63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• bencsab
    displayport
    a hdmi nem tud átvinni már ekkora felbontást tudtommal
  • Klon
    Köszi,
    én is attól tartok, h kicsi lesz.

Valószínű, hogy a 27" -ost választom, biztos ami biztos, bár jóval drágább... :(

A HDMI és DISPLAYPORT közül melyiket válasszam? Vagy ez tökmindegy? :D
  • bencsab
    Nálunk van kettő ilyen monitor, és a kollégám ezen dolgozik, neki megfelel, nekem túl kicsik rajta az ikonok meg a szövegek. Kb. arányaiban olyan, mint egy 15,6"-os laptop kijelző fullhd-ban, csak azt ugye fele akkor távolságból nézed.
  • Klon
    Koszi!

A vga geforce gtx 760.

Most csak monitort akarok.
    Szoval Te megmerned venni huzamosabb idore ezt a monitort?
    Vagy inkabb ehez a felbontashoz inkabb mar 27"os kellene?
    Vagy 25" -hoz eleg a FullHD felbontas?
    Markan belul (Dell) a 27"os 50e-el dragabb:(
    Ezen dillemmazok :)
  • putyi
    Ez még nem az a felbontás, ahol gondot okozna. Különben is kijött a 2017 skálázható ikonokkal :-). Inkább a videókártyára figyelj oda.
  • Klon
    Sziasztok!
    Hasznal kozuletek valaki 25"-os monitort 2560×1440 felbontason Max-ezesre?

Kineztem egy ilyen monitort, de felek, h tul kicsik lesznek a gombok/ikonok...

Erdemes ilyen felbontast hasznalni, vagy jobb a FullHd?

Ha a monitoron csak HDMI es DISPLAYPORT van, melyiket erdemes hasznalni? A Vga kartya is tudja mind a kettot....

Win7-et hasznalok...

Koszi a valaszt!
    Utoljára szerkesztette: Klon, 2016.05.10. 10:35:19
  • Irgum76
    Tovább próbálkoztam és van amelyik projektnél megcsinálja a normal mappot tök jól van amelyik "gyári projektnél" szintén SubTool skipped, no UVs assigned-el skippeli :S
  • Irgum76
    Sziasztok,
    Nem egészen idevaló problémám van de hátha tudtok segíteni
    Zbrush-al van az a gondom, hogy minden megy tök szuperül de mikor le akarom menteni a mappokat illetve nekem csak a normal map kéne kiírja, hogy x másodperc alatt kész lett mind de viszont nem csinálja meg illetve a fájlkezelőben látom, hogy a legutóbbi fájloknál ott van fent viszont ha megnézem nincs ott a többi mappot meg létrehozza de csak fehérség van
    leszedtem újraraktam ugyanazt csinálja
    ja és ha azt szeretném lementeni amit csináltam vele akkor meg ezt írja ki: "SubTool skipped, no UVs assigned"
    itt találtam választ rá: válasz
    de én hiába csinálom azt ami ott van továbbra sem működik bár lehet félreértettem valamit
    " I determined that the problem was that I pressed "Make Polymesh 3D" after importing which basically makes a clean clone of the object, deleting all the UV's.
    So if anyone runs into it, here is the solution :)"
    nekem csak sima obj-m van semmi UV és hiába nyomogatom a "Make Polymesh 3D"-t semmit sem csinál másképp
    elnézést ha nagyon offtopic voltam csak gondoltam hátha ti is foglalkoztok ezzel a szoftverrel
    köszi

Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2016.05.06. 17:28:07
  • Irgum76
    most működik amikor kellet volna nem csinált semmit
  • bencsab
    Hát pedig kellene neki...
  • Irgum76
    Ha instance-ként másolok valamit és az eredeteit módosítom miért nem mért nem módosul az instance példány is?
  • bencsab
    most nálam is. ugyanaz a fájl, semmit nem csináltam vele és most jó. max...
  • putyi
    akkor nemtom. nálam működik.
  • bencsab
    Áááá, semmi. Amúgy duplaklikk, vagy szimpla? Elvileg az csak annyit csinál az a karika, hogy akkor nem snappel rá az irányra, hanem szabadon tudod mozgatni a tárgyat/subobjectet.
  • putyi
    középen karika?
  • bencsab
    Nekem szerkesztésnél sem. Ha utólag akarom mozgatni a vertexeket, akkor sem snappel saját magára... brühühü
  • putyi
    Felejtsd el nekem sem, de csak akkor nem amikor rajzolom. Szerkesztésnél semmi gond.
  • bencsab
    Hát nekem a spline saját vertex-re továbbra sem snappel a max. Mi lehet az oka? Nálatok?
  • Carl Davies
    https://www.youtube.com/watch?v=JFB2RsXA8Xs
    https://www.youtube.com/watch?v=XvVEQauLBIM
    https://www.youtube.com/watch?v=Y9MRkYg9Dos

