3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Atika :o)
szivesen

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

bon
Nem kell kiverni a balhét. Szó nélkül szokták cserélni.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Aldaryn
esti érdekeskedés. (ottvan HDben jobbralent aviban)

per aspera ad astra

Aldaryn
Ááábazz, thx, igen, az exr pluginnel már ezt kell tenni... 😄

per aspera ad astra

hunkircsi
Al: kidobtam...majdnem...de aztán láttam, hogy esik.

Putyi: az idõzítés és a frekvencia is azonos a régi és az új memóriák között. Pontosan olyant rendeltem, amilyent hittem, hogy van benne, és amikor szétszedtem a gépet a beszereléskor, akkor jött a döbbenet, hogy Kingstone modulok vannak benne.

Bon: utánanéztem az alaplapi kézikönyvnek, és a most vett Corsair RAM-ok éppen benne vannak a QVL-ben, viszont a KINGSTON nincsen. Most azon agyalok, hogy ha a KINGSTON RAM-ok is CORSAIR-ek lennének, akkor lenne-e gond, mert akkor kiverem a balhét a boltban, hogy tessék cserélni.

Ki korán kel, poligont lel.

Atika :o)
de ha cs3 -bol belemasolod azt hiszem a pluginek koze akkor siman mukodni fog lattam errol egy videot neten 😊

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Aldaryn
kis érdekesség... Photoshop CS4-bõl valamiért kivették az Extract funkciót... kész...

per aspera ad astra

bon
Nem szereti a gép a memóriát, cserélni kell, lehetõleg pontosan olyanra ami már volt benne és eddig jól mûködött. Memória tesztelõknek nem sok értelem van, sõt a most vásárolt 2gb-os modulnak nincs is baja, simán csak nem támogatja az alaplap azt a márkát. Az alaplap gyártók beleszokták írni a kézikönyvbe, hogy milyen márkájú és típusú memóriák fognak stabilan mûkõdni a gépben.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

szerintem meg kellene nézni a ramok idõzítését, ferekvenciáját, hogy azonos-e. ha nem, akkor a lassabbat kellene az "A" csatornába tenni.

Aldaryn
Dobd ki.

per aspera ad astra

hunkircsi
..és bocs az OFF-ért.

hunkircsi
Hi!

Volt eddig a munkahelyi gépemben 2GB RAM (Kingston 2db 1GB Kit). Most vettem bele még 2GB-ot. (Corsair 2db 1GB Kit). Tegnap este beleraktam, és eddig minden oké is volt, de az elöbb zenehallgatás közben (Csak a Winamp ment semmi más) egyszerûen elszállt az egész windows (XP 32bites). A zene hangja áttment puskaropogásba, a kék képernyõre kiírt egy csomó okosságot egy másodpercre, majd már újra is indult a gép.
Eddig ilyet nem csinált, viszont volt olyan gondja, hogy mondjuk 8 rendszerindulásból egyszer megfagyott a windows zászlós betöltõképernyõnél.
Légyszi, ha valami okosságot tudtok hozzátenni a témához, akkor nagyon hálás lennék. Mert amíg nincsen meló, addig van idõm játszani ezzel a szeméttel, de ha akkor sz*rja össze magát, amikor határidõs melót renderelek, akkor félõ, hogy nekiesek a kisbaltával.
Ja, és ha tudtok valami jó memóriatesztelõ programot ajánlani, akkor azt is megköszönném, mert én memóriára gyanakszom.
Amúgy jó volt rájönni fél év után, hogy a gép, amit Corsair memóriával rendeltünk, helyette bizony Kingston modulokkal szállították. <#szomoru1> Azt még elfelejtettem megemlíteni, hogy mind a két memóriapár azonos, csak a márkájukban különböznek.

Aldaryn
Biztos frissítettek. 😛

per aspera ad astra

Free azt mondta kinyirtak apache-ot😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Hmm, ....Szemetek!?

per aspera ad astra

elloptak a 3dmax.hu-t:S

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

npeter

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

én már mondtam, hogy a három különbözõ kezelõfelület lesz ugyanahoz a programhoz. lesz max-os xsi-s és maya-s.

