak azért kérdem mert nekem az van, bár nem is értek a Maxhoz. De majd idõvel 😊
acsati
miért melyik az újabb? kérdeztem hogy mit ajánlanátok de nem válaszolt senki. max 8-am van.
Aldaryn
1.5 RC3? Miért kell pont RC3? Miért nem használsz frisebbet? Amúgy simán installert indít, automatice megkeresi MAX könyvtáradat, és ennyi. Install után beállítod, hol van a licensz szervered, ha local, akkor értelemszerûen localhostra, és ennyi.

per aspera ad astra

acsati
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
nincs valakinek Vray 1.5 RC3-hoz vmi nfo fájlja hogy hogyan kell telepiteni?
ezt alairom hogy altalaban igy megy, es azt is hogy foggalmam sincs hogy ki az elso meg a harmadik helyezet. en csak a masodik vedelmeben irtam mert ot ismerem😊 teny hogy jo lettt volna ha van valami pont kiiras.

ezzel csak a nagy magyar pályázatosdi egzakt elbírálási módszereit szerettem volna szemléltetni. Vagy láttál valahol feltüntetve egy szempontrendszert, ami alapján valaki elsõ, valaki pedig utolsó lett?