3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

röhögtem egyébként, csak közben mást is csináltam, aztán ilyenre sikerült a válasz...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Én meg csak viccelni próbáltam, de látom, még az sem megy.

csak adtam neki egy számot.. egyébként nem szeretném túlkomplikálni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Négy órával a project kezdése után már a 0.3-as verziónál tartasz?! Tárt karokkal fognak várni az Autodesk-nél (...a marketingesek!) <#ravasz1>

a 45 fokos vágóhíd, azaz wallgen 45 fokos chamferrel a végén.

röffröff

Aldaryn
Mi a céges etikett szerinti archicad szolidaritási percek keretében szoktuk.

per aspera ad astra

a 45 fokos levgás még beteszem, hogy könyebb legyen bizonyos embereknek. 😄
érdekes, én nagyon ritkán alkalmaztam ezt a metódust

Aldaryn
Hehe, ilyenkor szótlanul, de látványosan minden módosításnál egy kikészített papírlapra fel kell írni valami összeget, szépen egymás alá rendezve... 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
Igen, ezt egybõl kiszúrtam... 😛

Lassan lesz Nenad script pack. 😊 Mehet majd scriptspotra.

per aspera ad astra

az ablakokat nem centralizálja, a bal oldali paraméter számit csak a horizontális távolságnál

wallgen, egyenlõre szimpla, de még minidg gyorsabb mint rajzolni splineokat.

wallgen

Nekem a legviccesebb emlékeim egy nyolcvan év körüli építésszel vannak. Egy ötfõs team öntötte digitális formába a terveit és én csináltam a látványt. Mikor a fõnök mellém ültette, akkor szólt, hogy ne nagyon hagyjam magam befolyásolni, én tudom, hogy mennyi idõ kell az elkészüléshez és húzzam meg a határt, hogy meddig hagyom változtatgatni (!) és apróságokon lovagolni. Aztán mikor két nappal a határidõ elõtt közöltem, hogy valami apróságot a belsõ térben nem csinálok meg, mert amúgy sem látszik majd egyetlen kameraállásból sem, akkor teljesen kifakadt, kiabálás lett belõle. "Mi az, hogy nem csinálod meg??? Ez az ÉN HÁZAM!" Persze nem mertem neki mondani, hogy ez meg az én modellem. Mai napig emlegetjük az akkori sztorikat. Nem tudta az öreg feldolgozni a tervek és a modell közötti legapróbb különbségeket, mindezt úgy hogy az utolsó pillanatig módosítgatott.

hunkircsi
Nenad lesz a magyar szkriptmester 😊 Amúgy hajrá, az épületgenerátor az engem is érdekel 😊

Amúgy Al én kezdem megérteni a megrendelõket. Hiszen gondoljunk csak bele, a megrendelõ nem szakember, a poligonról azt hiszi, hogy AVON termék, és a legtöbbje szerintem általános iskolában a fizikaóráról is hiányzot. Magyarul síkhülye az egészhez. Namármost ezzel nincsen semmi baj, mert ugye, ha szakértõ lenne, akkor megcsinálná maga a melót. Viszont, és itt jön a lényeg...az embereknek fel kellene hagyni azon kellemetlen szokásukkal, hogy beleugatnak a másik dolgába úgy tevén ezzel, mintha értenének hozzá, holott az oviban a legnagyobb dícsérete az volt, hogy egymás mellé tett két építõkockát, és ettõl Õ jogosult az "építészmérnökatyaúristen" megszólításra.

Persze joggal merül fel bennem ilyenkor a kérdés, hogy ha a MAX fullhibátlan program lenne, ami egy fullhibátlan oprendszeren egy fullhibátlan hardver alatt futna, és a megrendelõ szépen okosan csak azon részekbe köhögne bele, ami tényleg szükséges, akkor mi lenne a KIHÍVÁS ebben a szakmában?