Aldaryn
ellopták az iarot!

per aspera ad astra

ellopták a képemet

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Folytatnak ezek mindent, mindenfele, az, hogy autodesk megvesz valamit, az azt jelenti, hogy minden marad a helyében, mindenki marad a helyén, csupán ezentúl az autodesk lekanalazza a bevételek fölét, valamint lecsökkent minden költséget a lehetõ legminimálisabbra, ami kevés meg van, azzal azokat a marketingeseket fizeti ki, akik kitalálják milyen bullshittel lehet majd eladni a "következõ" verziót.

per aspera ad astra

most akkor mi lesz az xsi vonallal? Gondolom folytatjak, csak hogyan mikor.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Mondjuk, valamilyen szinten örültem neki. Mutogathattam az XSI-s iserõsökre röhögve, hogy "Hahaha... most már ti is beszoptátok! Hahaaa! " (dögöljön meg a másik tehene is alapon...)

per aspera ad astra

Nekem el is kerülte a figyelememet, hogy az autodesk megvette a softimage/xsi-t. Akkor ezzel lényegében a 3 vezetõ szoftver ugyanannak a cégnek a kezében van... Vérbeli üzletemberek.

nfr gen, ujabb metódus, sinusz alapu, kicsit intelligensebbek a tekervények..

Free
és akkor majd tudjuk szó szerint kit kell szidni egyes újabb "fícsõr" és verziószám váltás után :c))))))))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

hehe, egyenlõre nem, a c++ sokkal nehezebb mint maxscript bizonyos értelemben, de a szinaxisa - amit maxscriptbe majd mindig elrontottam - sokkal közelebb áll hozzám.

Aldaryn
És akkor majd õ is egész nap lógathatja a lábát, akár a többi autodesk fejlesztõ... 😊

per aspera ad astra

hunkircsi
A végén még annyira belemerülsz a MAX fejlesztõi részébe, hogy kis idõ múlva az Autodesknél találod magadat egy Desk mögött ülve és egy Auto-val gazdagabban. <#nyes>

sikerült kierõszakolnom egy text file outot maxbol, egy custom maxscript funkcion keresztül.
A maxos csatlakozáson keresztül, kivül minden tiszta c++ remélem ez majd gyorsít rajta.
Egyébként vicces hogy mindent maxos classokon funkciókon keresztül kell megoldani, melyek mikéntjének felderítése, kb egy ásatás keresési fokával egyenlõ.

Aldaryn
fákk... disable referrers... 😄

per aspera ad astra

masodik kep hot link disable hehe😛😊

Aldaryn
😊 Szerintem azok ott nem valami jól sikerült fotók... Mellesleg jó mélyen a tengerben. Meg inkább ne "fekete/fehér" ben gondolkozz, hanem intenzitásokban. Persze, tény, hogy a legtöbb vízalatti kép bizony úgy fest, ahogy ott. Ez pl. egy jó példa szerintem arra, hogy lehet kontrasztos is egy ilyen felvétel. Persze a téma itt adja magát, egy jegesmedvét szürkének fotózni elég gáz lenne. (mondjuk lehet még vörösnek is... hehe...) Kicsit mélyebben szintén jó az expó.

per aspera ad astra

Aldaryn, emlékszel még a békás képeimre? Azt mondtad hogy hiányzik a fekete és fehér színek nagy része. Még akkor a hisztogram kapcsán meg is nézegettem otthon. Rájöttem hogy nagyon is jó volt a meglátásod, de arra is rájöttem hogy jó az hogy hiányoznak a feketék-fehérek. Pláne, hogy a környezethez nem használtam ref képeket. Csináltam neked egy kis összehasonlítást, mire is gondolok. Nem is üt el annyira a természetesnek ható fényektõl. Igaz, nem annyira látványos, de nem is ez volt a cél. KÉP
Aldaryn
Blur továbbra is jól megvan MAX-al, meg még egy tucat más programmal. Szerintem rajtuk nincs akkora nyomás, így kicsit hátradõlõsen is dolgozhatnak, ráadásul a nagy stúdiókban megvan az a kényelem, hogy mindenki csak az egész egy kicsi darabjával dolgozik. Pénzért meg én is szívesen elmondom a maxról, hogy milyen fasza. Kurvák vagyunk. (kinek nem inge...)
Blizzard régen megmutatta, hogy max scanline mire képes, ha vérprofi mûvészek és hatalmas lelkesedés áll mögé, aztán mikor feszegetni kezdték a korlátokat, áttértek Brazilra, majd amikor úgy érezték, itt az ideje komolyabb ipeline-t szervezni, váltottak Rendermanre, és ezzel együtt a maxot is szépen lassan otthagyták bizonyos szinteken. A scanlineon kiforrt technikák nagyon jól, és hatékonyan használhatók rendermanben. Nekem például egyszerûen sosem akaródzott megszeretnem. Az ember egy modern raytracerrel annyira elkényelmesedik, hogy egy rendermant egyszerûen feleslegesen körülményesnek fog érezni.