3-ban van amikor test lesz belőle.
  • TheCunami
    hali kezdő vagyok még 3d maxbe egy olyan dolgot szeretnék hogy körberajzolok egy sakk figurát és annak szeretnék ilyen esztergált kör testet adni azt hogy tudom megalkotni a választ előre is köszönöm
  • bencsab
    Jó, döntés! A 16GB memória meg alapvetően elég modellezni.
  • Irgum76
    ah nem számít
    tetek bele egy 4 magos procit meg 250-es SSD
    kösz mindenkinek
  • putyi
    Várom a beszámolót, így legalább lelkileg föl lehet készülni :-)
  • nenad
    A kamerához rendelt más képméret az király! Főképp ha látszik is a nézetablakban! :D:D
    Sot ha a kamera ikonba benne lenne a keparany az megjobb lenne nemde?
    na ezt lehet be is kellene irni az area-ba.
    A többinek egyenlőre szerintem nem sok gyakorlati jelentősége van.
    szerintem
    ha ma lesz idom megnezem a 2017 backburnert hatha kijavitottak a hibakat...m
    Utoljára szerkesztette: nenad, 2016.04.27. 09:23:09
  • zenoka
    aha..
    haat good luck..
    hardver tema.. ha tenyleg ezzel akarsz foglalkozni akkor kell ahogy putyi is mondta minimalisan erdemes utana olvasni hogy mi merre hany meter..
    hja es ugy tudunk segiteni ha mondasz egy osszegkeretet hogy mid van ra es be dobod a konfigod hogy mirol akarsz fejleszteni
  • Irgum76
    ja és nincs kedvem a megbízókkal tökörészni, pénzt hajkurászni stb csak küldje melót és fizessen érte aszt kész
    és már kemény 15 dolcsit kerestem 3D marketen :)
  • Irgum76
    olyan melókat kapok tőle amiket ő már megcsinált és segít ha elakadok, átdumáljuk, megmutatja ő hogy csinálta volna stb szóval a mentorlás megvan
    nem helyette dolgozok igaz anno volt róla szó, hogy betanulásra is fizet valamennyit de ha azt nézem, hogy egy pár órás tanfolyam
    több százezer forint amiből semmit sem tanulsz akkor még mindig jól járok
    a hardware része sosem érdekelt a számtechnek pedig még primón kezdtem ha valami gondom van megkérdezem a haveromat
    az eladó meg azért mondta az SSD-t mert ez a gép játékszerver volt és 1600 napot futottak a vinyók és elvileg 1300 naptól már beathatja a kulcsot ezért mondta, hogy cserélni kéne és mondta, hogy az SSD-az tök franyák de egy 1 terrás hagyományos is ugyanannyi döntsem el mi kell nekem
  • putyi
    Azért van arca a "barátodnak" :-)
    A leírt konfigon el lehet pötyögni, én nem bővíteném főleg ha nem fizetnek a munkáért. Tanulóknak akkor nem "szokás" fizetni(amit én erősen ellenzek), ha a cég infrastruktúráját használja és mentorálják is egyben.
    És még egy tanács. Ha látványtervezéssel akarsz foglalkozni, akkor legalább alapszinten tanuld meg a számítógép felépítését. Mi mire való, milyen paraméterei vannak.
    Ja és az eladót is csókoltatom :-)
  • zenoka
    Latvanytervezessel foglalkoztok, dolgozol, penzt nem kapsz erte.. valami valahol felrement.. jobban jarsz ha inkabb portfoliora gyursz es ott hagyod a picsaba a sracot.
  • Irgum76
    Ja még egy kérdés
    Alaplapi videokártyám van ehhez passzoló proci kellene bele
    De az eladó azt mondta ha normál procit és grafikuskártyát tesz bele akkor is ugyan ott vagyunk árban
    Érdemes lenne inkább azt választani a fejleszthetőség érdekében?
  • Irgum76
  • Irgum76
    Köszi szépen a részletes választ

