63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Fisch #50795 na azt azért megnézném Mester :P
-
zenoka #50794 hajra:D szerintem utana lenne sokkal tobb melo:D -
#50793 Egy traktort a rét közepén. És csinálják belőle ezt. -
#50792 :) -
zenoka #50791 jah es ahol talaltam ezt a vidit ott irtak hogy azert pepecseltek ennyit a feny beallitassal hogy ne kelljen nagyon utomunkazni...lol mi lehetett volna akkor a komoly utomunka..fotoznak egy nokiat es csinalnak belole egy ifont?:) -
#50790 Jó, de itt ötleteltek is! :) Hát nem látod, mennyi idő ment csak azzal el, hogy milyen legyen a háttér??! :))))
(Amúgy annyira, de annyira vicces, hogy egy komolyabb Budai lakás árával fotóznak, csak azért, hogy aztán PS-ben az egészből grafikát gyártsanak... :D) -
#50789 ezt végignézve rendesen kedvet kaptam ,hogy készítsek egy ugyan ilyen videót és az lenne a címe hogy "ugyan ez olcsón hatékonyan " megmutatni nekik hogy ugyan ezt otthon egy P3 as géppel kb fele ennyi idő alatt lehet produkálni nyomdakészre. -
#50788 Egészen más világ van külföldön... :) A fotózásban meg pláne. Egy nyugaton élő barátom mutatott róla készült képet, amit egy fiatal fotós készített, aki nem nagy arc, nem sztárfotós, csak egy egyszerű fotós műteremmel, felszereléssel, ráadásul fiatal, nem régen kezdte az ipart. Megnéztem a kép exif adatát, és azért kicsit ledöbbentem, hogy egy ilyen kaliberű fotós (aki idehaza mondjuk 5D-vel meg 50 1.2-vel/85 1.8-al és valami komoylabb vakuszettel tolja) arrafelé hasselblad CFV-39-el nyomja, már ami a hátfalat illeti. A többiről ugyebár max sejtésem lehetett... :D -
zenoka #50787 ilyesmire gondoltam en is de koszonom hogy megerositettel:)
nincs mese nem gepet fogok fejleszteni hanem eloveszem a lyukkameramat felbaszok egy fejkendot es muvesznek titulalom magam..es meg is vna az uj iranyvonal highend kutyuk lyukkameraval igazi retro erzes a "negativon".. nah mar csak vevot kell ra keriteni de ugyis talalok elvegre muveszvagyok bah...otlet mar foglalt ha meglatok valakinel ilyet a gatyajat is leperlem :):D:D:D:D -
#50786 Mert olcsóbb lett volna. De egy profi fotósnak soksok zsét fizetni, az mutatja, hogy a macworld az mégiscsak macworld. Ilyen eccerű. A fotós felszerelés ott kb egy 100 gépből álló renderfarm árá (már a p65 önmagában is... :D), a fotósok fizetése gondolom eltartana egy kisebb hazai grafikai irodát fél évig, de ha mindezt megkerülve rendert csinálnának, na az *nem lenne ugyanaz*. Az csak egy gagyi digitális másolat lenne, nem lenne mögötte lélek, érzés, ami megfizetehetetlen. És ezért semmi pénz nem kár. Semmi. Jah, és vegyél apple gépet. -
zenoka #50785 en nem ertem...nem vagyok egy fotozas ellenes szemely szerintem de nem ertem miert eri meg ennyi idot es energiat belefeccolni egy termek fotozasba (foleg ennyi utomunkaval) ha egy ugyesebb 3d-s ugyanilyen vagy ennel jobb minoseget hoz kevesebb ido alatt
cover make
-
#50784 most szedtem le én is,kipróbálni még nem volt időm,ha valaki ki is próbálja mesélhet róla. -
#50783 Nézzétek. Jó. -
zenoka #50782 egyem a zuzad ez volt az ha jol emlexem:D
koszonom!! -
Geccoka #50781 Hello, talán ez ?
Itt is vannak ilyenek. -
zenoka #50780 Sracok nem emlekeztek arra hogy honnan lehetet dxf/dwg ben letolteni mindenfele oszlopdiszt (column) annak idejen. valaki linkelte itt..de tobb 1000-10000 hozzaszolassal ezelott es az sg-s kereso nem nyert.
