3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
Semmilyen egyéb alternativa nincs arra, hogy egy másik objectum metsző éleir átvigyük egy másikra? Valamilyen project eljárás nincs rá?
Az is elég ha csak jelölés tesz rá, ami mellett már el lehet huzni a vágást.
TNH
A boolean nálam hibátlan, csak játszani kell vele...
Azért egy villamos oldalából nem tudom hogy máshogy szedném ki az ablakok helyét. 😊

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

Valoszinuleg a sub object modban fognak megjelenni (bar talan ott sem) photoshop allhat a hatterben a konnyebb megertes vegett. Ha jol emlekszem egy kulon ablakban mutatja a shape-ket, jelolve a shape-k first pointjat aztan ennyi.
Nem is emlekszem mikor hasznaltam uloljata ezt. Viszont arra igen amikor valaki egy letoltheto max fajlban olyan loftot hasznalt, hogy csak pislogtam. Konkretan egy auto elejet modellezte le vele egyetlen loft segitsegevel. Auto eleje +bal/jobb kerekiv egeszen a szelvedoig. szerintem az volt a loft csucsa (kb 10 eve volt minimum es 3dsmax 3.x)
Utoljára szerkesztette: GixEr, 2016.01.29. 22:21:04
Sajnalatos modon marad a modellezes. En meg a booleant soha nem lattam mukodni normalisan, ha nem ket kockat kellett kivagni egymasbol (pro boolean se jobb csak egy kicsivel). Mindkettot keruld el messzire, ha van meg tovabbi terved a modellel.
repvez
arra tud valaki tanácsot, hogy hogyan tudom két test találkozásánál elvágni mindegyik testet, hogy utána össze tudjam welddeni öket?
A booleannal pröbálkoztam, de nem találtam jó kombinációt hozzá, meg az amugy is szétcseszi a topologiát.

tehát 2 test áthatási vonalait akarom megrajzolni , hogy azok mentén ki tudjam vágni vagy kitörölni a felesleges polykat, majd egyesiteni öket.
A köv. dologgal kapcsolatban lenne egy kérdésem. Ha a jobb oldali kezelőpanelen a Shape-re kattintok aztán kicsit lejjebb a Spline-t kiválasztom és a Line, Circle vagy Rectangle gombok kiválasztása után megrajzolok egy 2D-s alakzatot, akkor nálam valamiért nem jelennek meg az alábbi képen pirossal bekarikázott szimbólumok.
Amúgy eléggé kezdő vagyok és a MAX 2016-al kezdtem el ismerkedni.

Utoljára szerkesztette: riviaigeralt, 2016.01.29. 14:40:37
van egy felesleges zalman zm-hps200 as fejhallgatom. Teljesen uj felbontatlan, kettot vettem mert nagyon tetszett, és a masik most is kituno allapotban szolgal. Van ra 1 ev garancia is.

Pro
vastag fasza nem toro kabel, de nem nehez
nem nyomja a fulet, es nagyon tagtartomanyokban allithato azaz egyben nagyon jol birja a strapat is.
a hangeroszabalyzo a bal oldali fejjhalgaton van.
Ugyes szakadasvedi

igazi zalman termek. A termek ertekelese mindenutt 4-5 kozott van (5 a max)

3500 penz postakoltseggel egyutt..
priviben.

Utoljára szerkesztette: nenad, 2016.01.29. 09:54:04

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

annyi az, várd ki türelmesen! a két service pack legalább egy óra.

A "3D Studio Max R3 - Biblia II. kötet (Kelly L. Murdock)" könyv CD melléklete megvan valakinek?
Ha valaki fel tudná nekem tölteni tömörítve valamelyik felhőbe azt nagyon megköszönném. Ha a felhő nem jó (pl. OneDrive, DropBox), akkor tudok adni ftp elérhetőséget.
Ha tudsz segíteni légyszi írj nekem privát üzenetet.
Előre is köszönöm annak, aki tud segíteni. <#worship>
repvez
Az mitől lehet ha a 2016os SP1 és SP2 javitások nem akarnak települni? a hibvatalos oldalról töltöttem le öket ,de a telepités megkezdése után csak configurál meg adatokat gyüjt már vagy fél orája a telepitő
válasz ment.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Nenad olvass priatot legyszi! 😊
Köszi, megérdeklődjük.