Ki korán kel, poligont lel.

meg is írtam a kodot, poénból, gyártok egy ui-t. És annyi, bár lehet hogy már létezik ilyen script

persze persze 😄

itt az lenne a plane hogy valaszthatsz ablakokat is hozza mat idvel minden szarral😄 lekerikett ablak etc😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

olyats simán lehet, hogy 1 fal és azokra nyílások.
Aztán mehet falaként a móka.

szerintem erre volna igeny..😄

Al: nekem csak olyan gomb kenne ami a megrendelobe megvilagosodast gyujt hogy mi hogyan megy..igy bekeben alkothatnek😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ja és az ablakok mindenutt ott vannak nem?
da ha van tiszta spline inputot, illetve néhány értéked akkor meg lehet csinálni simán

Aldaryn
Egy egy bazinagy gombra várok, amit ha megnyomok, akkor a gép begyûjti a megrendelõ gépeirõl, asztaláról, fejébõl az adatokat, és automatikusan létrehozza pont azt, amit kértek. S akkor végre a munkám valóban olyanná válhatna, mint ahogyan azt a megrendelõk elképzelik.

per aspera ad astra

csinalhatnal valami buliding generatort..spline menten felhuz egy epuletet meglehetne adni az emeletek magassagat, ablakok kozti tavolsagot, egy ket ablak tipust, foldszintre ajto tipust..etc.

én ezt lescripteltem volna 1 hét alatt 😄
egyébként érdekes cucc.

nahja ezert mondtam erdekesseg..mondjukegy ilyen epuletet lemodelezzek (kepeken lathato detailban) max egy het alatt😄 szinte teljesen szabalyos instance hegyekkel teli epulet😄

Aldaryn
Mármint az ott nem render... hanem egy fotó... 😊

Evermotionon volt egy jó megjegyzés erre a projektre, hogy szuper, modelling challange, de semmi más, ráadásul nagyon unalmas az egész, semmi atmoszféra, semmi élet. render.ru-s dolgok között azért akad sokkal, de sokkal több. Ha pedig tényleg 5 embernek 2 hónapig teljesen lekötötte az idejét, akkor 10K usd nem is volt sok érte... ha egyenlõen osztoztak, mindenki ekresett 230 ezret vele havonta. Nem rossz, de nem is olyan durva.

per aspera ad astra

valszeg szerinteme z ilyen kulon shot volt tehat csak egy kep miatt dolgoztak ki..nem hiszem hogy minden hova pakoltak galambhalot pl😄

mondjuk EZ a kép nem tudom mit keres a renderek között. Véleményem szerint nagyon elvesznek a részletek. Ha ilyen távoli képeket nyomtak akkor meg minek dolgoztak ki olyat ami nem látszik. Na mindegy..
ha mar kulfold
erdekes adat errol a projectrol
http://d-e-s-i-g-n.ru/Architecture/ekaterinburg_eng.htm
5 ember tolta 2 honapi meloval csak allokepek 10K dolcsi

npeter
Külföldi oldalon találtam, egész frankó képek: itt
na meg ezt biztos ismeritek.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

nm
jah am arciusi szam az ahol egy csajszi doglik a cimlapon valami kek szobaban nem tudom az ujsagosoknal megjelent e mar.
egyebkent fasza az az ujsag leginkabb belso design terekkel foglalkozik ... jo moka azt talalgatni hogy melyik render es melyik nem..

jó, hogy szósz! köszi

Aldaryn
VRayben fotonágyúként. 😛

per aspera ad astra

ThomasGins
Kész vagy😊
És szerinted a fény fotonágyuként terjed vagy hullámban?😛

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
Ott van, hogy látványterv, homologue? 😄 Na! Ez sem szokás... király. Thomas, szerinte tökmindegy. 😄 Elvileg az aberráció és a DOF független egymástól, már ami a laterális ca-t illeti. Aztán ott van a longitudinális ca, amit pont a DOF okoz (különbözõ hullámhosszokra különbözõ fókusztávolságok... 😊 ) ez viszont erõsen kötött a DOF-hoz, viszont egyelõre még nem kezdték el vele szétszadulni a képeket, nem divat. Egyelõre... egyelõre... Létrehozni amúgy egyszerû, pl. PS-ben RGB csatornára külön alakalmazol DOF-ot, kicsit elrétõ értékekkel.

per aspera ad astra

ThomasGins
Ha kell a forrás,szivesen...
Még valamit rá kéne trükközni igy olyan snassz.

link (max2009)

ThomasGins
Al bácsi segits,örök parám ps-ben hogy elõbb dof aztán kromatkus aberráltság,avagy az ellentetttttyyye?