tenyelg nagy adatbazis volt -
#50779 -
zenoka #50778 hehehehe:D -
#50777 Nos, 72 órája motorozol kb. Ugye ezt alapul véve a napi átlagsebességed motor megvásárlása után kis jóindulattal 14km/h... Ilyen sebesség mellett nem csodálom. -
zenoka #50776 TÉK :D marmint 1000 :D -
#50775 csak jelzem még élek az első 1000 Km után is :c) -
zenoka #50774 ehehehehe -
#50773 Ne magad szórakoztasd, hanem válaszolj a levelemre :) -
#50772 Sajnos nem méretarányosan építettem meg a szondát, kb 8x nagyobb a valódinál, ezért csak saccoltam a távolságokkal, és a doffal. De azt gondoltam, hogy iszonyat kicsi lesz. -
zenoka #50771 nah 60mm f/11 2 cm es targytavolsag 0.02 cm a teljes ellesegi tartomany:D itt azert tobb:D -
#50770 60mm objektív, tárgytávolság kb 2cm. :) -
zenoka #50769 jaja csak nem tunik makrosnak a perspektiva:P -
#50768 Makrótávolságban f/4-nél lehet még ennyi sem lenne éles. :P Amúgy lateral CA-t próbálgattam a képen, semmi reklámfilm, csak szórakoztatom magam itt. -
zenoka #50767 aza fem shader az nagyon durva!!!..viszont a dof tul eros mintha 200 mm objectivvel f/4 10 centis targytavolsag lenne:D
aruld mar el mi lesz ez:D eloszor a multkori most meg ez..gyanussak vagytok:) (tuti reklamfilm) -
#50766 Nem sajnálod doffal eltüntetni azt amit szépen kidolgoztál?:P -
#50765 (vray, ofcoz) -
#50764 Erről elég hosszú eszmecserék folytak a fejlesztői levlistán. A GPU-ra fordítással az volt eddig a gond, hogy vagy arra fejlesztettek, vagy mindenféle interpreterrel egyszerűen lassabban futott rajta a kód, mint a jelenlegi CPU-kon. A lassabban olyannyira lassabban, hogy nem volt értelme foglalkozni vele. Készült VRayből GPU-n futtatható változat már. (A standalone-ból) de ahhoz az egész programot kellene sok helyen újraírni, hogy maga a VRay minden funkciójával és algoritmusával hatékonyan használható legyen gpu-n. Viszont. És itt a nagy viszont. Az RT valamennyire új fejlesztés, és még meleg. Nem az egész VRay van benne minden kecmeccel, hanem csak a progresszív része, ami pont elég is. És ezt már lehetett hatékonyan portolni. A koncepció valahol ott van, hogy legyen egy bitanggyors előnézeted, ami ugyanazt az eredményt produkálja, mint a végleges render. Ha akarod, használhatod akár renderre is, de bizonyos dolgokat csak nagyon nagy számolások árán tudsz majd zajmentesre renderelni benne. Persze, ha úgy vesszük, akkor sokkal pontosabb minőségben.
Volt szó arról is, hogy egy renderfarmban általában ott állnak a gépekben a videókártyák kihasználatlanul sok irodában. Ezután megoldható lesz, hogy amíg a farm épp számol a processzorokon bármit, addig az aktuális jelenetépítésbe, setupba besegíthet a farm összes GPU-ja, gyakorlatilag iszonyat gyors munkavégzést téve lehetővé. -
marcee #50763 Érdekes, hogy legutóbb még éppen arról volt szól, hogy azért vetik el a gpu rendert, mert nem garantálható az azonos végeredmény. (mondjuk ezt a magyarázatot már akkor sem értettem). Kicsit megijedtem, hogy CUDA-only lesz, de ha lesz OpenCL az lesz a nagy királyság. Szintén tartottam tőle, hogy Quadro/FireGL kártyákon fut majd csak, de ha nem (persze ezzel várjuk meg a végleges verziót, mert szerintem van az a pénz) akkor szintén üdvözletem a fejlesztőknek!
Amennyiben viszont azonos eredménnyel fut le, akkor ne csak az RT használja már, hanem final render-be is "segítsen be" a gpu!!! Erről nem esett szó.
Másik érdekesség még a videón, hogy Vista és max 2009 x64-en futott, D3D módban. :D -
nenad #50762 erről már régebben is volt szó. Csak senki nem akart rámozdulni, és most remélhetőleg ebből kifolyolag az intel és az amd lép és kiadja a 20 magos procikat, hogy nehogy a videókártyák vigyék el a biznicct -
montressor #50761 intel meg nem ert semmihez, csak paraszt-vakit -
montressor #50760 Megyek venni egy cpu-gpu atalakito slotot... -
#50759 A legérdekesebb, hogyan áll meg a videókártya sebességben a CPU-hoz képest (20x gyorsabb, kb... :) ) -
nenad #50758 a cuda volt az amikor válthattak, a c# interface sokat jelenthetett. -
montressor #50757 gondolom nagyjabbol akkor foggant meg a fejukben, mikor kiderult, h milyen jol lehet jelszavakat torni a gpu erejevel...
nagyon allat! -
nenad #50756 yeah, megcsinálták, hogy fusson gpun, yeah!
A többiek szopnak most.