Én már többször készíttettem drónos felvételt a skyviewair-el, bár nem tudom, hogy gps alapján repülnek-e...

Szia!
Nekem is ez volt a problémám, nekem úgy oldódott meg hogy feltelepítettem a 9-es verziót, aztán azzal is ez volt a gond, de azon segített a service pack 2.
Sok sikert!!!
Utoljára szerkesztette: k_zoli, 2016.01.14. 20:08:58
Sziasztok felraktam a 3ds max 7 verziot de amikor elinditom lefagy valakinek van valami ötlete, hogy mit is tegyek???? a legújabb verzionál csak 30 verziot tudom használni
ismertek olyan emberkét aki olyan drónnal rendelkezik, amely gps koordináták alapján röptethető?

Atika :o)
Koszonom.

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

GFX peers
Es hol lelted? 😊

Komplett van csak,majd 38 gigabuta.
Sziasztok a CG source fa texturakhoz nemtud valaki viragbolti verziot? Koszi

Sziasztok!
Van ötletetek arra, hogy miért van az, hogy a 2014-es Max-ben ha a Slate Material Editort használom, a View ablakban eléggé furán látok mindent...
Break-elni kell a spline vertexeit.

lac coo
Hali !

Garment Makerrel lehet valamit csinálni, hogy ne csípje le a sarkokat? ( Spline-ból készült .....) THX !

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Érdekes megoldást találtam erre a problémára:
A telepített mappában lemásolom a 3dsmax.exe-t és ugyebár lesz belőle egy xxx másolat.exe , na és az asztali parancsikonnak meg kell mondani hogy a másolat.exe-t nyissa meg és így most jó 😄 hihetetlen (egy kis hiba keletkezett, a quad menüben az egér kurzor rossz helyen van, de ez legyen a legkisebb baj)
Betöltöttem a default UI-t és ugyanaz van 😞
Win8 at használok.
Utoljára szerkesztette: k_zoli, 2015.12.25. 16:30:50
repvez
vagy ha win7et használsz akkor kapcsold ki az aero részt , nálam az is eltünögette a quadmenüt
Boldog Karit Mindenkinek!
k_zoli: nálam nemrég olyan ug jelentkezett, hogy unistalláltam egy plugint és jobb klikkre nem a menü jött elő, hanem vmi scriptet akart állandóan elindítani. Betöltöttem egy default custom UI-t és helyreállt a dolog. Illetve aztán betöltöttem az elmentett ui-t. Nálam ez bevált. szerintem egy próbát megér.

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!
Egy kérdésem volna, tudom ilyenkor nem illik dolgozni, de hátha: ha jobb klikket nyomok bármikor bármilyen objektumra, az a terület, ahol a quadmenu megjelenik, hirtelen "megfagy" és onnantól kezdve az a terület úgy marad, nem látok ott semmit. Ez addig nem tűnik el, amíg be nem zárom a programot, és újra nem indítom. Eléggé zavaró jelenség, valakinek van ötlete, hogy mi okozza, és mivel tudnám megszüntetni?

Köszönöm a segítséget!
Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!