per aspera ad astra

hunkircsi
Én arra lennék kiváncsi, hogy a nagy stúdiók, akik anno benne voltak a MAX marketing propagandájában azok most milyen arcot vágnak egy-egy újabb MAX verzióhoz. (nemtom ki emlékszik a MAX7 marketing videókra, melyben Tim Miller a Blur Studio fõguruja hosszasan Isteníti a MAX-ot.)
Mert a Blur Studio tudtommal még mindig a MAX-al dolgozik, és amilyen munkákat kiadnak a kezükbõl, hát az azért nagyon dúrva szint.
Vagy ott volt a régi idõkben a Blizzard, amikor a Warcraft3 elsõ intróját készítetták a MAX-szal. Velük mi lehet? Mert ezekben a stúdiókban is elég dúrva fejlesztések történtek a MAX alá, gondoljunk csak a Blur script csomagjára.

Aldaryn
Jellemzõ, amihez nem kell mindenképpen hozzányúlni, hogy abból marketingértékkel rendelkezõ hírt fújjanak maguknak, azt hagyják szépen, csendben, úgy ahogy régesrég az eredeti fejlesztõk elkészítették még becsülettel.

per aspera ad astra

max sdk, bazmeg... semmi sem mûködik a példa fileokból. Szart sem ér az egész. 10 éves cuccok vannak benne. Nem tudok haladni.

Aldaryn
mit értesz ez alatt? Az eredeti koncepció amolyan makettfotó hangulat volt.

Frenkie, a DOF itt post, volt is kis fejvakargatás kulcsolni. De a végégre egészen összemelegedtem vele. Putyi amúgy megjegyezte, hogy kb. elég lett volna az utolsó 4mp-et megcsinálni... 😄

per aspera ad astra

npeter
Frankó!!
Nekem is a végén a változó fókusz tetszik a legjobban.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

FRenkie
Állat! A végén a fókusztávolság van meganimálva, vagy netán már van autófókusz a kamerákban? 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

nekem nem halt be, egész nap rajta lógtam. Semmit nem vettem észre.

kicsit tervezõasztal feelingje van, de nem rossz. A szinek mindenképpen jók.

Vorpal
Ne bánkódj miatta - a modellek jók....

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

erkolcsi kerdes: ha a megrendelo latott egy latvanytervet (nem magyar) a neten es a sajat projectjehez azt akarja reprodukaltatni (nem lehet lebeszelni rola) es en megcsinalom akkor ki a "kurva" (en az vagyok igy is ugy is)... ezzen most gondolkodom eroteljesen hogy miert furcsa erzes belul.. nah majd este leszek..
csao😄

lehet hogy perverz vagyok, de marhára irígy vagyok hogy egyeseknek ez munka <#duma>
Aldaryn
Thx! Izzadnak a gépek.

per aspera ad astra

naggyon ott van! 😊 Még sok ilyet kívánok a népnek 😊
Aldaryn
Skillek karbantartása ilyesmivel.:

(HD-ben került feltöltésre)

per aspera ad astra

jajaja meg varok adatot egy melohoz most itt pihi szuszi van plaxis oktatas meg ilyenek amik engem nem erdekelnek (elvegre mindent tudok) igy tudnek maxolgatni😄