piszok jó ötlet.

fuck.......
CET-es kepetek😄

Jah:
Al, Putyi tudtatok hogy a marciusban megjeleno H.O.M.E magazinba benne van a vetes kepetek? interjuholtak az epiteszt es rendesen ott a kepalairas hogy latvanyterv: homologue 😊 112dik oldalon😄

ThomasGins
Kis NFR ...

az elõzõnél, látszik hogy van egyfjat visszacsatolás. Ez azért van mert egybe készült az egész illetve egy linerisan növekvõ számot fix értékkel szorzva az egyenlet értéke a ciklsu vége fele egyre nagyobb lesz, azaz orósit ingadozhat a végén. Egyébként valószinûleg nagyon kevés keresztezés van benne az egyenlet természeténél fogva, illetve a mélység eltolása miatt, max 1-5/object.
Ezek jó kis ujgyakorlatok, igy estére, most még egyenlõre csak sima számok, a hétvégén átteszem õket vektorba, és onnantól mehet az igazi móka, pl Fa generálás.

Aldaryn
Nem volt semmi trükközés, egyben lett renderelve az egész. tök jók ezek a madzagok. 😊 Ahibátlant mire érte? Nem ekresztezi önmagát seholsem?

per aspera ad astra

nekem egy ugy tünt, mintha egy anim lenne kimaszkolt részekkel és belerakva néhány ember.

Nfr gen, teljesen hibátlan sinusz alapu trutymo.

Met
Jaja, bios frissítés esetleg. Vagy megpróbálhatod felcserélgetni a modulokat.
Az idõzítésen is állíthatsz (lassítás-gyorsítás)

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Aldaryn
Igen, eleg oda nem illo szegenyek mozgasa. Sajnos egyelore ez akadt, venni kellene valami normalis, hetkoznapi mozgasokat tartalmazo mocap gyujtemenyt. Kardozo, harcolo, tancolo, meghalo, legyeket kergeto fileunk akad dogivel, de nyugodtan setalo, nezegeto, beszelgeto, na, az egy sem. 😊
Kezzel animalni meg jo poen lenne, csk ugye azt meg kellene tanulni. 😄

per aspera ad astra

Memória tesztelésre Memtest86+. (Bon, nem csak akkor hibázhat a memória, ha hibás a modul, ez függ az alaplaptól, IMC esetén processzortól, frekvencia beállításoktól, feszültségtõl, hûtéstõl, késleltetéstõl, dual-tri channel beállításoktól)

Szerintem érdemes megpróbálkozni egy bios frissítéssel is, szokás javítani a memóriakompatibilitáson is. Természetesen csak rendesen mûködõ memóriával csináld, 1 vagy 2 modullal, miután lefutott a memtest egyszer.

Ha AMD Athlon64-es konfig, akkor könnyen lehet, hogy nem is megy 4db kétoldalas modullal.

Kicsit kockán mozognak ezek az emberek, nem? Nincsen esetleg olyan biped, ahol nem ennyire karótnyeltek? A fények amúgy eszméletlenek. Teljesen fotoreal.

npeter
szokásos, megszokott szép minõség <#worship>

a mozgó emberkék nagyon jók

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Aldaryn
Vagy vegyél még 2GB Corsairt. 😊

per aspera ad astra

hunkircsi
A "kiverni a balhét" kifejezést képletesen értettem. Annyira nem vagyok agresszív típus. (annyira <#eplus2>)
A gond a reklamálással csak annyi, hogy a számlán is Kingston van a Corsair helyett, pedig a neten, amikor rendeltük, akkor ott feketén fehéren Corsair állt mint RAM típus. Én voltam az ökör, hogy nem néztem meg rögtön a számlát, igaz azt a kolega tette el. <#szomoru1> Arról nem is beszélve, hogy itt Bécsben nincsen egy épkézláb számtech szaküzlet sem. Átt kell utaznom a város túlsó felébe, hogy a neten megrendelt cuccot átvehessem.

Ki korán kel, poligont lel.

Aldaryn
Ha esteleg megvan a régi rendelésetek, talán lehet reklamálni, hogy biza ti nem ezt rendeltétek.

per aspera ad astra