Helló! Hogy tudnám normálisan megcsinálni, hogy olyan hatást kapjak, mintha a szövegre rá lenne terítve egy ruhadarab, de látszódjon, hogy mi van odaírva. Gondolom cloth-al kellene, de nem jól renderelte.
A gép részletezve:
CPU AMD FX-7500
VGA RADEON R7 M260DX
8GB RAM
Win8 64
Lenovo Z50 laptop, azóta a 9-est sikerült működésre bírni, egy service pack 2 látszólag megoldotta a problémát. Annyi gondom még mindig van viszont, hogy időről időre (nem tudom mitől függ, mivel nem mindig csinálja) ha jobb gombbal kattintok egy objektumra, ottmarad a kijelzőn az a menü ami a jobb kattintással felugrik, és nem tudom eltüntetni, csak ha bezárom az egészet és újra megnyitom. egy-két ilyen megfagyott területtel még elboldogulok, arrébb viszem amit látni akarok és nincs baj, de amúgy elég idegesítő...
Egyébként netframework nincs telepítve, legalábbis én nem telepítettem kézzel semmi ilyesmit.
hunkircsi
Komoly agyvérzés kerülget... váltanék 2011-ről 2015-re, és most ismerkedek az alap "újításokkal". Mi az, hogy ha bezárom a "Scene Explorer"-t, akkor semmilyen billentyű nem működik? "M", "Alt+W", "H", stb. És nézve a fórumokat eléggé globálisan anyázzák ezért az Autodesk-et a júzerek...

Ki korán kel, poligont lel.

Magával az exportálással volt a probléma. <#dumcsi> de legalább most már ezt is tudom.

racingarena.hu | gokartsopron.hu

Arra már rájöttem hogyha megfelezem a modelt és úgy "weld"-elem az uw-t akkor tökéletes, csak hogy én az egész felületre szeretnék texturát húzni úgy viszont hibás a lightmap.

Smooth problémának tűnik. Próbáld úgy, hogy csak a diffuse-t nézed specular és reflection nélkül.

Pedig az uw alapján szerintem nem lehetne ott semmi ami meglátszik.

Sziasztok! Próbálok textúrázni egy egyszerű hengert de a varrat még mindig látszik <#szomoru1>

Milyen gép, oprendszer? netframewok van telepítve?

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Sziasztok!
El szeretném kezdeni az ismerkedést a 3ds Max-xal, de van egy nagy problémám: tegnap megpróbáltam a 3ds max 7-es verzióját elindítani, de ahogy elindítottam, lefagyott a progi. Keresgéltem itthoni és angol fórumokon egyaránt, próbáltam a -h paraméteres elindítást, nem működik. Frissítettem a VGA driveremet, a direct x-et is, nem segít. Ma a 9-es verziót is megpróbáltam, ugyanaz történik. Ahogy betölt minden az ablakban, lefagy a program. Valakinek valami ötlet? El szeretném már kezdeni az ismerkedést, de így nem tudom 😞
Köszönöm a segítséget!
Egy minimális segítség ahhoz, hogy az ember el tudja helyezni sebességben azt a (dual) Xeon 5650-et:

https://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp[]=1304&cmp[]=2340&cmp[]=2336

<#eljen>

http://www.gekko-computer.de/Workstations/Intel_c127.htm
Ebből elvileg még lejön a 19% német áfa, bár még nem vettem tőlük, de gondolom ezt EU-n belüli vásárlásnál közösségi adószám ellenében automatikusan csinálják.

Fú ezt aforrást oszdd meg légyszi ! érdekelne.

Hát új gépnél nem is éri meg! De használtan a németeknél már lehet venni 800 EUR környékén dual X5650-es gépet 24-48GB rammal, azért ennyi pénzből nem lehet kihozni egy új desktop gépet ilyen teljesítménnyel.
Egyébként én is úgy gondolkodtam, hogy mivel a prociknak saját memóriamoduljaik vannak, ezért egy kétprocis gépbe 2× annyi memória kell. Persze lehet, hogy a parasztlogika itt nem igaz.

Persze ez újonnan vásárolt rendszerre értendő.

Ha azon töröd a fejed, hogy duálos rendszert építesz el kell keserítselek. Nem éri meg. Legjobb esetben is a sima desktoppal megegyező árra fog kijönni a 1 gigahertz költsége. Vagy két éve én is ebbe az irányba forgolódtam, de a végén csöndes elismeréssel adóztam az intelnek a zseniális árképzésért.