Lakberendezési látványtervekkel foglalkozunk
    Ez egy polgármesteri tanácsterem volt gipsz stukkókkal bár mindenre amire tudtam nyomtam pro optimalizálót mégis ennyi lett a vége
    A srácnak akinek bedolgozok finoman utaltam rá,hogy gép bővítésen gondolkozok azt mondta már így is jobb az én gépem mint az övé úgyhogy hanyagoljam max a procit mondta ő is
    Megmutatta egy komplett wellness projektjét 4600 objektum és össz-vissz 10 millió polygon az egész azt mondta proxyval simán megoldható
    Nemrég ment gajra az alaplapom szóval most van 2 hónapos alaplap, proci, memória
    A memóriát akkor tetettem be 16 Gigát
    A proci amd A-6 5400 APU 3,6 Ghz amit kicserélnének egy 4 magosra 20 ezerért (én azt hitem beletesznek még egy procit aszt kész de sajnos nem így megy mint kiderült)
    Most néztem egy korábbi stúdió lakást 500 ezer polygon az egész és azt simán viszi minden probléma nélkül
    Igazából betanulok szóval ebből pénzt még nem kaptam így jó lenne minél kevesebb pénzből megoldani amíg nem kapok fizetős melót
    ja és én csak szerkesztek a renderelést majd ő csinálja

• bencsab
    20M? Az attól függ: egy szobához sok, egy hegyoldalhoz kevés.
    Pár dolog:
    - egy SSD-vel csak nyerhetsz sebességet!
    - a fájl betöltési sebessége nagyon függ attól is, hogy honnan olvasod be (pl. egy lassú HDD - lásd előző pont)
    - ha a RAM kihasználtságod 80%-on van már a fájl megnyitása közben, az eléggé túl van telítve szerintem -> memóriabővítés
    - egy kétmagos AMD (függetlenül attól, hogy nem írtad a pontos típusát) szerintem nagyon kevés 3D-zni. -> procibővítés
    Mondjuk ahogy így visszaolvasom, ha hatékonyan szeretnéd megoldani a dolgot, akkor egy komplett minőségi gépcsere fog igazán érdemi előrelépést hozni.
  • Irgum76
    Hi,
    20 millió polygogon az soknak számít?
    mert az én gépemen kb 15 perc mire betölti proci 70%-on memória 80%-on és mégis dög lassú
    tudom proxit kellet volna használni de akkor még nem ismertem ezt a trükköt csak miután kész lett
    szóval érdemes rákölteni a gépre?
    most egy két magos AMD van bent azt gondoltam 4 magosra bővíteni meg esetleg SSD-t berakni de geek cimborám azt mondta amíg a memória nincs teljesen kihasználva addig nem érdemes betenni

köszi
  • putyi
    Vannak olyan dolgok, amikre jó lenne. Például, hogy egy sorozatból néhány kép alló képarányban kellene, akkor nem kellene kiadni külön rendert, hanem egy lendületből el lehetne intézni. Vagy kamerákhoz egyedi render beállításokat lehet rendelni. VAgy egy kamera többfajta kimenettel. Tudom, hogy ezeket kerülő úton most is meg lehet vaósítani, de így hatékonyabb lenne.
  • nenad
    Eszembe jutott meg egy dolog ez ha scriptben van irva akkor hogyan fog sok objektumos jeleneteknel dolgozni? Mertt ha ket keprenyo van akkor talan meg lassabb lesz, ha kikapcsolja a kepernyot kozben akkor gyors de az tok ego 21 szazadban lol.
  • nenad
    ma mar nem a render elementsekkel oldjak meg ezeket a dolgokat?
    easily manage render setups from one setup?Egy ablak? De jo!
    Vagy ez mi a xar? gondolom nem a light meg egyeb beallitasokra gondol mert az is mentheto templatebe, vagy egyeb.
    En inkabb a clikket szamolnam....
    Na minde1
  • putyi
    Sszameg!
    Ha a gizmo közepén a kis karikára klikkelek, akkor működik. Lassan egy point-and-klikk játék lesz a max :-)
  • putyi
    Azt jól látom, hogy a 2016-os max-ben subobject módban gyakorlatilag nincsen snap?
  • putyi
    Fény az alagút végén. Node alapú rendering.